Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!! Εχω εδω και 3 χρονια τα 5500 (τα οποια υπερ-αγαπω!!) και εχω αυτη την καρτα ηχου http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522858

και αυτη τη μητρικη που εχει πανω οπτικη http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5W_DH_Deluxe/#specifications

Που ειναι καλυτερο να τα αφησω?στην καρτα ηχου η στη μητρικη? Επισης, αν αλλαξω καρτα ηχου(και οπτικη ινα γτ το καλωδιο ειναι ενα απλο απο τα φτηνα σχετικα) και μπει καποια καλυτερη - κλασεως creative soundblaster Xfi - θα δω διαφορα???

Κριμα ειναι να μην αξιοποιουνται στο επακρον!!!!

τι λετε για αυτες τις 3 : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540163

http://www.skroutz.gr/s/302007/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-Titanium-PCI-Express.html

http://www.skroutz.gr/s/60512/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-Titanium-Fatal1ty-Pro-Series.html

αν τις βρω μεταχειρισμενες εννοειται γιατι καινουριες ειναι ακριβες! Η χρηση ειναι full ταινιες, μουσικη και παιχνιδια (call of duty, battlefield etc)!!

Δημοσ.

Αν η σύνδεση που κάνεις είναι ψηφιακή (οπτική ή Coaxial), τότε είτε η ενσωματωμένη ή κάποια άλλη, θα αποδώσουν το ίδιο.

Αν η σύνδεση που κάνεις είναι αναλογική (RCA), τότε η διαφορά θα είναι υπέρ της καλύτερης κάρτας ήχου.

Από τη στιγμή όμως που έχεις τα Z-5500 τα οποία δέχονται ψηφιακή σύνδεση, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις κάρτα ήχου.

Υ.Γ.: Μία διαφορά των ενσωματωμένων καρτών ήχου από κάποια άλλη κάρτα PCI, είναι πως ίσως η πρώτη να τρώει λίγο παραπάνω επεξεργαστική ισχύ. Αυτό βέβαια στα χαρτιά. Απλά το αναφέρω για να είμαι τυπικός.

Υ.Γ.2: Προτιμώ την Coaxial εκ των ψηφιακών στα Z-5500, καθώς η οπτική αργεί να πάρει σήμα.

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι και εγώ οποτε προσπάθησα να παίξω με οπτική είχα διάφορα θεματάκια και γύρισα σε coaxial αφου ετσι και αλλιώς δεν παρατήρησα διαφορά στον ήχο.

Δημοσ.

Αν η σύνδεση που κάνεις είναι ψηφιακή (οπτική ή Coaxial), τότε είτε η ενσωματωμένη ή κάποια άλλη, θα αποδώσουν το ίδιο.

Αν η σύνδεση που κάνεις είναι αναλογική (RCA), τότε η διαφορά θα είναι υπέρ της καλύτερης κάρτας ήχου.

Από τη στιγμή όμως που έχεις τα Z-5500 τα οποία δέχονται ψηφιακή σύνδεση, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις κάρτα ήχου.

Υ.Γ.: Μία διαφορά των ενσωματωμένων καρτών ήχου από κάποια άλλη κάρτα PCI, είναι πως ίσως η πρώτη να τρώει λίγο παραπάνω επεξεργαστική ισχύ. Αυτό βέβαια στα χαρτιά. Απλά το αναφέρω για να είμαι τυπικός.

Υ.Γ.2: Προτιμώ την Coaxial εκ των ψηφιακών στα Z-5500, καθώς η οπτική αργεί να πάρει σήμα.

στα παιχνιδια ομως υπερτερει η αναλογικη,γιατι η ψηφιακες μονο στερεο στελνουν....

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι και εγώ οποτε προσπάθησα να παίξω με οπτική είχα διάφορα θεματάκια και γύρισα σε coaxial αφου ετσι και αλλιώς δεν παρατήρησα διαφορά στον ήχο.

Ναι. Υπάρχουν διάφορα θεματάκια.

στα παιχνιδια ομως υπερτερει η αναλογικη,γιατι η ψηφιακες μονο στερεο στελνουν....

Ναι, πράγματι.

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να παίξουν σωστά με ψηφιακό τα παιχνίδια; Είναι τόσο αρχαία;

Δημοσ.

δεν ειναι θεμα ηχειων,ειναι θεμα καρτας ηχου.

η καρτα ηχου στο ψηφιακο στελνει σε LPCM,το οποιο ειναι στερεο.

δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να στειλει DTS AC3,εκτος απο το dolby digital live,το οποιο δε μου γεμιζει το ματι...

Δημοσ.

Γιατί να μην στέλνει Dolby Digital; Από το Stereo μία χαρά είναι. Μόνο και μόνο που γίνεται διαχωρισμός καναλιών, είναι κάτι, από το να δίνεις Stereo και να κάνουν διεύρυνση τα ηχεία, στέλνοντας ήχο στα πίσω.

Δημοσ.

γιατι πρεπει να υποστηριζει Dolby digital live η καρτα,και λιγες που το υποστηριζουν πρεπει να το αγορασεις εξτρα...

γυφτιες της creative ειναι αυτο.

Δημοσ.

Για να δούμε και τις καινούργιες καρτούλες που έβγαλε η Creative αν θα δούμε βήματα προς το καλύτερο και αναφέρομαι σε αυτες Creative 1 , Creative 2.

Έχω και μια ερώτηση αν γνωρίζετε μπορούν να συνδεθούν τα z5500 με την Sound Blaster X-Fi Titanium HD ?

Δημοσ.

Πρώτη φορά το ακούς το dolby digital live. Εννοούσα το κανονικό dolby digital.

@SPANK

Φυσικά και συνδέονται.

το dolby digital ειναι φορματ αποθηκευσης ηχου,για να ακους dolby digital απο παιχνιδια πρεπει με καποιο τροπο η καρτα να κωδικοποιει το σημα σε πραγματικο χρονο και να το στελνει,αυτο κανει το dolby digital live

http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_digital_live#Dolby_Digital_Live

Δημοσ.

μαλιστα..δηλαδη εγω ειτε αγορασω καρτα των 100 ευρω ειτε μεινω με αυτη των 25 το ιδιο ειμαι..αμα βαζω coaxial συνδεση δεν εχω DTS σημα εχω μονο dolby digital σε ταινιες...γι αυτο τα εχω με οπτικη..αυτο για τα παιχνιδια ομως δεν το ηξερα..θα τα συνδεσω και με το απλο για να παιζω τα games, αφου ειναι καλυτερο..απλα εχω ακουσει να λενε για τα συγκεκριμενα ηχεια οτι οταν τα βαλανε σε καλυτερες καρτες ηχου υπηρχαν τρομερες διαφορες , τα σπαγανε κλπ. Γι αυτο ειπα να ρωτησω και εδω τι παιζει..

Δημοσ.

μαλιστα..δηλαδη εγω ειτε αγορασω καρτα των 100 ευρω ειτε μεινω με αυτη των 25 το ιδιο ειμαι..αμα βαζω coaxial συνδεση δεν εχω DTS σημα εχω μονο dolby digital σε ταινιες...γι αυτο τα εχω με οπτικη..αυτο για τα παιχνιδια ομως δεν το ηξερα..θα τα συνδεσω και με το απλο για να παιζω τα games, αφου ειναι καλυτερο..απλα εχω ακουσει να λενε για τα συγκεκριμενα ηχεια οτι οταν τα βαλανε σε καλυτερες καρτες ηχου υπηρχαν τρομερες διαφορες , τα σπαγανε κλπ. Γι αυτο ειπα να ρωτησω και εδω τι παιζει..

αυτο με το coaxial δε το πιασα.

τι εννοεις?

Δημοσ.

αυτο με το coaxial δε το πιασα.

τι εννοεις?

ειχα μια ταινια(bluray) η οποια ειχε επιλογες ηχου dts, dolby digital, stereo. Τα ειχα τα ηχεια συνδεδεμενα με coaxial καλωδιο και βαζω ρυθμιση για dts και δεν επαιζε τιποτα, ενω σε dolby digital ρυθμιση επαιζε κανονικα. Εψαξα ρυθμισεις μηπως βρω κατι αλλα δεν εκανα δουλεια...Βγαζω το ομοαξονικο και βαζω την οπτικη και διαβασε αμεσως το dts και επαιξε πολυ πιο γ***α απο dolby digital!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...