Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους πάντα ενημερωμένους Insomniacs.

Μετά από την βοήθεια σας στην εύρεση parts προ διετίας για τον τωρινό μου έρωτα απευθύνομαι και πάλι σε πιο ειδικούς από εμένα για να βοηθήσετε να στήσω ένα μηχάνημα σε έναν φίλο που επιτέλους αποφάσισε να περάσει από ένα laptop 8ετίας που χρησιμοποιούσε τα τελευταία 5 χρονια σε κάτι που δεν θα δοκιμάζει την υπομονή των χρηστών του.

Μιας και ο προηγούμενος υπολογιστής ήταν notebook και δεν μένει κάτι να κληρονομήσει ο καινούριος πέρα των περιφερειακών συσκευών, πάμε για ολόκληρο κουτί (Case/Mobo/CPU/PSU/RAM/GFX/HDD/Optical) και οθόνη στην οποία δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή απαίτηση.

Το διαθέσιμο budget είναι γύρω στα 700-800€

Η χρήση για την οποία προορίζεται το μηχάνημα δεν περιλαμβάνει τίποτα μη συνηθισμένο ή ιδιαίτερα απαιτητικό, τα standarάκια Internet + Office + Multimedia και λίγα σύγχρονα games αλλά χωρίς ο φίλος να είναι power-gamer η να έχει μανίες με ΑΑ και αναλύσεις. Oπότε ο στόχος είναι ένα αξιοπρεπέστατο/καλό all-rounder.

Μάλλον ολόκληρος ο πύργος θα αγοραστεί από Πλαίσιο (για να γίνει και η συναρμολόγηση, αφού δεν εμπιστεύομαι τα χερια μου σε ξένα μηχανήματα) αλλά για την οθόνη φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν καταστήματα με πολύ καλύτερα προϊόντα και προσφορές, οπότε ευπρόσδεκτες όλες οι ιδέες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν.

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο οποιαδήποτε προδιάθεση υπέρ ή κατά κάποιας εταιρίας είναι προτίμηση και όχι προκατάληψη η fanboyισμος. Είναι δεδομένο ότι ο μέσος χρηστης έρχεται πιο συχνά σε επαφή με Intel και Nvidia αλλα πάντα κοιτάμε πρωτίστως το VfM και όχι το reputation μιας μάρκας. Με αλλα λόγια, ο φίλος μου δεν έχει κάποια προτίμηση επειδή απλά δεν ξέρει και δεν ασχολείται για να αποκτήσει προτιμήσεις και εγώ πέρα από τις περιπτώσεις developers που άθελα τους και μη δεν υποστηρίζουν σωστά κάποιο μοντέλο δεν έχω κανένα κώλυμα όσον αφορά εταιρίες στον χώρο τις πληροφορικής.

Σε κουτιά υποθέτω πως σε αυτό το budget όλες οι επιλογές θα είναι λίγο πολύ mainstream και απλές/απλοϊκές. Ότι χωράει το hardware και έχει ένα normal χρώμα (μαύρο) κάνει.

Δημοσ.

Να φανταστώ ότι η Ultrasharp είναι κλάσεις ανώτερη από τις επιλογές της LG?

Σχετικά με τον FX 4100 για τον οποίο δεν ήξερα τίποτα και χρειάστηκε μια σύντομη αναζήτηση για να καταλάβω ότι είναι η budget επιλογή της καινούριας αρχιτεκτονικής της AMD:

• Προς τι τόσο ψηλά τα Ghz?
  • Είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από έναν 955(/965) που έπαιζε πολύ την εποχή που επέλεγα εγώ hardware?

Παρατήρησα ακόμα ότι τα περισσότερα προϊόντα είχαν ελάχιστα διαφορετική "τιμή Internet" από την κανονική, καινούρια πολιτική που δοκιμάζει το Πλαίσιο?

Δημοσ.

Να φανταστώ ότι η Ultrasharp είναι κλάσεις ανώτερη από τις επιλογές της LG?

Σχετικά με τον FX 4100 για τον οποίο δεν ήξερα τίποτα και χρειάστηκε μια σύντομη αναζήτηση για να καταλάβω ότι είναι η budget επιλογή της καινούριας αρχιτεκτονικής της AMD:

• Προς τι τόσο ψηλά τα Ghz?
  • Είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή από έναν 955(/965) που έπαιζε πολύ την εποχή που επέλεγα εγώ hardware?

Παρατήρησα ακόμα ότι τα περισσότερα προϊόντα είχαν ελάχιστα διαφορετική "τιμή Internet" από την κανονική, καινούρια πολιτική που δοκιμάζει το Πλαίσιο?

^^Δεν ξερω αν παρακολουθεις το πλαισιο χρονια αλλα αυτο με το ιντερνετ το ειχε εδω και αρκετα χρονια.Εγω το εχω δει και "αξιοποιησει" τα τελευταια 7 χρονια που σιγουρα υπαρχει.Αλλα τοτε οι διαφορες ηταν σημαντικες (εως και 15%) και οχι αυτα τα εξευτελιστικα του 1 Ε η ακομα και 1 λεπτου...

Δημοσ.

^^Δεν ξερω αν παρακολουθεις το πλαισιο χρονια αλλα αυτο με το ιντερνετ το ειχε εδω και αρκετα χρονια.Εγω το εχω δει και "αξιοποιησει" τα τελευταια 7 χρονια που σιγουρα υπαρχει.Αλλα τοτε οι διαφορες ηταν σημαντικες (εως και 15%) και οχι αυτα τα εξευτελιστικα του 1 Ε η ακομα και 1 λεπτου...

Το είχα συναντήσει και παλαιότερα απλά υπήρχε σε 1 στα 5 αντικείμενα και όχι όπως τώρα.

Θα έλεγα ότι πιο πολύ ενόχληση ήταν η αγορά τέτοιων αντικειμένων παρα ευκολία. Έπρεπε να κάτσεις να περιμένεις πότε θα ρθει το αντικείμενο σπίτι σου την στιγμή που μπορούσες να το πάρεις μαζί με τα άλλα 3 parts που αγόρασες από το Πλαίσιο.

Δημοσ.

Το πηρατε τελικα?

Αν οχι, τοτε σε ποια πολη ειστε? Υπαρχουν κι αλλα αξιολογα μαγαζια που συναρμολογουν ολοκληρο το pc, με μεγαλυτερη ποικιλια απο το πλαισιο...

Δημοσ.

Όχι δεν το έχουμε πάρει ακόμα λόγο έλλειψης χρόνου για σωστή έρευνα αγοράς/προϊόντων. Βασικά περίμενα περισσότερες προτάσεις.

Αθήνα μένουμε απλά το Πλαίσιο βολεύει πολύ επειδή είναι πολύ κοντά και σε τυχόν πρόβλημα δεν θα πρέπει να κάνουμε ταξίδια και φασαρίες. Έχεις κανένα μαγαζί τέτοιου μεγέθους υπόψιν σου πέρα από τα Ιντερνετο-site.

Δημοσ.

Για αυτο εδω http://www.msystems.gr/ ακουγονται γενικα πολυ καλα λογια...

Και η συνθεση που εχει γινει πιο πανω παντως ειναι μια χαρα, εγω ισως να αλλαζα μονο τον επεξεργαστη με τον phenom x4 960T...

Να ρωτησω και κατι αλλο, κανας εξωτερικος σκληρος του βρισκεται? Αυτην την περιοδο οι τιμες των μηχανικων σκληρων ειναι παρα πολυ μεγαλες...αν εχει ηδη καποιον χωρο για αποθηκη αρχειων και μπορει να βολευτει προς το παρον, μπορουμε αντι για εσωτερικο hdd να στριμωξουμε εναν ssd μεσα και να πεταει το μηχανημα...και παιρνει hdd αργοτερα οταν θα εχουν γινει πιο λογικες οι τιμες αν ειναι.

Δημοσ.

Σχετικά με τους επεξεργαστές της AMD σκοπεύω να το ψάξω παραπάνω στο άμεσο μέλλον.

Δεν περισσεύει κανένας μηχανικός σκληρός δυστυχώς. Ξέρεις τον λόγο που ανέβηκαν οι τιμές τους?

Δημοσ.

Ο 960Τ είναι πιο δυνατός και επίσης υπάρχει πιθανότητα να ξεκλειδώσεις μέχρι 2 επιπλέον πυρήνες και να έχεις 6πύρινο επεξεργαστη :)

Όσο για τους σκληρούς, η επίσημη αιτία είναι οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ταϋλάνδη, που χτύπησαν τα εργοστάσια παραγωγής σκληρών... Άρα μειωμένο απόθεμα, ανεπαρκές για την κάλυψη της ζήτησης, μεγάλες τιμές.

Εννοείται όμως ότι πολλά μαγαζιά και κυρίως τα μεγάλα, είχαν ήδη προμηθευτεί αρκετούς σκληρούς στις αποθήκες τους, πριν την καταστροφή με τις παλιές τιμές και βρήκαν τώρα την ευκαιρία να βγάλουν πολλαπλάσιο κέρδος...

343_2_321202.jpg

http://www.insomnia.gr/topic/424189-%CE%BC%CE%B7%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μιας και ξαναπιάσαμε το θέμα για τα καλά με τον φίλο μου.

Σε περίπτωση που πάμε για Phenom 960T, να κοιτάξω για μητρικές με AM3 η AM3+?

Έχετε κάποια οικονομική πρόταση (πχ χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα αλλα με λιγότερα PCI-X slots) για τέτοια mobo?

Υπάρχει κάποια εκτίμηση σχετικά με το πότε(και αν) θα επιστρέψουν οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι στα κανονικά επίπεδα τιμών?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...