JimxxZe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Έχω το λαπτοπ amilo xi2428 με την geforce 8600M GS ξαφνικά κατα τη διάρκεια ενος game έκανε επανεκκίνηση και απο τότε βγάζει μπλε οθόνη τα windows με σφάλμα που αναφέροντε στην nvidia. Όταν βγάζω τον driver της nvidia δουλευει κανονικά το pc ενω όταν βάζω (έχω δοκιμάσει πόσες εκδοσεις για την συγκεκριμένη κάρτα) είτε θα βγάζει μπλέ οθόνη η τα γραφικά θα δείχνουν με γραμμές.. Ξέρει κανείς γιατι συμβαίνει αυτό;; Τι μπορώ να κάνω;
nikos903 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 To λάπτοπ είναι στην εγγύηση; Μάλλον έχει κάψει κάρτα γραφικών. Άμα θες κάνε φορμάτ για να βεβαιωθείς οτι δεν είναι κάτι του ΛΣ αλλά μην τρέφεις και πολλές ελπίδες...
JimxxZe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Eκανα φορμάτ εγκατέστησα ξανά διάφορες εκδόσεις και πάλι βγάζει μπλε οθόνη... όταν κάνω disable τον driver της nvidia ανοίγει κανονικά... Την έκαψε;; εντωμεταξύ την είχαμε ξαναλλάξει περυσυ την συγκεκριμένη,τώρα δεν ειναι στην εγγύηση...και απο μια αναζήτηση στο γοογλε για το συγκεκριμένο θέμα πολλοί αντιμετώπισαν παρόμοια πρόβλημα.. Αλλα είναι σίγουρο ότι φταίει η κάρτα γραφικών;
nikos903 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Γραμμές - μπλε οθόνες και να παίζει χωρίς driver? Σου δίνω ένα 99% βεβαιότητας... Αφού την άλλαξες γιατί δεν έβαζες καμιά ΑΤΙ που δεν είναι ελαττωματικές; Απο που την αγόρασες; Σίγουρα δεν είναι στην εγγύηση; Επικοινώνησε μια με τον πωλητή της κάρτας αμα γίνεται. Όχι τίποτα άλλο αλλά είδα μια ΑΤΙ για το δικό σου έχει γύρω στα 80Ε.... Ακριβούτσικια... Την παλιά κάρτα την έχεις ακόμα;
JimxxZe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Γραμμές - μπλε οθόνες και να παίζει χωρίς driver? Σου δίνω ένα 99% βεβαιότητας... Αφού την άλλαξες γιατί δεν έβαζες καμιά ΑΤΙ που δεν είναι ελαττωματικές; Απο που την αγόρασες; Σίγουρα δεν είναι στην εγγύηση; Επικοινώνησε μια με τον πωλητή της κάρτας αμα γίνεται. Όχι τίποτα άλλο αλλά είδα μια ΑΤΙ για το δικό σου έχει γύρω στα 80Ε.... Ακριβούτσικια... Την παλιά κάρτα την έχεις ακόμα; Στο κατάστημα που το ειχαμε αγοράσει και αυτοι το στειλανε στην αντιπροσωπεια και αλλάξανε την κάρτα ή αν θυμαμαι καλά όλη την μητρική.. Να βάλω ΑΤΙ αλλά δεν ξέρω ποιο ακριβως μοντέλο ταιριάζει για το συγκεκριμένο λάπτοπ και αν την εχεται η μητρική; fujitsu-siemens amilo xi2428 ειναι αν γνωρίζεις τίποτα όχι δεν την έχω....
Thanos1972 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Αμα σου αλλαξανε ειτε την καρτα ειτε ολη την μητρικη η εγγυηση ανανεωθηκε παλι απο την αρχη γιαυτα τα κομματια και οχι για οσο σου ειχε μεινει. Μπας και το πηρες απο κανενα Πλαισιο? Η καρτα γραφικων παντως εχει προβλημα.τα σημαδια αυτο δειχνουν.
nikos903 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Πάρε αύριο και ρώτα στην αντιπροσωπεία αν η κάρτα που αλλάχτηκε στην εγγύηση πριν έναν χρόνο έχει δικιά της εγγύηση και αν καλύπτεται ακόμα. Δεν ξέρω πως πάει ακριβώς... Δεν χάνεις κάτι πάντως να ρωτήσεις. Δες αυτό μια. Βάζει απο άλλο λάπτοπ λέει. Βέβαια τα λάπτοπ είναι παράξενα στα θέματα αναβάθμισης και θέλει πολύυυυ ψάξιμο πριν κάνεις κάτι...
JimxxZe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Άνοιξα το λάπτοπ προηγουμενως να δώ την κάρτα,δεν φαινόταν στην αρχή,α και άπειρος ξεβίδωσα κάτι χάλκινες ιστορίες και τελικά το βρήκα το chip... εμένα μια χαρά μου φένεται αλλά εξωτερικά μπορεί να είναι ντάξει... Βρήκα αρκετούς στο εβαυ που έχουν τη συγκεκριμένη,δεν είναι ακριβή γύρω στα 40 ευρώ.. άρα μπορώ απλά να πάρω ένα τέτοιο και να αντικαταστήσω αυτο που έχω;; Μπορώ να κάνω αυτην την αλλαγή; γιατί απο ότι είδα βγαίνει η κάρτα μόνη της χωρίς να χρειάζεται αλλαγή όλη η μητρική! Αλλά κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να αλλάξεις όλη τη μητρική,δεν ξέρω Τι λέτε; Η ATI Mobility Radeon X300 είναι παρόμοια με την 8600m; Μπορώ να βάλω της ATI αντι της nvidia στο amilo xi2428;
nikos903 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Οι κολλήσεις που χαλάνε είναι κάτω απο το τσίπ του πυρήνα και δεν φαίνονται. Άμα το πάρεις αυτό τι θα το κάνεις; Πως θα βγάλεις το παλιό και πως θα βάλεις το και καινούργιο; Θέλει ειδικό εξοπλισμό... Πρέπει να πάρεις ολόκληρη κάρτα. Απο οτι είδα όντως αποσπόμενη είναι η κάρτα σου; Οι επιλλογές σου είναι: α) Reflow. β) Reballing. γ) Αντικατάσταση κάρτας. Σου προτείνω το γ γιατί θα κρατήσει περισσότερο. Η κάρτα που λες η ΑΤΙ σύμφωνα με εκείνο το site είναι οκ για το λάπτοπ σου, πριν όμως την παραγγείλεις πρέπει να ψάξεις πολύ για να είσαι σίγουρος, μην την πάρεις και σου μείνει στο χέρι....
JimxxZe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Α δηλαδή αυτό που φένεται στην εικόνα είναι μόνο;; εγώ νόμιζα ότι θα είναι ολόκληρη η κάρτα... ναι σωστά τότε αυτο τι να το κάνω. το α) και το β) δεν γνωρίζω τι είναι οπότε και γω το γ προτιμώ. Εντάξει,θα το κοιτάξω υ.γ Μόλις έβαλα ξανά τον driver έκανα ρεστάρτ και τώρα λειτουργει κανονικά το pc με τον driver της nvdia! Τι σκατά με ένα απλό φύσημα που της έκανα έφτιαξε:;; Πάλι καλά!! Αν και μπορεί να παρουσιάσει πάλι πρόβλημα σύντομα.
nikos903 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Το Α είναι προσωριό και κάνει όσο η κάρτα και το Β είναι γενικά μόνιμο αλλά κάνει τα διπλάσια της κάρτας... Μην το ζορίζεις τότε απο δω και πέρα Άμα δεν στο ξανακάνει θα είσαι εσύ και ο γκαστονέ.... Τι θερμοκρασίες έχει η κάρτα; Με το HWmonitor δες.
paranoid_gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2011 Τελικά φίλε έκανες τπτ με την κάρτα??Γτ έχω και εγώ το ίδιο μοντέλο με εσένα και εμένα κάηκε η κάρτα και ψάχνω να την αλλάξω.Βρήκα αυτή. Απλά ψάχνω να δω αν μπορώ να βάλω καμιά 8600M GT.Γίνεται???
A320-200 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Εγώ έχω ένα λαπ τοπ της HP με την ίδια κάρτα γραφικών και έχω το ίδιο πρόβλημα... Γίνετε λόγος για ελαττωματική κάρτα γραφικών και για το HP ότι δεν έχει σωστό αερισμό με αποτέλεσμα να ανεβάζει πολύ θερμοκρασία.. τώρα τι ακριβώς φταίει δεν ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο μεγάλες εταιρίες είναι απαράδεκτο να μην αποσύρουν ελαττωματικά προϊόντα ενώ είναι εν γνώση τους ότι είναι ελαττωματική σειρά.Αλλά πού να βρεις άκρη τώρα... Τέλος πάντων,στο ίντερνετ προτείνονται κάποιες λύσης με ζέσταμα της κάρτας, και λένε ότι φτιάχνει. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά αν δεν βρω κάποια άλλη λύση σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή.
JimxxZe Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά φίλε έκανες τπτ με την κάρτα??Γτ έχω και εγώ το ίδιο μοντέλο με εσένα και εμένα κάηκε η κάρτα και ψάχνω να την αλλάξω.Βρήκα αυτή. Απλά ψάχνω να δω αν μπορώ να βάλω καμιά 8600M GT.Γίνεται??? Φίλε μόλις το κοίταξα αυτό και επειδή τελικά η 8600M τα έχει παίξει και δε λειτουργεί όταν έχω τους drivers στο laptop και μετά απο αρκετό ψάξιμο στο γοογλε βρήκα ότι της ATI η x300 είναι συμβατές με το amilo xi2428. Απο ότι είδα η συγκεκριμένη είναι για το λαπτοπ αυτό και θέλω να την παραγγείλω. Επίσης έχει και την 2400 και λέι ότι είναι συμβατή με το xi2428 2400 Αν γνωρίζει κάποιος πιο γνώστης να πεί σίγουρα αν μπορώ να την βάλω αυτή στο λαπτοπ μην την αγοράσω άδικα....
JimxxZe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Τελικά δεν θα χρειαστεί να αγοράσω καινούργια. Την έβγαλα απο το λάπτοπ την έβαλα στον φούρνο για 8-10 λεπτά στους 200c και όταν άνοιξα το λάπτοπ και έβαλα τους drivers δουλέυει μια χαρά!!! Ούτε μπλέ γραμμές ούτε κολλίματα τίποτα! Δε το πίστευα! Όποιος αντιμετωπίζει παρόμοια πρόβλημα ας δοκιμάσει το φούρνισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα