topmail Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Έχω εγκαταστήσει Xfce 4.8 σε Arch Linux και δεν μπορώ να βάλω στο Panel μου ένα εικονίδιο ήχου (slider Volume) όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω: Μέχρι στιγμής έχω βάλει το Mixer το οποίο είναι και τεράστιο όπως βλέπεται. Καμιά Βοήθεια triton ?
jim_p Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Αυτο που φαινεται στην 1η εικονα ειναι ο slider του applet του gnome panel. Αν θες αυτον συγκεκριμενα, βαζεις το gnome-panel + το gnome-applets και οριζεις να φορτωνεται το gnome-panel αντι του xfce4-panel. Δεν λεει Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις το πακετο xfce4-goodies το οποιο περιεχει το xfce4-xfapplet-plugin + το gnome-applets και να φορτωνεις το παραπανω applet μεσω αυτου. Μια τριτη λυση ειναι να βαλεις το volumeicon (απο το aur) το οποιο ειναι ακριβως ενα μαραφετι στο tray που πεταει εναν slider οταν γινει κλικ πανω του. http://softwarebakery.com/maato/volumeicon.html Αν δεν σου αρεσει ο στοκ μεικτης του xfce, μπορεις να τον αλλαξεις με καποιον αλλο ο οποιος θα πετιεται με απλο ή διπλο κλικ στο σχετικο εικονιδιο, παντα μεσα απο τις ρυθμισεις του εκαστοτε plugin ή applet ή εφαρμογης.
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα φιλε μου. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Διακρινω καταρχας οτι θα πρεπει να εχεις βαθια γνωση επι του Arch και μπραβο σου! Θα εφαρμοσω τις 2 τελευταιες λυσεις που αναφερεις και επιφυλασομαι να απαντησω αυριο για το αποτελεσμα.
jim_p Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δεν ειναι η βαθια γνωση του arch (που δεν εχω ) ή της οποιασδηποτε διανομης, ειναι η μακρα "ενασχοληση" με τα 3 γνωστα desktop enviroments του λινουξ που θελουν να μοιασουν καπου αλλα ξεχνανε βασικα πραγματα σε καθε νεα εκδοση τους.
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μου jim_p! Τελικά έβαλα το volumeicon (από το aur) και είμαι οκ! Mια μικρή βοήθεια ακομη pleaseee : Διαπίστωσα ότι Δεν βλέπει το DVD-RW μου στο Laptop όπου εγκατέστησα το Arch. Σε Ubuntu το βλέπει και λειτουργεί κανονικά. Παίζει να το φτιάξω μήπως με το /etc/fstab ?
tritonas00 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Εχεις βαλει τον εαυτο σου στο optical group?
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Εχεις βαλει τον εαυτο σου στο optical group? Πως τον Βάζω ? (Βλέπεις κολλημένος χρήστης ubuntu και τα έχασα λίγο με το arch!)
tritonas00 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 # gpasswd -a [user] optical για να δεις σε ποια groups εισαι: $ groups [user] Oλα βρισκονται στο /etc/group https://wiki.archlinux.org/index.php/Users_and_Groups
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Eχω βάλει τον εαυτό μου τελικά στο group optical, το διαπιστωσα και απο την εντολη groups [user] αλλα παλι δεν μου βγαζει το dvd-rw..
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 εχεις gamin ? fuse ειναι στα module ? gamin έχω. fuse είναι στα module (Πως το βλέπω ?)
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Ναι υπάρχει στην λίστα (λέει:----> Fuse 58597 size)
martinoff Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 όπα έχουμε νέα ούτε το δικό μου παίζει ο udev πλέων το βάζει στο goup disk >gpasswd -a user disk
topmail Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 όπα έχουμε νέα ούτε το δικό μου παίζει ο udev πλέων το βάζει στο goup disk >gpasswd -a user disk Με προσθεσα και εκεί. Άλλα πάλι τίποτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα