Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Ενδεχομένως να ακούγεται λίγο αστείο το θέμα, αλλά προσπαθώ να τη γλιτώσω από την αποχαύνωση των πρωινο-μεσημεριανάδικων της τηλεόρασης.

Λοιπόν, η μάνα μου έχει εξοικειωθεί τον τελευταίο χρόνο με το ίντερνετ, αλλά, κατά τα λοιπά, δεν πολυνιώθει από υπολογιστές. Οπότε, οι απαιτήσεις είναι οι εξής:

- Αξιοπρεπής οθόνη >20". Καλό θα ήταν να είναι και δέκτης TV, καθώς δεν έχουν στο σπίτι ψηφιακό δέκτη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το σπίτι είναι παλιό και δεν έχει στο δωμάτιο υποδοχή για κεραία, οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα.

- Ένας δίσκος ~500GB για να της βάλω μουσική, αλλά να έχει χώρο για να βάζω και κανά δικό μου backup.

- Οι επιδόσεις προφανώς δεν είναι το ζητούμενο. Σε σχέση με το καβουρντιστήρι που είχε στη δουλειά, ο,τι και να της πάω θα της φαίνεται σούπερ. Οπότε θα ήθελα να μείνουμε χαμηλά σε κόστος, αλλά με κάτι που να μπορεί να αναβαθμιστεί στο μέλλον, αν χρειαστεί. Δεν θέλω δηλαδή πχ μητρική που πάει προς απόσυρση.

- Η χρήση θα είναι ίντερνετ, κανά Skype να μιλάει με συγγενείς, ελάχιστο word, μουσική από itunes και ίσως καμιά ταινία.

Bonus, για να είμαι καλός γιος, να βρούμε κανένα κουτί που να μην είναι πολύ γομάρι ή πολύ φουτουριστικό. Κόστος μέχρι 500 ευρώ το έχω σκεφτεί. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν έχω πολλες γνώσεις πανω στο hardware αλλά ενα media pc με itx μητρική ίσως θα ήταν ότι πρέπει! Μικρό, κομψό και ότι πρέπει γαι τη χρήση που το θέλεις.

Δημοσ.

Επεξεργαστης AMD Athlon II X2 260 3.2 ΤΙΜΗ 58.40 €

Μητρικη Asus Socket AM3+ M5A78L-M LE ΤΙΜΗ 52.64 €

Μνημη Kingston Value 4GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz ΤΙΜΗ 21.48 €

Οθονη Philips LCD 22'' 220V1SB ΤΙΜΗ 112.48 €

Τροφοδοτικο Corsair Power Supply 430W ATX 24 pin CX V2 ΤΙΜΗ 44.19 €

Dvd recorder LG DVD±RW GH22NS70 Dual Layer ΤΙΜΗ 17.71 €

Κουτι Asus TA-863 ΤΙΜΗ 27.31 €

Σκληρος

Tv tuner Asus Internal My Cinema P7131H Hybrid Digital and Analogue TV Tuner ΤΙΜΗ 37.10 €

Συνολο 371,31 χωρις σκληρο,ηχεια,ποντικι και πληκτρολογιο.

Δημοσ.

Δεν έχω πολλες γνώσεις πανω στο hardware αλλά ενα media pc με itx μητρική ίσως θα ήταν ότι πρέπει! Μικρό, κομψό και ότι πρέπει γαι τη χρήση που το θέλεις.

+1

πχ

post-146708-0-53016900-1319972254_thumb.png

Αλλά θα χάσει στο τομέα αναβάθμισης ...

Δημοσ.

Χωρίς εξωτερική κεραία πάντως ξεχνάς τα tv tuner και λοιπά δεν πρόκειται να πιάσει (εκτός και αν η περιοχή έχει πολύ δυνατό σήμα).

Καλύτερα βάλε τα liveTV στους σελιδοδείκτες(τα κανάλια που υπάρχουν) και πάρε και ένα σύστημα τηλεκοντρόλ για Η/Υ.

Δημοσ.

+1

πχ

post-146708-0-53016900-1319972254_thumb.png

Αλλά θα χάσει στο τομέα αναβάθμισης ...

Ετσι και αλλιως και pc 300 ευρώ να πάρει δεν έχει πολλές δυνατότητες αναβάθμισης αφού σε 3-4 χρόνια όλα θα θέλουν αλλαγη... Από ποιο σαιτ ειναι οι τιμές που παραθέτεις;

Δημοσ.

οθονη-TV θα εβαζα αυτη http://www.skroutz.gr/s/298959/Samsung-B2330HD.html

την ειχα παρει πριν 2 μηνες απο πλαισιο. πολυ καλη, Full HD αναλυση, με USB θυρα που παιζει τα παντα!!

και δεν θα εβαζα καρτα TV στο πισι, διοτι απλα, για να βλεπεις τηλ θα πρεπει να εχεις ανοικτο το πισι. και πιστεψε με..., το βαριεσαι να ανοιγεις το πισι για να δεις TV!! καλυτερα Monitor-TV!!

κατα τα αλλα, συμφωνω με την συνθεση του Θανου!! παρομοιο συστημα ειναι το HTPC μου, και μπορω να σου πω οτι περισσοτερο χρονο περναω σε αυτον, παρα στο Main PC μου!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...