Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/10/2019 στις 2:06 ΜΜ, poulinos είπε

δυστυχως δεν υπαρχει συγκεκριμενο χρονικο διαστημα. αν εισαι Cosmote μπορει να σε γυρισουν σε vdsl 24/1 αλλα δεν ειναι σιγουρο διοτι δεν ειναι οτι παιζεις στα 1 -2 Mbit.μπορει μετα απο βλαβη να το κανουν αν τυχει κατι στην γραμμη σου ή μπορει να το κανουν οταν θελησουν να σε γυρισουν σε voip.ο ευκολος τροπος ειναι να πας απευθειας 50αρι πακετο σε οποιονδηποτε παροχο για να σε ριξουν κατευθειαν στο Kv και να εισαι αρχοντας.συν οτι το 50/5 ειναι πολυ καλυτερο απο το 24/1

Υπο μία προυπόθεση ,ότι δεν θα έχεις προβλήματα  .Γιατί εγώ που πήγα από 24αρι σε 50 αρι  στη ΝΟΒΑ υποφέρω από συνεχείς διακοπές .

Δημοσ.
On 27/11/2019 at 15:40, peet said:

Υπο μία προυπόθεση ,ότι δεν θα έχεις προβλήματα  .Γιατί εγώ που πήγα από 24αρι σε 50 αρι  στη ΝΟΒΑ υποφέρω από συνεχείς διακοπές .

to vdsl προυποθετει και οτι η καλωδιωση θα ειναι στην εντελεια.αν δεν κανει καποιος https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο εδω ειναι πολυ πιθανο να εχει πολλα προβληματα και χαμηλο συγχρονισμο.βεβαια μπορει και εκει να μπει profile για μεγαλυτερη σταθεροτητα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, poulinos είπε

to vdsl προυποθετει και οτι η καλωδιωση θα ειναι στην εντελεια.αν δεν κανει καποιος https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αυτο εδω ειναι πολυ πιθανο να εχει πολλα προβληματα και χαμηλο συγχρονισμο.βεβαια μπορει και εκει να μπει profile για μεγαλυτερη σταθεροτητα.

Ευχαριστώ πολύ ,πολύ κατατοπιστικό .

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται πιό πάνω θα κάνω κάποιες αλλαγές για να είμαι σύμφωνος με τα διαγράμματα .

Βέβαια ο τεχνικός της forthnet  δεν μου είπε τίποτε τέτοιο ,απλά μου υπέδειξε ότι ίσως χρειάζεται αλλαγή η εσωτερική καλωδίωση του διαμερίσματος .

Βέβαια παρ όλο που δοκιμαστικά είχα κάνει χρήση μίας μόνο πρίζας ,της κύριας , και είχα αποσυνδέσει τελείως τις υπόλοιπες εσωτερικές γραμμές ,οι διακοπές ήταν πάρα πολλές .

Δημοσ.
On 29/11/2019 at 17:49, peet said:

Ευχαριστώ πολύ ,πολύ κατατοπιστικό .

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται πιό πάνω θα κάνω κάποιες αλλαγές για να είμαι σύμφωνος με τα διαγράμματα .

Βέβαια ο τεχνικός της forthnet  δεν μου είπε τίποτε τέτοιο ,απλά μου υπέδειξε ότι ίσως χρειάζεται αλλαγή η εσωτερική καλωδίωση του διαμερίσματος .

Βέβαια παρ όλο που δοκιμαστικά είχα κάνει χρήση μίας μόνο πρίζας ,της κύριας , και είχα αποσυνδέσει τελείως τις υπόλοιπες εσωτερικές γραμμές ,οι διακοπές ήταν πάρα πολλές .

δυστυχως και το τονιζω υπαρχουν διαφορα θεματα τα οποια ειναι.

α.η cosmote προτεινει και το εχεις και στο Site της να κανεις επιστροφη την Fxs στο splitter για να εχεις τηλεφωνο παντου.αποτελεσμα να εχεις bridge taps.

b.οι τεχνικοι να μετρανε κατανεμητη/χωνευτη να λενε του πελατη οτι κατω παιζουν 50 και μετα να μετρανε πανω και να λενε παιζεις 40 και φταιει  η καλωδιωση σου.δεν αναφερουν καν τι φταιει ή μπορει να αναφερουν οτι φταιει  η καθετη το οποιο δεν ισχυει.το αποτελεσμα ειναι οτι επειδη και οι ηλεκτρολογοι δεν ξερουν απο vdsl  ,περνανε νεο καλωδιο με χ κοστος για τον πελατη ενω στην πραξη το θεμα δεν ειναι ο χαλκος οτι εχει προβλημα αλλα το πως εχουν συνδεθει. συν οτι ακομα και να εχει θεμα η καθετη σε παρα πολλα σπιτια υπαρχει και δευτερη καθετη.αλλα αυτα ειναι μικρα γραμματα και σιγουρα απειροι πελατες θα εχουν πληρωσει για αλλαγη καθετης χωρις να χρειαζεται. το μονο που εχω βρει σωστο ειναι της cyta που εξηγει 2-3 πραγματα.βεβαια  ακομα και να φτιαξεις την καλωδιωση σου σωστα δεν σημαινει οτι μπορει να μην υπαρχει καποιο θεμα  και να χανεις ταχυτητα απο κατω μεχρι πανω, ή να υπαρχει προβλημα στο δικτυο εξω  του οτε. απλα καλο ειναι να γινεται δοκιμη και κατανεμητη/χωνευτη και πανω για να δουμε αν ο συγχρονισμος ειναι παραπλησιος.ειναι ενα απο τα τεστ που μπορουμε να κανουμε για να δουμε οτι η καθετη καλωδιωση λειτουργει κατα 95%.δεν ειναι το μονο τεστ ουτε βεβαια κανοντας μονο αυτο θεωρεις οτι δεν φταιει η καθετη σου καλωδιωση. απλα δειχνει πολλα πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και πάλι ευχαριστώ .

Η κάθετη έχει αλλαχτεί πρίν πολύ λίγο καιρό ,περίπου  ενα χρόνο πρίν και ο τεχνικός της Νοβα που ήρθε και μέτρησε ,είδε ότι μετράει κάτω -μετράει και στο διαμέρισμα .Η μόνη πιθανή <πληγή> είναι μία εσωτερική γραμμή ,που την αποσύνδεσα χωρίς να δώ βελτίωση ,επομένως δεν ήταν εκεί το πρόβλημα .Στο μεταξυ οι αποσυνδέσεις πάνε σύννεφο ,με διάρκεια ώς και μισή ώρα .Επικοινωνίες με τεχνικό τμήμα ,με εμπορικό και τελικά καταγγελία στην ΕΕΤΤ .

Να δούμε τι θα γίνει .

Επεξ/σία από peet
Δημοσ.
5 minutes ago, peet said:

Και πάλι ευχαριστώ .

Η κάθετη έχει αλλαχτεί πρίν πολύ λίγο καιρό ,περίπου  ενα χρόνο πρίν και ο τεχνικός της Νοβα που ήρθε και μέτρησε ,είδε ότι μετράει κάτω -μετράει και στο διαμέρισμα .Η μόνη πιθανή <πληγή> είναι μία εσωτερική γραμμή ,που την αποσύνδεσα χωρίς να δώ βελτίωση ,επομένως δεν ήταν εκεί το πρόβλημα .Στο μεταξυ οι αποσυνδέσεις πάνε σύννεφο ,με διάρκεια ώς και μισή ώρα .Επικοινωνίες με τεχνικό τμήμα ,με εμπορικό και τελικά καταγγελία στην ΕΕΤΤ .

Να δούμε τι θα γίνει .

εφοσον στο σπιτι εισαι οκ τοτε το πιο πιθανο ειναι το απερχομενο απο Kv μεχρι εσενα ή η πορτα.αλλο εξοπλισμο εχεις δοκιμασει?γιατι ειναι παραξενο να σου κανει αποσυνδεση και να μην συγχρονιζει για μιση ωρα.

Δημοσ.

Ναι έχω δοκιμάσει 3 ρούτερ ,από τα οποία τα 2 είναι καινούργια -ημερών και το ένα αγορασμένο το Μαρτιο του 19 [περίπου] .

Στη διάρκεια της μισής ώρας δείχνει ότι το καλώδιο είναι κομμένο .

το ίδιο βλέπουν και οι τεχνικοί .

Δημοσ.
17 hours ago, peet said:

Ναι έχω δοκιμάσει 3 ρούτερ ,από τα οποία τα 2 είναι καινούργια -ημερών και το ένα αγορασμένο το Μαρτιο του 19 [περίπου] .

Στη διάρκεια της μισής ώρας δείχνει ότι το καλώδιο είναι κομμένο .

το ίδιο βλέπουν και οι τεχνικοί .

αρα ουτε εξοπλισμος.αρα κατι εξω.μπορει προβλημα στην πορτα του dslam.υπομονη.δυστυχως και οι βλαβες στον οτε αργουν να κλεισουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αρα ουτε εξοπλισμος.αρα κατι εξω.μπορει προβλημα στην πορτα του dslam.υπομονη.δυστυχως και οι βλαβες στον οτε αργουν να κλεισουν.

To κακό είναι ότι η υπομονή μου έχει εξαντληθεί ,από το πρωί τουλάχιστον 4 διακοπές .

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 04/12/2019 at 11:41, peet said:

To κακό είναι ότι η υπομονή μου έχει εξαντληθεί ,από το πρωί τουλάχιστον 4 διακοπές .

τελικα τι εγινε? στο φτιαξαν?απερχομενο ή καμια πορτα στο dslam?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, poulinos είπε

τελικα τι εγινε? στο φτιαξαν?απερχομενο ή καμια πορτα στο dslam?

To γύρισα σε adsl  για να ηρεμήσω .

Πριν λίγο μιλούσα πάλι μαζί τους μήπως υπάρχει λύση  για το 50αρι vdsl .Στην ουσία δεν μπορούν να υποσχεθούν τίποτε  για το αν θα επαναληφθούν ή όχι οι διακοπές .Και το κυριότερο  που λένε ,είναι ότι δεν μπορούν να πιέσουν ιδαίτερα τον ΟΤΕ .

Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνω  ,αλλά πάω πάσο

Επεξ/σία από peet
Δημοσ.
17 minutes ago, peet said:

To γύρισα σε adsl  για να ηρεμήσω .

Πριν λίγο μιλούσα πάλι μαζί τους μήπως υπάρχει λύση  για το 50αρι vdsl .Στην ουσία δεν μπορούν να υποσχεθούν τίποτε  για το αν θα επαναληφθούν ή όχι οι διακοπές .Και το κυριότερο  που λένε ,είναι ότι δεν μπορούν να πιέσουν ιδαίτερα τον ΟΤΕ .

Αυτό βέβαια δεν το καταλαβαίνω  ,αλλά πάω πάσο

το μονο που θα μπορουσε να γινει είναι να ενεργοποιηθει δεύτερη γραμμη και αν παιζει μια χαρα(θα παρεις αλλη πορτα αλλο χαλκο) τοτε να γυρισει και το τηλεφωνικο σου νουμερο στη νεα γραμμη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

το μονο που θα μπορουσε να γινει είναι να ενεργοποιηθει δεύτερη γραμμη και αν παιζει μια χαρα(θα παρεις αλλη πορτα αλλο χαλκο) τοτε να γυρισει και το τηλεφωνικο σου νουμερο στη νεα γραμμη.

Αν το τεχνικό τμήμα της Νόβα δεν ενδιαφέρεται να βρεί λύσεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσει ,τότε εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε παρα μόνο να βρώ άλλο πάροχο που πιθανόν θα βρεί λύση

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα 

Εγώ είμαι από τα καινούργια  καφαο του οτε γύρω στα 1200 μέτρα (1200 μέτρα εναέριο καλώδιο μέχρι το σπίτι μου )

Έχω 24αρα γραμμή και πιάνω στο σπίτι γύρω στα 14mbps (το καλυτερο μου )

Μου είπαν ότι μπορεί να δοθεί 50αρα γραμμή και τους λεω ρε παιδιά στα 1200 μέτρα χαλκό και μου είπαν ναι γίνεται ...

Αν το κάνω θα ανεβεί η ταχύτητα η θα έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις ? 

Ξέρω 100% που είναι το καφαο του ΟΤΕ που παίρνω , όπως και ξέρω πολύ καλά ότι το εναέριο είναι μέχρι το σπίτι μου γύρω στα 1200 μέτρα (είμαι απομακρυσμένη περιοχή και εκεί που μένω δεν υπάρχει άλλο σπίτι )ξέρω πολύ καλά την περιοχή και το καλώδιο όλη την διαδρομή του .

Ανεβάζω φωτογραφίες με τα  στοιχεία από το fritzbox που εχω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε 

Ευχαριστώ πολύ :)

Screenshot 2020-03-18 at 8.50.49 PM.png

Screenshot 2020-03-18 at 8.51.05 PM.png

Screenshot 2020-03-18 at 8.51.41 PM.png

Επεξ/σία από naeg15
Δημοσ.
On 18/03/2020 at 20:54, naeg15 said:

καλησπέρα 

Εγώ είμαι από τα καινούργια  καφαο του οτε γύρω στα 1200 μέτρα (1200 μέτρα εναέριο καλώδιο μέχρι το σπίτι μου )

Έχω 24αρα γραμμή και πιάνω στο σπίτι γύρω στα 14mbps (το καλυτερο μου )

Μου είπαν ότι μπορεί να δοθεί 50αρα γραμμή και τους λεω ρε παιδιά στα 1200 μέτρα χαλκό και μου είπαν ναι γίνεται ...

Αν το κάνω θα ανεβεί η ταχύτητα η θα έχω πρόβλημα με αποσυνδέσεις ? 

Ξέρω 100% που είναι το καφαο του ΟΤΕ που παίρνω , όπως και ξέρω πολύ καλά ότι το εναέριο είναι μέχρι το σπίτι μου γύρω στα 1200 μέτρα (είμαι απομακρυσμένη περιοχή και εκεί που μένω δεν υπάρχει άλλο σπίτι )ξέρω πολύ καλά την περιοχή και το καλώδιο όλη την διαδρομή του .

Ανεβάζω φωτογραφίες με τα  στοιχεία από το fritzbox που εχω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε 

Ευχαριστώ πολύ :)

Screenshot 2020-03-18 at 8.50.49 PM.png

Screenshot 2020-03-18 at 8.51.05 PM.png

Screenshot 2020-03-18 at 8.51.41 PM.png

α.λιγο δυσκολο να εχεις 1200 μετρα εναεριο καλωδιο.μια φορα το εχω πετυχει στην καλλιτεχνουπολη.εκτος αν μενεις εκει:P
απο εκει και περα.
λογικα εσυ παιρνεις υπηρεσια απο το καφαο(Kv πλεον). αν δεις εισαι σε Profile vdsl ηδη και μαλιστα σε 17α.να σου εδωσαν 17α profile
απο το αστικο κεντρο το θεωρω δυσκολο.δηλαδη εσυ στην ουσια εισαι γυρισμενος σε vdsl αυτην την στιγμη.
οπως θα δεις ομως εισαι πολυ μακρια και το μεγιστο οπως βλεπεις στην εικονα σου ειναι τα 20mbit.οποτε αν πας σε vdsl 50 αρι παλι θα εχεις τα ιδια ασχετα με το τι σου λενε.μπορει να χανεις μερικα mbit Λογω καλωδιωσης σου.το vdsl θελει διαφορετικη συνδεσμολογια. αν ησουν κοντα στο kv θα πρεπε να εχεις 24/1 και το attainable σου να ηταν πχ 100/50 που μπορει να ειναι σε ενα χρηση που εχει κοντα το Kv. δες σωστη συνδεσμολογια με το παρακατω.
https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
μαλλον αυτος που ειναι στο τηλεφωνο δεν ξερει οτι εισαι τοσο μακρυα απο την καμπινα και για αυτο σου λεει θα τα πιασετε.νομιζει ισως οτι εσυ παιρνεις απο το αστικο κεντρο
και οτι μετα θα παρεις απο την καμπινα που σε μια περιοχη που δεν ειναι απομακρυσμενη ειναι στα 200-300 μετρα.
και το attenuation σου ειναι πολυ μεγαλο και δειχνει μεγαλη αποσταση.
εκτος αν μια στο εκατομμυριο τωρα σου δινουν απο το αστικο κεντρο που το θεωρω δυσκολο εφοσον ξερεις που ειναι το καφαο συν οτι δεν θυμαμαι να εχω δει 17a απο αστικο κεντρο.
οποτε με vdsl σορρυ για την εκφραση αλλα θα παρεις . .. ενα τιποτα. .φτιαξε την καλωδιωση στο σπιτι σου και ζητα να σε βαλουν σε μικροτερο margin αντι για 13 που σε εχουν για να πετυχεις καλυτερη ταχυτητα.δηλαδη να φτασεις κοντα στα 17 mbit. στην ουσια εισαι vdsl τωρα αλλα Θα σε κοβε στα 24/1 αντι για 50/5. εσυ ομως ουτε τα 24 δεν μπορεις να φτασεις

On 31/12/2019 at 15:16, peet said:

Αν το τεχνικό τμήμα της Νόβα δεν ενδιαφέρεται να βρεί λύσεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσει ,τότε εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε παρα μόνο να βρώ άλλο πάροχο που πιθανόν θα βρεί λύση

εχω δει τοσα πολλα με τον οτε που αστα να πανε.βλαβες να τις φτιαχνουν και να λενε οτι φταιει ο παροχος. ειχα δωσει βλαβη για την δικη μου γραμμη που ευτυχως με μια αλλαγη στα modes στο Router το εφτιαξα γιατι ο οτε εκλεισε την βλαβη οτι δεν ειχε προσβαση.καλως η κακως τωρα με το vdsl ο παροχος δεν εχει τιποτα.και ο χαλκος ειναι του οτε και το dslam>οπως ακριβως ειμασταν παλια με τις αρυς.και αν κατι δεν γινεται συνεχεια αντε να το περασεις σαν βλαβη και να το δεχτει ο οτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...