fylatos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, είμαι φοιτητής οδοντιατρικής στο ΑΠΘ και έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια προσαρμογής του προγράμματος open dental για χρήση με ipad. Η χρήση θα γίνεται μέσω ενός στυλό Byzero studio I. Το θέμα είναι ότι ενώ έχω κάνει επαφές με την εταιρεία που εμπορεύεται το λογισμικό και το στυλό (το λογισμικό είναι open source), δεν έχω γνώσεις προγραμματισμού. Θέλω να βρώ ένα φοιτητή ή τέλως πάντων κάποιον που προτίθεται να δουλέψει χωρίς μισθό και αν καταλήξουμε σε κάτι εμπορεύσιμο να πάρει ποσοστό επί του αντικειμένου (ναι αναφέρομαι σε συνεργασία). Το πρόγραμμα λογικά θα διατεθεί απευθείας στο αμερικανικό app store (έχω US tax id και δυνατότητα έκδοσης προγραμμάτων στο US app store). Μπορεί κάποιος από εσάς να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο? Αν όχι θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το που μπορώ να βρώ ένα συνάδελφο σας? Φιλικά, Κωνσταντίνος :-D
nexuss Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Αν είναι κάτι που το σκέφτεσαι σοβαρά (που μάλλον έτσι είναι) τότε καλό θα ήταν να έβγαζες μια αγγελία. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα για freelancers (κάνε μια google αναζήτηση και θα βρεις πολλά σχετικά site) αν και θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με αυτήν την επιλογή. Επίσης μπορείς σε forum που είσαι εγγεγραμμένος (πχ insomnia) να κάνεις κάποιο σχετικό post (κάποια έχουν ειδική κατηγορία για δουλειές και αγγελίες) με λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό που σκέφτεσαι (πχ ποιος θα είναι ο τρόπος συνεργασίας, τι είναι αυτό που θες από τον προγραμματιστή, τι να περιμένει αυτός από εσένα κ.α.).
warchief Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Κοιτώντας λίγο το technology engine του OpenDental ανακαλύπτει κανείς τα ακόλουθα: α) Ειναι γραμμένο σε C# .NET framework Κάνει χρήση DirectX για 2D και 3D graphics c) Απαιτεί την ύπαρξη MySQL DB Με αυτές τις συνθήκες το porting σε iOS (η μεταφορά κώδικα απο ένα technology platform σε ένα άλλο) εμφανίζει σίγουρα μεγάλες προκλήσεις. Σε τεχνικό επίπεδο: a) Ουσιαστικά ο κώδικας θα πρέπει να ξαναγραφεί (complete rewrite) σε C / C++ (αν θέλει κανείς να είναι portable ξανά και σε άλλα devices (πχ Android). β) Κάνει χρήση OpenGL ES βιβλιοθηκών (σκέψου πως στις βιβλιοθήκες γραφικών 2 ειναι οι μεγάλοι 'παίκτες' Direct X και OpenGL) c) Χρήση SQLite (η οποία 'εχει' πολύ λιγότερα features σε σχέση με την MySQL, οπότε αναπόφευκτα κάποιο functionality θα χαθεί) Σε business επίπεδο: Το θέμα της GPL είναι δίκοπο μαχαίρι, οτιδήποτε contributions γίνουν σε υπάρχων GPL κώδικα πρέπει και αυτά να διατεθούν ως GPL. Τώρα σε περίπτωση complete rewrite (σε άλλο technology engine / platform) είναι λίγο γκρίζες ζώνες η κατάσταση, αλλά ας ρίξει λίγο φώς κάποιος που ξέρει καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα