mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Πως φαινεται οτι δεν τα ξερω ε? IC13 ειναι η θυρες των ups, και IC14 ειναι 'το αρσενικο' απο τα πολυμπριζα;
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 ic13 ειναι το βυσμα που κουμπωνεις πχ στο τροφοδοτικο σου και Ic14 το βυσμα που βαζεις στο Ups.Θυλυκο το πρωτο αρσενικο το δευτερο.
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Αν δεν σου κανει κοπο, επειδη κι εγω εψαχνα στο eshop αλλα δεν το εντοπιζα το πολυμπριζο που ποσταρες (δεν ηξερα να ψαξω με ic14), μηπως θα μπορουσες να μου εντοπισεις και την μπαταρία-ανταλλακτικη; για το APC BR550GI BACK UPS RS 550VA Γιατι ηθελα να δω ποσο κοστιζει, και δεν μπορεσα να το βρω. Στο eshop κατα προτιμηση, αλλιως εστω πλαισιο. APCRBC110 ειναι το μοντελο της μπαταριας. Ειναι δυνατον να πουλανε το ups και να μην πουλανε ανταλλακτικη μπαταρια; ic13 ειναι το βυσμα που κουμπωνεις πχ στο τροφοδοτικο σου και Ic14 το βυσμα που βαζεις στο Ups.Θυλυκο το πρωτο αρσενικο το δευτερο. Οποτε κανει μια χαρα αυτο που ποσταρες. thanks!
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Αν δεν σου κανει κοπο, επειδη κι εγω εψαχνα στο eshop αλλα δεν το εντοπιζα το πολυμπριζο που ποσταρες (δεν ηξερα να ψαξω με ic14), μηπως θα μπορουσες να μου εντοπισεις και την μπαταρία-ανταλλακτικη; για το APC BR550GI BACK UPS RS 550VA Γιατι ηθελα να δω ποσο κοστιζει, και δεν μπορεσα να το βρω. Στο eshop κατα προτιμηση, αλλιως εστω πλαισιο. APCRBC110 ειναι το μοντελο της μπαταριας. Ειναι δυνατον να πουλανε το ups και να μην πουλανε ανταλλακτικη μπαταρια; Οποτε κανει μια χαρα αυτο που ποσταρες. thanks! δεν το εψαξα με ic14 αλλα με Πολυπριζο Ups δεν βλεπω την μπαταρια σε κανενα.αν την βαλεις στο skroutz θα την δεις σε αλλα καταστηματα. απο εκεει και περα δεν βρισκω μεγαλο λογο να δωσεις 45 ευρω για την συγκεκριμενη μπαταρια επειδη εχει αυτοκολλητο apc πανω.συνηθως παλια οι μπαταριες των apc ηταν csb τις οποιες τις εφερνε και ο δησιος.μια ιδια μπαταρια καλης μαρκας εχει 20 ευρω και οχι 45:P 12 volt 7,2 ah παιρνει αλλα συνηθως μπορεις να βαλεις και 12volt 8ah που ειναι ιδιο μεγεθος. τα πιο νεα apc φορανε μια αλλη μαρκα που δεν θυμαμαι.αν παρεις πιο απλη μαρκα θα βρεις και με 15 ευρω. http://www.skroutz.gr/c/607/mpataries-ups.html?keyphrase=APCRBC110 http://www.skroutz.gr/c/607/mpataries-ups.html?from=catspan&keyphrase=12v+7%2C2+ah http://www.spikat.gr/products/csb-gp1272f2-lead-acid-μπαταρία-12v-7-2ah csb http://www.batteries.gr/ αν βγαλεις το apc αυτοκολλητο θα δεις τι μαρκα φοραει.
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Επειδη δεν ειμαι σχετικος με watt, αμπερ, βολτ κλπ, οταν παραλαβω, αν φωτογραφησω την ετικετα της μπαταριας, θα καταλαβεις τι εναλλακτικες επιλογες εχω στην αγορά, να μου προτεινεις να ξερω; Οντως μπορει να συνδεθει πανω οποιαδηποτε 'συμβατη' μπαταρία της αγοράς;
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Επειδη δεν ειμαι σχετικος με watt, αμπερ, βολτ κλπ, οταν παραλαβω, αν φωτογραφησω την ετικετα της μπαταριας, θα καταλαβεις τι εναλλακτικες επιλογες εχω στην αγορά, να μου προτεινεις να ξερω; Οντως μπορει να συνδεθει πανω οποιαδηποτε 'συμβατη' μπαταρία της αγοράς; κατα 99 τις 100 φοραει 12 volt 7,2 ah.τετοια θα παρεις και θα εισαι οκ.αλλα γιατι να παρεις μπαταρια? η υπαρχουσα θα κρατησει 2-3 χρονια ναι συνηθως δεν εχουν κατι παραξενο σε βυσμα οποτε βαζεις οποια μπαταρια θες .ενταξει μην παρεις καμια της πλακας των 5 ευρω για τετοιο Ups>ειναι κριμα.και χασει τιποτα υγρα και σου χαλασει το Ups.οταν φτασει εκεινη η ωρα το βλεπουμε.οταν παραλαβειις τοUps η μπαταρια θα ειναι αποσυνδεδεμενη να το ξερεις.μην ψαχνεις να βρεις γιατι δεν παιζει.
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Σιγουρα δεν θα παω να αγορασω τωρα εφεδρικη, τι να την κανω; Αλλα κανω μια καταγραφη των εναλλακτικων επιλογων μου. Το ξερω οτι η μπαταρια θα ειναι αποσυνδεδεμενη, οποτε η φωτογραφηση θα ειναι ακομη ευκολοτερη! Θα την κανω μια φωτο και μου λες για να ειμαστε σιγουροι. Οκ? Στο κεντρο της Αθήνας ή και εκτός κέντρου περιφερειακά, ποιοι φέρνουν μπαταρίες καλές και φτηνές τώρα;
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Σιγουρα δεν θα παω να αγορασω τωρα εφεδρικη, τι να την κανω; Αλλα κανω μια καταγραφη των εναλλακτικων επιλογων μου. Το ξερω οτι η μπαταρια θα ειναι αποσυνδεδεμενη, οποτε η φωτογραφηση θα ειναι ακομη ευκολοτερη! Θα την κανω μια φωτο και μου λες για να ειμαστε σιγουροι. Οκ? Στο κεντρο της Αθήνας ή και εκτός κέντρου περιφερειακά, ποιοι φέρνουν μπαταρίες καλές και φτηνές τώρα; οταν ειναι να την αλλαξεις την φωτογραφιζεις και τοτε.αλλωστε πρεπει να βγει το sticker για να δεις τι μπαταρια (μαρκα ειναι).και απο το manual θα λεει τι μπαταρια φοραει αλλα ταμικρα τετοια φορανε και απο την φωτο τετοια φαινεται.δησιο εχει και στην αθηνα αν και σεε 3 χρονια δεν ξερουμε τι θα υπαρχει.μετα απο το skrout βλεπεις και κρινεις.
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δυστυχως στα pdf που εχω κατεβασει, και οτι εχω δει, δεν λεει ακριβως volt,watt κλπ, λεει μονο τον τυπο της μπαταριας(εξυπνοι ε?-θελουν να το κανουν δυσκολο για τους αδαείς). Οποτε μονη λυση η αφαιρεση του sticker και η φωτογραφηση οταν παραλαβω. Εκει δεν μπορει, θα τα λεει ολα αναλυτικα.
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 ο δησιος ομως γραφει νομιζω οτι η ταδε μπαταρια ειναι για αυτο το μοντελο.αλλωστε μεχρι και τα 600αρια τετοια μπαταρια φορανε συνηθως.
mentoras99 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Παρελαβα το APC ups. Καλα, δεν φτανει που εχουν αυτες τις περιεργες θυρες και πρεπει να αγορασεις εξτρα πολυμπριζο για να μπορεις πανω να συνδεσεις νορμαλ συσκευες, ουτε καλωδιο συνδεσης με την πριζα δεν εχουν; Τι να πω... Ευτυχως εχω απο το παλιο μου ups, αλλα ειλικρινα δεν τους καταλαβαινω. Κατα τα αλλα ειχε τηλεφωνικο καλωδιο, καλωδιο data, και καλωδιο αλλου τυπου(δεν ξερω κωδικο), αλλα για συνδεση με πριζα δεν ειχε! Καλο και τουτο. Η μπαταρια περιμενα οτι θα ηταν εκτος ups. Ηταν εντος, στη θεση της, αλλα αποσυνδεδεμενη. Και ειχε πανω του κολημενο και ενα μακροστενο χαρτι σαν εκτυπωση αποδειξης απο σουπερ μαρκετ, με τα τεστ που εκαναν στο συγκεκριμενο ups και ηταν ολα 'pass'. Ειναι ολα ενταξει, ή να ανησυχήσω για κάτι;
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Παρελαβα το APC ups. Καλα, δεν φτανει που εχουν αυτες τις περιεργες θυρες και πρεπει να αγορασεις εξτρα πολυμπριζο για να μπορεις πανω να συνδεσεις νορμαλ συσκευες, ουτε καλωδιο συνδεσης με την πριζα δεν εχουν; Τι να πω... Ευτυχως εχω απο το παλιο μου ups, αλλα ειλικρινα δεν τους καταλαβαινω. Κατα τα αλλα ειχε τηλεφωνικο καλωδιο, καλωδιο data, και καλωδιο αλλου τυπου(δεν ξερω κωδικο), αλλα για συνδεση με πριζα δεν ειχε! Καλο και τουτο. Η μπαταρια περιμενα οτι θα ηταν εκτος ups. Ηταν εντος, στη θεση της, αλλα αποσυνδεδεμενη. Και ειχε πανω του κολημενο και ενα μακροστενο χαρτι σαν εκτυπωση αποδειξης απο σουπερ μαρκετ, με τα τεστ που εκαναν στο συγκεκριμενο ups και ηταν ολα 'pass'. Ειναι ολα ενταξει, ή να ανησυχήσω για κάτι; δεν ειναι παραξενες θυρες.ειναι φυσιολογικο και το θεωρω καλυτερο απο το να δινεις μια πριζα χυμα. δεν δινουν καλωδιο με την πριζα του ρευματος διοτι σου δινει μεσα 2 καλωδια για Ups>και η λογικη ειναι οτι για το tower και την οθονη θα αλλαξεις τα καλωδια και θα βαλεις αυτα οποτε θα παρεις το καλωδιο τροφοδοσιας το παλιο του pc και θα το βαλεις στο Ups. ναι ειναι αποσυνδεδεμενη για πολλους λογους.ενα να μην γινει drain και β.οι μπαταριες κανονικα κατα την μεταφορα πρεπει να ειναι αποσυνδεμενες.Rulessssss. ναι σου δινουν report Οτι ολα ειναι οκ και checked.Ολα ειναι Normal.welcome to apc. το καλωδιο αλλου τυπου που λες δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.συνηθως δινουν 2καλωδια για Ups,ενα σειριακο και ενα usb αναλογα την συνδεση.και καποια δινουν και ενα βυσμα iec 13 ,14 δεν θυμαμαι ποιο απο τα 2 ειναι ωστε να κοψεις το schuko απο ενα πολυπριζο και να βαλεις αυτο αντι να αγορασεις πολυπριζο η καλωδια για Ups αν θες παραπανω απο 2 που δινει.μετα ναι μπορει να δινει μεσα τηλεφωνικο και να δινει και δικτυου.κατι αλλο δεν θυμαμαι.εκτος αν δινει κανα καλωδιο τηλεφωνικο για αλλη χωρα
mentoras99 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Αλλου τυπου εννοουσα αυτο, την τραμπα με το καλωδιο τροφοδοσιας του pc. Κριμα παντως για μια εταιρια σαν την apc, να τα βλεπει ολα μεσα απο το πρισμα του pc. Εγω πχ δεν εχω pc. Εχω laptop και netbook. Σωνει ντε και καλα pc, οποτε θα παρεις εκεινο το καλωδιο κλπ κλπ Και οι θυρες παλι με το μυαλο στο pc. Πολυ 'κοντοφθαλμία'. Τελωσπαντων, ευτυχως ειμαι οργανωμενος, δεν ειναι οτι καλυτερο να αγοραζεις ενα apc, και με αρκετα λεφτα, και να ψαχνεσαι μια για καλωδιο τροφοδοσιας, και μια για πολυμπριζα. Το plug-n-play και να παιζει as is, δεν το εχουν μαθει ακομη. Λεει θελει ενα 16ωρο την πρωτη φορα φορτιση. Να το βαλω, ή θα μου κοψει το ρευμα η ΔΕΗ και θα μεινει η φορτιση στη μεση; Επειδη ειναι η πρωτη φορα, αλλιως δεν θα με ενοιαζε. Η Δεη εχει ανακοινωσει γι'αποψε, αλλα αυριο δεν ξερω τι θα συμβει.
mentoras99 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 poulinos για να μην ξεκολησω το αυτοκολητο της μπαταριας του apc(χρησιμευει και ως 'αυτι' για να την τραβας εξω απο το ups), αν μαθω με καποιο τροπο τα mA και τα volt, και με δεδομενο οτι ξερουμε διαστασεις, μπορουμε μετα να εντοπισουμε μια καλή συμβατή φτηνοτερη μπαταρια;
mentoras99 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Λοιπον, πρωτη μερα χρησης με το APC και το μηχανακι δειχνει πολυ ποιοτικο και αξιολογο! Η δε οθονη δινει πολλες πληροφοριες! Φαινεται οτι μαλλον θα ειναι επιτυχημενη αγορα!Εχω ομως καποιες μικροαπορίες:- Βλεπω τις θυριδες εξαερισμου στο πανω μερος και σκεφτομαι οτι με τον καιρο θα ‘βαζουν’ την σκονη εντος του ups. Χαζη ερωτηση, αλλα ετσι απλα αφηνουμε την σκονη να επικαθεται με τα χρόνια, ή μπορω να με καμια πατεντα καπως να εμποδισω να συμβει αυτο; (φυσικα το ups δεν ανοιγεις να το ‘φυσηξεις’ οπως το pc)- Γιατι δεν βλεπω κι εγω, οπως στα screenshots που βλεπω στο internet, την ενδειξη AVR στην οθονη του UPS? Δεν θα πρεπε;- Εχει νοημα να κλεινω εντελως (off) τον διακοπτη του ups, να το σβηνω δηλαδη και μαζι να σταματουν να εχουν ρευμα και ολες οι συνδεδεμενες συσκευες, καθε μερα, τις ωρες που λειπω απο το σπιτι, και να το ανοιγω οταν επιστρεφω σπιτι; Μπορει κατι τετοιο να μου δωσει/προσφερει κατι; Ειναι θετικό, αρνητικό ή τι αλλο; Ελπιζω να μπει κανεις στο νημα, και να μου απαντησει αν ξερει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα