poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Το ερωτημά μου ειναι: ο μεμονωμενος σταθεροποιητης τασης, κανει την ίδια ή εξίσου καλή δουλειά, με ενα line interactive ups που εχει avr? Αν πουμε οτι δεν με ενδιαφερει η μπαταρια των ups ως μπαταρια, αλλα μονο αν εχει να μου δωσει μια προσθετη προστασια στην 'προστασια' απο το ακανονιστο ρευμα, τελικα που καταληγουμε; Δινει κατι περισσοτερο ή παραπανω, το line interactive ups σε σχεση με εναν σταθεροποιητη, αν εξαιρεσεις την μπαταρια; ενα ups μπορει να boostarei το ρευμα αμα ερθει με χαμηλη ταση.ενας σταθεροποιητης δεν μπορει. ενα ups αμα ερθει πολυ ρευμα θα στο κοψει καιι θα σου δωσει απο μπαταρια.ενας σταθεροποιητης δεν μπορει. θα περνα Ups και θα βγαζα την μμπαταρια απο πανω για να μην την σκιζω στις φορτισεις αμα σε νοιαζει να αντεξει και αμα το λαπτοπ δεν εχει προγραμμα για την μπαταρια.
mentoras99 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Οποτε τοτε οντως το line interactive ups, προσφερει 'καλυτερο' ρευμα στις συσκευες από εναν σταθεροποιητή τάσης.
Dorian Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Ξερει κανεις να μου πει, για να μην παθω καμια ζημιά; απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει. ένας σταθεροποιητής είναι υπεραρκετός για τις τυπικές περιπτώσεις και σενάρια χρήσης που δεν ενδιαφέρεται για να μην χαθεί η εργασία της στιγμής. ένας σταθεροποιητής προστατεύει και από αυξομειώσεις τάσης σε ορισμένα όρια βέβαια, μετά απλώς κλείνει, σε αντίθεση με ένα πολύμπριζο προστασίας υπέρτασης. σε τηλεοράσεις ηχεία κλπ δεν το συζητάμε ένα Ups είναι εντελώς πεταμένα πολλά λεφτά. τέλος ένα κόστος που δεν αναφέρθηκε είναι οι μπαταρίες των ups. όπως στα κινητά ταμπλετ που πλέον είμαστε εξοικειωμένοι αρκετά γρήγορα 1-2-3 χρόνα εξαντλούνται και θέλουν αλλαγή με κόστος συχνά σε επίπεδο ολόκληρου του ups για οικονομικά μοντέλα. συμπέρασμα: αν στο συγκεκριμένο μηχάνημα δεν βγάζει λεφτά με την δουλειά του εκείνη τη στιγμή, μαγαζί - γραφείο δεν έχει νόημα το Ups. απλώς περιμένεις να ξαναέρθει το ρεύμα. Φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε. Τα μηχανήματά σου πίστεψέ με είναι πολύ πιό ανθεκτικά στις διακυμάνσεις ρεύματος απ'ότι νομίζεις. Σε ηλεκτρονικό μηχανικό μιλάς. Οτιδήποτε ποιοτικό αγοράσεις στις μέρες μας έχει μεγάλες ανοχές στη ποιότητα του ρεύματος. Για να μήν αναφέρω ότι βλέπεις ολοένα και περισσότερες συσκευές με switching power supplies, τα οποία δουλεύουν με τάση εισόδου από 85V εως 260V. Εκτός και αν αγοράζεις κινέζικα, οπότε να περιμένεις το οτιδήποτε. για να λειτουργήσουν όμως εκεί σε χαμηλές τάσεις "τραβάνε" περισσότερο ρεύμα (amperes) με ότι συνέπειες έχει στην μακροημέρευσή τους . καλύτερα να τραβάει και να τρώει τα αυξημένα αμπερ ο σταθεροποιητής του 30άρικου.
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Οποτε τοτε οντως το line interactive ups, προσφερει 'καλυτερο' ρευμα στις συσκευες από εναν σταθεροποιητή τάσης. yes.και βεβαια υπαρχουν διαφορα line interactive ups.απο φτηνα μεχρι πολυ ακριβα(apc smart).ποιοτητα,μαρκα,αν ειναι sinewave ή approximately sinewave ...
panos0100 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 παιδια να ρωτησω κάτι, έχω κι έγω ενα ups 1000va turbo x καθε φορα ομως που ανοιγω μια συσκευη ή κατι αυτό κανει τσακ τσακ συνέχεια, επισης το κανει κυριως τις νυχτερινες ωρες, να πω επισης ότι ο φουρνος την ωρα που ειναι σε λειτουργια ξαφνικα θερμαινεται αποτομα με αποτελεσμα να καιγονται τα φαγητά, το ψυγείο πιανει αποτομα ψύξη, η τηλεόραση εχει καμμενο τροφοδοτικο, και πριν ενα μηνα οταν ανοιξα τον φουρνο εκανε ενα μπιπ το ups συνεχομενο, και μετα βρηκα καμενο τροφοδοτικο στον εκτυπωτη μου, πηρα λοιπον την δεη τηλεφωνο και μου ειπαν να φερω εναν ηλεκτρολογο, ο ηλεκτρολογος μου ειπε <<εγω να ερθω να μετρησω τον πινακα σου, αλλά αν τα βρω σωστα εκεινη την ωρα τι γινεται;>> εγω καθε φορα που κανει τσακ τσακ το ups με ενα πολυμετρο μετραω τις πριζες αλλά η τάση ειναι κανονικη 223v τι να κανω βρε παιδιά; βλεπω οτι το ups δεν με κανει δουλεια τεταρτη απ οτι ακουσα ξεκινανε και διακοπες ρευματος η δεη τουλαχιστον μπωρει να κρατησει για 6 λεπτα τις συσκευες μου στο ρευμα
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 παιδια να ρωτησω κάτι, έχω κι έγω ενα ups 1000va turbo x καθε φορα ομως που ανοιγω μια συσκευη ή κατι αυτό κανει τσακ τσακ συνέχεια, επισης το κανει κυριως τις νυχτερινες ωρες, να πω επισης ότι ο φουρνος την ωρα που ειναι σε λειτουργια ξαφνικα θερμαινεται αποτομα με αποτελεσμα να καιγονται τα φαγητά, το ψυγείο πιανει αποτομα ψύξη, η τηλεόραση εχει καμμενο τροφοδοτικο, και πριν ενα μηνα οταν ανοιξα τον φουρνο εκανε ενα μπιπ το ups συνεχομενο, και μετα βρηκα καμενο τροφοδοτικο στον εκτυπωτη μου, πηρα λοιπον την δεη τηλεφωνο και μου ειπαν να φερω εναν ηλεκτρολογο, ο ηλεκτρολογος μου ειπε <<εγω να ερθω να μετρησω τον πινακα σου, αλλά αν τα βρω σωστα εκεινη την ωρα τι γινεται;>> εγω καθε φορα που κανει τσακ τσακ το ups με ενα πολυμετρο μετραω τις πριζες αλλά η τάση ειναι κανονικη 223v τι να κανω βρε παιδιά; βλεπω οτι το ups δεν με κανει δουλεια τεταρτη απ οτι ακουσα ξεκινανε και διακοπες ρευματος η δεη τουλαχιστον μπωρει να κρατησει για 6 λεπτα τις συσκευες μου στο ρευμα εγω απλα θα γελασω με μια προταση. ups turbo x.η εχεις Ups ή εχεις turbo χ.και τα 2 μαζι δεν γινεται.δεν υπαρχει turbo x ups.υπαρχει turbo x wanne be ups. 1
panos0100 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 πιστευω οτι δεν εχει καποιο προβλημα απλα ειναι ο σταθεροποιητης του αυτο το τσακ τσακ δεν ειναι κατι αλλο, τι παραπανω να κανει ενα ups οταν η κατασταση ειναι τραγικη του ρευματος
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 πιστευω οτι δεν εχει καποιο προβλημα απλα ειναι ο σταθεροποιητης του αυτο το τσακ τσακ δεν ειναι κατι αλλο, τι παραπανω να κανει ενα ups οταν η κατασταση ειναι τραγικη του ρευματος δεν ειναι ολα τα Ups ιδια ουτε ολα κανουν το ιδιο οταν η κατασταση του ρευματος ειναι τραγικη.αλλιως δεν θα εβλεπες apc με 200 euro line interactive οταν το αντιστοιχο turbo x κανει 50.ειναι τι καμπυλη βγαζει ,ποιοτητα κατασκυης και αλλα τοσα.τωρα τι μπορει να φταιει στην περιπτωση συ δεν ξερω αλλα επαναλαμβανω οτι turbo x και ups dεν γινεται 1
panos0100 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 123Ε το πηρα πριν απο το ups ειχα σταθεροποιητη και τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Τελικα παρηγγειλα το APC BR550GI BACK UPS RS 550VA , line interactive και πιστευω να ειναι καλη επιλογη. Το σκεφτηκα πολυ, αλλα λεω τοσα χρηματα μου χουν φυγει σε υπολογιστικο εξοπλισμο, παει στην ευχη, ενα κατοσταρι+ ακομη για μια πολυ καλη προστασια, κι ετσι πηρα την αποφαση κι εκανα την παραγγελια.
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 123Ε το πηρα πριν απο το ups ειχα σταθεροποιητη και τα πραγματα ηταν πολυ χειροτερα αλλo ups αλλο σταθεροποιητης.ειναι διαφορετικες κατηγοριες που δεν συγκρινονται Τελικα παρηγγειλα το APC BR550GI BACK UPS RS 550VA , line interactive και πιστευω να ειναι καλη επιλογη. Το σκεφτηκα πολυ, αλλα λεω τοσα χρηματα μου χουν φυγει σε υπολογιστικο εξοπλισμο, παει στην ευχη, ενα κατοσταρι+ ακομη για μια πολυ καλη προστασια, κι ετσι πηρα την αποφαση κι εκανα την παραγγελια. μια χαρα απλα να ξερεις οτι τα 550va ειναι στην πραξη 330watt 1
panos0100 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 δηλαδη αν εβαζα ενα τετοιο apc θα ητανε καλυτερα; δεν πρεπει πρωτα να δουμε τι φταιει; μπωρει να εχει και προβλημα το ups αλλα δεν το πιστευω, γιατι οταν ανοιγει μια συσκευη οπως ενα πλυντιριο ή ενα κλιματιστικο, χαλάει την κυματομορφη γι αυτο κανει αυτο το τσακ τσακ συνεχεια, πρεπει να το κανει νομιζω αν δεν το κανει συμαινει οτι δεν δουλευει ο σταθεροποιητης
plpapadopoulos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 πιστευω οτι δεν εχει καποιο προβλημα απλα ειναι ο σταθεροποιητης του αυτο το τσακ τσακ δεν ειναι κατι αλλο, τι παραπανω να κανει ενα ups οταν η κατασταση ειναι τραγικη του ρευματος Το τσακ τσακ που ακούς είναι τα ρελέ του UPS στις διάφορες αυξομοιώσεις της τάσης. Ίσως να παραείναι ευαίσθητα, οπότε αν είναι τπτ ρελέ της πλάκας, μετά από λίγο καιρό θα παραδώσουν πνεύμα από τους κύκλους που θα γράψουν.
panos0100 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 και απο τοτε που το πηρα εχουνε κανει κατι εκατομμυρια κυκλους, αλλά πριν τελειωση η εγγυηση το πηγα στο πλαισιο και με αλλαξαν τις μπαταριες γιατι οι προηγουμενες καπνισαν μπαρουτι και βρωμισε ολο το σπιτι, καλοκαιρι ηταν οπως τωρα, μαλον πρεπει να τα αλαξανε αυτα τα ρελεδακια γιατι ο ήχος ειναι διαφορετικος
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 δηλαδη αν εβαζα ενα τετοιο apc θα ητανε καλυτερα; δεν πρεπει πρωτα να δουμε τι φταιει; μπωρει να εχει και προβλημα το ups αλλα δεν το πιστευω, γιατι οταν ανοιγει μια συσκευη οπως ενα πλυντιριο ή ενα κλιματιστικο, χαλάει την κυματομορφη γι αυτο κανει αυτο το τσακ τσακ συνεχεια, πρεπει να το κανει νομιζω αν δεν το κανει συμαινει οτι δεν δουλευει ο σταθεροποιητης λογικα οταν τραβαει αποτομα ρευμα ριχνει την ταση και το Ups ισως να προσπαθει να boostarei γα να δωσει σωστο ρευμα η να διορθωσει την κυματομορφη αναλογως τι εχει γινει.απο εκει και περα ειναι σε ποσες ασφαλειες τα εχει βαλει ο ηλεκτρολογος αν ειναι ολα μαζι κτλ.το τσακ τσακ δεν θα το γλυτωσεις.αλλα οπως ειπε ο Pl papadopoulos δεν ξερω ενα τετοιο Ups ποσο θα αντεξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα