helicoid Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2021 Στις 15/7/2014 στις 8:24 ΜΜ, poulinos είπε δεν βρισκω λογο να μπαινεις στον κοπο να το ανοιγοκλεινεις.ναι μεν το ξεκουραζεις απο την μια αλλα απο την αλλη ολο το ζορι το τρωεει μια συσκευη οταν την ξεκινας και την σταματας.οποτε δεν θα το εκανα εγω προσωπικα παρα οπως ειπα μονο αν ηταν να φυγω για weekend ή για διακοπες ή σε περιπτωση χαλια καιρου. So true. Έχω κάψει Corsair HX620 έτσι. Στην αρχή έκανε ένα θόρυβο όποτε το άνοιγα, σαν ΜΠΑΜ ηχείων όταν τους συνδέεις το source, μετά έκανε ένα μεγαλύτερο και δεν ξανάνοιξε. Inrush current το πρόβλημα. Κι εγω το έκλεινα όποτε έφευγα από το σπίτι για χρόνια. Προφανώς και ήταν και σχεδιαστικό λάθος, αλλά ακριβώς το ίδιο PSU σε συγγενικό πρόσωπο που δεν το έκλεινε ποτέ είναι ακόμα σκυλί μετά από 10τόσα χρόνια.
@topos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για δώστε μια βοηθεια όσοι γνωριζετε Έστω ότι έχουμε ένα ups(τυχαίο παράδειγμα) με αυτά τα specs-> Τύπος: Line-Interactive. • Χωρητικότητα ισχύος: 1600VA / 960W. • Output Power Factor: 0.60. • Εύρος τάσης εισόδου: 172-280 VAC ±7%. • Συχνότητα (Συγχρονισμένο εύρος): 50Hz or 60Hz. • Ονομαστική τάση εξόδου: 230 VAC. • Voltage Regulation (Bat. Mod.): ±10%. • Συχνότητα (Battery Mode): ±1Hz. • Χρόνος μεταφοράς [AC to Battery]: 4-8ms typical; 10ms maximal. • LINE mode full Load: 95.0%. • Μπαταρίες: 2x 12V/9Ah. • Τάση DC: 2x12 V. • Χρόνος επαναφόρτισης: 2-4h to 90%. • Full Load Backup Time: 2min. • Half Load Backup Time: 11 min. Εάν έχουμε συσκευή που καταναλώνει 960watt θα την κρατήσει για 2min, Εάν έχουμε συσκευή 480watt θα την κρατήσει για 11min. Δεν θα πρεπε στην δεύτερη περίπτωση να είναι απλά διπλάσιος ο χρόνος από τα 960watt(δηλ 4λεπτα)?Πως προκύπτουν τα 11λεπτα...? Επιπλέων υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πόσα λεπτά θα παρεμενε σε λειτουργία με κουμπωμενη συσκευή π.χ 50watt/100watt/κοκ πάνω του? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2021 από @topos
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 Δημοσ. 23 Απριλίου 2021 On 11/01/2021 at 21:07, helicoid said: So true. Έχω κάψει Corsair HX620 έτσι. Στην αρχή έκανε ένα θόρυβο όποτε το άνοιγα, σαν ΜΠΑΜ ηχείων όταν τους συνδέεις το source, μετά έκανε ένα μεγαλύτερο και δεν ξανάνοιξε. Inrush current το πρόβλημα. Κι εγω το έκλεινα όποτε έφευγα από το σπίτι για χρόνια. Προφανώς και ήταν και σχεδιαστικό λάθος, αλλά ακριβώς το ίδιο PSU σε συγγενικό πρόσωπο που δεν το έκλεινε ποτέ είναι ακόμα σκυλί μετά από 10τόσα χρόνια. ε ναι μεγαλο το Impact του κλεινε ανοιγε.ποσες συσκευες εχω δει να εχουν κλεισει απο ρευμα και να μην ξαναξεκινανε μετα.... On 21/01/2021 at 00:29, @topos said: Για δώστε μια βοηθεια όσοι γνωριζετε Έστω ότι έχουμε ένα ups(τυχαίο παράδειγμα) με αυτά τα specs-> Τύπος: Line-Interactive. • Χωρητικότητα ισχύος: 1600VA / 960W. • Output Power Factor: 0.60. • Εύρος τάσης εισόδου: 172-280 VAC ±7%. • Συχνότητα (Συγχρονισμένο εύρος): 50Hz or 60Hz. • Ονομαστική τάση εξόδου: 230 VAC. • Voltage Regulation (Bat. Mod.): ±10%. • Συχνότητα (Battery Mode): ±1Hz. • Χρόνος μεταφοράς [AC to Battery]: 4-8ms typical; 10ms maximal. • LINE mode full Load: 95.0%. • Μπαταρίες: 2x 12V/9Ah. • Τάση DC: 2x12 V. • Χρόνος επαναφόρτισης: 2-4h to 90%. • Full Load Backup Time: 2min. • Half Load Backup Time: 11 min. Εάν έχουμε συσκευή που καταναλώνει 960watt θα την κρατήσει για 2min, Εάν έχουμε συσκευή 480watt θα την κρατήσει για 11min. Δεν θα πρεπε στην δεύτερη περίπτωση να είναι απλά διπλάσιος ο χρόνος από τα 960watt(δηλ 4λεπτα)?Πως προκύπτουν τα 11λεπτα...? Επιπλέων υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πόσα λεπτά θα παρεμενε σε λειτουργία με κουμπωμενη συσκευή π.χ 50watt/100watt/κοκ πάνω του? στην apc εχει σαν σχεδιαγραμμα αναλογα το load ποση ωρα δινει On 11/01/2021 at 20:45, mindreader said: Παρηγγειλα ενα 60watt. Σε user opinions αλλων, ειδα οτι μπορει να φορτιζει τη συσκευη που ποσταρα πιο πανω, σε 4-5 ωρες, οκ πες και λιγο παραπανω αν δεν εχει καλη ηλιοφανεια. Ελπιζω να ειναι ετσι. γινεται απλα παντα εχει να κανει με το ποσο PORTABLE ειναι το Panel. 1
tunic Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Δημοσ. 25 Απριλίου 2021 Στις 21/1/2021 στις 12:29 ΠΜ, @topos είπε Για δώστε μια βοηθεια όσοι γνωριζετε Έστω ότι έχουμε ένα ups(τυχαίο παράδειγμα) με αυτά τα specs-> Τύπος: Line-Interactive. • Χωρητικότητα ισχύος: 1600VA / 960W. • Output Power Factor: 0.60. • Εύρος τάσης εισόδου: 172-280 VAC ±7%. • Συχνότητα (Συγχρονισμένο εύρος): 50Hz or 60Hz. • Ονομαστική τάση εξόδου: 230 VAC. • Voltage Regulation (Bat. Mod.): ±10%. • Συχνότητα (Battery Mode): ±1Hz. • Χρόνος μεταφοράς [AC to Battery]: 4-8ms typical; 10ms maximal. • LINE mode full Load: 95.0%. • Μπαταρίες: 2x 12V/9Ah. • Τάση DC: 2x12 V. • Χρόνος επαναφόρτισης: 2-4h to 90%. • Full Load Backup Time: 2min. • Half Load Backup Time: 11 min. Εάν έχουμε συσκευή που καταναλώνει 960watt θα την κρατήσει για 2min, Εάν έχουμε συσκευή 480watt θα την κρατήσει για 11min. Δεν θα πρεπε στην δεύτερη περίπτωση να είναι απλά διπλάσιος ο χρόνος από τα 960watt(δηλ 4λεπτα)?Πως προκύπτουν τα 11λεπτα...? Επιπλέων υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω πόσα λεπτά θα παρεμενε σε λειτουργία με κουμπωμενη συσκευή π.χ 50watt/100watt/κοκ πάνω του? Η χωρητικότητα μιας μπαταρίας είναι η συνολική ποσοτητα ενέργειας που μπορεί να αποδόσει μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Η τιμή αυτή, εξαρτάτε άμεσα από το ρεύμα εκφόρτισης και την θερμοκρασία που αναπτύσετε κατα την διάρκεια εκφόρτισης. Οι κατασκευαστές προσδιορίζουν την χωρητικότητα μιας μπαταρίας σε AH αλλά εχουν και την τιμη C rate (μπορεί να το δείτε και σαν HR). δηλαδή 12V 7.2AH 20C ( ή 20HR) 7.2/20ωρες=0.36amps πχ Mια μπαταρία 12V 7.2 ΑΗ, 20C ή 20HR μπορεί να αποδόσει ενέργεια 7.2ΑΗ με φορτίο 0,36amps μεσα σε 20 ώρες (86,4watt) η ίδια μπαταρία με 4.6amps φορτίο θα αποδώσει ενέργεια μόνο 4.6AH αλλά σε χρόνο 1 ώρα (55.2watt) Όσο περισότερο ρεύμα τραβάμε από μια μπαταρία τόσο η χωρητικότητα τις μειώνεται. 1 1
sotirisl Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2021 Παιδιά καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα. Θέλω να προστατέψω την τηλεόραση μου, έναν φορητό υπολογιστή και ένα μοντεμ ρούτερ από τρελές διακυμάνσεις ρεύματος που κάνει το δίκτυο της ΔΕΗ στο χωριο. Πήγα φορτσάτος σε ένα μαγαζί να πάρω έναν σταθεροποιητή τάσης 1000VA (αυτόν https://www.skroutz.gr/s/9016557/VMARK-RE-02-Σταθεροποιητής-Τάσης-1000VA.html) και ο υπάλληλος με απέτρεψε λεγοντας μου να πάρω είτε ένα πολύπριζο ασφαλείας γιατί λεει έχει πολύ καλύτερη προστασία από υπερτάσεις, κεραυνούς κτλ είτε ένα UPS. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήξερε τι του γινόταν και δεν πήρα τίποτα. UPS δεν θα ήθελα να παρω λόγω κόστους και επειδή δεν νιώθω οτι το χρειάζομαι, και το πολύπριζο δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την τάση. Οπότε ήθελα να ρωτήσω αν με έναν σταθεροποιητή τάσης όπως αυτόν θα ήμουν ασφαλής από διακυμάνσεις τάσεις, υπερτάσεις, κεραυνούς κτλ.... Ευχαριστώ...
poulinos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 12 hours ago, sotirisl said: Παιδιά καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα. Θέλω να προστατέψω την τηλεόραση μου, έναν φορητό υπολογιστή και ένα μοντεμ ρούτερ από τρελές διακυμάνσεις ρεύματος που κάνει το δίκτυο της ΔΕΗ στο χωριο. Πήγα φορτσάτος σε ένα μαγαζί να πάρω έναν σταθεροποιητή τάσης 1000VA (αυτόν https://www.skroutz.gr/s/9016557/VMARK-RE-02-Σταθεροποιητής-Τάσης-1000VA.html) και ο υπάλληλος με απέτρεψε λεγοντας μου να πάρω είτε ένα πολύπριζο ασφαλείας γιατί λεει έχει πολύ καλύτερη προστασία από υπερτάσεις, κεραυνούς κτλ είτε ένα UPS. Μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήξερε τι του γινόταν και δεν πήρα τίποτα. UPS δεν θα ήθελα να παρω λόγω κόστους και επειδή δεν νιώθω οτι το χρειάζομαι, και το πολύπριζο δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την τάση. Οπότε ήθελα να ρωτήσω αν με έναν σταθεροποιητή τάσης όπως αυτόν θα ήμουν ασφαλής από διακυμάνσεις τάσεις, υπερτάσεις, κεραυνούς κτλ.... Ευχαριστώ... o σταθεροποιητης τασης συνηθως κανει οτι κανει ενα πολυπριζο ασφαλειας συν κατι παραπανω και το ups οτι κανει ο σταθεροποιητης συν κατι παραπανω. 1
sotirisl Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 1 hour ago, poulinos said: o σταθεροποιητης τασης συνηθως κανει οτι κανει ενα πολυπριζο ασφαλειας συν κατι παραπανω και το ups οτι κανει ο σταθεροποιητης συν κατι παραπανω. Ευχαριστώ πολύ! ο συγκεκριμένος θα κάνει δουλίτσα, ή είναι μάπα το καρπούζι;
winlink Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Γιατί να μην κάνει δουλίτσα; Δεν έχω τον συγκεκριμένο, στο εξοχικό έχω τον APC LE1200I και μια χαρά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Τον ρόλο αυτό στα AV της πόλης κάνει το AVR κύκλωμα του UPS μου 1
sotirisl Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 12 minutes ago, winlink said: Γιατί να μην κάνει δουλίτσα; Δεν έχω τον συγκεκριμένο, στο εξοχικό έχω τον APC LE1200I και μια χαρά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Τον ρόλο αυτό στα AV της πόλης κάνει το AVR κύκλωμα του UPS μου δεν ξέρω, απλά πήγα να τον πάρω και ο υπάλληλος ξεκίνησε να μου λεει ότι οι σταθεροποιητές δεν προστατεύουν καλά από υπερτάσεις, αιχμές, κεραυνούς κτλ, γιατί είναι πάρα πολύ αργοί.... και μου πρότεινε να πάρω ένα πολυμπριζο ασφαλείας...
winlink Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2021 Το δικό μου στα 1200VA ζυγίζει 4,2kg, αυτό που σκέφτεσαι να πάρεις (ωραίο display έχει) ζυγίζει 4,55kg Στο teardown αυτού που έχω, εδώ, θα δεις σε τι οφείλεται το βάρος, και δεν φαντάζομαι το δικό σου να μην έχει μέσα μετασχηματιστή αλλά να έχει τσιμεντόλιθο! Πες στον βλάκα να σου πει τι ακριβώς κάνει ένα πολύπριζο ασφαλείας, και αν θες να το διασκεδάσεις ρώτα τον γιατί έγκριτες εταιρείες του χώρου βγάζουν και UPS και AVR και surge protectors άμα δεν κάνουν κάποια από αυτά δουλειά γιατί τα βγάζουν;
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2021 On 30/07/2021 at 09:52, sotirisl said: Ευχαριστώ πολύ! ο συγκεκριμένος θα κάνει δουλίτσα, ή είναι μάπα το καρπούζι; θα προτιμουσα apc. δεν εχω αποψη για την συγκεκριμενη μαρκα On 30/07/2021 at 14:12, sotirisl said: δεν ξέρω, απλά πήγα να τον πάρω και ο υπάλληλος ξεκίνησε να μου λεει ότι οι σταθεροποιητές δεν προστατεύουν καλά από υπερτάσεις, αιχμές, κεραυνούς κτλ, γιατί είναι πάρα πολύ αργοί.... και μου πρότεινε να πάρω ένα πολυμπριζο ασφαλείας... γιατι απλα δεν ξερει τις διαφορες αναμεσα σε ups,surge protectors και σταθεροποιητες τασεις
Georgie2 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2021 Καλημέρα. Δωμάτιο στο σπίτι χρησιμοποιείται ως γραφείο. Έχει A/C, το οποίο όμως δεν εμπλέκεται στο πρόβλημα που περιγράφεται παρακάτω, γιατί (αποδεδειγμένα) παίρνει ρεύμα από άλλη ασφάλεια. Στην μπαλκνόπορτα υπάρχει ηλεκτρικό ρολλό, το οποίο προφανώς είναι στο ίδιο κύκλωμα με τον σταθεροποιητή τάσης τής φωτογραφίας. (O σταθεροποιητής μπορεί να είναι κινεζιά περίπου 16 ετών, αλλά έχει βγει παλληκάρι. Τις προάλλες ειδικά, με τα συνεχή προβλήματα στο δίκτυο λόγω των πυρκαϊών, βάραγε όλη μέρα και καμία συσκευή δεν έκανε κιχ). Στον σταθεροποιητή "πέφτουν" τα παρακάτω: - Το κουτάκι της οπτικής ίνας και το modem/router του παρόχου. - Δύο σταθερά ασύρματα τηλέφωνα (φορτίζονται οι βάσεις τους). - Μία τηλεόραση 32" - Ένας εκτυπωτής officejet 4500 - Ένα ζευγαράκι ηχείων της πλάκας, με το ρεύμα στο subwoofer. - Ο υπολογιστής. Τροφοδοτικό corsair VS450, κάρτα GT730, 2 σκληροί δίσκοι. Μητρική με pentium G. - 2 οθόνες 24". Μία Samsung που έχει εξωτερικό μετασχηματιστή, και μία Dell με καλώδιο τροφοδοσίας 220V, και εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα. Η Samsung χρησιμοποιείται ως κύρια οθόνη. Μέχρι χθες ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο HDMI, αλλά με αντάπτορα DVI/HDMI, γιατί το BIOS ή η κάρτα επιμένει να ποστάρει στην έξοδο DVI (δεν το έχω πολυψάξει, δεν αλλάζουν και πολλά). Όταν μπει στο λειτουργικό, οι ρυθμίσεις κύριας/δευτερεύουσας οθόνης έρχονται όπως θα τις ορίσω, ανεξαρτήτως συνδεσμολογίας. Όσο η Dell είναι κατευθείαν στην HDMI, όταν πατάω το πρωί να ανοίξει το ρολλό, χάνεται το σήμα στην οθόνη (μαυρίζει) για μερικά δευτερόλεπτα. (Ακούγεται το γνωστό κλικ από τον σταθεροποιητή). Ρεύμα έρχεται, το ledάκι του power της οθόνης δε σβήνει καθόλου. Το ίδιο συνέβη και χτες το βράδυ, όταν σε άλλη μπρίζα, εκτός σταθεροποιητή αλλά στον ίδιο τοίχο, έβαλα ένα τρυπάνι 300W. Σήμερα δοκίμασα με ανάποδη συνδεσμολογία στις οθόνες (η Dell στον αντάπτορα). Η Samsung δεν έκανε κιχ. Όσο όμως πατάω/αφήνω το διακόπτη του ρολλού, η Dell δεν σβήνει, αλλά βγάζει μερικά artifacts. Εννοείται πως η λογική λύση είναι να μην πειράζω το ρολλό/να μην συνδέω άλλη συσκευή όταν ο υπολογιστής ή/και οι οθόνες είναι ανοιχτά. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ρωτάω τα εξής: - Τι (και αν) νομίζετε ότι μπορεί "να πάρω στα χέρια" πρώτο; Οθόνη; Τροφοδοτικό υπολογιστή; Κάρτα γραφικών; (μην πείτε ότι καλό είναι να καεί η κάρτα για να την αλλάξω επιτέλους, το ξέρω). - Δεν ξέρω/μπορώ να μετρήσω τη συνολική απαίτηση σε Watts από τον σταθεροποιητή, και δεν μπορώ να καταλάβω αν η αλλαγή του σε μεγαλύτερο θα έδινε λύση. Ισχύει; - Θα έδινε λύση η αλλαγή τροφοδοτικού υπολογιστή σε μεγαλύτερο με την ίδια κάρτα γραφικών; -Αν πρέπει να αλλάξω κάρτα γραφικών, πρέπει να πάω σε μία που έχει τροφοδοσία; -Δεν πειράζω τίποτα, δεν υπάρχει κίνδυνος. (Αυτό με συμφέρει, δεν έχω ανάγκη άμεσης αναβάθμισης). Ευχαριστώ.
filarhos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ψάχνω ups για ένα πισί με κατανάλωση <100watt + την οθόνη του ~50watt και δύο λάπτοπ 14άρια. (και πότε πότε το xbox one s) Σκέφτομαι APC-BACK-UPS-700 ή Eaton-5E850IUSBDIN. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή εξίσου καλό πιο οικονομικό; Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2021 από filarhos
filarhos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 18/8/2021 στις 1:43 ΜΜ, filarhos είπε Ψάχνω ups για ένα πισί με κατανάλωση <100watt + την οθόνη του ~50watt και δύο λάπτοπ 14άρια. (και πότε πότε το xbox one s) Σκέφτομαι APC-BACK-UPS-700 ή Eaton-5E850IUSBDIN. Υπάρχει κάτι καλύτερο ή εξίσου καλό πιο οικονομικό; Ευχαριστώ πολύ Μήπως έχει κάποιος να μου προτείνει; έφεραν και τα καινούρια apc . αν και σκέφτομαι για το Eaton 5e 850va. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από filarhos
winlink Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Έχω παλιό APC, το Back-UPS RS BR1200LCDI. Επειδή είναι σε rack και τροφοδοτεί δίπλα του 2 NAS (το 1 σε 24x7 λειτουργία), router & switch (παλιά και την DECT βάση, τώρα τη δουλειά αυτή ανέλαβε το AVM Fritz!box 7590) εκτιμώ πολύ τις αρκετές εξόδους. Επίσης την οθόνη γιατί με ενημερώνει για τα πάντα. Τραβώντας δίκτυα στο σπίτι όταν ανακαίνισα, κάναμε και κάτι αλλαγές στα ηλεκτρολογικά και έτσι στο γραφείο έβγαλα πρίζες UPS, αλλά και ένα άλλο δίκτυο σε 3 θέσεις από το κύκλωμα surge protection του UPS. Από την USB έξοδο ενημερώνω το NAS για shutdown μετά από κάποιον χρόνο που έχει κοπεί το ρεύμα, και αυτό με τη σειρά του ενημερώνει το άλλο NAS όταν κοπεί το ρεύμα και το PC για shutdown μέσω WinNUT. Σε μπαταρίες, έχω αλλάξει, εκτός από τις μαμίσιες, 3 φορές σε YUASA, χονδρικά θα έλεγα ότι αλλάζω κάθε 3-4 χρόνια. Το hardware του UPS κρατάει καλά δόξα τω θεώ. Διαβάζω κακές κριτικές για τα APC, αλλά έχω τελείως άλλη άποψη. Και ότι έχω χρειαστεί στο παρελθόν, σε ατομικό ή εργασιακό θέμα, η αντιπροσωπεία ήταν πάντα εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα