Zderg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, Ξαφνικά μία μέρα ανοίγωντας τον υπολογιστή η οθόνη έμενε σε stand-by χωρίς προφανώς να δείχνει τίποτα. Έβαλα την οθόνη σε άλλο PC και δουλεύει μια χαρα και αυτή και τα καλώδιά της. Δοκίμασα την κάρτα γραφικών σε άλλο PC και είναι όλα εντάξει. Έβαλα άλλη κάρτα γραφικών στο ΜΒ μου και πάλι δεν άναβε η οθόνη. Προφανώς θέλει αλλαγή η μητρική. Είναι ίσως κάτι άλλο που μπορεί να μου διαφεύγει; Ευχαριστώ
remalis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασε να κάνεις clearcmos (θες ενα jumperάκι), είναι 2 pins πάνω στη μητρική που καθαρίζουν τις ρυθμίσεις του bios (ή κάτι παρόμοιο) κ μετά δοκίμασε να βγάλεις και την μπαταρία της μητρικής κ να το αφήσεις κανά 5λεπτο. Το έπαθα και γω σήμερα κ έφτιαξε με clearcmos. Αν όχι ε κατά πάσα πιθανότητα θες άλλη μητρική, το΄χα πάθει παλιότερα και γω αλλά ήταν στο κατεβαστήρι μου κ μετά από 2 μέρες δοκιμών από ό,τι έβρισκα στο ιντερνετ απλά πήρα μια μητρική με 8Ε από stock house του πλαισίου να δοκιμάσω (κ τη νκράτησα κιόλας )
overpower Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 δεν χρειαζεται να κανει και τα δυο....ειτε αυτο με το jumperaki ειτε να βγαλει την μπαταρια το ιδιο ειναι...οτι σε βολευει...
drkar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 αν παιρνει εξωτερικη τροφοδοσια , μπορει να φταιει και το τροφοδοτικο
SPANK Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Πριν κοιτάξεις για αλλαγή motherboard δοκίμασε το τροφοδοτικό σου αλλο να δεις αν παίζει σωστά η αν έχεις αλλο τροφοδοτικό δοκίμασε και με αυτο. Επίσης κάνε και εναν έλεγχο στις μνήμες αφου απο οτι κατάλαβα έχεις και αλλο μηχάνημα
Zderg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Εκανα clearcmos αλλα δεν βοήθησε. Η κάρτα δεν παίρνει εξωτερική τροφοδοσία. Και επίσης είναι δύσκολο να ελέγξω το τροφοδοτικό και τις μνήμες γιατι το άλλο μηχάνημα που έχω είναι καινούριο και δεν θα ταιριάζουν οι RAM. Πάντως ρεύμα φαίνεται να παίρνουν όλα, δηλαδή και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών δουλεύει. Τωρα έχω αύτη την μητρική. Αν πάρω αυτήν νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα ε; Έχω 2 RAM πάνω οπότε χωράνε.
Zderg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Επίσης είδα ότι και όλες τις RAM να βγάλω δεν ακούγονται διαφορετικά 'μπιπ' κατα την εκκίνηση.. Άρα σίγουρα είναι η μητρική το πρόβλημα τελικά ε;
Zderg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2011 Είτε έχω τις RAM πανω είτε όχι δεν κάνει κανένα beep. Η παραπάνω μητρική είναι λάθος socket Αυτή;;
costas_doct Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Παίξε λίγο με τις μνήμες, άλλαξε τους θέση / βάλτε μια-μια σε διαφορετικά κάθε φορά slots. Αν έχει βγάλει όλες τις μνήμες και δεν ακούς κανένα μπιπ από Mobo είναι λίγο ύποπτο. Το led της mobo ανάβει κανονικά όταν ανάβεις το τροφοδοτικό (πριν εκινήσεις τον Η/Υ);;
Zderg Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Έβαλα τις μνημες σε ολα τα slots αλλά τίποτα.. Η μητρική δεν έχει led.. :fear:
matyat Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/421961-%CF%84%CE%BF-pci-e-%CE%BA%CE%B1%CE%B7%CE%BA%CE%B5/page__p__4314006__fromsearch__1#entry4314006
washcloud Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Κι ο επεξεργαστής μπορεί να είναι - αν και σπανιότερο (έως σπανιότατο...). Αλλά και το τροφοδοτικό. Και γενικά, μπορεί καν να μην έχει καεί κάτι : Αν δεν το 'χεις κάνει, βγάλε το καλώδιο του ρεύματος απ' το τροφοδοτικό, όπως και τα καλώδιά του που κουμπώνουν πάνω στη μητρική κι ας το έτσι για λίγο. Ξαναβάλε και τα τρία καλώδια στις θέσεις τους, κι αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα, δοκίμασε είτε το τροφοδοτικό αυτό στο νέο σου πισί, είτε το τροφοδοτικό του νέου στο παλιό. Ε μετά από αυτά, το μόνο που μένει είναι να ξεστήσεις τα πάντα, και να στήσεις τη μητρική σε πάγκο, με μόνο PSU, GPU, CPU, RAM, οθόνη, και να δοκιμάσεις να τη βάλεις μπροστά γεφυρώνοντας μ' ένα κατσαβίδι τα σχετικά πιν, αντί με το κουμπί*. Μετά, αν δε θες να παιδεύεσαι άλλο, αγοράζεις νέα... *Βασικά, αυτό με το κατσαβίδι δοκίμασέ το ΚΑΙ πριν καν βγάλεις κάποιο τροφοδοτικό, που έλεγα πιο πάνω. Καμμιά φορά χαλάνε τα κουμπιά... edit : ...ω, καλά, τώρα είδα ότι είναι θρεντ ενάμισου μήνα........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα