Anti-WQZ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, Στο συγκεκριμένο θέμα θα κάτσω να σας αναλύσω ένα συνήθεις πρόβλημα που λίγο πολύ όλοι μας το έχουμε ζήσει, πρόκειται λοιπόν για ένα τοπικό δίκτυο (LAN). Ας αρχίσω λοιπόν να σας πω πως ακριβώς έχει η κατάσταση μου αυτήν την στιγμή και όχι μονο τώρα εδώ και μήνες η και πάνω από χρόνο μην σας πω.. Εικόνα 1 : Όπως είδατε και στην εικόνα έχουμε να κάνουμε με το router Conn-x Philips CGA5722 Ασύρματο ADSL2+ 4 Erthenet Modem/Router. Το λειτουργικό που περιέχεται στους υπολογιστές είναι : PC 1 -> Windows ΧΡ SP2 ( Main καλώδιο απόσταση από το router στο pc ) PC 2 -> Windows ΧΡ SP2 ( 13 μετρα καλώδιο απόσταση από το router στο pc ) PC 3 -> Windows 7 Ultimate ( 7-8 μετρα καλώδιο απόσταση από το router στο pc ) Το Internet Protocol είναι αυτόματο όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα : Εικόνα 2 : Και στους 3s υπολογιστές περιέχεται ενεργοποιημένο Firewall & Antivirus. Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι και οι 3s υπολογιστές δεν βλέπονται μεταξύ τους άμα πληκτρολογήσω στο CMD την εντολή Net View θα βγει το παρακάτω μήνυμα : >C:\net view System error 6118 has occurred. The list of servers for this workgroup is not currently available Ίσως εδώ μπορεί να φταίει στο ότι είναι ενεργοποιημένο το Firewall και disable όσο νάνε δεν θέλω να το κάνω. Επίσης όταν ανοίγω π.χ εγώ το δικό μου PC 3 στο οποιο έχει δοθεί αυτόματη IP όπως θα είδατε και στην εικόνα 2 έρχεται μετά π.χ ο αδερφός μου και ανοίγει το PC 1 και με πετάει από το internet και πρέπει να ξαναγίνει Restart το router ( Ο θεός να το κάνει ) Ενώ όταν το PC 3 είναι ανοιχτό και πάει να ανοιχτεί το PC 2 δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα επανασύνδεσης..που να οφείλεται αυτό άραγε? ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 1. Έχει γίνει Update στο router και αντί πλέον για CGA5722 μου βγαίνει σε 11G-ADSL ( θα μου λέγατε ότι μπορεί να φταίει και το update αλλα και με την παλιότερη version τα ίδια έκανε. ) 2. Δεν τίθεται θέμα κάποιου ΙΟΥ εφόσον έχουν γίνει format σε όλα τα PCs. Άμα μπορείτε πείτε μου την γνώμη σας στο τι μπορώ να κάνω γιατί μου φαίνεται προς οδεύω προς αλλαγή εταιρίας ( σε καμια καλή προτεινομενη ) αλλα να μου πείτε όπου και να πας δεν υπάρχει διαφορα εφόσον υπάρχει ο ΟΤΕ από πίσω άσχετος που υπάρχει ανταγωνισμός πακέτων προσφορων. Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 1. Κλείσε το firewall για να δοκιμάσουμε μονο αν ειναι αυτο το πρόβλημα 2. Σιγουρέψου οτι ειναι ολοι οι υπολογιστές στο ιδιο Workgroup 3. Κάνε απο τον καθε υπολογιστή ping τοσο την ip του router οσο και του κάθε υπολογιστή να δεις αν παίρνουν απάντηση. 4. Κλέισε το firewall και μεσα στο router Δοκίμασε αυτα να δούμε τι γίνεται και συνεχίζουμε , και οσο αφορά τα firewalls κλείστα ολα για να κάνουμε τις δοκιμές το antivirus δεν μας πηράζει
rfc Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα παιδες 1) Το net view δε σου δουλευει, διοτι εισαι σε διαφορετικο workgroup. Φτιαξτο ναναι ιδιο σε ολα. 2) Απο τη γενικη περιγραφη του προβληματος σου, εχω αντιληφθει οτι δε σου δουλευει σωστα ο DHCP στο ρουτερ σου. Η λυση που μπορεις να δοκιμασεις ειναι να δουλεψεις με static, για να δεις αν σου λυθυκαν τα θεματα. Μπορεις να δεις και κανα firmware update για το ρουτερ.
Anti-WQZ Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 @SPANK Είναι όλοι οι υπολογιστές στο ίδιο WorkGroup , τα πακέτα μέσω Ping είναι ok πιστεύω : > Απάντηση από: 192.168.2.*: bytes=32 χρόνος<1ms TTL=128 Απάντηση από: 192.168.2.*: bytes=32 χρόνος<1ms TTL=128 Απάντηση από: 192.168.2.*: bytes=32 χρόνος<1ms TTL=128 Απάντηση από: 192.168.2.*: bytes=32 χρόνος<1ms TTL=128 Πακέτα: Απεσταλμένα = 4, Ληφθέντα = 4, Απολεσθέντα = 0 (απώλεια 0%), Πλήθος διαδρομών αποστολής και επιστροφής κατά προσέγγιση σε χιλιοστά του δευτερ ολέπτου: Ελάχιστο = 0ms, Μέγιστο = 0ms, Μέσος όρος = 0ms Αλλα αυτό που παρατήρησα είναι το εξής που έχουμε και λέμε : >192.168.2.1 -> Είναι το Router 192.168.2.2 - 192.168.2.4 - 192.168.2.5 -> Είναι τα PCs Απορία το 192.168.2.3 που είναι εοεοεο? Όσο για τα Firewalls είναι ενεργοποιημένα και στο router και στα PCs παίζει τόσο ρολο ώστε να γίνονται επανασύνδεσης? περίεργο που φαίνεται που στην ουσία είναι μια προστασία προς το διαδίκτυο και όλα τα συναφή, άσχετος που δεν με απασχολεί και τόσο να βλέπω τα υπόλοιπα Pcs μέσω netview κλπ.. εμενα με ενδιαφέρει να μην κάνει επανασύνδεσης @rfc λες να παίζει ρολο ώστε να γίνετε αυτό το πρόβλημα? γιατί από τι βλέπω ο DHCP Server είναι Enable και από κάτω στο DHCP Server ID είναι κενό δεν υπάρχει κάτι. Τι να κάνω να το βάψω μπλε και να το πετάξω στην θάλασσα έχω κουραστεί με αυτήν την κατάσταση
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 α.εγω παντως θα εβαζα σιγουρα αλλο ρουτερ και σιγουρα καρφωτα ip.philips και εταιρεια δεν παει.
Anti-WQZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 α.εγω παντως θα εβαζα σιγουρα αλλο ρουτερ και σιγουρα καρφωτα ip.philips και εταιρεια δεν παει. Αν πηγαίναμε βάση τέτοιας λογικής σίγουρα δεν θα υπήρχε καν το router αυτό που δίνεται δωρεάν από την Conn-x
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2011 Αν πηγαίναμε βάση τέτοιας λογικής σίγουρα δεν θα υπήρχε καν το router αυτό που δίνεται δωρεάν από την Conn-x ναι κανονικα πολλα απο αυτα δεν θα πρεπε να υπαρχουν.air ties ειδικα,crypto δεν θα πρεπε να ειχαν βγει ποτε.δεν γινεται η crypto να βγαζει το 320 και το 330 και να καιγονται ολα μετα απο καποιο καιρο.οταν λεμε ολα εννοουμε ολα. εγω παντως με αυτην την λογικη παω.οτι οποιος θελει κατι παραπανω αγοραζει αλλο ρουτερ.αυτα που δινουν οι περισσοτερες εταιρειες ειναι κινεζικα των 10 ευρω το κομματι. πχ crypto,microcom,intracom κτλ. τα μισα απο αυτα ηταν προβληματικα σαν hardware.δεν μιλαω για πιο παλια για τα Usb modems που ηταν ακομα χειροτερα. λιγα εχουν δωσει οι Providers που αξιζαν. και ποσα ατομα εχουν αλλαξει τα default routers που ηθελαν κατι καλυτερο και βρηκαν την υγεια τους απο θεματα disconnects μεχρι διαφορα αλλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα