Parnassus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σας! Καταρχάς, αν οι mods πιστεύουν οτι το θέμα ανήκει σε κάποια άλλη ενότητα, παρακαλώ να το μετακινήσουν. Παρακολουθώ - συμβουλεύομαι το forum σε περιπτώσεις ανάγκης, το οποίο είναι τεράστια πηγή πληροφοριών! Δυστυχώς όμως εδώ και μέρες που διαβάζω διάφορα thread με περίπου το ίδιο πρόβλημα με το δικό μου, δεν κατάφερα να βρώ μια καλή λύση. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται. Πρίν μια εβδομάδα περίπου, όταν πήγα να ανοίξω το pc μου (Intel i5 με Windows 7 64 bit Enterprise), άκουσα από τον δίσκο (WD 250 GB του 2006) κάποια "άσχημα" κλίκ. Υποθέτω έγιναν στην προσπάθειά του να διαβάσει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι του. Το έκλεισα κατευθείαν απο το τροφοδιτικό για να μην γίνει ζημιά. Όταν δοκίμασα να το ξανα ανοίξω, και μπήκα στα BIOS είδα οτι είχε αλλάξει το boot device priority. Επιλέγω τον σωστό δίσκο, και για να μην τα πολυλογώ, σε safe mode έμπαινε και έκανε κάποιους ελέγχους και μετά restart, ενώ όταν επέλεγες να bootάρει κανονικά, με το που εμφάνιζε το λογότυπο των windows, βάραγε μπλέ οθόνη και έκανε restart. Πήρα έναν άλλο δίσκο (ssd) και έβαλα windows 7 με σκοπό να βάλω τον παλιό δίσκο σαν slave και να τραβήξω τα δεδομένα από μέσα προκειμένου να αναπαυθεί μια και καλή αφού το μήνυμα ελήφθη οτι τα έφτυσε. Και εδώ πάμε στα δύσκολα. Όλα τα παρακάτω τα αναφέρω για τον παλιό δίσκο (WD) και όχι για τον καινούριο, μιας και αυτός δουλεύει άψογα! Τα BIOS τον αναγνωρίζουν κανονικά. Τα windows έβγαλαν μήνυμα "the device is working properly", αλλά δεν τον βλέπω στο my computer. Μπαίνω disk management, και εκεί ναι μεν τον βλέπει, αλλά σαν unallocated! Δεν θέλω να δοκιμάσω να κανω initialize, για να μην γίνει κανένα format και χάσω δεδομένα. Δοκίμασα το getdataback, όπως προτάθηκε σε άλλα προβλήματα σαν λύση, όμως μου έβγαζε error 23 και error 1117. Δεν μπορούσε δηλαδή να διαβάσει συγκεκριμένα κομμάτια του δίσκου και μετά από αρκετή ώρα, με μηδενικό progress, σταμάτησα την διαδικασία μιας και ήταν άσκοπο να περιμένω κανένα μήνα. Ο δίσκος παίρνει ρεύμα κανονικά και ακούγεται να γυρνάει χωρίς να κάνει παράξενους θορύβους. Επίσης δοκίμασα να τον βάλω και σε ένα docking station μήπως γίνει κανένα θαύμα, αλλά όπως σωστά μαντέψατε, και αυτό μάταιο. Πιστεύετε οτι με κάποιο άλλο software θα κάνω δουλειά ή καλύτερα να απευθυνθώ σε κάποια εταιρία για να κάνουν data recovery;; Μήπως είναι σκούρα τα πράγματα;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
TheELF Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Αν είναι τόσο σημαντικά τα αρχεία που σκέφτεσαι να δώσεις αρκετές 100άδες € τότε μην κάνεις τίποτα και βγάλ'των και από το Η/Υ. Αν θες να δοκιμάσεις τρέξε το testdisk που μπορεί να ξαναβρεί χαμένα διαμερίσματα χωρίς να πειράξει τα αρχεία.
Parnassus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Φυσικά και θέλω να αποφύγω τα έξοδα! Για αυτό και είπα να postάρω πρώτα εδώ μήπως και κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα. Το test disk δεν το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν...ελπίζω να μην κάνω καμία πατάτα.
TheELF Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Διάβασε εδώ στο φόρουμ ,κάνε ένα search,έχει πολλά θέματα οπότε μπορείς να δεις αν έχει νόημα να το δοκιμάσεις. Βέβαια το ότι δεν μπόρεσε να βρει κάτι το getdataback είναι πολύ κακό σημάδι.
zvarthangalos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Eγώ έκανα φορμάτ το pc και δεν μου ανοίγει τον δεύτερο σκληρό που έχω (πριν το φορμάτ δούλευε κανονικά) όταν κάνω κλίκ πάνω στον δίσκο μου γράφει:you need to format the disc in drive D:before you can use it. Πατάω cancel και μου γράφει: D:\is not accessible.the volume does not contain a recognized file system. please make sure that all required file sysstem drivers are loaded and that the volume is not corrupted. Εβγαλα και ξανάβαλα το καλώδιο του σκληρού μπάς και γίνει κάτι όμως τίποτα τι προτείνεται να κάνω μιάς και τα αρχεία του δίσκου είναι σημαντικά για εμένα.
Parnassus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Disk \\.\PhysicalDrive0 - 250 GB / 232 GiB - CHS 30401 255 63 Analyse cylinder 1/30400: 00% Read error at 0/241/1 (lba=15183) Έχει κανείς καμία ιδέα για το τί πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα;;;
mlitsis Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Στείλτων στη System Solution σε φίλο μου που είχε παρόμοιο πρόβλημα του επαναφέρανε σχεδόν τα πάντα και με μικρό κόστος κάπου στο σαραντάρι του βγήκε η όλη ιστορία. βέβαια είναι στη θεσσαλονίκη οπότε δεν ξέρω αν σε βολεύει
Parnassus Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Στείλτων στη System Solution σε φίλο μου που είχε παρόμοιο πρόβλημα του επαναφέρανε σχεδόν τα πάντα και με μικρό κόστος κάπου στο σαραντάρι του βγήκε η όλη ιστορία. βέβαια είναι στη θεσσαλονίκη οπότε δεν ξέρω αν σε βολεύει Ευχαριστώ φιλαράκι..έχω απελπιστεί..πραγματικά!
Parnassus Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Αν δοκιμαζα να αλλαζα την πλακετα με μια ενος ολοϊδιου δισκου θα προκαλουσα περισσοτερα προβληματα;;
TheELF Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Μόνο με την αλλαγή (και αν γίνει σωστά) όχι,αν είναι αυτό το πρόβλημα και λυθεί με αυτόν τον τρόπο,αν δεν είναι αυτό η προσπάθεια ανάγνωσης που θα ακολουθήσει ναι ενδεχομένως να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα