strat92man Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα, Γνωρίζω C++.Έιχα διαβάσει ένα βιβλίο(Stephen Prata) και έλυνα τις ασκήσεις που έιχε σε κάθε κεφάλαιο. Αυτο που χρειάζομαι τώρα είναι ενα βιβλίο που να έχει προβλήματα προς λύση μαζι τον λυμένο κωδικα.. Για εξάσκηση, --> λυνω τα προβληματα --> βλεπω τα λάθη --> προσπαθώ να τα λύσω --> αν δεν μπορώ να βρώ ενα λάθος το βλέπω απο τις λύσεις και το θυμάμαι για πάντα Αν κάποιος ΓΝΩΡΙΖΕΙ τίποτα σχετικό ΥΓ: και οποιαδήποτε αλλη ιδέα πως μπορώ να κάνω εξασκηση .... Ευχαριστω
nplatis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δυστυχώς δεν γνωρίζω το βιβλίο που έχεις μελετήσει. Επίσης δεν γνωρίζω τι άλλες γνώσεις προγραμματισμού έχεις. Όμως ο μόνος τρόπος για να εξασκηθείς είναι να γράφεις κώδικα, σιγά-σιγά για ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα. Βρες κάτι που σου κινεί το ενδιαφέρον και κάντο πρόγραμμα. Δυστυχώς ο κώδικας που μπορεί να χωρέσει σε ένα βιβλίο είναι σχετικά μικρός και τα προβλήματα συχνά αντίστοιχα μικρά και όχι πολύ ενδιαφέροντα...
theomalegan Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Νομίζω και εγώ καλύτερα είναι να κάνεις κάποιο μεγάλο project που να σε ενδιαφέρει έτσι θα τριφτείς καλύτερα και θα σου μείνουν πολλά από αυτά που θα μάθεις.
acid18 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Νομίζω και εγώ καλύτερα είναι να κάνεις κάποιο μεγάλο project που να σε ενδιαφέρει έτσι θα τριφτείς καλύτερα και θα σου μείνουν πολλά από αυτά που θα μάθεις. Τι project θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί κάποιος ώστε να μάθει κάτι, έχεις καμία ιδέα?
παπι Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Τι project θα ήταν χρήσιμο να ασχοληθεί κάποιος ώστε να μάθει κάτι, έχεις καμία ιδέα? Για big φτιαξε ενα torrent client Για κατι μικρο excel (πολυ lite)
mtsouk Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Κάνε κάτι που σε ενδιαφέρει και σου αρέσει. Όμως στην αρχή κάνε μικρά project και μετά κάτι μεγαλύτερο. φιλικά,
strat92man Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Να ρωτήσω κάτι: Στην C++ υπάρχει Framework αντίστοιχο σαν του Visual Studio για C# graphical user interface application ? Και αν ναι ποιο; Επίσης στην Java υπάρχουν και αν ναι ποια; Ακόμη: Κάποιος που γνωρίζει Java και C++ για ποιο σκοπό χρησιμοποιει την κάθε γλώσσα,δηλαδή για ποιο σκοπό φημιζεται η καθεμια;
παπι Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Αντιστοιχο του c# οχι. Κατι σαν, ειναι το qt, vcl
jstark Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Να ρωτήσω κάτι: Στην C++ υπάρχει Framework αντίστοιχο σαν του Visual Studio για C# graphical user interface application ? Και αν ναι ποιο; Επίσης στην Java υπάρχουν και αν ναι ποια; Ακόμη: Κάποιος που γνωρίζει Java και C++ για ποιο σκοπό χρησιμοποιει την κάθε γλώσσα,δηλαδή για ποιο σκοπό φημιζεται η καθεμια; υπάρχουν πάρα πολλά: MFC, Qt, wxWidgets, Winforms (μέσω c++/clr), και πολλά άλλα. Για το δεύτερο ερώτημα καλύτερα να googleαρεις ώστε να μαζέψεις περισσότερες πληροφορίες.
nplatis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Στην Java υπάρχει το δικό της (Swing) αλλά και αυτό του Eclipse (που δεν θυμάμαι πώς λέγεται). Οι έννοιες που υποστηρίζουν οι δύο γλώσσες είναι παρόμοιες. Αν χρειάζεσαι το απόλυτο σε επιδόσεις θα χρησιμοποιήσεις σίγουρα C++. Η Java έχει πολύ μεγαλύτερη standard βιβλιοθήκη που μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Επίσης σε Java έχουν αναπτυχθεί frameworks που θα εκμεταλλευτείς σε πιο μεγάλες εφαρμογές.
V.I.Smirnov Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Το βιβλίο του Prata το ξέρω, είναι από τις πιο καλές εισαγωγές. Αφού το διάβασες (πιο σωστά "μελέτησες") όπως λες, ξέρεις ήδη την C++ πολύ καλά και θα πρέπει να μπορείς να βρεις μόνος σου το δρόμο. Εγώ όταν πριν χρόνια διάβασα κάποιο αντίστοιχο δεν χρειάστηκε να ρωτήσω κανέναν για το πού να στραφώ μετά. Απ εδώ και πέρα, το "να μάθω καλύτερο προγραμματισμό" είναι κάπως αόριστο. Υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου. Αν θέλεις να βελτιώσεις το στυλ σου στην C++, και να γράφεις πιο αποδοτικά και επαγγελματικά μπορείς να δεις τα - "C++ Footprint and Performance Optimization", - "C++ Gotchas Avoiding Common Problems in Coding and Design", - "Imperfect C++ Practical Solutions for Real-Life Programming" και άλλα παρόμοια. Μια συλλογή με ερωτήσεις κρίσεως που ενίοτε θα δυσκολέψουν και τους πιο έμπειρους είναι το "C++ FAQs" Μπορείς επίσης να μελετήσεις την STL (το βιβλίο του N. Jossutis είναι το ευαγγέλιο). Για αξιοποίηση των generic δυνατοτήτων μπορείς να δεις το "Modern C++ Design Generic Programming and Design Patterns Applied". (Αν σκοπεύεις πραγματικά να γράφεις σοβαρά προγράμματα θα σου ανοίξει δρόμο αλλά δεν είναι εύκολο κείμενο). Οι παραπάνω προτάσεις αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τον χειρισμό της C++. Αλλά με το βιβλίο του Prata ως υπόβαθρο μπορείς να πας επιτυχώς και αλλού. - αλγοριθμική, - αριθμητική ανάλυση, - υπολογιστική γεωμετρία, - θεωρία γραφικών και openGL - παραλληλία (openMP, cuda) - εκμάθηση άλλων στυλ προγραμματισμού (generic, συναρτησιακό, rule based) Υπάρχουν αμέτρητα και πολύ καλά βιβλία επ αυτών που απευθύνονται σε διάφορα γνωστικά επίπεδα. Προσωπική μου άποψη : για κάποιον που ξέρει C++ το πιο χρήσιμο επόμενο βήμα είναι να μάθει μια βιβλιοθήκη για κατασκευή γραφικού interface ώστε να ξεφύγει από την κονσόλα. Εξάλλου εμπορικός προγραμματισμός και κονσόλα δεν συμβαδίζουν. Επ αυτού, η Qt είναι από πολλές απόψεις η καλύτερη επιλογή.... Y.Γ. Μακριά από το βιβλίο του Stroustroup. Είναι πρακτικά άχρηστο. -
nplatis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Y.Γ. Μακριά από το βιβλίο του Stroustroup. Είναι πρακτικά άχρηστο. Αν εννοείς το "C++ Programming Language", είναι όντως άχρηστο ως εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, νομίζω όμως ότι ως αναφορά είναι εξαιρετικό. Για κάποιον που ξέρει λίγο από C++ και από προγραμματισμό γενικότερα, ένα πέρασμα αφήνει πάντα χρήσιμες γνώσεις, τόσο για C++ όσο και γενικότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα