aravager Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Ρίξε μια ματιά σε και αυτό http://www.hwbox.gr/reviews/13175-cpu-coolers-mega-roundup-13-monomaxoi-1-nikitis.html
gormanis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Ρίξε μια ματιά σε και αυτό http://www.hwbox.gr/reviews/13175-cpu-coolers-mega-roundup-13-monomaxoi-1-nikitis.html Εχει πολλες ακριβες ψυκτρες και οι φτηνες που εχει δεν υπαρχουν στην ελληνικη αγορα. Δηλαδη καταληγουμε παλι σε gaia vs arctic freezer 13
aravager Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Στον δικό μου επεξεργαστή Q6600 πάνω σε ASUS rampage formula έχω βάλει μια arctic freezer 7 ή 9 δεν θυμάμαι. Θερμοαγώγιμη έχω μια απλή (κακώς βέβαια). Αυτή τη στιγμή τον έχω στα 9x370 = 3330 στα 1.26 volt σύμφωνα με το cpuz. idle είναι στους 45, στο intel burn test φτάνει 81 - 83, σε παιχνίδια και βαριές εφαρμογές είναι κάπου στους 61 - 63 βαθμούς με core temp. Επιπλέον τον έχω σε 'κακή ' θέση για αυτόν, super για εμένα (δίπλα στο τζάκι). Αυτήν τη στιγμή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ καθόλου μαζί του για να κατεβάσω λίγο θερμοκρασίες (καλύτερη οργάνωση στα καλώδια, καλύτερη θερμοαγώγιμη π.χ. Arctik silver 5 κτλ). Οπότε (γνώμη μου πάντα) ή θα πάρεις μια φθηνή γύρω στα 20 - 30 ευρώ σαν αυτές που είπες ή κάτι πολύ καλό πχ megahalems. Εσύ επιλέγεις
gormanis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Στον δικό μου επεξεργαστή Q6600 πάνω σε ASUS rampage formula έχω βάλει μια arctic freezer 7 ή 9 δεν θυμάμαι. Θερμοαγώγιμη έχω μια απλή (κακώς βέβαια). Αυτή τη στιγμή τον έχω στα 9x370 = 3330 στα 1.26 volt σύμφωνα με το cpuz. idle είναι στους 45, στο intel burn test φτάνει 81 - 83, σε παιχνίδια και βαριές εφαρμογές είναι κάπου στους 61 - 63 βαθμούς με core temp. Επιπλέον τον έχω σε 'κακή ' θέση για αυτόν, super για εμένα (δίπλα στο τζάκι). Αυτήν τη στιγμή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ καθόλου μαζί του για να κατεβάσω λίγο θερμοκρασίες (καλύτερη οργάνωση στα καλώδια, καλύτερη θερμοαγώγιμη π.χ. Arctik silver 5 κτλ). Οπότε (γνώμη μου πάντα) ή θα πάρεις μια φθηνή γύρω στα 20 - 30 ευρώ σαν αυτές που είπες ή κάτι πολύ καλό πχ megahalems. Εσύ επιλέγεις Ειχα μια τετοια παστα αλλα την εχασα ρε γμτ. Κανονικα δεν εχει πολυ καλη παστα απο μονη της πανω η ψυκτρα? Θα παρω την καλη Arctic Freezer Pro αν ακομα μου συνιστατε να παρω αυτην στα λεφτα της γιατι σκεφτηκα οτι θα τα δωσω μια φορα, ακομα κι αν αλλαξω επεξεργαστη αργοτερα θα την χρειαστω.
gormanis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Οκ παρηγγειλα Arctic Freezer 13 Pro CO γιατι ολως περιεργως την ειχαν πιο φτηνα απο την Arctic Freezer 13 Pro (οτι να ναι δλδ). Θα την βαλω οταν ερθει και θα σε ενημερωσω με τα temps.
aravager Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Σίγουρα θα έχει η ψήκτρα από μόνη της θερμωαγώγιμη αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει την καλύτερη ποιότητα. Άντε με το καλό να έρθει και γράψε μας εντυπώσεις. offtopic: Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να έχω κάνει μαμακία με τα temps. Ο δικός μου Q6600 έιναι G0 και έχει Tj max 90C σύμφωνα με την intel. Το coretemp όμως μου τον δείχνει με Tjmax 100C, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι 10C πάνω από το HWMONITOR και το AIDA64 (το οποίο έχει Tjmax 90C).Αν όντως ισχύει αυτό το σαββατοκύριακο θα του βάλω και το realtemp όπου ρυθμίζεις από μόνος σου το Tjmax σύμφωνα με το μοντέλο του επεξεργαστή και θα φτάσει τα 3600! :devil: :devil:
ninos30 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Οκ παρηγγειλα Arctic Freezer 13 Pro CO γιατι ολως περιεργως την ειχαν πιο φτηνα απο την Arctic Freezer 13 Pro (οτι να ναι δλδ). Θα την βαλω οταν ερθει και θα σε ενημερωσω με τα temps. Δεν σε πρόλαβα... Έβγαλα τα μάτια μου σήμερα να ψάχνω για ψύκτρες, λόγω ότι ψάχνομαι κι εγώ για κάποια. Στα χρήματα που θες να δώσεις δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτήν: Thermalright True Spirit. Αν μπορείς να ακυρώσεις κάντο. Χάνει μόνο από τις κορυφαίες ψύκτρες των 60+ ευρώ. Πάρε κι ένα καλό review: http://www.legitreviews.com/article/1657/6/ (δες ειδικά τις OCed μετρήσεις)
gormanis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Τον Q6600 άντε να τον πας 9χ400mhz = 3600mhz. Όποτε μιλάμε για αναλογία 1:1 σε μνήμες (ddr2 στα 800Mhz = 2χ400 mhz) και fsb (το ιδανικότερο). Ουσιαστική διαφορά δεν πρόκειται να την δεις με το μάτι (νομίζω) παρά μόνο σε benchmarks. Οπότε μνήμες δεν χρειάζεται να αλλάξεις. Πάρε μια καλή ψήκτρα ( αν δεν έχεις ήδη ) και πήγαινέ τον στα 3600mhz και φύλαξε τα λεφτά σου για αργότερα (ολική αναβάθμιση). Λοιπον πηρα χτες την Arctic Freezer 13 Pro CO. Μου βγηκε ο πατος να τη βαλω καθοτι τεραστια. Η idle θερμοκρασια επεσε απ'τους 42 με τον stock cooler στους 20 με το Freezer. Τωρα τον εχω στα 3ghz κι η θερμοκρασια με full load (Prime95 ανοιχτο) ειναι στους 43 σταθερα. Ξεκινησα τα overclock σημερα κι εχω καποια θεματα: 1. Χρειαζονται πειραγμα και τα υπολοιπα voltages εκτος της cpu? Γιατι μετα τα 3ghz με 1.2625V βλεπω οτι μου βγαζει errors ακομα κι οταν ανεβασω την ταση στα 1.28V. Η' μηπως μετα απο καποιο σημειο θελει απλα αρκετο voltage για να δουλεψει?(δλδ πανω απο 1.3) Μιλαμε για τιμες στο bios παντα. 2. Οσο ανεβαζω το fsb βλεπω στο cpu-z οτι ανεβαινει και το memory frequency. Ενω οι μνημες μου ειναι στα 800mhz (δηλαδη επρεπε να δουλευουν στα 400) με 300mhz fsb εχουν φτασει στα 500mhz οι μνημες. Αυτο ειναι καλο ή κακο για το συστημα? Υπαρχει περιπτωση να ναι αυτος ο λογος που κρασαρει μετα τα 3ghz? Να κανω τις ρυθμισεις της ram manually? Ξεφυγαμε λιγο off topic αλλα μια και μιλησαμε για ψυκτρες...
Luciddream Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Σίγουρα θα έχει η ψήκτρα από μόνη της θερμωαγώγιμη αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει την καλύτερη ποιότητα. Άντε με το καλό να έρθει και γράψε μας εντυπώσεις. offtopic: Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να έχω κάνει μαμακία με τα temps. Ο δικός μου Q6600 έιναι G0 και έχει Tj max 90C σύμφωνα με την intel. Το coretemp όμως μου τον δείχνει με Tjmax 100C, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι 10C πάνω από το HWMONITOR και το AIDA64 (το οποίο έχει Tjmax 90C).Αν όντως ισχύει αυτό το σαββατοκύριακο θα του βάλω και το realtemp όπου ρυθμίζεις από μόνος σου το Tjmax σύμφωνα με το μοντέλο του επεξεργαστή και θα φτάσει τα 3600! :devil: :devil: δεν θυμάμαι αν στο έγραψα και αλλού, το tjmax είναι 100 στον G0 άρα τα διαβάζεις λάθος.... Λοιπον πηρα χτες την Arctic Freezer 13 Pro CO. Μου βγηκε ο πατος να τη βαλω καθοτι τεραστια. Η idle θερμοκρασια επεσε απ'τους 42 με τον stock cooler στους 20 με το Freezer. Τωρα τον εχω στα 3ghz κι η θερμοκρασια με full load (Prime95 ανοιχτο) ειναι στους 43 σταθερα. Ξεκινησα τα overclock σημερα κι εχω καποια θεματα: 1. Χρειαζονται πειραγμα και τα υπολοιπα voltages εκτος της cpu? Γιατι μετα τα 3ghz με 1.2625V βλεπω οτι μου βγαζει errors ακομα κι οταν ανεβασω την ταση στα 1.28V. Η' μηπως μετα απο καποιο σημειο θελει απλα αρκετο voltage για να δουλεψει?(δλδ πανω απο 1.3) Μιλαμε για τιμες στο bios παντα. 2. Οσο ανεβαζω το fsb βλεπω στο cpu-z οτι ανεβαινει και το memory frequency. Ενω οι μνημες μου ειναι στα 800mhz (δηλαδη επρεπε να δουλευουν στα 400) με 300mhz fsb εχουν φτασει στα 500mhz οι μνημες. Αυτο ειναι καλο ή κακο για το συστημα? Υπαρχει περιπτωση να ναι αυτος ο λογος που κρασαρει μετα τα 3ghz? Να κανω τις ρυθμισεις της ram manually? Ξεφυγαμε λιγο off topic αλλα μια και μιλησαμε για ψυκτρες... ίσως να χρειάζονται πειράγματα και τα άλλα volts. συγκεκριμένα του northbridge. το 1.28v είναι λίγο. μπορείς να πάς άφοβα μέχρι 1.45, εφόσον έχεις καλή ψύκτρα. να προσέχεις τις θερμοκρασίες όσο ανεβάζεις βέβαια. και εννοείται οτι τις ρυθμίσεις τις ram θα τις βάλεις manually. τι μητρική έχεις?? σορρυ αν το ανέφερες αλλα έπαιζα 5-6 ωρες battlefield και δεν έχω κουράγιο να ψάξω...
aravager Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Προς το παρόν μην πειράζεις τις μνήμες. Βάλε να τρέχουν στα 400 mhz. Δες πόσο ψηλά που μπορείς να φτάσεις από mhz. Στο δικό μου κομμάτι είμαι στα 3.4 με 1.28volt προς το παρόν. Από τα υπόλοιπα δεν έχω ανεβάσει τίποτα άλλο.
gormanis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 ίσως να χρειάζονται πειράγματα και τα άλλα volts. συγκεκριμένα του northbridge. το 1.28v είναι λίγο. μπορείς να πάς άφοβα μέχρι 1.45, εφόσον έχεις καλή ψύκτρα. να προσέχεις τις θερμοκρασίες όσο ανεβάζεις βέβαια. και εννοείται οτι τις ρυθμίσεις τις ram θα τις βάλεις manually. τι μητρική έχεις?? σορρυ αν το ανέφερες αλλα έπαιζα 5-6 ωρες battlefield και δεν έχω κουράγιο να ψάξω... Gigabyte EP35C-DS3R ειναι η μητρικη μου Gigabyte EP35C Bios Το link που εβαλα εχει το bios της μητρικης για να δεις τι δυνατοτητες OC εχει. Δηλαδη ram θα ρυθμιστει manually και απο πλευρας τασης και απο πλευρας χρονισμου και συχνοτητας? Προς το παρόν μην πειράζεις τις μνήμες. Βάλε να τρέχουν στα 400 mhz. Δες πόσο ψηλά που μπορείς να φτάσεις από mhz. Στο δικό μου κομμάτι είμαι στα 3.4 με 1.28volt προς το παρόν. Από τα υπόλοιπα δεν έχω ανεβάσει τίποτα άλλο. Εννοεις να μην τις εχω auto δλδ. Γιατι στο auto που τις εχω ανεβασουν συχνοτητες και χρονισμους απο μονες τους οπως σου ειπα εφτασαν τα 500mhz. Αν θες δες κι εσυ το link που εβαλα πανω να δεις τι ρυθμισεις μπορω να κανω γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν εχει τοσες δυνατοτητες η μητρικη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα