Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, εχω το εξης συστημα: Intel Q6600 2.4ghz (overclocked στα 2.9ghz), 4gb ddr2 ram στα 800mhz

και σκεφτομαι να αναβαθμισω σε Bulldozer 8120 ή 8150 με μια mobo 990x της gigabyte που ειδα.

Αξιζει η αναβάθμιση ή να περιμένω τα επόμενα μοντέλα BD?

Αν αλλαξω εννοειται θα παω και σε μεγαλυτερη ram (8gb ddr3 1600mhz) και εννοειται οτι

θα κανω overclock τον επεξεργαστη με stock cooler οσο παει (+400-500mhz?).

Τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω κυριως για βαρυ gaming (fps,rpg) και video conversion (ConvertXtoDVD).

Επισης κανω αρκετο multitasking, αν το λεω σωστα, δλδ μπορει να παιζω ενω κανω video convert

και ταυτοχρονα downloading και μεταφορα δεδομενων.

Τι προτείνετε? Δεκτες κι αλλες προτασεις για συστηματα (intel κλπ). Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ποια ειναι η καρτα γραφικων σου το τροφοδοτικο σου και η οθονη σου?

(δεν εχεις και ασχημο συστημα αλλα κανεις πολλα πραγματα ταυτοχρονα)....

Δημοσ.

Καρτα γραφικων εχω την nvidia GTX285 νομιζω asus. Οθονη εχω μια LG 2253 ειναι 22"

με αναλυση 1920x1080. Τροφοδοτικο ενα coolermaster 600w.

Ναι κανω αρκετα πραματα γιατι το conversion παιρνει 2 ωρες και δε γινεται

να λειπω παντα οταν το κανω. Απλα τωρα αρχισα να παιζω παιχνιδια που

εχουν αρκετες απαιτησεις οπως Might and magic heroes 6 και Rage και

αν και τα παιζει δε μπορει να κανει conversion ταυτοχρονα ή τουλαχιστον ετσι νομιζω

γιατι μολις κανω alt+tab κολλανε τα παντα.

Δημοσ.

Καλα αυτο το rage,απορω πως συνεχιζεις και το παιζεις.Κολλαει και χωρις να κανεις κατι αλλο.τεσπα.

Το οτι κολλανε δεν σημαινει οτι ειναι αργος ο επεξεργαστης.

Απο τροφοδοτικο εισαι οκ.

Απο καρτα εισαι οκ ας πουμε.αφου τα παιζει και σε ικανοποιει εισαι οκ.

Περιμενε και καποιες αλλες γνωμες.

Δημοσ.

Το Rage δε μου κολλαει καθολου σε αντιθεση με Might and magic 6 ή Crysis 2 που ζοριζονται με τερμα γραφικα.

Γι αυτο βασικα ειπα να ρωτησω στο forum. Να δω αν θα βελτιωθει οντως αρκετα το συστημα μου

με μια τετοια αναβαθμιση ή αν απλα δεν αξιζει ακομα. Ειναι και το θεμα της ram που ειναι ddr2

και του αργου convert που με απασχολει. Ειναι λογικο ενα convert σε dual-layer dvd να παιρνει 2 ωρες?

Θα περιμενω και αλλες γνωμες τοτε...

Δημοσ.

Το θεμα με τις μνημες που ειναι ddr2 ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σε απασχολει.

Αν και ξεφευγουμε λιγο απ'το θεμα και θα μας κραξουνε, γιατι το λες?

Αν ανεβω απ'τα 4gb 800mhz στα 8gb 1600mhz δε θα δω αρκετη διαφορα σε συνδυασμο

με τον επεξεργαστη?

Δημοσ.

Τον Q6600 άντε να τον πας 9χ400mhz = 3600mhz. Όποτε μιλάμε για αναλογία 1:1 σε μνήμες (ddr2 στα 800Mhz = 2χ400 mhz) και fsb (το ιδανικότερο).

Ουσιαστική διαφορά δεν πρόκειται να την δεις με το μάτι (νομίζω) παρά μόνο σε benchmarks. Οπότε μνήμες δεν χρειάζεται να αλλάξεις. Πάρε μια καλή ψήκτρα ( αν δεν έχεις ήδη ) και πήγαινέ τον στα 3600mhz και φύλαξε τα λεφτά σου για αργότερα (ολική αναβάθμιση).

Δημοσ.

Τον Q6600 άντε να τον πας 9χ400mhz = 3600mhz. Όποτε μιλάμε για αναλογία 1:1 σε μνήμες (ddr2 στα 800Mhz = 2χ400 mhz) και fsb (το ιδανικότερο).

Ουσιαστική διαφορά δεν πρόκειται να την δεις με το μάτι (νομίζω) παρά μόνο σε benchmarks. Οπότε μνήμες δεν χρειάζεται να αλλάξεις. Πάρε μια καλή ψήκτρα ( αν δεν έχεις ήδη ) και πήγαινέ τον στα 3600mhz και φύλαξε τα λεφτά σου για αργότερα (ολική αναβάθμιση).

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Οδηγίες για το o/c θα βρεις εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/

Αν χρειαστείς βοήθεια ξαναρωτάς ;)

Εψαξα λιγο για cpu cooler και δεν μπορω να καταλαβω πως ξεχωριζεις τα καλα.

Αλλα εχουν λιγοτερα min rpm και ειναι πιο ακριβα αλλα εχουν περισσοτερα max

κι ειναι πιο φτηνα. Αν εχεις μερικες προτασεις ή καποιο τροπο για να

τα ξεχωριζω. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Μην κοιτάς τα RPM. Μικρή σημασία έχουν. Τα σημαντικότερα είναι το πως είναι φτιαγμένη η Ψύκτρα, πόσα pipes και πως κολλάνε με τα fins. Και θα το δεις σε review μόνο όχι σε specs που δίνουν τα καταστήματα.

Αλλά πες μας και πόσα δίνεις.

Δημοσ.

Μην κοιτάς τα RPM. Μικρή σημασία έχουν. Τα σημαντικότερα είναι το πως είναι φτιαγμένη η Ψύκτρα, πόσα pipes και πως κολλάνε με τα fins. Και θα το δεις σε review μόνο όχι σε specs που δίνουν τα καταστήματα.

Αλλά πες μας και πόσα δίνεις.

Δεν ξερω ποσα λεφτα χρειαζεται για να ανεβασω τον επεξεργαστη οσο ειπε ο φιλος πιο πανω.

Αν τα stock cooler εχουν 10 ευρω υπολογιζα να δωσω γυρω στα 30?

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι ο ανεμιστηρας πρεπει να ταιριαζει και σε AM3+ socket σε περιπτωση

που αναβαθμισω σε BD την επομενη χρονια. Λογικα τα cooler για ΑΜ3 θα ταιριαζουν και σε ΑΜ3+.

Π.χ. αναμεσα σ'αυτο Xigmatek Gaia SD1283

και σ'αυτο CM Vortex Plus ??

Απ'οτι βλεπω η διαφορα αυτων των cooler με τα cooler στην κατηγορια των 50ευρω ειναι μονο 2 heatpipes.

Το υλικο ειναι ιδιο: αλουμινιο με βαση χαλκου.

Αν πηγαινα γι αυτο ας πουμε στα 50 ευρω: CM Hyper 612

Δημοσ.

Μια καλή φθηνή λύση είναι αυτή: Arctic Freezer 13. Για καλύτερη και στα χρήματα που λες είναι η PRO έκδοση. Κι αυτή είναι καλή για φθηνή Xigmatek Gaia (την έβαλες κι εσύ παραπάνω) αλλά προτιμώ την άλλη.

Αν σκεφτείς να ανέβεις στα 50 έχει αρκετές λύσεις και τα ξαναλέμε. Και ΝΑΙ, η ΑΜD δεν έχει αλλάξει τα κουμπώματα στο socket για τις ψύκτρες, από την εποχή του AM2 socket.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...