monkey90 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα ψάχνω στο google για την ταξηνόμιση αλλά βρίσκω παραδείγματα μονο για αριθμούς. Ξέρει κάποιος να μου πει πως μπορώ να ταξηνομίσω αλφαβητικά έναν πίνακα με strings στη java? πχ τον παρακάτω πίνακα: String[] ss = {"Bill", "John", "George", "Antoine", "Alfred", "Ted"};
isay Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα ψάχνω στο google για την ταξηνόμιση αλλά βρίσκω παραδείγματα μονο για αριθμούς. Ξέρει κάποιος να μου πει πως μπορώ να ταξηνομίσω αλφαβητικά έναν πίνακα με strings στη java? πχ τον παρακάτω πίνακα: String[] ss = {"Bill", "John", "George", "Antoine", "Alfred", "Ted"}; Είναι η παρακάτω εντολή >java.util.Arrays.sort(ss); όπου ss το array
monkey90 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Ψάχνω τόσην ώρα μία γραμμή κώδικα... Ευχαριστώ πάρα πολύ
monkey90 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί δεν λειτουργεί το παρακάτω? for(int i=0; i<ss.length; i++) { System.out.print(ss); System.out.print(" "); System.out.println(ss[ss.length-i]); }
isay Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Αν και δεν είμαι σίγουρος τι θες να τυπώσεις αντικατέστησε το >System.out.println(ss[ss.length-i]); με το >System.out.println(ss[(ss.length-1)-i]); Να θυμάσαι πάντα την πουστια του Index και του length. Το Index ξεκινά απο το 0 ενώ το length από το 1
nplatis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Εκτός από τη μία γραμμή κώδικα που σου δόθηκε παραπάνω, ένας αλγόριθμος ταξινόμησης String δεν διαφέρει σε τίποτα στη λογική του από έναν αλγόριθμο ταξινόμησης αριθμών. Προφανώς αν περιμένεις να κάνεις copy-paste έναν κώδικα που ταξινομεί αριθμούς αλλάζοντας μόνο τον τύπο των στοιχείων σε String, δεν θα δουλέψει. Όμως το μόνο σημείο που θα χρειαστεί να αλλάξεις είναι ο τρόπος που γίνονται οι συγκρίσεις των στοιχείων...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα