Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Μόλις έγινα μέλος και εγώ στο insomnia αφου απέκτησα ένα πρόβλημα στο λάπτοπ μου και χρειάζομαι συγκεκριμένη βοήθεια σε πολλά θέματα που με απασχολούν.

Λοιπόν έχω ένα Αspire Acer 5920G εδώ και καιρό. Εδώ και μήνες είχα ένα πρόβλημα αλλά δεν έδινα σημασία...πολύ σπάνια συνέβαινε να κολλήσει το λάπτοπ , έκανε μόνο του restard και αφού επανερχόταν στα windows έγραφε, αν θυμάμαι καλά κάτι με πρόβλημα στο operation system και πως είναι δυνατόν να βρεθεί λύση μέσω ίντερνετ(το οποίο και έκανε). Πριν δυο μέρες όμως έκανε το ίδιο πράγμα απλά δεν μπήκε αμέσως στα windows αλλά πήγε να κάνει restore με την οθόνη να έχει μια μορφή που δεν είναι τα φυσιολογικά γραφικά αλλά κάπως παραμορφωμένα...(σαν να μην έχει κάρτα γραφικών...τα driver) Ύστερα έκανε restard και μπήκε στα windows όπου βέβαια τα γραφικά πλέον ήταν όπως θα έπρεπε κανονικά. Συνέχισα με την δουλειά μου αλλά στα επόμενα 10 λεπτα ξαναέκλεισε και έμεινε ετσι...Το ανοίγω, φαίνεται να δουλεύει ο σκληρός ( φορτώνονται τα windows) αλλά η οθόνη μαύρη (με μια ελάχιστη απόκλιση απο το μαύρο του κλειστού λάπτοπ) .

Όπως διάβαζα σε άλλα θέματα πέτυχα κάτι παρόμοιο. Που γίνεται πιο σίγουρο πως το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών .

Το λάπτοπ μου φοράει κάρτα γραφικών "up to 1280 MB nvidia geforce 8600M gt turbocache" όπως διάβαζω πάνω στο λάπτοπ αλλά και στα βιβλιαράκια που έχω.

Έψαξα σε διάφορα site και βρήκα πως να την αλλάξω (εφόσον μου επιβεβαιώσετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα γιατί τα οικονομικά σε εσφαλμένη διάγνωση ) αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες κάρτες, άλλες πιθανόν πιο οικονομικές αλλά παράλληλα συμβατές. Τέλος απο έναν γνωστό του οποίου κάηκε η μητρική , έχω την δυνατότητα να του αγοράσω την κάρτα του "nvidia geforce 9300m gs" . Είναι πιθανό να είναι καμένη και αυτή? Είναι συμβατή με το λάπτοπ μου ? διότι διάβασα οτι το pc έχει δυνατότητες για επέκταση στην κάρτα του.

Θα σας ήμουν ευγνώμων για οποιαδήποτε βοήθεια μου προσφέρετε ..

Ευχαριστώ

Σ.Γ.

Δημοσ.

Για αρχή δοκίμασε να κάνεις format ή κατέβασε κάποια διανομή linux και τρέξε κανα bench ή GPU stress tests. Αν έχεις παρατράγουδα δε φταίει το λειτουργικό.

Δημοσ.

Για αρχή δοκίμασε να κάνεις format ή κατέβασε κάποια διανομή linux και τρέξε κανα bench ή GPU stress tests. Αν έχεις παρατράγουδα δε φταίει το λειτουργικό.

Ευχαριστώ για την απάντηση..

Δεν νομίζω να ειναι απαραίτητο το φορματ διότι είχα κάνει πριν κανα 8μήνο και δεν το έχω και πολύ βασανίσει το pc.

Όσο αφορα τα άλλα είχα κάποτε ubuntu αλλά οχι πια και δεν μπορώ να κάνω κάτι γενικότερα αφου η οθόνη είναι απλά μαύρη.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε εξωτερική οθόνη δεν δείχνει τίποτα ε;

Το άνοιξες να το καθαρίσεις καθόλου;

Άμα θες να αλλάξεις κάρτα δες εδώ κάποιες που πρέπει να είναι συμβατές: ΛΙΣΤΑ

Ξεκινάνε απο 50-60Ε αν θυμάμαι καλά (ebay πάντα...)

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε εξωτερική οθόνη δεν δείχνει τίποτα ε;

Το άνοιξες να το καθαρίσεις καθόλου;

Άμα θες να αλλάξεις κάρτα δες εδώ κάποιες που πρέπει να είναι συμβατές: ΛΙΣΤΑ

Ξεκινάνε απο 50-60Ε αν θυμάμαι καλά (ebay πάντα...)

Καλησπέρα φίλε,

Σε εξωτερική οθόνη δοκίμασα αλλά τίποτα. Χτές το άνοιξα και μπορώ να πω πως είχε αρκετούτσικι σκόνη.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Οκ, τότε είναι κάρτα γραφικών κατα 99.99999999% :-( Τι να κάνεις...

Το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες ένα άλλο λάπτοπ να έχει ίδια κάρτα (mxm-2) και να την βάλεις να δεις. Πάντως αυτές οι 8ΧΧΧ για λάπτοπ είναι καταδικασμένες να καούν... Μην σου φαίνεται περίεργο που τα έφτυσε...

Για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις την μέθοδο του φούρνου. Έτσι μπορεί δουλέψει πάλι αλλά δεν είναι σίγουρο πόσο θα κρατήσει.... Ώρες; Μέρες; Μήνες;

Edit: Και για την 9300 που λες, δεν γράφει εκεί αμα είναι συμβατή αλλά άμα δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις... Εφόσον τον ξέρεις αυτόν που την πουλάει πάρε το λάπτοπ και πήγαινε να δεις εκεί αμα δουλεύει. Βγάζεις την παλιά και βάζεις την καινούργια, άμα δείξει εικόνα είσαι οκ, αλλιώς... Ebay... Στην περίπτωση που πάρει μπρος έλεγξε τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Οκ, τότε είναι κάρτα γραφικών κατα 99.99999999% :-( Τι να κάνεις...

Το καλύτερο θα ήταν να έβρισκες ένα άλλο λάπτοπ να έχει ίδια κάρτα (mxm-2) και να την βάλεις να δεις. Πάντως αυτές οι 8ΧΧΧ για λάπτοπ είναι καταδικασμένες να καούν... Μην σου φαίνεται περίεργο που τα έφτυσε...

Για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις την μέθοδο του φούρνου. Έτσι μπορεί δουλέψει πάλι αλλά δεν είναι σίγουρο πόσο θα κρατήσει.... Ώρες; Μέρες; Μήνες;

Edit: Και για την 9300 που λες, δεν γράφει εκεί αμα είναι συμβατή αλλά άμα δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις... Εφόσον τον ξέρεις αυτόν που την πουλάει πάρε το λάπτοπ και πήγαινε να δεις εκεί αμα δουλεύει. Βγάζεις την παλιά και βάζεις την καινούργια, άμα δείξει εικόνα είσαι οκ, αλλιώς... Ebay... Στην περίπτωση που πάρει μπρος έλεγξε τις θερμοκρασίες.

Ναι σήμερα διάβασα πολλά για αυτή τη μέθοδο φούρνου...γενικά μπορώ να πω πως τόσα όσα έμαθα σήμερα δεν τα έμαθα στα 3 χρόνια στην σχόλη μου (έχει σχέση με υπολογιστές....θα έλεγα στον τίτλο=ΗΜΜΥ). Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (everest ?)που τσεκάρι την θερμοκρασία? και πως θα μάθω τα επιτρεπτά επίπεδα θερμοκρασίας καθώς και το πόσο χρόνο πρέπει να αφήσω ανοιχτό για να ζεσταθεί ?

Προς απάντηση στον φίλο Αrctic :ούτε καν το λογότυπο της Acer.

Ευχαριστώ παιδιά... με βοηθάτε να μπώ στο κλίμα για τα καλά.

Δημοσ.

Φούρνος - blower - σεσουάρ... Έχουν επιστρατευτεί τα πάντα για την "ανάσταση" την καρτών...

Γενικά άμα δεν έχεις θερμόμετρο ακριβείας που να μετράει μέχρι 250+ βαθμούς την μέθοδο 2 άσε την καλύτερα. Η 3 είναι για μια μέρα... Άρα σου μένει η 1....

Για το ψήσιμο στον φούρνο τώρα.

Πρέπει να φτάσεις μέχρι τους 230-240 βαθμούς, όχι παραπάνω.

Για το πως θα την ψήσεις δες την παρακάτω εικόνα: Reflow

Βάζεις προθέρμανση στον φούρνο στους 50-60 και μετά πετάς την κάρτα μέσα. Ο πυρήνας πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω και η κάρτα να κάθεται πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στην μέση του φούρνου. Ανεβάζεις σιγά σιγά μέχρι 170 και το αφήνεις εκεί για 2 λεπτά. Μετά ανεβάζεις σιγά σιγά μέχρι τους 230-240 και το αφήνεις εκεί για 20-30 δευτερόλεπτα, μετά κατεβάζεις σιγά σιγά μέχρι να κλείσει ο φούρνος (πάντα με τον ρυθμό που λέει στο διάγραμμα).

Μετά την αφήνεις να κρυώσει εκεί μέσα (μην μας κάτσει το κέικ :-D ) και όταν τελειώσεις την συνδέεις...

Δες και μερικά βιντεάκια στο youtube πριν το ψήσιμο άμα αποφασίσεις να το επιχειρήσεις...

Άμα δοκιμάσεις την 9300 μπορείς να δεις τις θερμοκρασίες και με το everest ή με το whmonitor ή με το speedfan. Δεν πρέπει να πάει πάνω απο 90-100, στους 120 πρέπει να κλείνει μόνο του.

Δημοσ.

Φούρνος - blower - σεσουάρ... Έχουν επιστρατευτεί τα πάντα για την "ανάσταση" την καρτών...

Γενικά άμα δεν έχεις θερμόμετρο ακριβείας που να μετράει μέχρι 250+ βαθμούς την μέθοδο 2 άσε την καλύτερα. Η 3 είναι για μια μέρα... Άρα σου μένει η 1....

Για το ψήσιμο στον φούρνο τώρα.

Πρέπει να φτάσεις μέχρι τους 230-240 βαθμούς, όχι παραπάνω.

Για το πως θα την ψήσεις δες την παρακάτω εικόνα: Reflow

Βάζεις προθέρμανση στον φούρνο στους 50-60 και μετά πετάς την κάρτα μέσα. Ο πυρήνας πρέπει να κοιτάει προς τα πάνω και η κάρτα να κάθεται πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο στην μέση του φούρνου. Ανεβάζεις σιγά σιγά μέχρι 170 και το αφήνεις εκεί για 2 λεπτά. Μετά ανεβάζεις σιγά σιγά μέχρι τους 230-240 και το αφήνεις εκεί για 20-30 δευτερόλεπτα, μετά κατεβάζεις σιγά σιγά μέχρι να κλείσει ο φούρνος (πάντα με τον ρυθμό που λέει στο διάγραμμα).

Μετά την αφήνεις να κρυώσει εκεί μέσα (μην μας κάτσει το κέικ :-D ) και όταν τελειώσεις την συνδέεις...

Δες και μερικά βιντεάκια στο youtube πριν το ψήσιμο άμα αποφασίσεις να το επιχειρήσεις...

Άμα δοκιμάσεις την 9300 μπορείς να δεις τις θερμοκρασίες και με το everest ή με το whmonitor ή με το speedfan. Δεν πρέπει να πάει πάνω απο 90-100, στους 120 πρέπει να κλείνει μόνο του.

Καλά το σεσουάρ μέχρι και αστείο ακούγετε (αν και ξέρω τι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει) . Δεν κατάλαβα την μέθοδο 2 αλλά για να το λες πάμε στην 1. Νομίζω οτι το έχω αφου έχω διαβάσει αρκετά τέτοια.. Thanks για την βοήθεια, θα δοκιμάσω αφου δεν έχω να χάσω και πολλά.

Δημοσ.

To blower είναι σαν το σεσουάρ αλλά πολύ πιο δυνατό. Έτσι μιας και είναι πολύ δυνατό για να μην ψήσεις τελείως την κάρτα πρέπει να μετράς τις θερμοκρασίες συνέχεια όσο το χτυπάς...

Το σεσουάρ όντως έχει πλάκα :P Μια φορά το δοκίμασα αλλά 2 μέρες άντεξε... Μετά.... BB...

Μετά είναι λάμπες - σταθμοί κόλλησης και άλλα αλλα που είναι επαγγελματικά και δεν νομίζω να έχεις πρόχειρο κανένα στο σπίτι σου :P

Στον φούρνο μόνο πρόσεχε μην χάσεις τους χρόνους και καεί τίποτα.

Γενικά πάντως θα σου έλεγα δοκίμασε πρώτα την 9300 που άμα δουλέψει θα σου κρατήσει... Άμα δεν είναι συμβατή δοκιμάζεις τον φούρνο και οτι γίνει έγινε... Άμα δεν δουλέψει με τον φούρνο ebay is one way...

Καλή τύχη πάντως.

Δημοσ.

Κάτι ακόμη παιδιά,

Διαβάζω για μια θερμοαγώγιμη πάστα που χρειάζομαι στην αλλαγή της κάρτας. Όσο αφορά τον φούρνο (δηλαδή την περίπτωση που δεν αλλάζω κάρτα) που λέγαμε θα αφαιρέσω την πάστα που εχει απομείνει στην κάρτα ,θα μπει στον φούρνο και ύστερα θα απλώσω καινούργιο στρώμα ? ή αυτό που απομείνει (φαντάζομαι) στην μητρική(εξάλλου δεν θα προλάβει καλά καλά να ζεσταθεί αφου μόλις λειτουργίσει θα βγούν τα συμπεράσματα και θα το κλείσω) είναι αρκετή για δοκιμή λειτουργίας? Ρωτώ διότι αυτήν την στιγμή δεν έχω την πάστα ενώ το πείραμα μπορώ να το κάνω....βέβαια αν πείσω την μάνα πως δεν ειναι βλαβερό για την υγεία :o αφου λόγω επαγγέλματος ξέρει τι εστί ολοκληρωμένο και 200 βαθμοι.(Εχω το pc που με καθυστερεί έχω και την μάνα :P )

Δημοσ.

Για να δεις μονο και μονο εαν δουλευει υστερα απο το πειραμα,μπορεις να την κουμπωσεις στην μητρικη και ισα ισα να δεις εαν ποσταρει.

Για καλο και για κακο να το φυσας και με κανεναν ανεμιστηρα δεν βλαπτει.

Δημοσ.

To blower είναι σαν το σεσουάρ αλλά πολύ πιο δυνατό. Έτσι μιας και είναι πολύ δυνατό για να μην ψήσεις τελείως την κάρτα πρέπει να μετράς τις θερμοκρασίες συνέχεια όσο το χτυπάς...

Το σεσουάρ όντως έχει πλάκα :P Μια φορά το δοκίμασα αλλά 2 μέρες άντεξε... Μετά.... BB...

Μετά είναι λάμπες - σταθμοί κόλλησης και άλλα αλλα που είναι επαγγελματικά και δεν νομίζω να έχεις πρόχειρο κανένα στο σπίτι σου :P

Στον φούρνο μόνο πρόσεχε μην χάσεις τους χρόνους και καεί τίποτα.

Γενικά πάντως θα σου έλεγα δοκίμασε πρώτα την 9300 που άμα δουλέψει θα σου κρατήσει... Άμα δεν είναι συμβατή δοκιμάζεις τον φούρνο και οτι γίνει έγινε... Άμα δεν δουλέψει με τον φούρνο ebay is one way...

Καλή τύχη πάντως.

Μα έτσι κι αλλιώς για πέταμα δεν είναι η κάρτα μου? Οπότε αν δεν γίνει με τον φούρνο την πετάω και παίρνω την 9300 αντίθετα αν γίνει ακόμη καλύτερα...Σωστα? Όσο αφορά τα επαγγελματικά δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να βρείς στην αποθήκη του μπαμπά..Ούτε ο ίδιος ξέρει :P

Για να δεις μονο και μονο εαν δουλευει υστερα απο το πειραμα,μπορεις να την κουμπωσεις στην μητρικη και ισα ισα να δεις εαν ποσταρει.

Για καλο και για κακο να το φυσας και με κανεναν ανεμιστηρα δεν βλαπτει.

Ευχαριστώ Θάνο,

θα το έχω στα υπόψην

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά αυτό το λάπτοπ έχει thermal pad, δεν έχει πάστα, είναι ένα πράμα σαν πλαστικό που θα το δεις απάνω στον πυρήνα. Αμα έχει αυτό δεν το αλλάζεις.

Αλλιώς αμα είναι με πάστα άσε οτι μείνει απάνω στην ψήκτρα για δοκιμή αλλά μην το στρεσάρεις πολύ. Όπως είπε ο Θάνος, να δεις το logo και κλείσιμο....

Υ.Γ Άμα έχει πάστα απάνω ο πυρήνας καθάρισε την πριν μπει στον φούρνο. Να είναι καθαρή εκεί μέσα.

Edit: Ναι αλλα το ψήσιμο δεν κρατάει για πάντα, για αυτό λέω να δοκιμάσεις 9300 αμα γίνεται. Άμα την δίνει και φθηνή ο φίλος σου ακόμα καλύτερα. Αλλιώς όσο κρατήσει η 8600 με το ψήσιμο και μετά βλέπεις.

Αυτές οι αποθήκες... Ανεξερεύνητες :P

Πες στην μάνα σου μετά θα τον καθαρίσεις τον φούρνο, δεν έχει βέβαια και τίποτα να σκάσει αυτή η κάρτα, όλα smd είναι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...