Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια..θελω μεγαλη βοηθεια....και μονο οσοι γνωριζουν πραγματικα παρακαλω αν γινεται να απαντησουν..

Θα παω λογικα σε inteλ i5 2500k..

το ερωτημα μου ειναι αμα θα εχω δυνατοτητα στο μελλον να αναβαθμισω στην υπαρχουσα μητρικη(s1155) με αλλον επεξεργαστη(δλδ υστερα απο καμια 5ετη λεω τωρα να αλλαξω απλα επεξεργαστη)...

να αποφυγω δλδ ολικες αναβαθμισεις στο μελλον δλδ..γνωριζουμε αμα θα αλλαξει η ιντελ το socket της?η θα διατηρησει πανω στο s1155 και αλλα μοντελα?

δεκτες και αλλες αποψεις...

σας ευχαριστω

Δημοσ.

5 χρόνια πάντως είναι υπερβολικά πολύς καιρός. Δε νομίζω να βγήκαν ποτέ επεξεργαστές για το ίδιο socket σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

1) Δεν υπάρχει επεξεργαστής για Gaming. Αν δεν μιλάμε για κάποιον Pentium 4 ή παλιό Core 2 Duo (ή αντίστοιχο AMD), τότε όλοι είναι για Games.

2) 5 χρόνια όπως είπε ο φίλος antonl είναι πολλά. Αν όμως σε ενδιαφέρει να μην αλλάζεις συχνά Socket, τότε μιλάμε για AMD. Δυστυχώς όμως ίσως και η AMD το αλλάξει μετά από τόσο καιρό. Θέλω να σου πω ότι δεν είναι σίγουρο πως αν πάρεις τώρα AMD Πλατφόρμα θα κάτσεις με το ίδιο Socket για τα επόμενα 2 χρόνια.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Δημοσ.

H Intel αλλάζει socket κάθε 2 χρόνια. Π.χ. τώρα είμαστε στον Sandybridge με το 1155 , για τον Ivy bridge θα μείνει το ίδιο , στον επόμενο όμως θ'αλλάξει.

Δημοσ.

Αρα να μεινω σε ιντελ λετε ? και στην χειροτερη παω σε κανεναν i7 στο μελλον ? τι προτεινεται ??

Απλα δεν θελω να την πατησω οπως πριν 5 χρονια που πηρα amd x2 dual core και μετα απο 3 μηνες βγηκαν οι core2duo της ιντελ..

οταν λεω για gaming εννοω κατα κυριο λογωω οτι γι αυτο τον θελω τον επεξεργαστη,και για ταινιες..τπτ παραπανω

απλα θελω να μου κρατησει αρκετα..

Δημοσ.

Κοιτα εαν συγκρινουμε μεχρι πριν 5 χρονια τι γινοταν με την δυναμη των επεξεργαστων που σε καποιες περιπτωσεις ηθελαν παραπανω δυναμη οκ.

Αλλα οι τωρινοι επεξεργαστες εχουν περίσσια δυναμη στα games ειδικα.

Τωρα εαν σε ενα παιχνιδι εχεις 120 frames με εναν 2500 και μετα απο 3 χρονια σε καποιο παιχνιδι θα εχεις 80 δεν ειναι λογος για να τον αλλαξεις.οταν δεν θα μπορουν οι καρτες γραφικων και οι επεξεργαστες να αποδιδουν καλα και να βγαζουν καμια 30αρα 40αρα frames τοτε να το σκεφτεσαι.

Αλλα τι θα γινεται τοτε με τα γραφικα και τα λοιπα,ποιος ξερει?

Ενω αντιθετα ενα καλο τροφοδοτικο ας πουμε το κρατας και παραπανω απο 5ετια εαν δουλευει οκ.

Η ενα κουτι ας πουμε.

Εαν επαιρνες καμια μητρικη με am2 socket και οχι το 939 και μπορουσε να υποστηριξει phenomII με bios update τωρα θα ησουν μια χαρα.

Οποτε παιρνεις τωρα εναν δυνατο επεξεργαστη και οταν ερθει η ωρα για αλλαγη λογω των παιχνιδιων (που θα αργησει να ερθει αυτη η ωρα) τον αλλαζεις.

Αν και κατα πασα πιθανοτητα θα εχεις αλλαξει 2 καρτες γραφικων μεχρι τοτε.

Αφου σε ενδιαφερει τοσο πολυ το μελλον,εγω παντως θα κοιτουσα και σε bulldozer.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια..θελω μεγαλη βοηθεια....και μονο οσοι γνωριζουν πραγματικα παρακαλω αν γινεται να απαντησουν..

το ερωτημα μου ειναι αμα θα εχω δυνατοτητα στο μελλον να αναβαθμισω στην υπαρχουσα μητρικη(s1155) με αλλον επεξεργαστη(δλδ υστερα απο καμια 5ετη λεω τωρα να αλλαξω απλα επεξεργαστη)...

να αποφυγω δλδ ολικες αναβαθμισεις στο μελλον δλδ..γνωριζουμε αμα θα αλλαξει η ιντελ το socket της?η θα διατηρησει πανω στο s1155 και αλλα μοντελα?

σας ευχαριστω

Σε πέντε χρονιά μονάχα στα μεταχειρισμένα και στο ebay

Δημοσ.

Με τον bulldozer εχω μπερδευτει..

Εχει βγει καλος στα παιχνιδια τελικα ?

εσυ Thanos1972 τι θα προτεινες να κανω ?

Δημοσ.

Στα παιχνιδια ειναι καλυτερος ο 2500Κ.

Φυσικα υπαρχουν φημες οτι στο μελλον θα βελτιωθουν αρκετα οι bulldozer ειτε με τα software που θα βγαινουν και ποσους πυρηνες θα αξιοποιουν ειτε με καινουργιο revision του επεξεργαστη.Ασε που τωρα βγηκαν και στο μελλον μπορει να βγαλουν καποιο καλυτερο επεξεργαστη για το socket AM3+ και να καταφερεις να βαλεις κατι αλλο.

Μεταξυ μας,δεν υπαρχει παιχνιδι τωρα που μπορεις να παιξεις σε εναν 2500Κ και δεν θα μπορεσεις να παιξεις σε εναν bulldozer.(ανεβαζοντας και τους 2 ετσι)?

Εγω για το μελλον μιλαω.εαν θελεις τωρα να παρεις οτι καλυτερο γινεται για το τωρα,σαφως και σε συμφερει να παρεις τον 2500Κ.

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι οτι ο 8150 τρεχει σε καποια Mhz παραπανω,εχει μεγαλυτερο turbo και θεωρητικα θα φτασει σε υψηλοτερο Overclocking.

Θεωριτικα μιλωντας παντα.

Ουσιαστικα ειναι απο stock καποια Mhz πιο γρηγορος.

Δημοσ.

σας ευχαριστω

Είτε πας σε Intel είτε σε AMD, σε 5 χρόνια στάνταρ θα χρειαστεί να αλλάξεις motherboard. Καμιά μητρική/chipset δεν έχει προοπτική 5ετίας στο τι επεξεργαστή δέχεται

Δημοσ.

Όταν είχα πάρει το 2009 τον core 2 duo e8500 ( οι nehalem ανέβαιναν πολύ σε τιμή) όπου και να διάβαζα οι περισσότεροι συνιστούσαν 2πύρηνο και ότι κάποιος της σειράς Q ήταν υπερβολικός και καλύτερα μεγαλύτερη ταχύτητα ανά πυρήνα παρά περισσότεροι πυρήνες. Πλέον βλέπουμε πως όλο και πιο πολλοί προγραμματιστές γράφουν τις εφαρμογές, είτε παιχνίδια είτε οτιδήποτε άλλο πρόγραμμα, με έμφαση την αξιοποίηση του πλήθους των πυρήνων. Το μόνο που με κρατάει και μένα από την αγορά ενός 2500K είναι μήπως σε 2 χρόνια οι 4 πυρήνες είναι λίγοι όπως αντίστοιχα λίγοι είναι τώρα οι 2 πυρήνες του e8500. Δεν λέω πως δεν με καλύπτει ο e8500 αλλά μου έκανε εντύπωση που στο Battlefield έπαιζε στα 100% το οποίο είναι ένα δείγμα του τι θα ακολουθήσει φαντάζομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...