Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά αν έχω χρησιμοποιήσει λάθος ορολογία,ζητώ συγνώμμη. Απο την ανάλυση θα καταλάβετε τι ζητώ.

Λοιπόν θέλω τα εξής:

1) Εναν εξωτερικό σκληρό (ή συσκευή που να παίρνει σκληρό/ούς) η οποία θα λειτουργεί σαν αυτόνομο "server" για το utorrent. Προσοχή, να το κάνει εκ κατασκευής, δε θέλω να μπλέκω με μετατροπές,εντολές και προγραμματάκια ώστε να μετατρέψω κάνα mybook σε τέτοια συσκευή).

2) Να κάνω τα backup μου (αρχεία εργασίας)

3) Προφανώς να κάνει raid για ασφάλεια δεδομένων (δε με ενδιαφέρει η ταχύτητα).

4) Δεν είναι απαραίτητο να έχει ενσωματωμένο σκληρό/ούς.

5) Το κόστος τώρα...Οτι φθηνότερο μπορεί να κάνει όλα αυτά.

6) ΘΑ είναι συνδεδεμένο με lan, ούτε ασύρματα μπλιμπλικια θέλω ούτε τπτ. Δε θα συνδεθεί σε τιβι κτλ.

Αυτά. :)

Ουσιαστικά το θέλω για το φόβο των Ιουδαίων μη χαθούν τα δεδομένα και για να μην καίει ολημερίς το πισι, που εδώ και χρόνια ειναι 24/7 ονλάιν.

Δημοσ.

To NAS με θέσεις για 2 σκληρούς (για να μπορείς να κάνεις raid1) κοστίζει γύρω στα 200ευρώ. Σε αυτό προσθέτεις και το κόστος των σκληρών δίσκών που θέλεις να βάλεις σε αυτό οπότε με τις τιμές που έχουν φτάσει τώρα οι σκληροί μπορεί να κοστίσει συνολικά ~400+ ευρώ. Οι πιο καλές λύσεις είναι η Synology και η Qnap.

Προτείνω την synology για το πιο εύκολο και πλούσιο interface. Μπορεί να κατεβάζει απευθείας με κλειστό τον υπολογιστή torrents ή από emule, ftp, file hosting sites, youtube κτλ. Έχει ακόμα και εφαρμογή για ipad/iphone/android για διαχείρηση του. Για περισότερες πληροφορίες μπορείς να δεις τις δυνατότητες του λειτουργικού του εδώ.

Η πιο φθηνή λύση είναι να πάρεις ένα USB/ethernet σκληρό για να κάνεις το backup σου και να κατευθύνεις τα torrents αλλά με ανοιχτό τον υπολογιστή.

Δημοσ.

Μιας και προτάθηκε κι εναλλακτική...άλλη μια είναι κανα παλιο λαπτοπ να κατεβαζει, κατανάλωση γύρω στα 90watt μάξιμουμ.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Ευχαριστώ αρχικά για την απάντηση σου.

Μπορώ να πάρω ένα εξωτερικό σκληρό, μή ΝΑS και συνεπώς άνευ raid, που απλά θα κάνεις μπακαπ και να κατεβάζει απο torrent; Αξίζει μια τέτοια αγορά συγκριτικά με κάποιο NAS;

@Alxnk. φιλτατε έχω γεμίσει το τόπο με πισιά, έχω πήξει και θέλω να τα στείλω σιγά σιγά.Δε με καίει τόσο το κατεβατήρι, όσο και το μπακαπ, που με raid ειναι θαρρώ ότι πιο σίγουρο.

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς εξωτερικό σκληρό ο υπολογιστής σου θα πρέπει να είναι ανοιχτός όσο κατεβάζεις. Οι εξωτερικοί σκληροί είναι χρήσιμοι μόνο για backup και για μεταφορά αρχείων, δεν προσφέρουν τίποτα πέρα από αυτό. Αν έχει σύνδεση LAN μπορείς να τον βάλεις πάνω στο router σου ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι υπολογιστές του δικτύου αλλά πάλι μόνο για χρήση backup ή για κοινή πρόσβαση αρχείων - για την χρήση του 1 (torrent server) θέλεις NAS λύση.

Νομίζω ότι υπάρχουν λύσεις εξωτερικού σκληρού (της WD αν θυμάμαι καλά) με raid1 αλλά δεν ξέρω τι γίνεται από άποψη software, αλλαγή σκληρού σε περίπτωση που κάποιος χαλάσει και ποιο είναι το κόστος.

Επίσης πρέπει να υπολογίσεις ποιες είναι οι ανάγκες σου σε χωρητικότητα, όχι μόνο τώρα, αλλά και σε 2 χρόνια ώστε να πάρεις το σωστό προϊόν χωρίς να χρειαστείς να το αλλάξεις σε 6 πχ μήνες.

Edit: Υπάρχει το WD My Book World Edition II που έχει ethernet και δυνατότητα RAID με κόστος ~200 ευρώ τα 2 ΤΒ και ~400 ευρώ τα 4ΤΒ (σημείωση ότι αν θέλεις raid1 ο διαθέσιμος χώρος στο 4ΤΒ μοντέλο θα είναι περίπου 1.85 ΤΒ).

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ ξανά. Απ'οτι βλέπω το NAS που μου πρότεινες (προφανώς μιλάμε για το Synology DS211j) παίζει περίπου στα 220ε απο Ελλάδα πάνω κάτω.

Με τη προσθήκη 2 δίσκων,με τις τιμές μετά καταστροφής, ξεφεύγουμε λίγο. Δε το βιάζομαι βέβαια.

Συνεπώς, για το θέμα τορρεντ, πηγαίνω αποκλειστικά σε ΝAS λύση. Απ'οτι βλέπω στην αγορά "παίζουν" πάρα πολλές μάρκες και μάλιστα κάποιες απο αυτές έχουν πάλι 2 bay με πολύ λιγότερα χρήματα. Μήπως τα περισσότερα απο αυτά δεν υποστηρίζουν torrents;

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω αν όλες οι μάρκες και μοντέλα υποστηρίζουν torrents, θα πρέπει να κοιτάξεις την ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Μπορείς να δεις και την αγορά από εξωτερικό αν έχεις την δυνατότητα, πχ από amazon.co.uk.

Δημοσ.

Απ'εξω θα το πάρω οταν είναι. Βλέπω στο αμαζον εχει 173 ευρώ.Μεγάλη διαφορά με εδώ.

Κατι που μου φάνηκε παράξενο. Στο αμαζον το βλέπω 149.99 λιρες. Μόλις το βάζω στο καλάθι το εμφανίζει ως 154 λίρες. (ενώ επιλέγω το free delivery).

Δημοσ.

Το amazon δείχνει τιμές με αγγλικό ΦΠΑ (20%) στο site, αλλά χρεώνει στην παραγγελία το ΦΠΑ της χώρας αποστολής λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η διαφορά στο ποσό είναι το 3% της διαφοράς μεταξύ ΦΠΑ ελλάδος-αγγλίας.

Δημοσ.

Καλώς. Δε το γνώριζα. Αλητεία τους,μιας και δε νομίζω να αποδίδουν το έξτρα ΦΠΑ στη χώρα αποστολής,αλλά στην δική τους, ήτοι 3% περισσότερο κέρδος... Το έχεις βρεί κάπου φθηνότερα; Θαρρώ πως 175ε είναι καλή τιμή, συγκριτικά με την τοπική. Σχεδόν κερδίζεις ένα δίσκο (με τις τιμές προ...καταστροφής).

Θυμισε μου στο raid ασφάλειας δεδομένων (νομίζω το 1;) 2 δισκοι του 1ΤΒ, πόσο ωφέλιμο έχουν; κοντά στα 0.8GB; (προτείνεις την πιο απλή σειρά να βάλω; δηλ. green στύλ κτλ; δε με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις,παρά μόνο η ασφάλεια).

Kαι κάτι τελευταίο. Στη περίπτωση που ο ένας δίσκος χαλάσει (σε raid ασφάλειας) απλά τον αλλάζω,σωστά;

Δημοσ.

Δεν είναι αλητεία τους, είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όλα τα ευρωπαϊκά online καταστήματα από ένα μέγεθος τζίρου και πάνω πρέπει να χρεώνουν και να αποδίδουν ΦΠΑ στην χώρα αποστολής.

To Raid1 είναι mirroring, ο ένας σκληρός είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου. Αν χαλάσει κάποιος το NAS θα βγάλει μήνυμα και θα πρέπει να τον αντικαταστήσεις. Μετά το software του NAS θα ξαναφτιάξει το raid.

O δίσκος του 1 ΤΒ στην πραγματικότητα έχει χωρητικότητα 931 GB οπότε αυτός θα είναι ο ωφέλιμος χώρος σε Raid1. Χρησιμοποίησε σκληρούς στις 5.400 στροφές για χαμηλότερη κατανάλωση και θόρυβο. Σημαντικό να κοιτάξεις την λίστα της Synology για τους συμβατούς δίσκους ανά μοντέλο και να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτούς.

Δημοσ.

Παρόλο που οι τελευταίες μητρικές μου είχαν raid, δε γνωρίζω καν τα βασικά.

Εάν στο NAS χρησιμοποιήσω 2 δίσκους ίδιας χωρητικότητας, αλλά διαφορετικό μοντέλο,έγκειται πρόβλημα;

Πχ WD15EADS (1.5TB) και WD15EARS (1.5ΤΒ)

H μόνη διαφορά τους είναι 64/32mb cache.

Δημοσ.

Το ιδανικό είναι όλοι οι σκληροί δίσκοι να είναι το ίδιο μοντέλο. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να το κάνεις, το δεύτερο προτιμότερο είναι ίδιος κατασκευαστής, με ίδια ταχύτητα (πχ 5400 rpm) και ίδια χωρητικότητα. Μετά είναι και λίγο αβέβαιο αν θα λειτουργήσει ή όχι (διαφορετικές ταχύτητες, διαφορετικοί κατασκευαστές).

Αν έχεις ήδη τους σκληρούς μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις και να δεις. Αν θα τους αγοράσεις πάρε το ίδιο μοντέλο (και αν έχεις την δυνατότητα και 1 τρίτο ως spare σε περίπτωση που κάποιος χαλάσει).

Ειδικά για τους EADS/EARS της WD, λόγω του διαφορετικού τρόπου που μπαίνουν σε idle/power saving mode, υπάρχουν κάποια προβλήματα με τα NAS της Synology. Διάβασε προσεχτικά τις οδηγίες στο site της synology πριν προχωρήσεις σε εγκατάσταση των συγκεκριμένων μοντέλων.

Δημοσ.

εγω παντως εχω αυτα που ζητας στηνοντας ενα πισι με atom επεξεργαστη και FREENAS λειτουργικο παιζει 2 χρονια σχεδον απροβληματιστα, υποστηριζει κανονικοτατα torrent και μαλιστα με remote transmition μπορω απο τους αλλους υπολογιστες μου να στελνω κανονικοτατα τα τορρεντ ... ναι οκ ειναι ενα ακομη πισι αλλα καιει σχεδον τιποτα ... δουλευει 24/7 κλεινει τους δισκους που δεν δουλευουν .. και δεν κοστιζει τιποτα ..

εγω σου δινω το εναυσμα ... με λιγο διαβασματακι μπορεις να τα κανεις ανετα ...

Δημοσ.

Δεν έχει raid αρχικά και κατά 2ο, το κόστος είναι το ίδιο πάνω κάτω με τα 175ε του συκγκεκριμμένου NAS. Ευχαριστώ πάντως, είναι πολύ καλή ιδέα, σε χαμηλή τιμή.

Δυστυχώς palp έχω έναν ΕΑDS ήδη κι έλεγα να αγοράσω έναν EARS μτχ, αλλά ας μη το ρισκάρω. Αμφότεροι βρισκονται στη λίστα των αποδεκτών σκληρών,αλλά δε ξέρω τι γίνεται ως ζεύγος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...