Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους,

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση αν θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει ή να μου πει καποια λυση.

Λοιπον εχω ενα εσωτερικο σκληρο στον οποιο εχω αρχεια 600 γιγα αποθηκευμενα.

Επειδη προκειτε για δουλεια χρονων και δυστυχως ειναι ακατορθωτο αν τα χασω να τα ξαναβρω θα ηθελα να ρωτησω αν γινετε να κανω καποιο back up σε dvds,ζιπαροντας τα ή δεν ξερω και εγω πως αλλιως...

Ενας αλλος τροπος και πιο ευκολος θα ηταν να παρω καποιο εξωτερικο σκληρο να τα αποθηκευσω και εκει για καθε ενδεχομενο και ετσι να υπαρχουν 2 αντιγραφα δισκων.

Επειδη το εκανα και ειχα αγορασει ενα εξωτερικο σκληρο 500 γιγα και μετα απο 2 χρονια μου καηκε (ευτυχως δεν ηταν ο κυριος δισκος)

δεν θα ηθελα να ξανακανω αυτο το ενχειρημα,οποτε και ενα back up σε dvds ειναι πολυ πιο ασφαλες και σιγουρο ..

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις

( Αν το θεμα μου ειναι σε λαθος τοπικ παρακαλω τους mods να το μεταφερουν καπου αλλου,ευχαριστω )

Δημοσ.

Για να πάρεις back up σε DVD χρειάζεσαι χονδρικά 130 δισκάκια τον 4,7 GB.Που εγω ας πούμε ούτε τον χρόνο ουτε την υπομονη θα είχα να γράψω. Οσο και να τα συμπιεσεις τα δεδομενα σου δεν προκειται να κατέβουν πολύ κατω από τα 600GB...

Οποτε όπως καταλαβαίνεις ειτε ένας εσωτερικος είται ένας εξωτερικός δίσκος για back up ειναι μονοδρομος!!

Το γεγονός ότι επεσες μια φορα σε ένα προβληματικο δίσκο δεν σημαίνει ότι είναι και όλοι έτσι!!

Δημοσ.

Επιβάλλεται να κάνεις backup άμεσα, αφού πρόκειται για πολύτιμα αρχεία. Στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καν, θα τα έβαζα σε σκληρό δίσκο και όχι σε dvd, λόγω της ευκολίας και ταχύτητας που προσφέρει ο δίσκος. Σε λίγες ώρες θα είχα τελειώσει με τη μεταφορά (αν μιλάμε για usb2 σύνδεση), ενώ για τα dvd θα χρειαζόταν να γράφω ... μέρες. Και θα έπαιρνα εσωτερικό, τον οποίο θα συνέδεα με το pc μου μέσω ενός πολύ βολικού docking station που χρησιμοποιώ (γενικά αποφεύγω τους "έτοιμους" εξωτερικούς).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...