Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά!εδώ και λίγες μέρες παρατηρώ υπερβολικά μεγάλη χρήση ram στον υπολογιστή μου.δοκίμασα ενα reg cleaner,δοκίμασα να δώ ποιά προγράμματα τρέχουν από τη διαχείριση εργασιών,αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη.πιθανότατα κάποιο πρόγραμμα που τρέχει στο background φταίει για τη χρήση της ram.

για να σας βοηθήσω λίγο,έχω 4 gb ram,με windows 7 64bit.τρέχω το bitdefender 2012 total security,και με μόνο chrome ανοιχτό,η χρήση της ram μου είναι γύρω στο 75%,δηλαδή συνήθως γύρω στα 3 gb.έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει και πώς θα το καταλάβω;;γιατί έχει καταντήσει πολύ ενοχλητικό!

• Moderators
Δημοσ.

Δοκιμασε τον Process Explorer με administrative rights και εαν θελεις ποσταρε μια φωτογραφια με ολες τις διεργασιες, οταν εμφανιζεται το προβλημα.

Δημοσ.

λοιπόν!!σύμφωνα με αυτό που πρότεινες εμφανίζονται (κυρίως) οι εξής διεργασίες!

chrome 800 mb

vsserv.exe (του bitdefender) 200 mb

svchost.exe 170

messenger 130.

οπότε αν λάβουμε υπ όψιν το 1 gb περίπου που θέλουν τα 7,μαζί με τις διεργασίες που καταναλώνουν λιγότερη μνήμη,μάλλον αρχίζει να αποκτά νόημα....

αναρωτιέμαι όμως....700 mb ο chrome;;;με 3 παράθυρα ανοιχτά(insomnia-facebook-blog);;;;

δε σου φαίνεται λίγο υπερβολικό;;;και φυσικά το ίδιο συμβαίνει ακόμα και όταν κάνω επανεκκίνηση του chrome!μετά από 2-3 λεπτά,στα ίδια....

Δημοσ.

κλείνω τον chrome,και το msn,και φτάνω στο 55%,που σημαίνει οτι είτε κάποια διεργασία μένει ενεργή και δεν το εμφανίζει το process explorer,ή οτι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει με τα windows.

κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή,(στο idle 35 %,ψιλολογικό) και έχω 1,8-1,9(44-45%) με 2 tab ανοιχτά και msn.

να κάνει κάποιο σκάλωμα το bitdefender;γιατί απλώς για chrome και msn,και τα 2 gb πολλά είναι......

• Moderators
Δημοσ.

κλείνω τον chrome,και το msn,και φτάνω στο 55%,που σημαίνει οτι είτε κάποια διεργασία μένει ενεργή και δεν το εμφανίζει το process explorer,ή οτι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει με τα windows.

κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή,(στο idle 35 %,ψιλολογικό) και έχω 1,8-1,9(44-45%) με 2 tab ανοιχτά και msn.

να κάνει κάποιο σκάλωμα το bitdefender;γιατί απλώς για chrome και msn,και τα 2 gb πολλά είναι......

Τι αλλο ξεκιναει με το boot των windows?

Δημοσ.

Μια μέθοδος που θεωρώ αξιόπιστη και ακολουθώ πάντα γι' αυτή την περίπτωση είναι το msconfig.exe

Πληκτρολογείς msconfig στο πεδίο του Start, εμφανίζεται το msconfig.exe, το ενεργοποιείς, εμφανίζεται η ξαρτέλα με τις πέντε επιλογές, ανοίγεις το startup και βλέπεις τα προγράμματα που ενεργοποιούνται στο startup.

Θα εκπλαγείς βλέποντας πόσα προγράμματα ανοίγουν στο ξεκίνημα ...

Ξετσεκάρεις αυτά που δεν σου χρειάζονται και μένεις με αυτά που θεωρείς απολύτως απαραίτητα.

Αυτή τη διαδικασία την ακολουθείς σε τακτά χρονικά διαστήματα (πχ μια φορά το μήνα).

• Moderators
Δημοσ.

Μια μέθοδος που θεωρώ αξιόπιστη και ακολουθώ πάντα γι' αυτή την περίπτωση είναι το msconfig.exe

Πληκτρολογείς msconfig στο πεδίο του Start, εμφανίζεται το msconfig.exe, το ενεργοποιείς, εμφανίζεται η ξαρτέλα με τις πέντε επιλογές, ανοίγεις το startup και βλέπεις τα προγράμματα που ενεργοποιούνται στο startup.

Θα εκπλαγείς βλέποντας πόσα προγράμματα ανοίγουν στο ξεκίνημα ...

Κανε μια δοκιμη με το autoruns, εαν θελεις πολυ περισσοτερες λεπτομερειες απο το msconfigwink.gif

Δημοσ.

Το είχα, αλλά δεν το είχα δοκιμάσει.

Το έτρεξα, και βλέπω ότι 1) όσα δείχνει αναφέρονται στη registry και 2) εκτός από την πρώτη ομάδα που έχω επιτρέψει να ξεκινάει, μέσω του msconfig, όλα τα υπόλοιπα, και είναι πάρα πολλά, τρέχουν χωρίς να ξέρω αν πρέπει να τρέχουν ή μπορώ να τα ξετσεκάρω.

Υπάρχει τρόπος να μπορώ να δω τη χρησιμότητα καθενός από αυτά;

• Moderators
Δημοσ.

Το είχα, αλλά δεν το είχα δοκιμάσει.

Το έτρεξα, και βλέπω ότι 1) όσα δείχνει αναφέρονται στη registry και 2) εκτός από την πρώτη ομάδα που έχω επιτρέψει να ξεκινάει, μέσω του msconfig, όλα τα υπόλοιπα, και είναι πάρα πολλά, τρέχουν χωρίς να ξέρω αν πρέπει να τρέχουν ή μπορώ να τα ξετσεκάρω.

Υπάρχει τρόπος να μπορώ να δω τη χρησιμότητα καθενός από αυτά;

Google search. Εχει ενσωματωμενη τη συγκεκριμενη λειτουργια εαν πατησεις δεξι κλικ σε καποιο entry.

Δημοσ.

Καλησπερα και θα σου πω και εγω 2 πραγματα να κοιταξεις, χωρια του Gi0.

1) Κανε ενα deep scan με το malwarebytes, ή με το superntispyware.

2) Απενεργοποιησε ενα ενα τα extensions του chrome και παρακολουθα το.

Δημοσ.

Καλησπερα και θα σου πω και εγω 2 πραγματα να κοιταξεις, χωρια του Gi0.

1) Κανε ενα deep scan με το malwarebytes, ή με το superntispyware.

2) Απενεργοποιησε ενα ενα τα extensions του chrome και παρακολουθα το.

καλησπέρα!

δεν έχει ιδιαίτερα extentions ο chrome...και το μεγάλο πρόβλημα,αυτό που δε μπορώ να εξηγήσω δηλαδή, είναι γιατί ενώ τον κλείνω δε μειώνεται η χρήση της ram.

με κάποιο άλλο πρόγραμμα δημιουργεί κόλλημα μάλλον...και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν φταίει ο chrome ή κανένα bitdefender.

δε γίνεται πχ ο υπολογιστής μου να ξεκινάει με 35-36%,να φτάνει με το chrome στο 45-46(οκ το ξέρω,πολύ είναι,αλλά πολύ λιγότερο από το 75) και ξαφνικά,χωρίς να υπάρξει άλλη αλλαγή να πηγαίνει στο 74-75%.

να φταίει το jdownloader;;αλλά την ώρα που είχαν κολλήσει τα πάντα ήταν κλειστό(παρόλο που πριν το είχα ανοίξει λίγο)...

όσο για το startup που είπαν τα παιδιά,το έχω τσεκάρει με το scotty patrol και δεν τρέχουν πολλά πράγματα...θα το κοιτάξω και με το άλλο που προτείνατε φυσικά....αλλά φοβάμαι οτι δεν είναι αυτό....

υ.γ. εδώ και μερικές μέρες μου βγάζει ένα μήνυμα οτι η διεργασία rundll32 σταμάτησε να λειτουργεί...δοκίμασα reg clean με το eusing free (το είχαν προτείνει τα παιδιά σε κάποιο άλλο post του insomnia) αλλά δε διορθώθηκε κάτι...λέτε να έχει καμμία σχέση;;

ενημέρωση....λοιπόν...ανοίγω τραγούδι στο youtube.πηγαίνει στο 56-57 %και δεν ξαναπέφτει ακόμα κι όταν το κλείσω.....shockwave πρόβλημα;;;ή flash;;ή σκέφτομαι λάθος;;;

κλείνω όμως το chrome και πάλι μένω στο 51-52 χωρίς να έχω ανοιχτό τίποτα...μόνο antivirus.....σας επισυνάπτω screenshots από το processexplorer που πρότεινε και ο φίλος gio!

ενημέρωση 2....συγγνώμη για τις τόσες επεξεργασίες στο κείμενο...απλά για να καταλάβετε καλύτερα το πρόβλημα,τώρα είμαι στο 72% χωρίς να αλλάξω τίποτα σε σχέση με πριν....

post-183379-0-61827300-1319806575_thumb.jpeg

post-183379-0-55056200-1319806584_thumb.jpg

Δημοσ.

Βγαλε flash, restart, βαλε flash.... κανε και σκαν που σου ειπα πριν.

το πρόβλημα με το scan είναι μόνο ένα...το malwarebytes έχει πρόβλημα με το bitdefender...οπότε πρέπει να το βγάλω....

όσο για το flash,θα το κάνω και θα ενημερώσω!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...