Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια σελίδα με κείμενο και θα ήθελα να βάλω εκεί κάποιες φώτο οι οποίες θα είναι σε slide και θα αλλάζουν με βελάκια αριστερά δεξια.

Οι φώτο θα είναι άλλες Landscape και άλλες όχι.

Το Slide θα μπει πάνω από το κείμενο.

Πως γίνεται να έχω το κείμενο σταθερό όταν αλλάζουν οι φώτο?

πχ να μην μετακινήται προς τα κάτω το κείμενο όταν εμφανίζονται οι ψηλές φώτο.

Δημοσ.

Δε νομίζω πως γίνεται, αν δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα είναι και τί διαστάσεις θα έχει η «ψηλότερη» από όλες τις εικόνες, ώστε να ρυθμίσεις μία φορά και σωστά το CSS σου.

Περίπτωση να επεξεργαστείς τις εικόνες με resize και/ή προσθήκη λωρίδων «ουδέτερου» χρώματος, ώστε να έρθουν όλες στην ίδια διάσταση, δεν υπάρχει;

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις ένα div (πχ με id="canvas") με σταθερό height (πχ 300px). Επίσης, θα δώσεις το ίδιο max-height στις φωτογραφίες που είναι μέσα σε αυτό το div (#canvas img { max-height: 300px; } ). Βέβαια, αυτό σημαίνει πως όσες φωτογραφίες σου έχουν μεγαλύτερο ύψος από αυτό που θα καθορίσεις θα γίνονται resize σε αυτό το ύψος.

Δημοσ.

Παλιότερα είχα πέσει σε ένα ενδιαφέρον side-effect των max-width/max-height CSS attributes. Ίσως να μπορείς να καταφέρεις σωστό resize, δηλαδή να μένει σταθερό το aspect ratio, παίζοντας με αυτά σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα χωρίς max- μπροστά. Αλλά, αν θυμάμαι σωστά, δεν έπαιζε εντάξει σε όλους τους browsers. Αυτό εννοείς Thanocaster;

Σε κάθε περίπτωση, με λίγη (?) Javascript πιθανότατα μπορείς να το φέρεις εκεί που επιθυμείς. Αν και νομίζω πως η λύση των σταθερών/προβλέψιμων/γνωστών διαστάσεων στις εικόνες είναι μακράν η καλύτερη.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα να κάνω έναν σταθερό καμβά στο photoshop σε όλες τις φώτο αλλά κάποιες που είναι "ψηλές" δεν θα είναι και οι καλύτερες!

Γι αυτό σκέφτηκα την λύση του σταθερού κειμένου.

αν δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα είναι και τί διαστάσεις θα έχει η «ψηλότερη» από όλες τις εικόνες, ώστε να ρυθμίσεις μία φορά και σωστά το CSS σου.

Το ξέρω το ύψος όλων των φώτο.

Δημοσ.

Έχω μια σελίδα με κείμενο και θα ήθελα να βάλω εκεί κάποιες φώτο οι οποίες θα είναι σε slide και θα αλλάζουν με βελάκια αριστερά δεξια.

Οι φώτο θα είναι άλλες Landscape και άλλες όχι.

Το Slide θα μπει πάνω από το κείμενο.

Πως γίνεται να έχω το κείμενο σταθερό όταν αλλάζουν οι φώτο?

πχ να μην μετακινήται προς τα κάτω το κείμενο όταν εμφανίζονται οι ψηλές φώτο.

Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει τι θες !!! Μπορείς να δείξεις μια φωτό πως είναι για να καταλάβουμε τι ακριβός θες ? Μπορεί πχ με ένα absolute position να φτιάχνετε το θέμα !!!

Δημοσ.

Ανεβάζω την Photo_1 και την Photo_2

Έχουμε το κείμενο που θέλουμε να είναι σταθερό κατά ύψος, είτε είναι οι φώτο στο Photo_1 είτε είναι το οι φώτο στο Photo_2 δηλαδή όταν αλλάζουν οι φώτο το κείμενο να μην μετακινείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

post-130012-0-91153700-1319895733_thumb.jpg

post-130012-0-96628700-1319895734_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...