dimitris212 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Έχω μια σελίδα με κείμενο και θα ήθελα να βάλω εκεί κάποιες φώτο οι οποίες θα είναι σε slide και θα αλλάζουν με βελάκια αριστερά δεξια. Οι φώτο θα είναι άλλες Landscape και άλλες όχι. Το Slide θα μπει πάνω από το κείμενο. Πως γίνεται να έχω το κείμενο σταθερό όταν αλλάζουν οι φώτο? πχ να μην μετακινήται προς τα κάτω το κείμενο όταν εμφανίζονται οι ψηλές φώτο.
parsifal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δε νομίζω πως γίνεται, αν δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα είναι και τί διαστάσεις θα έχει η «ψηλότερη» από όλες τις εικόνες, ώστε να ρυθμίσεις μία φορά και σωστά το CSS σου. Περίπτωση να επεξεργαστείς τις εικόνες με resize και/ή προσθήκη λωρίδων «ουδέτερου» χρώματος, ώστε να έρθουν όλες στην ίδια διάσταση, δεν υπάρχει;
thanocaster Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μπορείς να φτιάξεις ένα div (πχ με id="canvas") με σταθερό height (πχ 300px). Επίσης, θα δώσεις το ίδιο max-height στις φωτογραφίες που είναι μέσα σε αυτό το div (#canvas img { max-height: 300px; } ). Βέβαια, αυτό σημαίνει πως όσες φωτογραφίες σου έχουν μεγαλύτερο ύψος από αυτό που θα καθορίσεις θα γίνονται resize σε αυτό το ύψος.
parsifal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Παλιότερα είχα πέσει σε ένα ενδιαφέρον side-effect των max-width/max-height CSS attributes. Ίσως να μπορείς να καταφέρεις σωστό resize, δηλαδή να μένει σταθερό το aspect ratio, παίζοντας με αυτά σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα χωρίς max- μπροστά. Αλλά, αν θυμάμαι σωστά, δεν έπαιζε εντάξει σε όλους τους browsers. Αυτό εννοείς Thanocaster; Σε κάθε περίπτωση, με λίγη (?) Javascript πιθανότατα μπορείς να το φέρεις εκεί που επιθυμείς. Αν και νομίζω πως η λύση των σταθερών/προβλέψιμων/γνωστών διαστάσεων στις εικόνες είναι μακράν η καλύτερη.
dimitris212 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Το σκέφτηκα να κάνω έναν σταθερό καμβά στο photoshop σε όλες τις φώτο αλλά κάποιες που είναι "ψηλές" δεν θα είναι και οι καλύτερες! Γι αυτό σκέφτηκα την λύση του σταθερού κειμένου. αν δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποια θα είναι και τί διαστάσεις θα έχει η «ψηλότερη» από όλες τις εικόνες, ώστε να ρυθμίσεις μία φορά και σωστά το CSS σου. Το ξέρω το ύψος όλων των φώτο.
spartakoscs Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Έχω μια σελίδα με κείμενο και θα ήθελα να βάλω εκεί κάποιες φώτο οι οποίες θα είναι σε slide και θα αλλάζουν με βελάκια αριστερά δεξια. Οι φώτο θα είναι άλλες Landscape και άλλες όχι. Το Slide θα μπει πάνω από το κείμενο. Πως γίνεται να έχω το κείμενο σταθερό όταν αλλάζουν οι φώτο? πχ να μην μετακινήται προς τα κάτω το κείμενο όταν εμφανίζονται οι ψηλές φώτο. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει τι θες !!! Μπορείς να δείξεις μια φωτό πως είναι για να καταλάβουμε τι ακριβός θες ? Μπορεί πχ με ένα absolute position να φτιάχνετε το θέμα !!!
dimitris212 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Ανεβάζω την Photo_1 και την Photo_2 Έχουμε το κείμενο που θέλουμε να είναι σταθερό κατά ύψος, είτε είναι οι φώτο στο Photo_1 είτε είναι το οι φώτο στο Photo_2 δηλαδή όταν αλλάζουν οι φώτο το κείμενο να μην μετακινείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Uberalles_gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Θα πρέπει το div που υπάρχει μέσα η photo gallery να έχει σταθερό ύψος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα