Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
to msaa me to ssaa ti diafores exoun?

multisampling = anti-aliases polygon edges and polygon intersections.

supersampling = anti-aliases polygon edge and polygon interior data and thus also textures.

Αμφότερες μέθοδοι καταναλώνουν εύρος μνήμης, στην περίπτωση όμως του multisampling μετριάζεται αρκετά με την συμπίεση των χρωμάτων. Η βασική τους διαφορά είναι ότι το multisampling τρώει σχετικά λίγο ρυθμό πλήρωσης (συνεπώς και επιδόσεις), ενώ η κατανάλωση ρυθμού πλήρωσης με supersampling είναι τεράστια. Mε 2x δείγματα supersampling μειώνεται ο ρυθμός πλήρωσης στο 1/2, με 4x δείγματα στο 1/4 κλπ.

Επειδή ακριβώς το multisampling εξομαλύνει μόνο τις άκρες των πολυγώνων δεν είναι δυνατόν να εξομαλυνθούν alpha test υφές γιατί είναι διάφανες, εν αντιθέση με το supersampling.

Με το transparency AA της 7800, ο αλγόρυθμος εντοπίζει τις υφές alpha test σε μια σκηνή και εξομαλύνει με supersampling μόνο αυτές τις υφές, ενώ η υπόλοιπη σκηνή εξομαλύνεται κανονικά με multisampling. Yπάρχει και multisampling transparency AA στις 7800 αλλά είναι περιορισμένης αξίας και χρησιμότητας μιας και εξαρτάται αν το υποστηρίζει η εφαρμογή ή όχι. H απώλεια των επιδόσεων με supersampling transparency AA είναι σχετικά μικρή, συνήθως της τάξης του 10-15%, ακριβώς επειδή χρησιμοποιείται το supersampling επιλεκτικά και σε ένα μικρό τμήμα μιας εκάστοτε σκηνής.

Hope that helped ;)

Δημοσ.
Καλώς για το δεύτερο' date=' το πρώτο πάλι δεν το καταλαβαίνω (έχω τάσεις υπερκόπωσης τις τελευταίες μέρες για αυτό συγχώρα κάθε πιθανή υπολειτουργία του εγκεφάλου...).

Δεν υπάρχει λογική σύγκρισης μεταξύ 6800 Multisampling και 7800 Multisampling + Transparency AA, γιατί όπως προείπα οι 6800 δεν το υποστηρίζουν. Λογικά όταν μιλάς για "apples to apples" σύγκριση τότε μιλάμε αποκλειστικά για μεθόδους εξομάλυνσης που υποστηρίζουν αμφότερες κάρτες.

Multisampling vs. Multisampling ή

8xS vs. 8xS

Tο Τransparency AA άλλωστε δεν λειτουργεί αν δεν ενεργοποιήσεις Multisampling. ΄Οσα δείγματα multisampling δώσεις τόσα δείγματα TSAA θα ενεργοποιήσει. Υπάρχει χωριστό slider για το Transparency AA και είναι επιπλέον δυνατότητα και αποκλειστική στην 7800, δεν λειτουργεί ωστόσο ανεξάρτητα από το Multisampling.

Tι ακριβώς μου έχει διαφύγει και δεν μπορώ να καταλάβω τι μου λες;[/quote']

Τότε δεν ήταν σωστή η ορολογία "apples-to-apples" που χρησιμοποίησα... αναφερόμουν σε σύγκριση στην ίδια ανάλυση, με τις τεχνικές που χρησιμοποιεί κάθε κάρτα (λόγω υπερκόπωσης παρατηρείται και το φαινόμενο συχνής παπαγαλίασης όρων από ξένα tech sites :) ).

Δημοσ.

Err, me berdepsate ki emena twra :?

Auth th stigmh, to TSAA (me ssaa) douleyei sxetika kala sthn pleiopshfia twn games kai, an kai logika einai ikano na anevasei thn 7800gt sth thesh akrivws katw apo thn 7800gtx sth lista, kati tetoio de symvainei logo twn anaforwn gia shimmering sto g70 akoma kai se hq mode ?

Opws kai na exei, provlepw ta pragmata na ginontai pio periploka gia quality/performance-based sygriseis sto mellon :|

Δημοσ.
Err' date=' me berdepsate ki emena twra :?

Auth th stigmh, to TSAA (me ssaa) douleyei sxetika kala sthn pleiopshfia twn games kai, an kai logika einai ikano na anevasei thn 7800gt sth thesh akrivws katw apo thn 7800gtx sth lista, kati tetoio de symvainei logo twn anaforwn gia shimmering sto g70 akoma kai se hq mode ?

Opws kai na exei, provlepw ta pragmata na ginontai pio periploka gia quality/performance-based sygriseis sto mellon :|[/quote']

Για να αποφύγουμε κάθε τυχών παρεξήγηση, ρωτάω απλά και προτείνω. Το θέμα των επιδόσεων ξεκαθαρίστηκε μιας και το διόρθωσε ο Narayan (και η παρερμηνεία του "apples to apples", που ήταν ουσιαστικά "apples to mousmoula" LOL).

Eγώ αναρωτήθηκα αν προς το παρών αξίζει η G70 να είναι τόσο ψηλά όσων αφορά την ποιότητα απεικόνισης, μέχρι να διορθώσει η NVIDIA το πρόβλημα. Επειδή όμως το θέμα της ποιότητας απεικόνισης είναι αρκετά πιο περίπλοκο από αυτό των επιδόσεων και κατά πολύ πιο υποκειμενικό, δεν θα είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσα να επιμείνω.

Τέλος όσων αφορά την ποιότητα απεικόνισης αν οι διάφοροι reviewers παίζανε κάτα εξαίρεση και κανένα παιχνίδι, αντί να τρέχουν μόνο timedemos θα άλλαζαν πολύ περισσότερα. Τους δικαιολογώ απόλυτα όταν βρίσκονται υπό πίεση χρόνου μερικών ωρών όταν πρωτοπαίρνουν μια κάρτα και πρέπει να δημοσιεύσουν την ημέρα που λήγει το NDA. Aπό κει και πέρα όμως και ειδικά όταν δεν υπάρχει πίεση χρόνου, φτάνει στο σημείο εγκληματικής αμέλειας.

Εγώ το έχω τονίσει το πρόβλημα από τον Ιούνιο του 2004 χωρίς να γνωρίζω τότε περί τίνος πρόκειται. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια σε κυρίους όπως τον Damien Triolet (Tridam@B3D) για την επαγρύπνισή του και επαναφορά του ζητήματος, μιας και η κατάσταση μοιάζει να είναι πιό έντονη από ότι στις 6800. Η NV έχει δηλώσει ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και ότι θα το διορθώσουν σύντομα.

Δημοσ.

Eγώ αναρωτήθηκα αν προς το παρών αξίζει η G70 να είναι τόσο ψηλά όσων αφορά την ποιότητα απεικόνισης' date=' μέχρι να διορθώσει η NVIDIA το πρόβλημα. Επειδή όμως το θέμα της ποιότητας απεικόνισης είναι αρκετά πιο περίπλοκο από αυτό των επιδόσεων και κατά πολύ πιο υποκειμενικό, δεν θα είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσα να επιμείνω.

[/quote']

Καθότι συμφωνώ μαζί σου στο ότι η ποιότητα απεικόνισης είναι κάτι το υποκειμενικό, οφείλω να στηρίξω την απορία σου για την τρέχουσα θέση των G70 στην κατάταξη, για διαφορετικό όμως λόγο.

Όπως έχω προαναφέρει, διαφωνώ με την αφαίρεση του πλήρους ελέγχου από τον χρήστη της συχνότητας λειτουργίας του πυρήνα της κάρτας γραφικών και την υποκατάστασή του με ένα είδος "δυναμικού υπερχρονισμού" από έναν αμφίβολης ποιότητας μηχανισμό στο πρόγραμμα οδήγησης, που ουσιαστικά ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει πότε χρειάζεται περισσότερη ισχύ η εφαρμογή και πότε όχι (γιατί να μην είναι π.χ. πάντα στα 480MHz; Θα έπερνε άραγε φωτιά η κάρτα αν δούλευε σε μία σταθερή αυξημένη συχνότητα; ). Τέτοιου είδους τακτικές με κάνουν να απορώ, αν η nVidia σκέφτηκε για το G70 πως:

α) το υλικό είναι αναξιόπιστο αν λειτουργεί συνεχώς σε αυξημένη συχνότητα και

β) το υλικό κινδυνεύει από τον ανταγωνισμό αν λειτουργεί συνεχώς σε μία σταθερή -μειωμένη- συχνότητα.

Μπορεί βέβαια να βλέπω και πολύ X-Files (δύσκολο καθότι δεν τα δείχνει η τιβί εδώ και χρόνια), αλλά από τη στιγμή που τελείωσε το NDA για το G70 και πέρασαν κοντά 2 εβδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη πως ναι, οι κάρτες με το συγκεκριμένο GPU δεν έχουν σταθερή συχνότητα λειτουργίας, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι πως κάτι παράξενο συμβαίνει.

Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η 7800GTX, για κάποιον που δεν είναι "ψείρας" με το IQ, είναι η καλύτερη κάρτα που μπορεί να αποκτήσει με τα χρήματά του σήμερα για PCI-Express. Εξ' ου και η θέση της κάρτας στις κατατάξεις.

Δημοσ.

Τι σχέση έχει αυτό με τώρα με την ποιότητα απεικόνισης μου λες;

Για να το ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά: δεν έχω αντίρρηση με την κατάταξη των επιδόσεων μετά την διόρθωση. Εγώ προσωπικά ωστόσο δεν θα την έβαζα την G70 στην κορυφή της ποιότητας απεικόνισης μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα με ανισοτροπικό. Αν έχεις μια τέτοια κάρτα και έχεις μια στοιχειώδη ευαισθησία για μαίανδρους που χορεύουν στην οθόνη σου θα ξέρεις και τι εννοώ.

Τώρα με τους χρονισμούς πάλι χάνω επαφή με τον πύργο ελέγχου και αισθάνομαι σαν τους επιβάτες της μοιραίας πτήσης της Helios. Αναλυτικά:

Όπως έχω προαναφέρει, διαφωνώ με την αφαίρεση του πλήρους ελέγχου από τον χρήστη της συχνότητας λειτουργίας του πυρήνα της κάρτας γραφικών και την υποκατάστασή του με ένα είδος "δυναμικού υπερχρονισμού" από έναν αμφίβολης ποιότητας μηχανισμό στο πρόγραμμα οδήγησης, που ουσιαστικά ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει πότε χρειάζεται περισσότερη ισχύ η εφαρμογή και πότε όχι (γιατί να μην είναι π.χ. πάντα στα 480MHz; Θα έπερνε άραγε φωτιά η κάρτα αν δούλευε σε μία σταθερή αυξημένη συχνότητα; ). Τέτοιου είδους τακτικές με κάνουν να απορώ, αν η nVidia σκέφτηκε για το G70 πως:

Οι 7800 υπερ- και υποχρονίζονται κάτα βούληση όπως οιαδήποτε GPU του κόσμου.

Το γεγονός ότι κάποιες μονάδες δεν χρονίζονται το ίδιο είναι το πρόβλημα; Σε ενόχλησε ως τώρα το γεγονός ότι το RAMDAC της κάρτας σου είναι χρονισμένο "μόνο" στα 400MHz, και γιατί το γεγονός αυτό δεν είναι "αμφίβολο" ή δημιουργεί προβλήματα ή δηλώνει κάποια αδυναμία; Το γεγονός ότι στο δισδιάστατο και τρισδιάστατο έχει διαφορετικούς χρονισμούς αποτελεί δείγμα ανησυχίας ή οι χρονισμοί των εκάστοτε μονάδων στους φορητούς;

΄Εχει επιλεχτεί υψηλότερος χρονισμός στην μονάδα γεωμετρίας γιατί εκεί ακριβώς είναι που υστερούν και θα υστερούν έναντι του ανταγωνισμού. Παράδειγμα:

470MHz * 8 VS / 4 = 940MVertices/s

650MHz * 8 VS / 4 = 1300MVertices/s

24 * 430MHz = 10.32 GTexels/s

16 * 650MHz = 10.40 GTexels/s

Θύμισε μου όποτε η ΑΤΙ κυκλοφορήσει κάρτες με την Fast14 τεχνολογία να σου ζητήσω να βάλεις σε αναμονή την κατάταξη αυτών, γιατί θα είναι "αμφιβόλου τεχνολογίας".

α) το υλικό είναι αναξιόπιστο αν λειτουργεί συνεχώς σε αυξημένη συχνότητα και

β) το υλικό κινδυνεύει από τον ανταγωνισμό αν λειτουργεί συνεχώς σε μία σταθερή -μειωμένη- συχνότητα.

Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει. Καλύτερα να συνηθίσετε από τώρα τους διαφορετικούς χρονισμούς μονάδων στις κάρτες γραφικών, γιατί θα το συναντάμε κατά κανόνα στο κοντινό μέλλον. Εκτός αν περιμένετε όλοι σας οι κάρτες γραφικών σε μια 5-ετία να καταναλώνουν 300-400W.

Αναρωτήθηκες γιατί η G70 καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από μια 6800Ultra, ενώ έχει 2 τετράδες και 80 ολόκληρους τρανζίστορες παραπάνω και είναι και single slot;

Μπορεί βέβαια να βλέπω και πολύ X-Files (δύσκολο καθότι δεν τα δείχνει η τιβί εδώ και χρόνια), αλλά από τη στιγμή που τελείωσε το NDA για το G70 και πέρασαν κοντά 2 εβδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη πως ναι, οι κάρτες με το συγκεκριμένο GPU δεν έχουν σταθερή συχνότητα λειτουργίας, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι πως κάτι παράξενο συμβαίνει.

Mα τι περιμένεις να σου πούνε ακριβώς; Κανείς τους δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν μονάδες με διαφορετικούς χρονισμούς. Το παραδέχτηκαν κιόλας. Από κει και πέρα αφ'εις στιγμής οι κάρτες δεν παρουσιάζουν κάποιο οποιοδήποτε πρόβλημα, θα περιμένεις να δημοσιευτεί η ανάλογη πατέντα για περαιτέρω εξηγήσεις.

Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η 7800GTX, για κάποιον που δεν είναι "ψείρας" με το IQ, είναι η καλύτερη κάρτα που μπορεί να αποκτήσει με τα χρήματά του σήμερα για PCI-Express. Εξ' ου και η θέση της κάρτας στις κατατάξεις.

Kαι ξαναρωτάω τι στο διάτανο σχέση έχει η ποιότητα απεικόνισης, με τον χρονισμό της κάρτας; Αυτό εδώ αγαπητέ μου είναι πρόβλημα απεικόνισης και είναι ανεξάρτητο εντελώς από τον χρονισμό σε διαβεβαιώ:

http://www.3dcenter.de/artikel/g70_flimmern/index_e.php

Κατέβασε και τα avi και δώσε προσοχή στις διαφορές. Πρόκειται για "υποφιλτράρισμα" που απλά σημαίνει ότι η κάρτα κατά το ανισοτροπικό παίρνει λιγότερα δείγματα ακόμα και για διγραμμικό φιλτράρισμα για να φτάσει εκεί. Η ΝVIDIA δήλωσε ότι το αναλύει το θέμα και ότι θα το διορθώσουν το δυνατόν συντομότερο.

Δημοσ.

Μα το γράφω πως η ένστασή μου είναι για διαφορετικό λόγο, δεν έχει καμμία σχέση το "κόλλημά" μου με τη συγκεκριμένη μέθοδο χαμηλής κατανάλωσης με το IQ. Απλά αναφέρω πως όπως είσαι εσύ σκεπτικός για τη θέση της κάρτας στην κορυφή της κατάταξης (που έχει σχέση όχι αποκλειστικά με την ποιότητα απεικόνισης αλλά και με τις επιδόσεις στις αντίστοιχες υψηλές ρυθμίσεις ανάλυσης/φίλτρων) έτσι είμαι κι εγώ αλλά για διαφορετικό λόγο.

Φυσικά και υπερχρονίζονται οι 7800, το πρόβλημα κατ' εμέ είναι το εξής: εγώ ο σούπερ-ντούπερ υπερχρονιστής θέλω να "ξεζουμίσω" την καινούργια μου κάρτα των ?550 βάζοντας το core π.χ. στα 600ΜΗz με peltier/υδρόψυξη κλπ., και να την βλέπω να δουλεύει συνέχεια έτσι. ΓΙΑΤΙ να μην έχω αυτή την δυνατότητα και να είμαι υποχρεωμένος να την βλέπω να "πέφτει" στα 450MHz όταν δεν έχει πολλά να ζωγραφίσει; Δεν έχω σαν ιδιοκτήτης της κάρτας δικαίωμα, άσχετα αν βγάζει τελικά τα ίδια 3DMarks ή fps, να την αξιοποιήσω όπως θέλω;

Τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει. Καλύτερα να συνηθίσετε από τώρα τους διαφορετικούς χρονισμούς μονάδων στις κάρτες γραφικών' date=' γιατί θα το συναντάμε κατά κανόνα στο κοντινό μέλλον. Εκτός αν περιμένετε όλοι σας οι κάρτες γραφικών σε μια 5-ετία να καταναλώνουν 300-400W.[/quote']

Καμμία αντίρρηση αν μιλάς για μέση κατανάλωση της κάρτας μην ξεχνάς όμως και την peak κατανάλωση, η οποία θα αυξάνεται για λίγο καιρό ακόμα (μέχρι να βρούν κάποιον έξυπνο τρόπο να μικρύνουν το die χωρίς τις δυσάρεστες παρενέργειες). Πράγμα το οποίο σημαίνει ΙΜΗΟ πως δεν γλιτώνουμε το "minimum spec 550W PSU" κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Αν βγάλει και η ATi κάτι αντίστοιχο να είσαι σίγουρος πως θα είμαι από τους πρώτους που θα κουνήσουν αποδοκιμαστικά το κεφάλι... εκτός κι αν το τυπώσουν με μεγάλα έντονα γράμματα στο κουτί πως η εν λόγω κάρτα έχει συχνότητα πυρήνα από τόσο έως τόσο λόγω της τάδε τεχνολογίας, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από κανένα κατασκευαστή καρτών με το G70 (τουλάχιστον γράφουν μία μέση τιμή για να μην τους πάρουμε με τις ντομάτες, κάτι είναι κι αυτό).

Όσο για το IQ... νομίζω πως πάνω-κάτω η ίδια κουβέντα γινόταν όταν βγήκε η 6800 Ultra, μετά από 5-6 εκδόσεις ForceWare πάντως δεν βλέπω να παραπονιέται κανείς. Για να μην παρεξηγιόμαστε πάντως όσο κι αν δεν βλέπω artifacts εγώ δεν σημαίνει πως το πρόβλημα δεν υφίσταται προς το παρών, και είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην γουστάρω το G70 (είμαι από το περασμένο καλοκαίρι με X800Pro@XT και θα χρειαστεί να κυκλοφορήσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο -ανεξαρτήτως κατασκευαστή- για να αλλάξω).

Αυτά τα λίγα, κάθε παρατήρηση πάντα ευπρόσδεκτη :)

Δημοσ.

Err, eixa thn entypwsh oti oi g70 apla eixane multiple clock domains. De thymamai pouthena na eida stoixeia oti h karta allazei to roloi kapoiou domain en wra 3d leitourgias (mono apo 2d -> 3d). Did I miss something ?

Δημοσ.
Φυσικά και υπερχρονίζονται οι 7800, το πρόβλημα κατ' εμέ είναι το εξής: εγώ ο σούπερ-ντούπερ υπερχρονιστής θέλω να "ξεζουμίσω" την καινούργια μου κάρτα των ?550 βάζοντας το core π.χ. στα 600ΜΗz με peltier/υδρόψυξη κλπ., και να την βλέπω να δουλεύει συνέχεια έτσι. ΓΙΑΤΙ να μην έχω αυτή την δυνατότητα και να είμαι υποχρεωμένος να την βλέπω να "πέφτει" στα 450MHz όταν δεν έχει πολλά να ζωγραφίσει; Δεν έχω σαν ιδιοκτήτης της κάρτας δικαίωμα, άσχετα αν βγάζει τελικά τα ίδια 3DMarks ή fps, να την αξιοποιήσω όπως θέλω;

Ποιός σου είπε ότι γίνεται αυτό; Αν τα καταφέρεις θα έχεις τις τετράδες να τρέχουν στα 600ΜΗz και την μονάδα γεωμετρίας στα 656ΜΗz.

Μαγκιά του αν την υπερχρονίσει τόσο κανείς, αλλά μεταξύ μας ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα ευθύνεται καμία εταιρία αν την κάψεις μέσω υπερχρονισμού. Τυπικά η εγγύηση ξέρεις πολύ καλά τι περιλαμβάνει και τι όχι.

Και μια και παρατήρησα την τελευταία συμμετοχή του ΜΥ80$, πρόκειται για διαφορετικούς χρονισμούς κάποιον μονάδων ήτοι different clock domains και όχι για frequency throttling όπως το αντιλαμβάνεσαι εσύ.

Καμμία αντίρρηση αν μιλάς για μέση κατανάλωση της κάρτας μην ξεχνάς όμως και την peak κατανάλωση, η οποία θα αυξάνεται για λίγο καιρό ακόμα (μέχρι να βρούν κάποιον έξυπνο τρόπο να μικρύνουν το die χωρίς τις δυσάρεστες παρενέργειες). Πράγμα το οποίο σημαίνει ΙΜΗΟ πως δεν γλιτώνουμε το "minimum spec 550W PSU" κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον.

Τα Amper αυξάνουν στα τροφοδοτικά τον τελευταίο καιρό ραγδαία αλλά όχι τα Watt.

Αν βγάλει και η ATi κάτι αντίστοιχο να είσαι σίγουρος πως θα είμαι από τους πρώτους που θα κουνήσουν αποδοκιμαστικά το κεφάλι... εκτός κι αν το τυπώσουν με μεγάλα έντονα γράμματα στο κουτί πως η εν λόγω κάρτα έχει συχνότητα πυρήνα από τόσο έως τόσο λόγω της τάδε τεχνολογίας, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από κανένα κατασκευαστή καρτών με το G70 (τουλάχιστον γράφουν μία μέση τιμή για να μην τους πάρουμε με τις ντομάτες, κάτι είναι κι αυτό).

Ούτε καν στα ανεπίσημα χαρτιά δεν αναφέρεται τίποτα σε πληροφορώ άμεσα και σου εξήγησα και τον λόγο. Αναφέρουν 860ΜVertices/s και κάπου στην άκρη όχι έχει ανέβει κάτα 30% η επάρκεια της μονάδας fixed function για γεωμετρία.

Και όχι δεν βλέπω τον λόγο γιατί ένας κατασκευαστής οφείλει να σου τυπώσει ότι σου δημιουργεί ανασφάλεια για κάθε είδους τεχνολογία πάνω στο κουτί. Ειδικά όταν πρόκειται για τεχνολογία που δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα ανάλογη πατέντα.

Όσο για το IQ... νομίζω πως πάνω-κάτω η ίδια κουβέντα γινόταν όταν βγήκε η 6800 Ultra, μετά από 5-6 εκδόσεις ForceWare πάντως δεν βλέπω να παραπονιέται κανείς. Για να μην παρεξηγιόμαστε πάντως όσο κι αν δεν βλέπω artifacts εγώ δεν σημαίνει πως το πρόβλημα δεν υφίσταται προς το παρών, και είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην γουστάρω το G70 (είμαι από το περασμένο καλοκαίρι με X800Pro@XT και θα χρειαστεί να κυκλοφορήσουν κάτι πολύ ιδιαίτερο -ανεξαρτήτως κατασκευαστή- για να αλλάξω).

Το ξεκίνησα εγώ τον Ιούνιο του 2004. Τον Νοέμβριο του 2004 βάλανε το "negative LOD bias clamp" στους οδηγούς και έκτοτε καταλάγιασε λίγο το ζήτημα, δεν αποτελεί ωστόσο μόνιμη διόρθωση του προβλήματος.

Στην 7800 τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί απλά η κάρτα αρπάζει ακόμα λιγότερα texels που σημαίνει ακόμα περισσότερο underfiltering.

Κάποιες εφαρμογές ενίοτε ζητάνε για τις υφές αρνητικό LOD κάτω του "0", όπως μεταξύ άλλων και το UT2k4 (που ζητάει ενίοτε μέχρι και -4 για ultra quality). Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν υπάρχει underfiltering εμφανίζονται έντονα φαινόμενα aliasing και shimmering στις υφές. Κάτω από κανονικές συνθήκες φιλτραρίσματος τέτοιες παρανέργειες δεν εμφανίζονται γιατί απλά η εξομάλυνση των υφών ξεκινάει από το απλό bilinear + MIPmapping. Αν μου πάρεις texels που είναι λιγότερα από ότι χρειάζονται και για bilinear ακόμα τότε η παρενέργειες είναι λογικές.

Πες ότι εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται. Γύρνα κάμποσα forums να δεις τι από τα δύο (χρονισμοί ή φιλτράρισμα) αποτελούν θέματα συζήτησης και διαμαρτυρίας για τις G70.

Err, eixa thn entypwsh oti oi g70 apla eixane multiple clock domains. De thymamai pouthena na eida stoixeia oti h karta allazei to roloi kapoiou domain en wra 3d leitourgias (mono apo 2d -> 3d). Did I miss something ?

΄Ετσι ακριβώς είναι. Απλά με τους τόνους παραδειγμάτων που ανέφερα ίσως να σε μπέρδεψα και εσένα. Δεν είμαι σίγουρος πάντως αν πρόλαβε η ΑΤΙ να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Fast14 στις R5xx, για την γενιά WGF2.0 το θεωρώ ήδη δεδομένο.

edit: hmmmm.....

http://www.theinquirer.net/?article=25610

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Thelw na kanw mia anavathmisi kai skeftomai na parw mia karta grafikwn kai mia 512 ram. Ekana sto plaisio mia sygkrish ! Mporw na dwsw mexri 130 perippou. Aksizei na parw thn 6600 Q 256, h logo epeksergasti (Celeron 2.4) na einai petamena lefta? Please, ta fwta sas ws pio empeiroi!

Thanks!

Δημοσ.

Thelw na kanw mia anavathmisi kai skeftomai na parw mia karta grafikwn kai mia 512 ram. Ekana sto plaisio mia sygkrish ! Mporw na dwsw mexri 130 perippou. Aksizei na parw thn 6600 Q 256, h logo epeksergasti (Celeron 2.4) na einai petamena lefta? Please, ta fwta sas ws pio empeiroi!

Thanks!

Δημοσ.

# nVidia GeForce 7800GTX DX9-PCIe-256bit GDDR3-430/600

# ATi Radeon X850 XT PE DX9-PCIe-256bit-GDDR3-540/590

Dokimasmenes kai oi dio sto mixanima mou.. telika eimai me auti pou blepeis mou bgazei ligo parapano sto 3dmark05

Δημοσ.

Dokimasmenes kai oi dio sto mixanima mou.. telika eimai me auti pou blepeis mou bgazei ligo parapano sto 3dmark05

Einai h kaluterh karta PANTOY se ola ta benchmarks akoma kai to SISOFT SANDRA PROTH THN BGAZEI, Etsi gia na mathenoun oi kainourgioi kai na gelane oi palioi...

Δημοσ.

Για εξήγησέ μου ακριβώς τι πόντους έβγαλες με την μία και την άλλη σε default χρονισμούς και μετά υπερχρονισμένες.

΄Οχι ότι δίνω κανένα ιδιαίτερο βάρος σε πατάτες όπως το 3dmark05, αλλά έχω μια γενική αλλεργία στις υπερβολές και τα ψέμματα, ανεξάρτητα ποιά εταιρία αφορούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...