Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος δώσει 175€ για HD7770 είναι για κλάματα, είναι λίγο καλύτερη από GTX550ti / HD6770 αλλά τίποτα παρά πάνω. Στα ~170€ η GTX560 δεν είναι και τόσο καλή επιλογή πλέον εφόσον υπάρχει και η HD7850 1GB και λίγο παραπάνω ~210€ η GTX660.

Με λίγα λόγια HD7870>GTX660>HD7850>GTX560>HD7770>GTX550ti κάπως έτσι πάει περίπου η απόδοση. Απλά συνήθως δεν είναι σε όλα τα παιχνίδια η μια πιο γρήγορη απο την άλλη, άλλα games τραβάνε σε nvidia gpu άλλα σε amd.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος δώσει 175€ για HD7770 είναι για κλάματα, είναι λίγο καλύτερη από GTX550ti / HD6770 αλλά τίποτα παρά πάνω. Στα ~170€ η GTX560 δεν είναι και τόσο καλή επιλογή πλέον εφόσον υπάρχει και η HD7850 1GB και λίγο παραπάνω ~210€ η GTX660.

Με λίγα λόγια HD7870>GTX660>HD7850>GTX560>HD7770>GTX550ti κάπως έτσι πάει περίπου η απόδοση. Απλά συνήθως δεν είναι σε όλα τα παιχνίδια η μια πιο γρήγορη απο την άλλη, άλλα games τραβάνε σε nvidia gpu άλλα σε amd.

να επισημάνω ότι εγώ είπα πως έχουν τα πράγματα και αρκετοί σας τα λέτε όπως θέλετε-σας συμφαίρει

είναι γελοίο να ακυρώνετε όλες τις κάρτες τις ΑΤΙ (με τις αντίστοιχες nvidia) ενώ έχουν ίδια specification

όπως είπα, είναι σαν Apple vs Samsung (γιατί Apple vs Samsung? γιατί απλά μόνο αυτό βλέπεις στο φορουμ, Apple fun boys vs Apple haters)

(γενικά το ι5 σε σχέση με το s3 είναι μια πατάτα, ε το ίδιο και με την ΓΤΧ550 & ΗD7770)

ΥΓ: πραγματικά έχω θυμώσει γιατί απλά ότι και να βγει από την ATI είναι κατώτερο από το "αντίστοιχο" της NVidia

καλά οκ, σφύρα!

Συγκρίνοντας διαφορετικές αρχιτεκτονικές, δε μπορείς να συγκρίνεις συχνότητες μνήμης και chipset.

αφήστε αυτήν την πίπα ρε, αυτό σημαίνει ότι η ATI έχει άλλη αρχιτεκτονική που είναι για τα σκουπίδια?

εμ δηλαδή συνέχεια τέτοια λέτε και ούτε εσείς ξέρετε για την αρχιτεκτονική τους, πως και τι... απλά το είπε το Google.

φίλε μου, εγώ μιλάω με αποδείξεις, εσύ που το στηρίζεις αυτό που λες

Καμία απόδειξη δεν ανέφερες. Εγώ το στηρίζω εδώ: http://www.anandtech...duct/536?vs=543

πάρτο λίγο αλλιώς , http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=541

να επισημάνω πάλι ότι πιστεύω ότι οι NVidia βγάζει καλύτερες κάρτες αλλά όχι σε όλα τα Price Range, επίσης σε άλλα Price-Range είναι ίδια με πολύ μικρή διαφορά της NVIDIA και η διαφορά τιμής είναι μεγάλη!

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είπε ότι είναι για τα σκουπίδια, μια χαρά είναι, αλλά ότι με τα specs που αναφέρθηκαν σε προηγούμενο post δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές, πρέπει να αναφερθούν κι άλλα πράγματα που στην τελική περιπλέκουν αρκετά τα πράγματα οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε έιναι να κοιτάμε κάμποσα review για το τι επιδόσεις βγάζουν και μετά να αποφασίζουμε τι θα αγοράσουμε...

για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς να συγκρίνεις ghz ανάμεσα σε Pentium 4, Core 2 Duo, Core i3 κι ας έχουν όλοι 2 cores...

Δημοσ.
αν δεν κοιτάμε τα παραπάνω specification τότε τι κοιτάμε? το πλαστικό? το ανεμιστηράκι? Σου είπα. Τα παραπάνω specs από μόνα τους δεν λένε κάτι. Με τη λογική σου ένας pentum 4 στα 3GHz πρέπει να είναι γρηγορότερος από έναν i7 στα 2.6.

είναι το ίδιο 1 core/thread me 6/12?

δεν είπε ότι είναι για τα σκουπίδια, μια χαρά είναι, αλλά ότι με τα specs που αναφέρθηκαν σε προηγούμενο post δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές..

για τον ίδιο λόγο που δεν μπορείς να συγκεκρίνεις ghz ανάμεσα σε Pentium 4, Core 2 Duo, Core i3 κι ας έχουν όλοι 2 cores...

τα προηγούμενα specification (Memory-Engine Clock, buss interface, dx11, opengl4+, physicx...) είναι το 80% αυτών που κοιτάμε και αυτών που πρέπει να κοιτάμε!

λοιπόν , το θέμα έληξε εδώ, δεν είμαι εδώ να πλακωθώ μαζί σας απλά σας λέω να κουλάρετε γιατί μόνο για NVidia ακούς καλά λόγια εδώ μέσα

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι κι άλλα που καθορίζουν τις επιδόσεις και δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που ανέφερες...

για αυτό όπως είπα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε κάμποσα reviews και να βλέπουμε τα benchmarks, διότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε...

• Like 1
Δημοσ.

Στο μήνυμά μου δεν είδα να απάντησες.

Μην εκτίθεσαι άλλο, δεν σου κάνει καλό. Έχεις την ευκαιρία να μάθεις δύο πράγματα, αξιοποίησέ την. Αν τα μάθεις στραβά, μετά είναι δύσκολο να καταλάβεις τι παιζει. Μόνο στη φαντασία σου υπάρχουν αυτά που λες. Και επειδή είπες αυτό με τα 1 core κτλ. Πώς γίνεται ο intel 3770K να είναι σε όλα ταχύτερος από τον FX 8150 ενώ έχει τα μισά cores και μικρότερη συχνότητα?

Παρεπιπτόντως η κάρτα γραφικών μου είναι ati όπως και το 70-80% των καρτών που προτείνω σε άλλους. Και όχι μόνο εγώ, αλλά και οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Δύο επιλογές έχεις. Ή να ακούσεις ή να μαζευτούν όλα τα τσακάλια εδώ να σπάσουν πλάκα. Θέλεις να γίνει το δεύτερο? Αν, ναι, γράψε μου μια κατάταξη των καρτών κατά τη γνώμη σου...

Δημοσ.

ναι, πριν την αγορά μιας κάρτας καλό θα ήταν να δούμε κάνα 2-3 BM από διαφορετικά Site.

Στο μήνυμά μου δεν είδα να απάντησες.

Μην εκτίθεσαι άλλο, δεν σου κάνει καλό. Έχεις την ευκαιρία να μάθεις δύο πράγματα, αξιοποίησέ την. Αν τα μάθεις στραβά, μετά είναι δύσκολο να καταλάβεις τι παιζει. Μόνο στη φαντασία σου υπάρχουν αυτά που λες. Και επειδή είπες αυτό με τα 1 core κτλ. Πώς γίνεται ο intel 3770K να είναι σε όλα ταχύτερος από τον FX 8150 ενώ έχει τα μισά cores και μικρότερη συχνότητα?

Παρεπιπτόντως η κάρτα γραφικών μου είναι ati όπως και το 70-80% των καρτών που προτείνω σε άλλους. Και όχι μόνο εγώ, αλλά και οι περισσότεροι εδώ μέσα.

φίλε μου μιλάμε για κάρτες, ωστόσο ας σου απαντήσω

φυσικά και τα GHz δεν είναι τα μόνο που κοιτάμε σε έναν επεξεργαστή, σημαντικό κομμάτι παίζει ΕΠΙΣΗΣ (but not only)η Cache

αρκετοί κατασκευαστές δίνουν μπόλικη L2/L3, δεν έγινε και τίποτα, γιατί δεν δίνουν L1? γιατί απλά δεν τους συμφέρει.

Έχεις την ευκαιρία να μάθεις δύο πράγματα, αξιοποίησέ την

το έχεις ξαναπει αυτό, χαλάρωσε λίγο. ούτε εσύ τα ξέρεις όλα ούτε το φορουμ είναι αντικειμενικό (όταν αφήσουν μερικοί τους φανατισμούς τότε να δεχτώ να μάθω από αυτούς)

κανένα υπονοούμενο φίλε.

το τραβάμε στο προσωπικό, Lets stop it

Δημοσ.

8MB L3 cache έχουν και οι δύο και ο 8150 έχει και L1 και L2 και υψηλότερη συχνότητα και περισσότερους πυρήνες. Γιατί, λοιπόν? Περιμένω.

Παλι δεν απάντησες στο προηγούμενο ποστ μου. Nvidia 570 ή 7770. Ποιά είναι καλύτερη?

Όλα δεν τα ξέρω, αλλά με βάση αυτά που γράφεις ξέρω χαωδώς περισσότερα. Αν ήσουν απλά ένα τρολ δεν θα ασχολιόμουνα, αλλά επειδή φαίνεται να έχεις όρεξη να μάθεις, γι αυτό ασχολούμαι. Δεν θα το κάνω για πολύ ακόμα βέβαια.

• Super Moderators
Δημοσ.

φυσικά και τα GHz δεν είναι τα μόνο που κοιτάμε σε έναν επεξεργαστή, σημαντικό κομμάτι παίζει ΕΠΙΣΗΣ (but not only)η Cache

προτίστως κοιτάμε "αρχιτεκτονική"...

αρκετοί κατασκευαστές δίνουν μπόλικη L2/L3, δεν έγινε και τίποτα, γιατί δεν δίνουν L1? γιατί απλά δεν τους συμφέρει.

http://en.wikipedia....microprocessor)

http://en.wikipedia....ki/Sandy_Bridge

μια χαρά βάζουν πάντως, απλά λιγότερη...

Δημοσ.
Παλι δεν απάντησες στο προηγούμενο ποστ μου. Nvidia 570 ή 7770. Ποιά είναι καλύτερη?

δεν τα διάβασα όλα, τώρα το είδα

μιλάς για την GTX570?

Blue: No big deal

Red: Big deal

750/3800

mbuss: 320bit

dx11, ogl4.1

size: 1.3gb

HD770

1000/4500

bus 128bit

size: 1gb

dx11, opengl4.2

GTX 570 > HD7700

Μιλάτε για αρχιτεκτονική...

δώστε στον κόσμο να καταλάβει, το ότι το Google λέει ότι η αρχιτεκτονική της nvidia είναι καλύτερη από της ΑΤΙ δεν λέει και τίποτα

1) κατά πόσο είναι, ; μερικοί απλά κοιτάνε το "καλύτερη" και νομίζουν ότι η απόσταση είναι Αθηνα-Θεσσαλονίκη

2) κατά πόσο είναι αξιόπιστο το σιτε και δεν έχει συμφέροντα (δεν μιλάμε για blogs/forums που είναι "ότι ναναι")

Δημοσ.

Μόνο εσύ μιλάς για καλύτερη και χειρότερη, κανείς άλλος εδώ μέσα. Διαφορετικές είναι όπως διαφορετική αρχιτεκτονική έχουν μεταξύ τους και κάρτες της ίδια εταιρίας. Άλλες φορές μπορεί να συμφέρει amd κάρτα, άλλες nvidia. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Για πες μου και για τον 8150.... Σου έδωσα όσα στοιχεία μετράνε.

Αυτή είναι η 660ti:

Base Clock (MHz) 915

2048 MBStandard Memory Config

192-bit GDDR5Memory Interface Width

Feature Support:

4.3OpenGL

Kι αυτή η 7870:

• 1000MHz Engine Clock
  • 2GB GDDR5 Memory
  • 1200MHz Memory Clock (4.8 Gbps GDDR5)
  • 153.6GB/s memory bandwidth (maximum)
  • 2.56 TFLOPS Single Precision compute power
  • GCN Architecture
    • 20 Compute Units (1280 Stream Processors)
    • 80 Texture Units
    • 128 Z/Stencil ROP Units
    • 32 Color ROP Units
    • Dual Geometry Engines
    • Dual Asynchronous Compute Engines (ACE)

[*]256-bit GDDR5 memory interface

Ποιά είναι καλύτερη???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...