KWSN_Men Δημοσ. 7 Απριλίου 2004 Δημοσ. 7 Απριλίου 2004 Kwsn_Men thanx mate' date='η δική μου είναι Club-3d. [/quote'] Το ίδιο και η δικιά μου. Απλά ανάλογα μα την παρτίδα άλλοι είμαστε πιο τυχεροί και άλλοι όχι και τόσο. Βέβαια την δικιά μου την έχω κάνα δίμηνο...
Fireball Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Εγώ θα πώ μιά κακία για όλη την φάση. Της κοντής ψ...λής της φταίνε οι τρίχες λένε στο χωριό μου. Συγνώμη για το παράδειγμα αλλα δέν βρήκα καλύτερο. όλες οι κάρτες καλές είναι, σήμερα δέν υπάρχει κακό εξάρτημα για τα PC και το θέμα είναι τρομερά απλό, όσα δίνεις τόσα παίρνεις και στο κάτω κάτω όσο φαγώνονται οι εταιρείες τόσο τρέχουμε να αγοράσουμε εμείς τα μπιχλιμπίδια τους. Αυτός που θέλει να ΒΛΕΠΕΙ Games μπορεί να πάρει και μιά ΜΧ και να κάνει την δουλειά του με ασήμαντο κόστος, αυτός όμως που είναι GAMER και θέλει να ΠΑΙΖΕΙ τα Games του να ξέρει οτι κάθε 4-6 μήνες θα τα σκάει ξανά και ξανά για να παίρνει αυτό που πετάει (φαύλος κύκλος). Όσοι παίξετε το FARCRY ή το LOCK ON (στο maximum) και τα δείτε σκούρα θα καταλάβετε τι μπορούν να κάνουν οι καρτούλες σας, αυτό για τα Benchmarck που βγάζουν συγκριτικά με παλιά Games τύπου QUAKE. Άν θέλετε να παίξετε και να γουστάρετε πάρτε μια καλή οθόνη σε 22" με μιά κάρτα απο τις μεγάλες κατηγορίες, γενικά ένα σύστημα των 2.500 Euro και τότε μπορείτε να πείτε οτι τα βλέπετε όλα. Και κάτι ακόμη που ίσως δέν γνωρίζεται οι περισσότεροι, οι εταιρείες που βγάζουν τα Games ώς γνωστόν τα παίρνουν και απο τις δύο μεγάλες εταιρείες στον χώρο (ΑΤΙ - ΝVIDIA) και είναι λογικό να σχεδιαστεί ένα Game σε μία κάρτα απο αυτές τις εταιρείες, επομένως κάποια Games αποδίδουν καλύτερα με NVIDIA (UBISOFT) και κάποια άλλα με ΑΤΙ. Παρακαλώ εάν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος. Καλό είναι το Post για να πάρουν μιά γνώμη και οι υπόλοιποι. Αυτή είναι η άποψη μου για το θέμα, είναι απλά τα πράγματα.
Narayan Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Fireball δεν έχεις άδικο, αυτό που λες το έχω αναφέρει και εγώ παραπάνω: Κάθε κάρτα γραφικών είναι καλή, αν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη της. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να παίξουν παιχνίδια αν δεν είναι σε 1280x1024 με 4xAA και όλα τα details ενεργοποιημένα, ενώ άλλοι μπορούν να συμβιβαστούν και με 800x600 και πολλά απενεργοποιημένα. Όμως υπάρχει και μία άλλη πιθανότητα... Χαρακτηριστικά αναφέρω την περίπτωσή μου. "Παίζω" σε τρία rig στο σπίτι, έναν P4 [email protected] με MSI 5900, έναν Barton 2500+@3200+ με PixelView GF4Ti4200 128MB AGP8x, και έναν P4 [email protected] με PixelView GF4Ti4200 64MB AGP 4x. Στο πρώτο τα παιχνίδια που παίζω (NFS:Underground, Unreal Tournament 2004, Pro Evolution 3) παίζουν με 50-55fps με όλα τα details αναμένα (εξαίρεση το UT2004 που θέλει λίγο πείραγμα), στο δεύτερο με 30-40fps επίσης με όλα αναμένα, και στο τρίτο 25-30fps. Ε λοιπόν εμένα ΔΕΝ με ικανοποιούν τα δύο τελευταία, επειδή ακριβώς έχω δει πως πάνε τα games στο "καλό" rig και μου είναι δύσκολο να συμβιβαστώ. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως βγαίνουν διάφορα πιτσιρίκια στο forum λέγοντας π.χ., "στη δικιά μου GF4MX440 πάνε όλα τέλεια με settings στο full είστε τρελοί κ.λ.π. κ.λ.π...": απλά δεν έχουν δει πόσο καλά μπορεί να "δείξει" το συγκεκριμένο game σε κάποια καλύτερη κάρτα και επομένως δεν ξέρουν τι χάνουνε. Το ερώτημα λοιπόν που θα έπρεπε να τεθεί είναι το εξής. Έχω ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα, στο οποίο παίζω games με εξίσου αξιοπρεπέστατα frame rates. Άραγε αν δώσω κάποια λεφτά παραπάνω και αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου, αποκτόντας έτσι ακόμα καλύτερα frame rates και ποιότητα, θα αναβαθμιστεί η gaming εμπειρία μου προς το καλύτερο; Γνώμη μου κύριοι είναι πως για ένα 10% επιπλέον επιδόσεων δεν αξίζει να δώσετε 33% επιπλέον χρήματα. Δεν είναι τέτοια η διαφορά που θα αλλάξει το παιχνίδι σας προς το καλύτερο. Εσείς πάλι μπορεί να έχετε αντίθετη άποψη, ή απλά να ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να έχουν τα καλύτερα κομμάτια στο σύστημά τους. Δικιά σας η τσέπη κύριοι, κανείς δεν σας κατακρίνει και μαγκιά σας στο κάτω-κάτω. Απλά να έχετε υπόψιν ότι μπορείτε να έχετε παρεμφερείς επιδόσεις με πολύ λιγότερα χρήματα. Ο σκοπός της κατάταξης της πρώτης σελίδας ΔΕΝ είναι να διαχωρίσει τις κάρτες σε "καλές" και "κακές". Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει τον αγοραστή της κάρτας γραφικών, να επιλέξει ανάμεσα σε μοντέλα που στοιχίζουν περίπου τα ίδια χρήματα. Αν παρατηρήσεις τις απορίες που postάρονται στην κατηγορία αυτή, θα διαπιστώσεις πως ένα μεγάλο ποσοστό αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε "9600SE ή 5200", "9600ΧΤ ή 5700 Ultra", "5950 Ultra ή 9800XT". Σε αυτές τις απορίες κοιτάμε να δώσουμε απάντηση, δεν είναι δυνατον όμως να αξιολογήσουμε την gaming εμπειρία που αντλείται από την κάθε κάρτα, καθώς διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανοχές του κάθε gamer. Ελπίζω να σε κάλυψα και συγνώμη για το μεγάλο rant
Fireball Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Νομίζω πως με κάλυψες πλήρως Narayan, εκεί ήθελα να καταλήξω. Και εγώ νομίζω πως η πρώτη σελίδα είναι σωστή, τώρα εάν είναι μια κάρτα επάνω και μιά άλλη κάτω αυτό είναι σχετικό, εάν θέλετε μια VGA να πάτε να την πάρετε, είναι λάθος να πεί κανείς ... να περιμένω δυό μήνες που θα πέσουν οι τιμές για να μήν πάρω μιά FX ας πούμε αντί της ΑΤΙ. Είναι σάν να περιμένεις να βγεί νέο μοντέλο σε ένα αυτοκίνητο για να πάρεις το προηγούμενο μοντέλο σε καλή τιμή. Τέλος να δείτε λίγο και τα μηχανήματα σας, γιατί δέν μπορεί να θέλετε επιδόσεις με έναν P4 στα 1,7 ή έναν Celeron με 256 SD ram. Ο υπολογιστής είναι η χειρότερη επένδυση, ένας τρύπιος κουβάς τίποτε παραπάνω, η τσέπη μας να είναι καλά να αγοράζουμε βλακείες και κάνουμε κόντρες στα Forums για το ποιός έχει καλύτερη κάρτα ή δέν ξέρω και εγώ τί.
Narayan Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Ο υπολογιστής είναι η χειρότερη επένδυση, ένας τρύπιος κουβάς τίποτε παραπάνω, η τσέπη μας να είναι καλά να αγοράζουμε βλακείες και κάνουμε κόντρες στα Forums για το ποιός έχει καλύτερη κάρτα ή δέν ξέρω και εγώ τί. O υπολογιστής είναι μια τρέλα, ένα πάθος για πολλούς, και ως εκ τούτου το οικονομικό τίθεται σε δεύτερη μοίρα. Άλλοι έχουν τρέλα με το αυτοκίνητό τους και δίνουν όλα τα λεφτά τους εκεί. Για μένα καλύτερα να τα "σπρώχνει" κάποιος σε αναβαθμίσεις του PC του για να το κάνει όμορφο και "σφαίρα", παρά στο αυτοκίνητό του, γιατί όσο γρήγορο και να γίνει το PC δεν θα σε στείλει ποτέ στο Κ.Α.Τ., όσες κόντρες και αν το τρέξεις με άλλους. Στο κάτω-κάτω η υλική αναβάθμιση του PC αντικατοπτρίζει την πνευματική αναβάθμιση του εαυτού μας, και δίνει την αίσθηση του ψυχικού εναρμονισμού με το γύρω περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό μεταβάλλεται και εξελίσσεται... ...αλλά δυστυχώς είμαστε κάπως off-topic. Ίσως να μπορούμε να σχολιάσουμε το θέμα σε κάποια πιο κατάλληλη κατηγορία
Gabriel Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Στο κάτω-κάτω η υλική αναβάθμιση του PC αντικατοπτρίζει την πνευματική αναβάθμιση του εαυτού μας, και δίνει την αίσθηση του ψυχικού εναρμονισμού με το γύρω περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό μεταβάλλεται και εξελίσσεται... Αυτό προφανώς ισχύει για σένα έτσι;Το λέω αυτό διότι η πνευματική αναβάθμιση του εαυτού μου τουλάχιστον,δε συμβαδίζει με κάθε τυχόν αναβάθμιση που κάνω. Πνευματικά και ψυχικά αναβαθμισμένος θα ένιωθα αλλιώς και όχι με τα PCs.
Narayan Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Στο κάτω-κάτω η υλική αναβάθμιση του PC αντικατοπτρίζει την πνευματική αναβάθμιση του εαυτού μας, και δίνει την αίσθηση του ψυχικού εναρμονισμού με το γύρω περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό μεταβάλλεται και εξελίσσεται... Αυτό προφανώς ισχύει για σένα έτσι;Το λέω αυτό διότι η πνευματική αναβάθμιση του εαυτού μου τουλάχιστον,δε συμβαδίζει με κάθε τυχόν αναβάθμιση που κάνω. Πνευματικά και ψυχικά αναβαθμισμένος θα ένιωθα αλλιώς και όχι με τα PCs. Προφανώς και δεν ισχύει για σένα, Gabu-san... εσύ έχεις να αναβαθμιστείς πνευματικά από την εποχή των Windows 3.11 :mrgreen: Σοβαρά τώρα, όταν αναβαθμίζεις το PC με κάτι γρηγορότερο, και βλέπεις πως πάει καλύτερα από πριν, δεν νιώθεις ευχαρίστηση; Δεν είναι κάτι το οποίο σε ανεβάζει; Διότι από τη στιγμή που μιλάμε για ένα μηχάνημα που έχει κύριο σκοπό τη διασκέδαση και όχι την παραγωγικότητα, δεν έχει νόημα να αναβαθμίζεις μόνο και μόνο για να αυξάνεται η επεξεργαστική ισχύς του PC...
Gabriel Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 To ήξερα ότι έτσι θα απαντούσες,για αυτό και η μόνη σου χαρά είναι η αναβάθμιση του pc. :lol:
Narayan Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 To ήξερα ότι μόνο με ειρωνία θα απαντούσες,για αυτό και η μόνη σου χαρά είναι η αναβάθμιση του pc σου δυστυχώς. Για πολλούς μόνο αυτό τους έχει μείνει
Gabriel Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Δημοσ. 25 Απριλίου 2004 Τελικώς ο κωδικός -2Α στις Samsung δεν είναι 2,αλλά 2.8ns,παρόλα αυτά και ελέω R360 Core,τη φλάσαρα με bios της XT (412 core 365 μνήμες) από 380/340,τη βλέπει παντου σαν 9800XT με 128MB,artifact free.Βέβαια τα μεγάλα κέρδη ήταν το VGA Silencer με το οποίο κέρδισε τουλάχιστον 15MHz (420 max core stable) και revoltec χάλκινα ψυκτράκια στις μνήμες.Maxάρει 420/372,6670 στο 3dmark από 6250 και 48600 στο Aquamark από 46500.Καλά είναι.
Narayan Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2004 Pas mal, pas mal Τα ψυκτράκια στις μνήμες δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Οι υψηλές θερμοκρασίες στις BGA μνήμες αναπτύσσονται στη βάση τους και όχι στην επιφάνειά τους... Αντίθετα, οι απλές SDRAM οφελούνται πολύ από καλή ψύξη της επιφάνειάς τους
Narayan Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 UPDATE Πρόσθεσα την φοβερη και τρομερή nVidia GeForceFX 6800 Ultra
GothicCrusader Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 Δημοσ. 28 Απριλίου 2004 O υπολογιστής είναι μια τρέλα' date=' ένα πάθος για πολλούς, και ως εκ τούτου το οικονομικό τίθεται σε δεύτερη μοίρα. Άλλοι έχουν τρέλα με το αυτοκίνητό τους και δίνουν όλα τα λεφτά τους εκεί. Για μένα καλύτερα να τα "σπρώχνει" κάποιος σε αναβαθμίσεις του PC του για να το κάνει όμορφο και "σφαίρα", παρά στο αυτοκίνητό του, γιατί όσο γρήγορο και να γίνει το PC δεν θα σε στείλει ποτέ στο Κ.Α.Τ., όσες κόντρες και αν το τρέξεις με άλλους. Στο κάτω-κάτω η υλική αναβάθμιση του PC αντικατοπτρίζει την πνευματική αναβάθμιση του εαυτού μας, και δίνει την αίσθηση του ψυχικού εναρμονισμού με το γύρω περιβάλλον και τον τρόπο που αυτό μεταβάλλεται και εξελίσσεται...[/quote'] καλά τώρα το διάβασα εντελώς συμπτωματικά, τι να πω.. απλά κορυφαίο... χα χα χα 8) 8) 8) :wink:
Paladin-}LoA{- Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 Δημοσ. 30 Απριλίου 2004 UPDATE Πρόσθεσα την φοβερη και τρομερή nVidia GeForceFX 6800 Ultra Κορυφαία και σε θόρυβο! Και σε ρεύμα!Αλλά και σε fps όμως... Γνώμη μου...Αν κατεβάζανε 10% κάτω τα clock και βάζανε κανονικό cooling system θα πουλούσε η κάρτα περισσότερο. Θα πιανε και 1 slot. Έστω και με 10% τα fps κάτω..Σιγά την διαφορά. Μιλάμε οτι η κάρτα βγάζει μέχρι και 3πλάσια fps από 9800XT σε ψηλές αναλύσεις!!! Σε χαμηλές ο μόνος λόγος που βγάζει σχεδόν ίδια ταχύτητα με την 9800XT είναι επειδή ουσιαστικά δεν υπάρχει επεξεργαστής αρκετά γρήγορος να ακολουθήσει την ταχύτητα της 6800 και να βγάλει το 100% των δυνατοτήτων της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα