fakos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Παιδιά καλησπέρα, βρέθηκα μπροστά σε ένα πρόβλημα σε ένα desktop pc που δεν το έχω ξαναδει...το μηχάνημα προφανώς έχει ιό και δεν με αφήνει να μπω στο bios του υπολογιστή για να το μπουτάρω από usb όπου εκεί έχω εγκαταστήσει to recovery disk. Το λειτουργικό είναι windows 7 32bit. Τι κάνει: μπουτάρει και πηγαίνει μόνο του σε windows error recovery όπου έχει 2 επιλογές μία safe mode και μία normal αλλά δεν με αφήνει να επιλέξω κάτι! Μετά πηγαίνει σε startup repair δεν βρίσκει κατι και μου λέει οτι πρέπει να γίνει shut down! Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπω στο Bios? Ευχαριστώ πολύ....
Μπερδεμένος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Clear CMOS ως κάτι άμεσο. Εκτός κι αν δε κατάλαβα καλά.
driftingcris Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Εμενα γιατι το πρωτο που μου ερχετε στο μυαλο αν το clear cmos δεν κανει κατι ειναι οτι ο σκληρος ή η μητρικη εχει προβλημα? BTW clear cmos κανεις βγαζοντας την μπαταρια της μητρικης για 1-2 λεπτακια και την ξαναβαζεις. Δεν χρειαζετε να πω οτι το pc δεν θα ειναι στο ρευμα...
isay Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασες να αλλάξεις πληκτρολόγιο; Αν παίρνει πληκτρολόγιο ps2 βρες ενα και δοκίμασε το. Edit: Τo clear cmos είναι επίσης μια καλή λύση αλλά οχι η πρώτη που θα δοκίμαζα.
micos000 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον isay για το πληκτρολόγιο. Μήπως είναι usb και δεν στο αναγνωρίζει στο post; Στο bios μπορείς να μπεις; Αν μπορείς δες κάπου που λέει usb keybord ή usb legacy και κάν' τα enable. Αν έχεις κάποιο παλαιότερο ps2 πληκτρολόγιο δοκίμασε με εκείνο.
kon-man Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Παιδιά καλησπέρα, βρέθηκα μπροστά σε ένα πρόβλημα σε ένα desktop pc που δεν το έχω ξαναδει...το μηχάνημα προφανώς έχει ιό και δεν με αφήνει να μπω στο bios του υπολογιστή για να το μπουτάρω από usb όπου εκεί έχω εγκαταστήσει to recovery disk. Το λειτουργικό είναι windows 7 32bit. Τι κάνει: μπουτάρει και πηγαίνει μόνο του σε windows error recovery όπου έχει 2 επιλογές μία safe mode και μία normal αλλά δεν με αφήνει να επιλέξω κάτι! Μετά πηγαίνει σε startup repair δεν βρίσκει κατι και μου λέει οτι πρέπει να γίνει shut down! Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπω στο Bios? Ευχαριστώ πολύ.... Φιλε μου κατι παρομοιο ειχα παθει και γω.. Τελικα καταφερα και εκανα φορματ στο δευτερο λογισμικο. Που ειχα μεσα μπορει και ιος να ταν... Δεν μου μπουταρε με τιποτα, εμπαινε επιδιορθωση μονο του και μετα εκανε αυτα που γραφεις, επισης εβγαζε εναν εκκωφαντικο θορυβο.Δες εδω Τελικα πιθανον ειχε να κανει με καποια συσκευη usb που ειχα συνδεσει το προηγουμενο βραδυ (ενα πληκτρολογιο) που πιθανον ειχε χαλασει, διοτι μια αλλη μερα που το ξανασυνδεσα μετα απο φορματ αρχισε παλι η "σειρηνα".. Εν τω μεταξυ η συγκεκριμενη θυρα παρατηρησα οτι δεν κανει καλη επαφη και "παιζει" δεξια-αριστερα..
fakos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις ενδεχόμενες λύσεις που μου δίνετε! Το πληκτρολόγιο είναι οκ(με αυτό γράφω τώρα). Το clear cmos τι είναι ακριβώς? Πως το κάνω? Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
HamerZ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Θα δεις το βιβλίο της μητρικής σου και θα δεις που αναφέρει πια πιν θα βραχυκυκλώσεις
isay Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 ... Το πληκτρολόγιο είναι οκ(με αυτό γράφω τώρα). ... Δεν είπε κανεις οτι το πληκτρολόγιο δεν είναι εντάξει. Σου προτάθηκε να δοκιμάσεις με πληκτρολόγιο PS2 μήπως με αυτό μπεις στο bios.
micos000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Αν είναι usb το πληκτρολόγιο θα δουλεύει οκ όταν είσαι στο λειτουργικό. Το θέμα είναι ότι το bios υπάρχει στα pc από το 1981 και τότε δεν υπήρχε το usb. Από τότε βέβαια εξελίχθηκε αλλά η υποστήριξη usb δεν είναι απαραίτητα ενεργοποιημένη με τις defaul ρυθμίσεις. Μια ερώτηση. Όταν μπουτάρει και πατήσεις del δεν σε βάζει στο bios; Είναι το del το σωστό πλήκτρο ή θέλει κάποιο F πλήκτρο; Τι δείχνει στην 1η οθόνη που βγάζει;
Speedy Gonzales Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2012 Το clear cmos φίλε μου, είναι κατι πολύ απλό φίλε μου, αν δεις πάνω στην μητρική σου υπάρχει μια στρογγυλή μπαταρία, αφού βγάλεις από το ρεύμα το πισί σου, βγάζεις την μπαταρία περιμένεις κανα λεπτάκι, την ξαναβάζεις, συνδέεις και το ρεύμα και όλα κομπλε και πάλι. Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να επαναφέρεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις των bios και αυτή διαδικασία σου λύνει αρκετά προβλήματα, που προκύπτουν. Αυτά....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα