Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγώ έχω μπερδευτεί έτσι όπως τα περιγράφεις. Βγάλε μια φωτό καλύτερα και ανέβασέ την.

Επίσης, υπάρχει κάποια πινάκιδα ή κάτι σχετικό που να λέει ότι η πρασιά είναι ιδιωτικό πάρκινγκ;

Δημοσ.

Εγώ με τα πασσαλάκια ακόμα μπερδεμένος είμαι, αλλά δεν έχει σημασία για το θέμα.

Αφού είσαι νόμιμος, όπως λες, τότε το μόνο επιπλέον είναι να σηματοδοτήσεις το χώρο όπως απαιτείται ώστε να φαίνεται πως είναι είσοδος-έξοδος χώρου στάθμευσης. Δηλαδή εμφανή ταμπέλα χώρου στάθμευσης με εμφανή τον αριθμό την άδειας + διαγράμμιση στο δρόμο. Αν δεν τον έχεις σηματοδοτήσει σωστά το χώρο, μπορεί να πει ο άλλος πως δεν είδε τίποτα και να παρκάρει μπροστά στο δρόμο.

Σχετικά με τη κατάληψη του οικοπέδου σου, φυσικά εκεί δεν είναι μόνο θέμα τροχαίας για το μέρος του πεζοδρομίου που είναι κλεισμένο, μπορείς να κάνεις και μήνυση ακόμα σε αυτούς που το κάνουν. Αλλά επειδή αυτό δεν αποτελεί λύση, καλό είναι να εγκαταστήσεις κάποιο αυτόματο μηχανισμό, φυσικά εντός των ορίων του οικοπέδου σου, που ελευθερώνει να περάσεις μόνο εσύ (υπάρχουν τέτοια).

Εφόσον έχεις τη ταμπέλα και τη σωστή σήμανση στο χώρο και είναι νόμιμα όλα, κανονικά μπορείς να καλέσεις τη τροχαία (δε ξέρω αν υπάρχει δημοτική αστυνομία στο δήμο σου, τότε ίσως κι αυτή) για να έρθει να κόψει κλήση. Αλλά και πάλι αντιμετωπίζεις δύο προβλήματα: 1) ΑΝ έρθει και 2) και να έρθει μόνο κλήση θα κόψει, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει γερανός να σου ελευθερώσει το χώρο, οπότε πάλι δεν είναι μέτρο λύσης αυτό.

Αν έχεις τα πάντα νόμιμα και σωστή σήμανση χώρου/οριοθέτηση οικοπέδου και παραμένει το όποιο πρόβλημα και γύρω σου κυκλοφορούν μόνιμα αδέσποτα ζώα, στην Ελλάδα μία είναι η μοναδική λύση: ξυπνάς κι εσύ μεσα σου το ζώο. Αλλιώς αποδέχεσαι τη κατάσταση.

Δημοσ.

Είσαι ωραίος τώρα με το σχέδιο.

Πρώτα πρώτα, χρειάζεσαι πιο σωστή σήμανση στο χώρο. Διαγράμμιση στο δρόμο υπάρχει; Έβαψες κίτρινο φωσφοριζέ το πεζοδρόμιο στην άκρη; Επίσης τη πινακίδα εκεί που την έχεις είναι σα να μην υπάρχει, σιγά μη βγάλει τα κυάλια ο άλλος να κοιτάξει στο βάθος. Μη κάνεις τσιγγουνιά στη σήμανση και σκέψου σα να είσαι αυτός που θα έρθει να το χώσει μπροστά: αν δεν υπάρχει κάτι που να καταδεικνύει πως 100% είναι νόμιμος χώρος στάθμευσης μέσα, τότε θα σε γράψει κανονικά και με το νόμο, μπορώ να σου πω. Αν όλα είναι εμφανή, τότε τουλάχιστον θα σε γράφουν μόνο αυτοί που επιλέγουν να σε αγνοήσουν και να παραβούν τον ΚΟΚ.

Δημοσ.

υπάρχει και το απαγορευτικό που είναι μεταξύ στα 2 πασαλάκια πίσο από το πάρκιν μου.

θέλω να κάνω διαγράμηση στο δρόμο όπως είπες απλώς δεν γνωρίζω αν θα είμαι νόμιμος αν το κάνω.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι παρκάρουνε μπροστά στο μαγαζί ενδιάμεσα στα δέντρα ή πίσο από αυτά.

Χώρια ότι έχω και ένα καραγκιόζη από την διπλανή πολυκατοικία που πετάει νερά από το μπαλκόνι του πάνο στην είσοδο μας και στο αυτοκινητό μου.

Δημοσ.
θέλω να κάνω διαγράμηση στο δρόμο όπως είπες απλώς δεν γνωρίζω αν θα είμαι νόμιμος αν το κάνω.

Εφόσον έχεις άδεια από το Δήμο σου και είναι χαρακτηρισμένος ο χώρος, το ρωτάς; Βεβαίως και είσαι νόμιμος και πρέπει να το κάνεις. Άρα ήδη έχεις έλλειψη σε αυτό το θέμα.

υπάρχει και το απαγορευτικό που είναι μεταξύ στα 2 πασαλάκια πίσο από το πάρκιν μου.

Σκέτο απαγορευτικό (όχι εκείνο που έχεις στο βάθος με τον Αρ/Αδ) χωρίς κάν διαγράμμιση κάτω; Σα να μην υπάρχει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι παρκάρουνε μπροστά στο μαγαζί ενδιάμεσα στα δέντρα ή πίσο από αυτά.

Χώρια ότι έχω και ένα καραγκιόζη από την διπλανή πολυκατοικία που πετάει νερά από το μπαλκόνι του πάνο στην είσοδο μας και στο αυτοκινητό μου.

Ώπα, εδώ θέτεις επιπλέον διαφορετικά ζητήματα.

- Για τον καραγκιόζη δε ξέρω να σου πω. Αν δεν κάνει κάτι παράνομο δεν είναι καραγκιόζης πάντως.

- Για το διπλάνό χώρο, μπορείς να σώσεις τη κατάσταση οριοθετώντας το οικόπεδο. Μάλιστα εγώ δε κατανοώ καθόλου γιατί προσπάθησες να βγάλεις άδεια από το δήμο για να βάλεις πασσαλάκια στο πεζοδρόμιο που τελικά ούτε καν σε σώζουν από κάτι (κι ενοχλούν και τους πεζούς). Αντί γι αυτό, χωρίς άδεια από κανένα, ας έβαζες μικρά πασσαλάκια στην άκρη εντός του οικοπέδου σου με μια αλυσίδα να το οριοθετήσεις και να μη μπαίνει τίποτα μέσα. Αν δεν παίρνεις τα σωστά μέτρα, μη περιμένεις από τον περαστικό Έλληνα να ενδιαφερθεί μη σου χαλάσει τη θέα, άδικα ελπίζεις. Εσύ έβαλες κάτι αραιά πασσαλάκια, έβαλες και μια σωστή πινακίδα P (στα 10 μέτρα απόσταση όμως) και περιμένεις να έχεις το χώρο ανοιχτό... δε παίζει αυτό, πολύ ρηχά το υπολόγισες. :-)

Δημοσ.

Έβαλα τα πασαλάκια γιατί οι έλληνες μάγκες καβαλούσανε το πεζοδρόμιο και την πρασιά και παλιά και μου έσπαζαν όλες τις πλάκες.

Δημοσ.

Δεν έκανες δουλειά έτσι όμως, το μόνο που κατάφερες είναι να βάλεις εμπόδια στους πεζούς. Έπρεπε να βάλεις μικρά πασσαλάκια με αλυσίδα όπως σου λέω, εντός του οικοπέδου σου, στα όριά του. Ούτε άδεια ήθελες γι αυτά, ούτε αυτοκίνητο, ούτε μηχανή θα έμπαινε.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ευθύνη του αν καβαλάει το πεζοδρόμιο, δε σε αφορά άμεσα.

Δημοσ.

αν εχεις αδεια απο το δημο τοτε θα πρεπει να εχεις τη ταμπελα που να γραφει απαγορευεται το παρκαρισμα μαζι με τον αριθμο αποφασης.

το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να φωναξεις τη τροχαια αν καποιος παρκαρει εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...