louros7 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Παιδια η σειρα οθονων IPS της LG http://www.lg.com/gr/it-product/monitor/ips.jsp αξιζεια για αγορα καποια απο αυτες ή η dell Dell UltraSharp U2311H 23" einai kalyterh?
kantaras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 φιλε εγω που εχω συγκρινει απο reviews στο tft central εκει δειχνουν οτι οι dell κερδιζουν εστω και στις λεπτομεροιες
louros7 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Αλλά πάνω κάτω είναι παρόμοιες,σε αυτά τα λεφτά υπάρχει κατί καλύτερο ;
a8anas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Οι Lg έχουν hdmi ενώ οι dell όχι.Για λαπτοπ που έχουν hdmi μήπως η ποιότητα στην lg θα είναι καλύτερη έστω και αν η οθόνη είναι λίγο υποδεέστερη της dell? H με έναν hdmi to dvi adaptor κάνεις τη δουλειά σου μια χαρα?
ninos30 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Οι Lg έχουν hdmi ενώ οι dell όχι.Για λαπτοπ που έχουν hdmi μήπως η ποιότητα στην lg θα είναι καλύτερη έστω και αν η οθόνη είναι λίγο υποδεέστερη της dell? H με έναν hdmi to dvi adaptor κάνεις τη δουλειά σου μια χαρα? Και δεν έχουν Display-Port. Τι κόλλημα έχετε φάει κάποιοι με το HDMI για οθόνες που δεν έχουν καν ηχεία πάνω (που και να είχε της πλάκας θα ήτανε)... Κι επειδή ρωτάς, αν κάνεις το οποιοδήποτε search στον google (ή το Insomnia), θα δεις ότι τα DVI/HDMI λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το μόνο που θέλεις είναι έναν απλό αντάπτορα, που στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει στην συσκευασία των VGA. Απλά το DVI δεν δίνει ήχο. Όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά επειδή αυτός που έβγαλε την HDMI σύνδεση το "έκλεισε" με πατέντα. Γιαυτό και όποτε βάζεις HDMΙ σε μια συσκευή, πληρώνεις ένα fee στον τυπά. Γιαυτό και πολλοί κατασκευαστές δεν το βάζουν στα monitor, αφού είναι περιττό (τι να τον κάνεις τον ήχο σε ένα απλό monitor)? Ενώ για μετατροπή DVI/HDMI σε DP είναι αλλιώς (active/passive converters). Αν θες να βρεις τα πλεονεκτήματα του DP, κοίταξε προς WikiPedia πλευρά. Και για να μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, ΟΧΙ δεν δίνει καλύτερο σήμα. Όταν έχεις ψηφιακή σύνδεση, έχεις την ίδια ποιότητα ανεξαρτήτου συνδέσεως ή καλωδίου. Αλλού είναι η διαφοροποίηση του DP όπως το μεγαλύτερο bandwidth δεδομένων. Στο μέλλον μπορεί να περνάμε από εκεί όχι μόνο video αλλά και audio, δίκτυο ή σύνδεση περιφερειακών. Και επί του θέματος τώρα. Τα IPS των 2 εταιριών στην κατηγορία των 23" φοράνε ακριβώς το ίδιο Panel, που προέρχεται από την LG. Γιαυτό και οι παρόμοιες/ίδιες επιδόσεις. Οπότε η επιλογή είναι θέμα γούστου, κόστους αλλά και after-sales service, όπου και οι 2 τα πάνε καλά, με την DELL να είναι λίγο καλύτερη. Γιαυτό και είναι η συνηθέστερη επιλογή μεταξύ των 2. Συν του γεγονότος ότι η 2311 ήταν αρκετά φθηνότερη από τα LG, κάτι όμως που έχει ελαφρώς αλλάξει με την 2312.
a8anas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 ... ευχαριστώ για την απάντηση και για το έξτρα ινφο αλλά δεν κατάλαβα το ύφος περί κολλήματος κτλ.Ρωτάω επειδή αγνοώ,επειδή το laptop μου έχει hdmi έξοδο και όχι displayport και επειδή δεν το έχω ξανασυνδέσει με εξωτερική οθόνη για να έχω κάποια εμπειρία.thanx again
ninos30 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μπορεί να υπερέβαλα απέναντί σου και σου ζητώ συγνώμη. Απλά έχω βαρεθεί να διαβάζω εδώ στο section με τις οθόνες, ημιμαθείς να λένε πως "Δεν έχει HDMI, δεν αξίζει". Τους λες, μα έχει DVI το ίδιο είναι, αλλά αυτοί εκεί επιμένουν...
Ntinaras Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 ναι,αλλα θα πρεπει να παρεις ηχο απο καποια αλλη εξοδο.
ninos30 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Ps3 μπορώ να συνδέσω πάνω της? α) Ποια οθόνη θέλεις? β) Ποιά VGA έχεις? γ) Τι θέλεις να κάνεις με τον ήχο? Που θέλεις να τον στείλεις, σε Hi-Fi, στο PC ή σε multimedia οθόνη? δ) Θέλεις να είναι παράλληλα συνδεδεμένη η οθόνη με κάποιο PC? Αυτό εξαρτάται από τα α, β. Απάντησέ μου σε αυτά και θα σου πω πως να τα συνδέσεις.
louros7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Έχω την 6950 και λέω να πάρω ή την Dell 23'' ή κάποια απο τις ips της lg,αλλά πιο κοντά είμαι στην Dell.στο pc θέλω να συνδέσω τον ήχο
ninos30 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ωραία. Συνδέεις την DELL με την 6950 με το display-port Συνδέεις το PS3 με την DELL χρησιμοποιώντας είτε: i) Καλώδιο HDMI και έναν τέτοιο converter (μπαίνει στην 2311) ii) Καλώδιο DVI και έναν τέτοιο converter (μπαίνει στo PS3) iii) Αν δεν έχεις κάποιο από τα παραπάνω καλώδια, παίρνεις κατευθείαν ένα HDMI-to-DVI cable Από την multi-AV έξοδο του PS3, χρησιμοποιείς το καλώδιο που έχει το PS3, και συνδέεις το ασπρο-κόκκινο με ένα τέτοιο converter και το συνδέεις στο audio-in του PC σου. Δες κι ένα video. Αυτός τα συνδέει απ' ευθείας σε ηχεία για PC. Αν θες να το συνδέσεις στο PC πάνω, δεν χρησιμοποιείς τον χρυσό adapter του video, και όπως σου είπα το συνδέεις στο Line-in της κάρτας ήχου σου. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2011 από ninos30
ninos30 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 και χρειαζονται τιποτα ρυθμισεις? Το video που σου έβαλα το είδες? Δείχνει τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα