mchls Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια...Το pc-ακι δεν μου τα λεει καλα τελευταια... -Windows 7 Ultimate 32-bit SP1 -Middle ATX pl05a-bk turbo-x -Intel Core 2 Quad Q6600 -Transcend 2.0GB Dual-Channel DDR2 -P5KPL-VM (Socket 775) -GeForce 8500 GT 512MB -500GB Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS -CWT PSP-575P2P 405 Max Watt Χρησιμοποιω το Switch Off και το Wake-up On Stand-by ωστε να βαζω σε Standby τον υπολογιστη, καθως και για να τον ρυθμιζω να ξυνπαει στις 10 το πρωι... Λοιπον... Οντως μπαινει σε Stand-by αλλα ξυπναει στο ακυρο... Την μια φορα, μετα απο μια ωρα, την αλλη φορα μετα απο 3 ωρες, την αλλη μετα απο 6 ωρες...Και μια φορα ανοιξε κανονικα στις 10... Τα εξης προγραμματα τα χειριζομουν και προ μηνων και τοτε ολα πηγαιναν ρολοι... Απο τοτε ως σημερα εχω το ιδιο H/W και τα ιδια windows και τοτε του Θειου και τωρα του Θειου, ιδιο BIOS ολα ιδια εκτος οτι εχω την εκδοση με ενσωματωμενο το SP1... Ισως να φταιει κανα προγραμματακι σκεφτηκα, αλλα δεν παιζει, φρεσκοφορματαριμενο ηταν οταν μου πρωτο-ξυπνησε στο ακυρο... Απενεργοποιησα την επιλογη να τον ξυπνανε οι παρακατω συσκευες [ασυρματο πληκτρολογιο και ασυρματο ποντικι], επισης και τον προσαρμογεα δικτυου... Τρεχα γυρευε ! ! !Τι στο διαολο παιζει; ; ;Damn... Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2011 από mchls
Spira Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Στο BIOS έχει κάποιες επιλογές να κάνει wakeup από διάφορους λόγους, κοίταξε μήπως είναι το LAN ανοιχτό ίσως να επηρεάζει αυτό. Τώρα είδα ότι είπες ότι τα έχεις επιλέξει. Ίσως κάποια εφαρμογή τότε να το προκαλεί.
mchls Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Στο BIOS έχει κάποιες επιλογές να κάνει wakeup από διάφορους λόγους, κοίταξε μήπως είναι το LAN ανοιχτό ίσως να επηρεάζει αυτό. Τώρα είδα ότι είπες ότι τα έχεις επιλέξει. Ίσως κάποια εφαρμογή τότε να το προκαλεί. Ολα ειναι disabled, και το LAN, και ολα τα USB περιφερειακα + οτι δεν εχω πειραξει τιποτα στο BIOS, ουτε update,ουτε καν clear CMOS, απο τοτε που το Stand-By δουλευε ρολοι! ! ! Ποια εφαρμογη ; Μια βδομαδα μετα το φορματ μου το πρωτοκανε...Ζητημα να ειχα 5 προγραμματα μεσα...Τα ιδια προγραμματα που ειχα και προ μηνων που ολα ηταν ρολοι...Ξες προγραμματα βασικα, αρχικα. . .
mchls Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Βοηηηηηηηηηθεια Αυπνοι, κοντευω να φλιπαρω !
Thanos1972 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμασε να κανεις ενα bios update εαν υπαρχει. Κατι τετοιες συμπεριφορες εκανε και καποιο αλλο pc μιας κοπελιας απο εδω μεσα που εχει την ταση να φωναζει Μαρικα και λυθηκε με bios update.Βεβαια κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι ιδιο το προβλημα.
mchls Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δοκιμασε να κανεις ενα bios update εαν υπαρχει. Κατι τετοιες συμπεριφορες εκανε και καποιο αλλο pc μιας κοπελιας απο εδω μεσα που εχει την ταση να φωναζει Μαρικα και λυθηκε με bios update.Βεβαια κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι ιδιο το προβλημα. Αν θυμαμαι καλα της Καρμεν, ''κοιμοταν'' στο ακυρο, εμενα ''ξυπναει''... Απο BIOS update δεν κατεχω... Λενε ειναι απλο και της πλακας αλλα αν γινει καμια πατατα και καμια επιπλοκη... Ασ 'το καλυτερα...
Thanos1972 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Σωστα θυμασαι.Ποιο ειναι το bios που φοραει τωρα η μητρικη σου?το τελευταιο ειναι το 1003 Εαν δεν θελεις να το κανεις,μπες μια στο bios και κανε ενα laod default settings.
mchls Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Σωστα θυμασαι.Ποιο ειναι το bios που φοραει τωρα η μητρικη σου?το τελευταιο ειναι το 1003 Εαν δεν θελεις να το κανεις,μπες μια στο bios και κανε ενα laod default settings. Το 0303 φοραει του 2007... Σχετικα με to load default settings... Η μπαταρια του BIOS ειναι ''αποφορτισμενη''... Για να καταλαβεις, βγαζω απο τροφοδοσια τον υπολογιστη για λιγα λεπτα, και οταν τον επανατροφοδοτω, το BIOS ζηταει ρυθμιση ωρας και ημερομηνιας... Αρα λογω του παραπανω φαινομενου, αν το βγαλω απο την τροφοδοσια θα κανει load τις default τιμες, σωστα;
Thanos1972 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Σωστα. Βγαλε την μπαταρια και με την μπαταρια στο χερι,πηγαινε αγορασε μια ιδια. ΜΟνο καλο δεν ειναι αυτο.επισης για το bios update,καλο θα ηταν να το κανεις αφου αλλαξεις μπαταρια.τωρα εαν δεν θελεις,οκ.
mchls Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Bios update δεν εχω ξανακανει ποτε μου...Εχω σκοπο στο αμεσο μελλον να το δοκιμασω και αφου θα εχω καβατζα δευτερο συστημα και τα αρχεια μου διασφαλισμενα... [πανω που θα περνα σκληρο, ατιμη Ταϊλανδη - πλακα κανω, τι να πουν και οι κατοικοι εκει περα]... Βεβαια ειναι αυτο που λεμε πολυ κακο για το τιποτα, αλλα θελω να 'μαι σιγουρος... Τωρα στο προβλημα με το ''ξυπνημα'' να ευθυνεται το BIOS;;;Και πριν 8 μηνες το ιδιο BIOS ειχα, αλλα προβληματα δεν υπηρχαν με ακυρα ''ξυπνηματα''. . .
mchls Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2011 Ο υπολογιστης παλι ξυπνησε στο ακυρο τα ξημερωματα, και το αποτελεσμα του powercfg -lastwake : Ο ενοχος ειναι μια διαδικασια, για update του Media Center... Τα περιεργα ειναι 2... -Την διαγραφω την διαδικασια απο χρονοδιαγραμμα εργασιων, και μολις τρεχω το Media Center, ξανα εισαγετε μονη της... -Υπαρχουν αρκετες εργασιες της Microsoft ή αλλων μαμισιων προγραμματων, οι οποιες ειναι ρυθμισμενες να τρεχουν τα ξημερωματα... Ερωτησεις... 1.Πως μπορω να απαλλαγω μια και καλη, απο την διαδικασια για update του Media Center, χωρις να χρειαζετε διαγραφη, καθε φορα που τρεχω το media center... 2.Πως να απαλλαγω απο τις 10-15 διαδικασιες της Microsoft, οι οποιες τρεχουν ξημερωματα, γιατι θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο... Ευχαριστωωω...
mchls Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2011 Λοιπον, μετα απο σειρα και μερες δοκιμων, το προβλημα φαινεται να λυθηκε. . . Στην ουσια, δεν εφταιγε καμια συσκευη, ουτε καποιο μαγικο πακετο, του προσαρμογεα συνδεσης. . . Το προβλημα ηταν, προγραμματισμενες εργασιες απο task scheduler, οι οποιες τρεχαν τα ξημερωματα που εγω ειχα τον υπολογιστη σε standby! ! ! Απενεργοποιησα αρκετες αχρηστες εργασιες, και στις σημαντικες τους αλλαξα την ωρα εναρξης [και τα φωτα] ετσι ωστε να μην τρεχει καμια εργασια τα ξημερωματα που ο υπολογιστης κοιμαται! ! ! Ευχαριστω οσους ασχοληθηκαν και περισσοτερο οσους δεν. . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα