Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά

ένα φίλος μ δάνεισε την Radeon HD 6450 για το pc μου για να παίζω κανα παιχνιδάκι μέχρι να πάρω καινούργιο. Όταν τν έβαλα και έκανα επανεκκίνηση μου εμφάνισε την εικόνα παρακάτω. Δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αλλά όποτε είχε εμφανιστεί ήταν λόγω ή ενός floppy drive που δεν είχε το καλώδιο ρεύματος αλλά μόνο των δεδομένων ή όταν έχω cd στο drive και με χει φάει η απορία. Ξέρει κανείς τι σημαίνει

ps δεν έχω cd μέσα

post-133128-0-85439100-1319654955_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπες στο bios και βάλε ώς πρωτη συσκευή εκκίνησης τον σκληρό δισκο και όχι το dvd!!

Δημοσ.

Μπές στο bios και δες το boot priority. Ο δίσκος με το λειτουργικό σου πρέπει να είναι στην επιλογή 1st boot....

Αν δεν είναι βάλτον, βάλε και σαν 2nd boot το cr/dvd-rom σου,σώσε τις αλλαγές και ξαναδές.

Με πρόλαβε ο stm00192.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τς απάντήσεις σας. Το ξέρω αυτό με το bios,απλώς αναρωτιόμουνα γιατί το εμφανίζει ενώ δν έχει κανένα cd μέσα?

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τς απάντήσεις σας. Το ξέρω αυτό με το bios,απλώς αναρωτιόμουνα γιατί το εμφανίζει ενώ δν έχει κανένα cd μέσα?

Γιατί την στιγμή που μπουτάρει το μηχάνημά σου, "δεν το ξέρει ακόμα ότι δεν έχει cd μέσα". Μόλις το διαπιστώσει πάει στην δεύτερει επιλογή, που προφανώς είναι ο δίσκος σου και τότε προχωράει.

Δημοσ.

Γιατί την στιγμή που μπουτάρει το μηχάνημά σου, "δεν το ξέρει ακόμα ότι δεν έχει cd μέσα". Μόλις το διαπιστώσει πάει στην δεύτερει επιλογή, που προφανώς είναι ο δίσκος σου και τότε προχωράει.

Πριν αλλάξω τν κάρτα γραφικών όμως δεν το κανε έμπαινε απευθείας στα windows,αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Sorry αν γίνομαι σπαστικός παιδιά απλά θέλω να καταλάβω τον λόγο.

Δημοσ.

Πριν αλλάξω τν κάρτα γραφικών όμως δεν το κανε έμπαινε απευθείας στα windows,αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Sorry αν γίνομαι σπαστικός παιδιά απλά θέλω να καταλάβω τον λόγο.

Τον λόγο που μπορεί να άλλαξε η ρύθμιση αυτή στο bios δεν τον ξέρω και δεν μου έχει τύχει ποτέ. Εκτός και αν για κάποιον άλλο λόγο το bios δεν κρατάει τις ρυθμίσεις του. Αν μπεις δλδ στο bios η ώρα, η ημ/νια είναι οκ?

Δημοσ.

Οχι ρε συ ... τι σπαστικός?? Για αυτο είμαστε εδώ!!

Ισως όταν έβαλες την κάρτα να έγινε καταλάθος καποιο bios reset και να επανήλθαν οι ρυθμίσεις στις εργοστασιακες που συνηθως έχουν ώς πρώτη συσκευή το dvd!

Δημοσ.

Οχι ρε συ ... τι σπαστικός?? Για αυτο είμαστε εδώ!!

Ισως όταν έβαλες την κάρτα να έγινε καταλάθος καποιο bios reset και να επανήλθαν οι ρυθμίσεις στις εργοστασιακες που συνηθως έχουν ώς πρώτη συσκευή το dvd!

το θέμα είναι οτι ποτέ δν είχα μπει στον κόπο (απο τεμπελιά κυρίως χα χα) να αλλάξω τς ρυθμίσεις του bios για να μπουτάρει απο τν αρχή απο τν σκληρό. Πάντα απο όσο θυμάμαι ήταν με first boot στο dvd. Πάω να κοιτάξω πάντως καλού κακού μήπως έχει αλλάξει και κάτι άλλο όπως είπε ο φίλος απο πάνω.

Απο ό,τι είδα δεν έχει αλλάξει ούτε ημερομηνίες ούτε τίποτα.

update

έβαλα απο BIOS να φορτώνουν απευθείας απο τον σκληρό δίσκο αλλά πάλι βγάζει αυτή την οθόνη χωρίς το boot from cd που γράφει στο τέλος

μάλλον φταίει η κάρτα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί...

Δημοσ.

update

έβαλα απο BIOS να φορτώνουν απευθείας απο τον σκληρό δίσκο αλλά πάλι βγάζει αυτή την οθόνη χωρίς το boot from cd που γράφει στο τέλος

μάλλον φταίει η κάρτα αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί...

Μέσα στο bios πάλι πρέπει να υπάρχει μια επιλογή, που λέγεται "quiet boot". Ενεργοποίησε την επιλογή αυτή και δν θα την βλέπεις την οθόνη αυτή. Πληροφοριακά, η οθόνη αυτή δν σημαίνει ότι το σύστημά σου έχει κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Μέσα στο bios πάλι πρέπει να υπάρχει μια επιλογή, που λέγεται "quiet boot". Ενεργοποίησε την επιλογή αυτή και δν θα την βλέπεις την οθόνη αυτή. Πληροφοριακά, η οθόνη αυτή δν σημαίνει ότι το σύστημά σου έχει κάποιο πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ πολύ,αυτό θα κάνω. Πριν λίγο βρήκα οτι αυτή η οθόνη λέγεται Power-On Self Test.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...