SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Εγώ πάντως που είχα το καλώδιο χύμα στα 4 μέτρα πριν φτιάξω τις μπρίζες δεν ειχα πρόβλημα με απώλειες ενοω
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 πηρα τηλ και μου εκαναν μια ρυθμηση οποτε τωρα περιμενω να δω. κατι αλλο, με ρωτησε ποσα μετρα καλωδιο εχω στο ρουτερ, υπαρχει περιπτοση να επειρεαζει αν ειναι πολλα μετρα; ναι επηρεαζουν τα πολλα μετρα.τα υπολοιπα πιο κατω. Θεωρητικά το κλασσικό utp καλώδιο που χρησιμοποιούμε αν δεν κανω λάθος ειναι μεχρι 100 μέτρα χωρίς να έχεις απώλειες το Utp σωστα σχεδον μεχρι 100 μετρα αλλα για τηλ ηθελε. sorry για το καλώδιο τηλεφώνου εννοούσα, μου είπε ότι 2 με 2,5 μέτρα είναι το όριο και καλά.. Εγώ πάντως που είχα το καλώδιο χύμα στα 4 μέτρα πριν φτιάξω τις μπρίζες δεν ειχα πρόβλημα με απώλειες ενοω μπορει να εχεις και 10 μετρα και να παιζει οκ μπορει να εχεις και 2 μετρα και να μην παιζει καλα.γενικως αποφευγουμε τα μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια για τους παρακατω λογους. α.το τηλεφωνικο καλωδιο δεν ειναι twisted με αποτελεσμα οσο περισσοτερα μετρα τοσο χειροτερα.το καλωδιο απο το αστικο κεντρο μεχρι τον πελατη ειναι twisted> β.το τηλεφωνικο καλωδιο ειναι πολυκλωνο.απο το αστικο κεντρο μεχρι τον πελατη ειναι μονοκλωνο. γ.το τηλεφωνικο καλωδιο ειναι πολυ λεπτο.απο το αστικο κεντρο μεχρι τον πελατη ειναι πιο χοντρο. δ.το τηλεφωνικο καλωδιο χαλαει ευκολα ειδικα αμα πατιεται κτλ κτλ.οποτε προσπαθουμε να μην εχουμε μεγαλα τηλεφωνικα. εδω οι λυσεις ειναι 2 .η βαζουμε μεγαλο Utp και το ρουτερ με ενα μικρο κοντα στο ρουτερ. η παιρνουμε utp και βαζουμε τηλεφωνικο κλιπ rj11 σε ενα ζευγαρι απο τα τεσσερα και το χρησιμοποιουμε σαν τηλεφωνικο δηλαδη.απλα θελει κλιπσακια και κλιπσαδορο για να το φτιαξει καποιος εκτος αν του το φτιαξει αυτος που θα το παρει.spank εχω δει και 10 μετρα να μην εχουν απωλεια απλα τα αποφευγουμε οσο γινεται γιατι χαλανε και ευκολα.εχω δει αρκετα παραδειγματα ακομα και με καλωδιο 1,5 μετρα που εκανα τρελλα προβληματα.
SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Και το χειρότερο που βλέπω συχνά ειναι εκτος του οτι ειναι μακρύ το καλώδιο , ειναι χύμα στο σπίτι και το πατάνε συνέχεια πατιέται με την καρέκλα απο πανω κτλπ
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 ναι και μετα κανει αποσυνδεσεις δεν συγχρονιζει εχει attenuation 70 Και λενε η εταιρεια φταιει.εχω δει τηλεφωνικα κομμενα,πατημενα μεχρι που εχουν γινει τελειως πλακε ενα με το εδαφος και μαυρα απο τις ροδες της καρεκλας. καλωδια που εχουν χασει την εξωτερικη μονωση που εχει χιλιοδιαλυθει και χαλασει καλωδια που εχουν χασει την εσωτερικη μονωση.σπασμενα κλιπακια οτι μπορεις να φανταστεις.
SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Χτες διαπίστωσα για ακόμη μια φορα οτι τα ethernet ειναι σκυλιά και σε εξωτερικούς χώρους. Επειδή παλαιότερα ειμουν συνδεδεμένος στο awmn ειχα κάνει εγκατάσταση στην ταράτσα το πιάτο και ενα access point σε ηλεκτρολογικό κουτί πλήρως στεγανό, εχω τραβήξει λοιπόν ethernet απο την ταράτσα κατω στο δωμάτιο μου και χτες μετα απο 8 χρόνια που έλεγα να ξανα συνδεθώ διαπίστωσα οτι το ethernet λειτουργούσε άψογα αν και απο την μια μεριά ειχε χάσει το χρώμα του σαν να ειχε ξεραθεί εντελώς και ενοίται και το access point
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Χτες διαπίστωσα για ακόμη μια φορα οτι τα ethernet ειναι σκυλιά και σε εξωτερικούς χώρους. Επειδή παλαιότερα ειμουν συνδεδεμένος στο awmn ειχα κάνει εγκατάσταση στην ταράτσα το πιάτο και ενα access point σε ηλεκτρολογικό κουτί πλήρως στεγανό, εχω τραβήξει λοιπόν ethernet απο την ταράτσα κατω στο δωμάτιο μου και χτες μετα απο 8 χρόνια που έλεγα να ξανα συνδεθώ διαπίστωσα οτι το ethernet λειτουργούσε άψογα αν και απο την μια μεριά ειχε χάσει το χρώμα του σαν να ειχε ξεραθεί εντελώς και ενοίται και το access point πραγματι μετα απο πολλα χρονια θα δεις το πλαστικο καλυμα του Utp απεξω να εχει γινει πολυ σκληρο με καθολου ελαστικοτητα και ξεραμενο και να χαλαει.αλλα μετα απο αρκετα χρονια.το ιδιο γινεται και με τα access point εκτος αν ειναι διπλα σε παραλια που υπαρχει αλατι οποτε εκει ολα φθειρονται ταχυτατα.το αλατι σκιζει τα παντα.απο εκει και περα οταν θελουμε να εχουμε προστασια για πολλα χρονια σε εξωτερικο χωρο και να μην φοβομαστε για κατι η ακομα και διπλα σε θαλασσα εκει δυο λυσεις.η παμε σε καλωδιο Utp εξωτερικου χωρου που το καλυμα του να το πω ετσι ειναι πολυ πιο σκληρο ειτε βαζουμε σωληνα γυρω γυρω απο το καλωδιο.το δευτερο ειναι πιο δυσκολο αλλα αντεχει περισσοτερο.τα καλωδια πχ του οτε τα εναερια ειναι πολυ σκληρα απεξω ακριβως για να αντεχουν οπως και για να αντεχουν γενικα και στο τραβηγμα κτλ κτλ αλλα και σε πιεσεις οπως και να μην παθουν κατι αμα τσακισουν κτλ εχουν και σιδερενιο πλεγμα απο μεσα.
SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μου έκανε απλα εντύπωση που παίζει ακόμα , βέβαια και εγω δεν το πέταξα ετσι το εχω πιάσει με ρόκα και να μην ειναι πολύ εκτεθημένο στην βροχή , οσο για το access point αυτο το ηλεκτρολογικό κουτί εχει κάνει θαύματα σαν καινούργιο ειναι μεσα, απλα τώρα που θέλω αν του κάνω ενα reset πρέπει να παω επάνω να το ανοίξω για να πατήσω το κουμπάκι :lol:
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μου έκανε απλα εντύπωση που παίζει ακόμα , βέβαια και εγω δεν το πέταξα ετσι το εχω πιάσει με ρόκα και να μην ειναι πολύ εκτεθημένο στην βροχή , οσο για το access point αυτο το ηλεκτρολογικό κουτί εχει κάνει θαύματα σαν καινούργιο ειναι μεσα, απλα τώρα που θέλω αν του κάνω ενα reset πρέπει να παω επάνω να το ανοίξω για να πατήσω το κουμπάκι :lol: αντεχουν αρκετα.α εσυ λες access point μεσα σε στεγανο κουτι.ναι δυσκολο να παθουν κατι και ειναι πραγματι στεγανα.ακομα και μετα απο πολλα χρονια λιγη φθορα εχουν.εγω ελεγα για outdoor access point Που ειναι στεγανα απο την μανα τους.και αυτα πιο πολυ φθειρεται το χρωμα απο τον ηλιο και βροχες υγρασια παρα να παθει κατι σαν συσκευη.οσα ηταν βεβεα κοντα σε θαλασσα ειχαν πιο μεγαλη φθορα αλλα παρολα αυτα επαιζαν μια χαρα.απλα εκει αμα θελει καποιος προληπτικα μονωνει με λαστιχοταινια τις ενωσεις κεραιας με access point αλλα και χωρις λαστιχοταινια δεν καταλαβαινουν κατι.εχουν και στεγανα που ειναι με ανεμιστηρακια και δεν ανοιγουν με βιδες οπως τα στεγανα αλλα εχουν κατι σαν συρτη πως να το πω. http://www.l-com.com/category.aspx?id=3232 δεν μπορεις να το κανεις reset απο κατω?
SPANK Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Ωραίο site αυτο το κρατάω Οχι ρε γαμώτο δεν μπορώ , βασικά οταν ειχα κανει τις ρυθμίσεις για το awmn πρέπει να του ειχα βγάλει το dhcp και να ειναι ολα manual ,γιατι τωρα συνδέεται περιορισμένα (βγάζει κίτρινο βασικά) παίρνει μια ip οτι να ναι και subnet αλλα δεν παίρνει καν gateway , και αμα περάσω εγώ manual στο tcpip συνδέεται κανονικα αλλα παλι δεν μπορώ να μπω στο menu του. Αλλη λύση δεν μπορώ να σκεφτώ Θα ανέβω κάποια στιγμή επάνω απλα αυτες τις μέρες βρέχει συνέχεια και παίζει και κρύο οποτε περιμένω να φτιάξει λίγο ο καιρός
poulinos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 μαλλον δινεις λαθος Ip για να μην μπορεις να μπεις .δεν εξηγειται αλλιως.ωραιο site αλλα ακριβο και αμερικη.οταν βαζεις Ip αν δεν τον κανεις ping τοτε η εχει κολλησει η λαθος Ip θυμασαι.δεν εχει κρυο αυτες τις μερες ουτε βροχη
john_shadow Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 πάντως ξέχασα να επισημάνω ότι έχω το καλώδιο από την πρίζα (2,5μ) να πηγαίνει σε πολυπριζο με φίλτρο προστασίας γραμμής και από κει το καλώδιο τηλεφώνου πάει στο ρουτερ(αυτό που είχε μέσα 1μ νομίζω είναι).. λέτε να φταίει αυτό??
poulinos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 πάντως ξέχασα να επισημάνω ότι έχω το καλώδιο από την πρίζα (2,5μ) να πηγαίνει σε πολυπριζο με φίλτρο προστασίας γραμμής και από κει το καλώδιο τηλεφώνου πάει στο ρουτερ(αυτό που είχε μέσα 1μ νομίζω είναι).. λέτε να φταίει αυτό?? προσπαθησε να βαλεις ενα καλωδιο μονο και να ειναι τα κλασσικα που ειναι κανα μετρο και δες τι παιζει.οποτε να ξερεις αν φταιει το μηκος η το πολυπριζο ασφαλειας.καποια πολυπριζα κανουν θεμα στις γραμμες καποια αλλα πχ apc Που εχω δεν μου εχει δημιουργησει προβλημα που περναω την γραμμη απο μεσα.καλο ειναι να μην περναει απο ενδιαμεσες συσκευες.βεβαια τωρα θα βγει ο αλλος και θα μου πει.ναι αμα το βγαλω απο το πολυπριζο και γινει κανα αποτομο και καψει το ρουτερ.ε δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.καποιοι λενε οτι αν βαλεις splitter πριν το ρουτερ οτι σε περιπτωση κεραυνου θα την φαει το splitter οχι το ρουτερ.μιλαω για τα ατομα που δεν εχουν splitter πριν το ρουτερ και απλα συνδεουν τον ρουτερ στην τηλεφωνικη πριζα απευθειας αφου τα τηλεφωνα τα εχουν αλλου.γενικα για μενα οσο πιο απλο τοσο πιο καλα οποτε μικρυνε καλωδιο και μην το περνας απο τον σταθεροποιητη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα