Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα για εκατοστή φορά το Αποκάλυψη τώρα

δεν εχω κατι να πω, απλα ειναι μια ταινία αριστούργημα που όσες φορές και να την δω δεν την βαριέμαι. Εχω μέχρι και σημειώσεις απο το πανεπιστημιο που καναμε σεμινάριο και ήταν ενα απο τα case studies.. Αλλα θα χρειαζόμουν μέρες για να γράψω όλα αυτά που θέλω, όσοι δεν την έχετε δει, δείτε την

αυτα :P

• Like 2
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειδα το "ο εκλεκτος της νυχτας". Ενω το στορυ ηταν υποσχομενο , τελικα δε το εκμεταλλευτηκαν. Η ταινια ηταν αργη, δεν ειχε οση αγωνια επρεπε και οι πρωταγωνιστες δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.

Αποδειχτηκε μια "εκλεκτη" μετριοτητα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ξανα ειδα το sunshine του 2007 , 

ειναι η τελευταια ταινια που ειχα δει σε σινεμα και ειχα απαγοητευτει απο τις χωροταξικες συνθηκες του σινεμα αλλα και απο την ταινια .

η ταινια μεχρι ενα σημειο , ειναι αρκετα συμπαθητικη , εκτος απο το τελος που για να δωσει αγωνια και δραση και μελοδραμα ξεφευγει απο καθε φυσικο νομο (ειναι πχ στο πεδιο βαρυτητας του ηλιου που 28 φορες πιο εντονο απο της γης και αυτο δεν παρουσιαζεται σαν εμποδιο , ουτε καν σαν επιρροη , το ιδιο αισχρα αντιμετωπιζει και την θερμοκρασια του ηλιου )  .κατι που για εμενα χαλαει ολη την εικονα της ταινιας .

Επεξ/σία από badweed
Δημοσ.

είδα την ταινία the holy mountain του 1973 (δεν υπάρχει και άλλης χρονιάς απλά το γράφω έτσι για τα τυπικα) του Alejandro Jodorowsky.

( η ταινια στο imdb > http://www.imdb.com/title/tt0071615/

άμα θέλει να τη δει κάποιος με υπότιτλους > http://streamcloud.eu/56cua4wa3q8d/The_Holy_Mountain__Uncut__1973__versifier_.avi.html )

και μπορώ να πω πως παρόλες τις καλές κριτικές στο rottentomatoes και σε μερικά blogs,ήταν πραγματικά ΑΙΣΧΟΣ!!! (τα χειρότερα 115λεπτα της ζωής μου)

Εκτός του ότι δεν "πέρασε" κανένα μήνυμα (και αν πέρασε δε θα το κατάλαβα εγώ ο σκεπτόμενος άνθρωπος επειδή δεν είμαι σοφιστικε) είχε και μερικές σκηνές (το 80 - 85% της ταινίας δηλαδή) οι οποίες ήταν αποτροπαιες (και το λέει αυτό ένας φαν των σπλατερ ταινιών όπως Saw,Hostel,Texas chainsaw massacre,Friday 13th κτλπ φαντάσου δηλαδη)

Δε ξέρω άμα πήρε κάποιο όσκαρ ή άλλη αξιέπαινη τιμητική διάκριση αλλά εγώ θα την πρότεινα για https://en.m.wikipedia.org/wiki/Golden_Raspberry_Awards αυτό εδώ....

Υ.Γ άμα τη δεις -εσύ που το διαβάζεις αυτό- και σου αρέσει , ξέρω έναν καλό ψυχολόγο,θα σου δώσω το τηλ του

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χαχαχαχα, άκου αξιέπαινα τα όσκαρ!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχουν και τα θέματα γούστου φίλε μου και το τι ψάχνει κανείς να βρει σε μια ταινία. Μην γίνεσαι επιθετικός με τις ανάγκες των άλλων.

Ναι, ο Jodorowski είναι ένας περίπλοκος άνθρωπος, άμα θέλεις να τον χαρακτηρίσουμε και ψυχοπαθή δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά έχουμε πολλά να πάρουμε από τέτοιους ανθρώπους (εφόσον μας ενδιαφέρει) όταν κατορθώνουν να μεταδώσουν κάτι καλλιτεχνικά, γιατί όπως πολλοί ψυχολόγοι πιστεύουν, ενδεχομένως να έχουμε πολλές από αυτές τις παράξενες εγκεφαλικές λειτουργίες και εμείς οι ίδιοι, απλά σε μικρότερο βαθμό.

Δεν είναι κακό να μην φοβάται κανείς να κοιτάξει στις σκοτεινές πλευρές της φύσης του. Αντιθέτως.

Τα βραβεία τώρα (όπως είπε και ένας κάποιος) είναι για τα άλογα στις ιπποδρομίες.

Δημοσ.

Υπάρχουν και τα θέματα γούστου φίλε μου και το τι ψάχνει κανείς να βρει σε μια ταινία. Μην γίνεσαι επιθετικός με τις ανάγκες των άλλων.

Ναι, ο Jodorowski είναι ένας περίπλοκος άνθρωπος, άμα θέλεις να τον χαρακτηρίσουμε και ψυχοπαθή δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά έχουμε πολλά να πάρουμε από τέτοιους ανθρώπους (εφόσον μας ενδιαφέρει) όταν κατορθώνουν να μεταδώσουν κάτι καλλιτεχνικά, γιατί όπως πολλοί ψυχολόγοι πιστεύουν, ενδεχομένως να έχουμε πολλές από αυτές τις ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ και εμείς οι ίδιοι, απλά σε μικρότερο βαθμό.

Δεν είναι κακό να μην φοβάται κανείς να κοιτάξει στις σκοτεινές πλευρές της φύσης του. Αντιθέτως.

Τα βραβεία τώρα (όπως είπε και ένας κάποιος) είναι για τα άλογα στις ιπποδρομίες.

έχουν όνομα αυτές;

(δεν το ρωταω ειρωνικά απλά άμα έχουν όνομα να το ξέρω να γκουγκλαρω να δω τι θα ανακαλυψω)

Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες έκατσα και είδα το Νο Escape με τον Owen Wilson. Το είδα χωρίς να έχω δει πιο πριν trailer και χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει στην ταινία και μπορώ να πω πως στην αρχή το σενάριο μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο. Στη συνέχεια όμως είδα ότι είχε αρκετά κλισέ και πως κατάντησε αρκετά προβλέψιμη, συν το γεγονός ότι ο Wilson μου απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μέτριος ηθοποιός είναι και πως δεν του ταιργιάζουν ταινίες δράσης. Εσείς τι λέτε;

No-Escape-2015-Hindi-Dubbed-720p-Brrip-O

Δημοσ.

Cloverfield

Αν και στο IMDb έχει καλή βαθμολογία (7.1), οι μισές κριτικές ήταν 1-2 αστέρια και οι άλλες μισές 8-9-10 αστέρια. Επομένως είπα να της δώσω μια ευκαιρία να δω με ποιους θα συμφωνήσω.

Η ταινία είναι όλη γυρισμένη με κάμερα από τα χέρια των πρωταγωνιστών, κάνοντας την αρκετά ρεαλιστική. Η πλοκή δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, όμως η ταινία έχει αγωνία από τη στιγμή που ξεκινά το... χάος.

Αξίζει να τη δείτε. 7/10

• Like 1
Δημοσ.

Πριν λίγες μέρες έκατσα και είδα το Νο Escape με τον Owen Wilson. Το είδα χωρίς να έχω δει πιο πριν trailer και χωρίς να ξέρω τι ακριβώς παίζει στην ταινία και μπορώ να πω πως στην αρχή το σενάριο μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο. Στη συνέχεια όμως είδα ότι είχε αρκετά κλισέ και πως κατάντησε αρκετά προβλέψιμη, συν το γεγονός ότι ο Wilson μου απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μέτριος ηθοποιός είναι και πως δεν του ταιργιάζουν ταινίες δράσης. Εσείς τι λέτε;

No-Escape-2015-Hindi-Dubbed-720p-Brrip-O

Συμφωνω με οσα λες αλλα γενικα το ειδα πολυ ευχαριστα. Οταν τελειωσε δηλαδη, ειχα δει μια συμπαθητικη περιπετεια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

έχουν όνομα αυτές;

(δεν το ρωταω ειρωνικά απλά άμα έχουν όνομα να το ξέρω να γκουγκλαρω να δω τι θα ανακαλυψω)

Δεν το ξέρω, δεν είναι ο τομέας μου. Ψυχοπάθειες, σχιζοφρένειες, τέτοια πράγματα...

Δημοσ.

The Gift. Είχε αναφερθεί και κάπου εδώ στο thread και από εκεί την έβαλα στο μάτι.

7,1 στο imdb, 77 στο metacritic και 93% στο rotten ακούγεται πολύ καλό. Μάλλον είμαι λοιπόν από τους λίγους που δεν τους άρεσε καθόλου. Καθόλου μα καθόλου όμως. 2/10 της έβαλα. Το trailer άφηνε υποσχέσεις για πολλά. Η ταινία άφηνε συνεχώς υποσχέσεις. Και όταν τελείωσε αναρωτιόμουν "αυτό ήταν;". Θα μπορούσα να γράψω αρκετά αλλά δεν υπάρχει λόγος. Το θέμα είναι ένα:

Φίλε Bateman, βάλε ένα σύστημα συναγερμού σπίτι σου, βάλε παρακολούθηση, βάλε κάμερες, βάλε μπράβους να σε φυλάνε. Βασικά, μάθε να κλειδώνεις τις πόρτες. Αν ο τύπος δεν παλεύεται, άλλαξε σπίτι. Ταινία είναι άλλωστε, τα σπίτια είναι τσάμπα. Επίσης, αν είναι να φας την υπόλοιπη ζωή σου και να βασανίζεσαι για το αν το μωρό είναι δικό σου, άντε κάνε ένα DNA test. Δεν ζούμε στο 1800 να αναρωτιόμαστε για 50 χρόνια αν το παιδί είναι του κουμπάρου και να βασίζουμε την κατακλείδα του σεναρίου σε αυτό. The end

Του διαλύσανε την ζωή του άλλου και η ταινία ήθελε να μας κάνει να φοβηθούμε έναν τύπο που τον βαράνε και δεν απαντάει (αλλά "είναι creepy" γιατί συζητάει για "παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση") και να πούμε "ωωω, τι του έκανε!" επειδή του έβαλε ερωτηματικά για το αν το παιδί είναι δικό του.

Το σενάριο με τον creepy τύπο που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή είναι χιλιοπαιγμένο και θυμίζει πλέον πλοκή ελληνικής ταινίας της δεκαετίας του '60. Απορώ πως ψήθηκαν τόσοι κριτικοί την στιγμή που ο "κακός" μπορούσε να κάνει μόνο αυτό.

Με λίγα λόγια: μια ηλίθια ταινία.

dZCOXNm.jpg

Jesus... Αναρωτιέμαι πόσα phycological thriller έχεις δει τα τελευταία χρόνια. Χωρίς φακελάκι.

• Like 1
Δημοσ.

Link.png Site: Μarguerite

Δεν τον μπορω τον Γαλλικο κινηματογραφο καθολου λογω γλωσσας, μου ειναι πολυ ενοχλητικη σαν ακουσμα οταν την μιλαει αντρας .

Η ταινια διαδραματιζεται  στο Παρισι το 1920  ,  μια καταφωρα παραφωνη  μεγαλοαστη/μεγαλοκληρονομος  που η αγαπη και η μανια της για το τραγουδι και την οπερα   σε πρωτη αναγνωση - γιατι σε  δευτερη  υποβοσκουν και αλλα πραγματα - την εμποδιζει να δει τις πραγματικες διαστασεις  της κακοφωνιας της .

Βασιζεται σε αληθινη ιστορια και νομιζω πως συντομα  θα εχουμε και μια αλλη εκδοχη της  με την Meryl Streep.

Ζεστη και  χαρακτηριστικη  η ερμηνεια της Frot  ,πολυ καλη η σκηνοθεσια του Giannoli.

Προκειται για ενα ιδιαιτερο φιλμ  με   εμβολιμα κωμικα και δραματικα  στοιχεια ,δεν ειναι για ολους .

7/10

• Like 1
Δημοσ.

We are still here

http://www.imdb.com/title/tt3520418/?ref_=nv_sr_1

Ξεκιναει καλα..Χιονια,ερημια,ενα σπιτι,θορυβοι.....

Μετα ομως το καψιμο εγκεφαλικων και μη κυτταρων..

Δεν θα την συνιστουσα και πολυ, εκτος αν θελετε να καειτε...και μεταφορικα και κυριολεκτικα!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...