Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Π@παριά το The Divide... πολλές άχρηστες σκηνές. Το τράβηξε πολύυυυυυυ μακριά το σκοινί και δεν πήραμε κ πολλές απαντήσεις....

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Megiddo: omega code 2.

Παιδια δεν ξερω τι θα πει ο καθενας αλλα η ταινια ειναι ΕΠΙΚΗ με τα καλα της και τα κακα της. Σοβαρα δεν μπορω να καταλαβω το 3.9 που εχει στο IMDB αλλα με βαση του τι προσφερει η ταινια και παντα στα πλαισια του ποσο ευχαριστη ειναι χαλαρα θα της βαλω ενα 7/10.

http://www.imdb.com/title/tt0263728/

Δημοσ.

Megiddo: omega code 2.

Παιδια δεν ξερω τι θα πει ο καθενας αλλα η ταινια ειναι ΕΠΙΚΗ με τα καλα της και τα κακα της. Σοβαρα δεν μπορω να καταλαβω το 3.9 που εχει στο IMDB αλλα με βαση του τι προσφερει η ταινια και παντα στα πλαισια του ποσο ευχαριστη ειναι χαλαρα θα της βαλω ενα 7/10.

http://www.imdb.com/title/tt0263728/

Sorry αλλά που βρήσκεις υπότιτλους για τέτοιες ταινίες?Είτε αγγλικούς είτε ελληνικούς?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Grey

Θα μπορούσε να μου αρέσει. Ο Neeson μου αρέσει πολύ, η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή, η παραγωγή επίσης. Αρκετό δράμα και ενίοτε συγκίνηση, ωραία νοήματα, ωραίοι χαρακτήρες, εξαιρετικό φινάλε-δείτε και μετά τους τίτλους τέλους.

Παρόλα αυτά οι απιθανότητες είναι τόσο πολλές, που απλά δεν μπορείς να τις αγνοήσεις. Δεν είμαι κανένας ψείρας που ψάχνω να βρω την κάθε ασήμαντη αναληθοφάνεια στις ταινίες, αλλά η ταινία σε αυτό το κομμάτι δεν παλεύεται. Καλύτερα οι άνθρωποι να μην είχαν να αντιμετωπίσουν λύκους αλλά ζόμπι, έτσι θα μπορούσα να δικαιολογήσω κάθε απιθανότητα που συνέβη. Όταν όμως βλέπεις μία-υποτίθεται-ρεαλιστική ταινία, περιμένεις ένα μίνιμουμ ρεαλισμού, που εδώ δεν υπήρχε.

Έπειτα, το ίδιο το βασικό θέμα, άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν από την μανία των "κακών" και "αιμοβόρων" λύκων. Οι άνθρωποι καταστρέφουν το περιβάλλον τους, το επάγγελμα του Neeson στην ταινία είναι κυνηγός λύκων, και περιμένουν από εμένα να νοιώσω τον παραμικρό οίκτο για τους ανθρώπους που κατασπαράζονται στην ταινία; Όοοοοοοχι. Λυπήθηκα που οι λύκοι δεν ήταν αρκετά εφευρετικοί, για να κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν ακόμη περισσότερο.

Ωραία ταινία με λάθος για εμένα κεντρικό θέμα.

edit:Επειδή την δούλεψα λίγο την ταινία, τα μειονεκτήματά της εξαφανίζονται, αν την θεωρήσει κανείς αμιγώς αλληγορία και στη θέση των λύκων βάλεις το οτιδήποτε, άλλωστε ακόμη και η κόρη μου ξέρει ότι ένα κοπάδι λύκων δεν συμπεριφέρεται έτσι. Παρόλα αυτά, η ταινία προωθήθηκε ως περιπέτεια επιβίωσης και όχι υπαρξιακό δράμα που (σε αρκετά μεγάλο βαθμό) είναι.

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

Καλα ρε παιδια τι ξενογλωσσες ταινιες ειναι αυτες που βγηκαν τωρα τον τελευταιο χρονο? A Separation, Once Upon a Time in Anatolia, Rundskop, Kongen Av Bastoy, Incendies, Intouchables. Πανω που ειχα αρχισα να πιστευω πως τα παρατησαν οι σκηνοθετες, ερχονται αυτες οι ταινιες και μαχονται να μου αλλαξουν γνωμη...

Ισως να υπαρχει ακομα ελπιδα thumbs-up.png

Δημοσ.

Και εγω μόλις είδα το The Divide. Εγω πιστεύω οτι το δούλεψαν αρκετά καλα το θέμα. Η συγκεκριμένη ταινία δεν είναι μία post apocalypse περιπέτεια όπως περιμένουν πολλοί να δούν αλλα μία κοινωνική ταινία σε φανταστικό background. Είχε κάποια υπερβολικά στοιχεία αλλα εγω θεωρώ πως σαν ολότητα ήταν πολύ καλή. Άμα στην συγκεκριμένη κατάσταση έβαζες τους ένοικους μίας ελληνικής πολυκατοικία, τα πράγματα θα είχαν γίνει κατα πολυ χειρότερα. Η βαθμολογία του imdb που αναφέρουν οι απο πάνω θεωρώ πως είναι αντιπροσωπευτική. Ένα 6-6,5/10 απο εμένα.

Δημοσ.

Θελω να δω το The Artist και θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει πρωτα να διαβασω καποια περιληψω για το περι τινος προκειται. Γενικοτερα οτι ταινια βλεπω την ξεκιναω απο το 0 χωρις να γνωριζω τπτ για την υποθεση και τους χαρακτηρες, για να μου ειναι ολα φρεσκα και να ανακαλυπτω την ταινια καθως εξεσιλεσσεται, αλλα επειδη η συγκεκριμενη ειναι "βουβη" σκεφτομαι πως ισως χασω καποια βασικα κομματια της υποθεσης αν την ξεκινησω και αυτην ετσι.

Δημοσ.

Ας αναφέρω μερικές που είδα τώρα τελευταία:

Big Nothing: Θα την χαρακτήριζα, εγκληματική κωμωδία, υψηλών ταχυτήτων. Αν ήταν να την βαθμολογούσα επιμέρους, τότε σε όλες θα λάμβανε πάνω από την βάση. Μέσα σε 86 λεπτά, αναπτύσσει όσο χρειάζεται τους κεντρικούς χαρακτήρες, και η ώρα περνάει ευχάριστα. Βαθμός 7.

Real Steel: Σαν λάτρης των σάι-φάι, επιβάλλεται να βλέπω ορισμένες μπλοκμπαστεριές. Η συγκεκριμένη, παρά τα όσα σκηνοθετικά λάθη, και τις μέτριότατες ερμηνείες, είχε καλούτσικο σενάριο (παρά τα όσα κλισέ) και η ώρα πέρασε ευχάριστα. Ε, ήμουν και λάτρης του Τζουμαρού, οπότε, δεν ήθελα και πολύ. Βαθμός 7.

Cowboys & Aliens: Ενθουσιασμένος από την πιο πάνω ταινία, σειρά πήρε αυτή. Δυστυχώς! Η ταινία, ήταν χάλια. Βάλανε 2 γνωστούς ηθοποιούς, που ξέρεις από πριν, τις δυνατότητές τους, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ενώσουν τις χάλια ερμηνείες τους και να βγεί μια υπερ-ότι-νά-'ναι ταινία. Ούτε ανάπτυξη χαρακτήρων είχε, ούτε εξηγούσε πολλά. Σκηνοθετικά και σεναριακά, έπασχε, υπερβολικά. Βαθμός 2, όσο και οι "ηθοποιάρες" που πρωταγωνιστούσαν.

Ajeossi (The Man from Nowhere): Μετά την απογοήτευση του από πάνω, πρέπει να "πάρω την δόση μου", από ταινίες εκτός χόλιγουντ. Η συγκεκριμένη, με ψιλοαπογοήτευσε, γιατί την περίμενα, περισσότερο δεμένη. Ο πρωταγωνιστής, δεν με έπεισε, και δεν είχε την wow σκηνή. Σκηνοθετικά και σεναριακά, ήταν αρκετά καλή. Βαθμός 6.

Intouchables (The Intouchables): Ε, από Κορέα, πήγα Γαλλία μεριά. Ταινία με ωραίο σενάριο, αν και λίγο φουσκωμένο φαντάζομαι, μιας και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και με καλές ερμηνείες. Στο μόνο που έχανε ήταν η σκηνοθεσία. Η ώρα πέρασε ευχάριστα. Βαθμός 7.

El día de la bestia (The Day of the Beast): Και μετά από Γαλλία, έκανα ένα πέρασμα από Ισπανία. Για την ταινία αυτή, από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Από το απίστευτο σενάριο; Από τις πολύ καλές ερμηνείες; Από την δυνατή σκηνοθεσία του Alex de la Iglesia (Crimen Perfecto); Από τα χαοτικά σκηνικά της Μαδρίτης; Άψογη σε όλους τους τομείς. Μύριζε cultίλα, από χιλιόμετρα. Διασκεδαστική, όσο δεν πάει. Την προτείνω σε όλους. Βαθμός 9.

Mientras duermes (Sleep Tight). Ταινία για γερά στομάχια. Ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτης Jaume Balagueró ([Rec], [Rec] ²), έχει υπο την καθοδήγησή του τον αγαπητό σε όλους Luis Tosar, γνωστό και ως Malamadre (Celda 211). Παρεμπιπτόντως, και η πρωταγωνίστρια Marta Etura, είχε παίξει και στο Celda 211 (ήταν η γυναίκα του πρωταγωνιστή). Ένιγουέι, για να μην κουράζω, θα την χαρακτήριζα ως την ακριβώς αντίθετη ταινία από το Amélie. Ως ταινία, σεναριακά, σκηνοθετικά, ερμηνευτικά, την βρήκα άψογη. Βαθμός 8.

ΥΓ. Αν ακούει ο marantonis, και γενικότερα, σε όσους άρεσε το El habitante incierto (The Uninvited Guest), η τελευταία της λίστας, είναι must see.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ajeossi (The Man from Nowhere): Μετά την απογοήτευση του από πάνω, πρέπει να "πάρω την δόση μου", από ταινίες εκτός χόλιγουντ. Η συγκεκριμένη, με ψιλοαπογοήτευσε, γιατί την περίμενα, περισσότερο δεμένη. Ο πρωταγωνιστής, δεν με έπεισε, και δεν είχε την wow σκηνή. Σκηνοθετικά και σεναριακά, ήταν αρκετά καλή. Βαθμός 6.

άσχετη απορία...

γιατί μου φαίνεται ότι έχουν λάθος τον τίτλο, Ajussi αντί για Ajeossi ή γράφεται έτσι σωστά και προφέρεται όπως το είπα, για αυτό το έχουν συνέχεια λάθος όλοι οι manhwa (korean manga/comics) translators?

παρεπιπτόντως σημαίνει Middle aged man, το man from nowhere πως τους ήρθε? :P

Δημοσ.

Από εδώ:

Also Known As (AKA)

Ajeossi South Korea (original title)

The Man from Nowhere Germany (imdb display title) / International (English title)

Ajoshi Japan (imdb display title)

Ajussi South Korea (alternative transliteration)

Bácsi Hungary

Όσο για την ακριβή μετάφραση του τίτλου, δεν κατέχω κορεάτικα, αλλά να ήταν και η μόνη...

Ένα από τα πολλά παραδείγματα, που έχω πετύχει, ήταν η ταινία Double Indemnity, που μεταφράστηκε από το... Double Identity. Με αποτέλεσμα, να κυκλοφορήσει με τον τίτλο "Με διπλή ταυτότητα" και ουχί "Διπλή αποζημίωση", που θα ήταν και το σωστό. Και να πεις, πως το "Με διπλή ταυτότητα", έχει κάποια σχέση με την ταινία... :mrgreen:

Δημοσ.

Θελω να δω το The Artist και θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει πρωτα να διαβασω καποια περιληψω για το περι τινος προκειται. Γενικοτερα οτι ταινια βλεπω την ξεκιναω απο το 0 χωρις να γνωριζω τπτ για την υποθεση και τους χαρακτηρες, για να μου ειναι ολα φρεσκα και να ανακαλυπτω την ταινια καθως εξεσιλεσσεται, αλλα επειδη η συγκεκριμενη ειναι "βουβη" σκεφτομαι πως ισως χασω καποια βασικα κομματια της υποθεσης αν την ξεκινησω και αυτην ετσι.

Όχι ρε συ, τι υπόθεση να διαβάσεις... η ταινία είναι τόσο απλοϊκή που δε χρειάστηκε να βάλουν καν διαλόγους...

• Super Moderators
Δημοσ.

Από εδώ:

Όσο για την ακριβή μετάφραση του τίτλου, δεν κατέχω κορεάτικα, αλλά να ήταν και η μόνη...

Ένα από τα πολλά παραδείγματα, που έχω πετύχει, ήταν η ταινία Double Indemnity, που μεταφράστηκε από το... Double Identity. Με αποτέλεσμα, να κυκλοφορήσει με τον τίτλο "Με διπλή ταυτότητα" και ουχί "Διπλή αποζημίωση", που θα ήταν και το σωστό. Και να πεις, πως το "Με διπλή ταυτότητα", έχει κάποια σχέση με την ταινία... :mrgreen:

thnx man :-D

Δημοσ.

το darkest hour το εχει δει κανεις; 4.9 του εχει βαλει το imdb. ξερω δεν το κοιταμε αλλα οχι και κατω απο 5

το another earth αξιζει ή το trailer τα λεει ολα;

Δημοσ.

δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...δεν είναι και καμιά όπερα στα ιταλικά που θα την δεις ζωντανά, μια ταινία είναι...

Ναι ενταξει το ειδα, απλο ηταν, καμμια σχεση με αυτο που πιστευα. Απλως οπως ειχα μπει Imdb να δω στοιχεια παραγωγης ξεφυγε το ματι στην πρωτη προταση της περιληψης "Silent movie star George Valentin..." και αρχικα νομισα πως θα ηταν βιογραφικο και θα αναφεροταν στην ζωη καποιου πραγματικου προσωπου. Γι'αυτο αναρωτηθηκα αν χρειαζεται να ειχα καποιες βασεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...