alex_000 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Γενικά, δυο (ας πουμε) καλές στιγμές μέσα σε εναν οχετό μετριότητας (στην καλύτερη) ΔΕΝ σε κανει καλό καλλιτέχνη. Μάλλον ο Sellers δεν κατάλαβε και νόμιζε ότι μιλάμε για τον Sacha Baron Cohen. Yeah, well, you know...that's just like, your opinion, man. This post really tied the thread together 3
paoad Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Art of steal (2013) Τίμια αμερικανιά με φιλότεχνους μπάτσους, συμπαθητικούς κλέφτες και κάτι κλεμμένα Ευαγγέλια. Ωραίο παραμύθι για σβήσιμο με σωστή ροή. Αν ήταν μπασκετμπολίστας θα ήταν Σέρβος και τον έλεγαν Όγκνιεν Κούζμιτς. (6.5) υ.γ. Παρομοίως, δεν κατάλαβα ποτέ από που πηγάζει όλη αυτή η τρέλα με τον the dude.
Sellers Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Υπενθυμίζω, μην ανεβάζετε ξερά links απο ταινίες. Πείτε και 2-3 λόγια. Επίσης, μην ανεβάζετε λινκ απο ταινίες στο youtube. Όλοι μας μπορούμε να τις βρουμε πολύ εύκολα. 3
lefter Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 http://www.imdb.com/title/tt2452200/?ref_=nv_sr_3 Περιπετεια πολυ καλη αναπαντεχα. Δε λεω πως ειναι η ταινια της ζωης μου αλλα για το ειδος της με κρατησε ανετα και την ειδα πολυ ευχαριστα. (7/10)
Tigran Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Μόλις είδα το Midnight Special! Φανταστική slow-paced ταινία, με τόση δράση όση χρειαζόταν για να σου κρατάει το ενδιαφέρον. Την θεωρώ μια αν μη τι άλλο διαφορετική/ιδιαίτερη ταινία μέσα στο χάος που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον κόσμο του σινεμά. Μου έμεινε η υπέροχη μουσική που έδενε σχεδόν το σύνολο της ταινίας. + το ότι με έκανε να συμπαθήσω ξανά την Kirsten Dunst και φυσικά τον "Kylo Ren" του Star Wars που τόσο είχα μισήσει σε εκείνο τον ρόλο Σημ.: Δείτε την σε καλή ποιότητα και μόνο. Έχει αρκετές σκοτεινές σκηνές.
paoad Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Dirty Grandpa (2016) Το στόρυ το 'χουμε ξαναδεί 3000 φορές (roadtrip με ολίγη από αχαλίνωτο spring break). Τον Ντε Νίρο να παίζει σε μα%$#@ άλλες τόσες φορές. Να μην τα πολυλογώ, αυτό το είδος ταινίας δε με διασκεδάζει. Η συγκεκριμένη βέβαια, μ' έκανε να γελάσω σε αρκετά σημεία, τόσο που κρίνω αυστηρό το 6,1 που του έχει βάλει το Imdb. (6,75) Bonus track για τους μερακλήδες cinephiles
Voodooman Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Blade Runner. Μια απο τις πιο περιεργες ταινιες που εχω δει.Ειναι εκπληκτικο επιτευγμα οσον αφορα τα σκηνικα,τον κοσμο,και γενικοτερα την ατμοσφαιρα που δημιουργειται. Αλλα εκτος αυτου... τι να πω,δεν καταλαβα και πολλα πραγματα.Η ταινια σε πολλα σημεια ξεφευγε πολυ απο το κυριο θεμα,και τουλαχιστον εμενα με εχανε τελειως σαν θεατη. Οι χαρακτηρες απο την αλλη,δεν ειναι οτι ενδιαφερομαστε και ιδιαιτερα για αυτους επειδη δεν γνωριζουμε σχεδον τιποτα για το προσωπικο τους υποβαθρο. Η ιστορια αρκετα ενδιαφερουσα ως αρχικη ιδεα,αλλα εμενα προσωπικα η εκτελεση της μου φανηκε πολυ ασαφης και λιγο χαοτικη. Τελοσπαντων,ειμαι σχεδον σιγουρος οτι απλα δεν επιασα πολλα απο τα νοηματα που ηθελε να πει η ταινια,αλλα αμφιβαλλω αν ειναι και για τον υπολοιπο κοσμο ευκολη η κατανοηση τετοιας ταινιας. Και δεν μιλαω για αυτους που βλεπουνε μια ταινια,μετα πηγαινουνε σε καναλια κριτικων για τα ψαγμενα νοηματα,και μας το παιζουνε αυθεντιες μετα με τις γνωσεις τους...πχ καλο βιντεο που ψιλοεξηγει την ταινια ειναι αυτο,αλλα τι αξια εχει αν δεν μπορεσει η ταινια να σου περασει τα μηνυματα αυτα,με την πρωτη αντε δευτερη φορα που θα την δεις?? Καιρό είχα να μπω, έμεινα πολλές σελίδες πίσω. Δεν είναι ακριβώς όπως τα λες. Η σκηνοθεσία ακολουθεί κανόνες, άγνωστους σε εμάς τους απέξω, αλλά υπαρκτούς. Είναι δυνατόν ο Scott να έχει αφήσει στο μοντάζ έστω και ένα ανούσιο δευτερόλεπτο; Κάθε δευτερόλεπτο της ταινίας σημαίνει και κάτι ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Για να "αποκρυπτογραφήσουμε" μία ταινία πλήρως, μάλλον πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την σκηνοθεσία, οι υπόλοιποι μένουμε σε αυτά που μπορούμε να καταλάβουμε ή αυτά που μας δίνει ο σκηνοθέτης στο πιάτο. Είναι επίσης αλήθεια ότι οι καλές ταινίες έχουν πολλά επίπεδα και ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει. Αυτά που λέει ο τύπος, είναι η δική του οπτική. Κάποιος θα δει στο Blade Runner μία αστυνομική περιπέτεια, κάποιος θα δει ένα φιλμ νουάρ και κάποιος θα δει ένα υπαρξιακό δράμα. Την ταινία την είδα πρώτη φορά γύρω στα 15 στην remastered επανέκδοσή της και, όντως, είχα δει μία αστυνομική περιπέτεια, αν και θυμάμαι ότι την έβρισκα ασυνήθιστη. Όταν, μετά από χρόνια, είδα την Director's Cut, είδα άλλα πράγματα. Ο τύπος είδε ως κυρίως θέμα τον Μοντερνισμό. Είναι κάποια σχόλια που, για να τα κάνεις, πρέπει όχι μόνο να ξέρεις από σκηνοθεσία, αλλά πρέπει και να έχεις διαβάσει. Και εγώ βρίσκω τα σχόλιά του κάπως εξεζητημένα, αλλά νομίζω ότι είναι μάλλον εύκολο για τον μέσο άνθρωπο να διακρίνει στο Blade Runner τις υπαρξιακές ανησυχίες των πρωταγωνιστών. Και εγώ νοιώθω άσχημα και εκνευρίζομαι όταν διαβάζω για μία ταινία πράγματα που μου ξέφυγαν, ιδίως αν είναι και μία ταινία που μου άρεσε. Αλλά τί να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι το ίδιο έξυπνοι ή μορφωμένοι. ΥΓ. Μία καλή ιδέα είναι να πάρεις τα αρνητικά που βρήκες στην ταινία και να σκεφτείς: "είναι δυνατόν κοτζάμ Ridley να μη μας δίνει κανένα στοιχείο για το προσωπικό υπόβαθρο των πρωταγωνιστών; Γιατί το κάνει αυτό;" Εγώ θα έλεγα ότι το κάνει, γιατί δεν τον ενδιαφέρει να αφηγηθεί μία απλή αστυνομική, ρεαλιστική ιστορία, αλλά για να δείξει ότι ο καθένας θα μπορούσε (ή θα έπρεπε) να έχει τις ανησυχίες των πρωταγωνιστών. 2
speedy23 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 The Intern. Με pop corn διοτι ηξερα τι ταινια θα εβλεπα και για να περασει ευχαριστα η ωρα. Καλυτερη απ'οτι την περιμενα, συμπαθητικη ταινια που εξεταζει λιγο περισσοτερους τους πρωταγωνιστες (απ'οτι θα εκαναν οι αναλογες του ειδους) και ευχαριστη εκπληξη του Ντε Νιρο που απλα δεν ηταν σε ενα ακομα απο τους κακους ρολους που παιρνει εδω και χρονια. 2
*nenya* Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 The Lobster Άλλη μια ταινία του Λάνθιμου με υψηλή βαθμολογία στο imdb. Και αυτή όπως και ο Κυνόδοντας στην αρχή δεν μου προκάλεσαν κανένα συναίσθημα αλλά μέχρι το τέλος κατάφεραν να με εκνευρίσουν. Το να βάζει τους ηθοποιούς να είναι ανέκφραστοι και να μιλάνε με φλατ τρόπο δεν θεωρώ ότι βοηθάει την ατμόσφαιρα της ταινίας. Το αντίθετο θα έλεγα. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ταινία γυρισμένη στην Αγγλική γλώσσα, μια γλώσσα με χαρακτηριστικό intonation και ροή του λόγου. Για την πλοκή τί να πει κανείς; Προσπάθησα να μην σκέφτομαι τις τρύπες και απλά να καταφέρω να την δω μέχρι το τέλος. Μια μέτρια ταινία, μια μέτρια προσπάθεια να περάσει το μήνυμά της. Ήταν η τελευταία φορά που είδα ταινία του Λάνθιμου, δεν χρειάζεται άλλη. You either love his work or hate it I guess... 5/10 επειδή τουλάχιστον η σκηνοθεσία ήταν μια χαρά, ειδικά τα πλάνα στο δάσος. Όλα τα άλλα όμως.. Πάω να δω Kieslowski τώρα μπας και συνέλθω.
gon1332 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Να τολμήσω να ρωτήσω ποιό ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει;
badweed Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 μια ερμηνευτικη εκδοχη που εδωσα για τον αστακο , ειναι η σουρεαλιστικη υποσταση της επισημης αρχης εναντι της επισημης αναρχιας . προχειρη ειναι η αποδοση της ερμηνειας , σε γενικες γραμμες δεν μου αφησε τοσο ξεκαθαρες εντυπωσεις οπως ο κυνοδοντας .ενιωσα μπερδεμενος για το τι μετεφερε σαν νοημα ο αστακος . 1
*nenya* Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Φαίνεται να προσπαθεί να σχολιάσει το πώς έχουν γίνει οι σχέσεις σήμερα, που οι άνθρωποι γράφουν σε κάποια apps 2-3 χαρακτηριστικά τους και έτσι γίνεται κάποιο match-making. Μόνο που αυτό δεν μας δείχνει απαραίτητα ότι όντως ταιριάζουν, ότι τελικά οι σχέσεις είναι πολύ πιο περίπλοκες. Επίσης, βλεπουμε σχόλιο πάνω στην ζωή single ανθρώπων και ζευγαριών. Στην ταινία όλοι πρέπει να βρουν ένα ταίρι αλλιώς θα τιμωρηθούν. Όπως η κοινωνία 'τιμωρεί' ψυχολογικά τους ανθρώπους που συνειδητά επιλέγουν να παραμείνουν single και να μην κάνουν ποτέ οικογένεια. Ωραία όλα αυτά, αλλά το The Lobster σαν να το παράκανε με αυτό το pretentious στυλάκι. Σε όσους άρεσε ο Κυνόδοντας και οι άλλες δουλειές του Λανθιμου σίγουρα θα αρέσει κι αυτό. Και σε διάρκεια, θα μπορούσε να ήταν short film άνετα και να πει όσα ήθελε να πει παρά να το τραβήξει απ'τα μαλλιά. 4
gon1332 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Όπως είχα γράψει σε προηγούμενο post για τον Αστακό, γνώμη μου είναι πως σε αυτή την ταινία άφησε αρκετό χώρο ώστε ο κάθε θεατής θα χαρτογραφήσει πάνω της όποιο μήνυμα θέλει, σε σχέση με Κυνόδοντα. 1
badweed Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 νομιζω μια κοινη αρχη μεταξυ αστακου και κυνοδοντα θα ειναι ο σαρκασμος του κατεστημενου .
joakim Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Δημοσ. 23 Απριλίου 2016 Art of steal (2013) Τίμια αμερικανιά με φιλότεχνους μπάτσους, συμπαθητικούς κλέφτες και κάτι κλεμμένα Ευαγγέλια. Ωραίο παραμύθι για σβήσιμο με σωστή ροή. Αν ήταν μπασκετμπολίστας θα ήταν Σέρβος και τον έλεγαν Όγκνιεν Κούζμιτς. (6.5) υ.γ. Παρομοίως, δεν κατάλαβα ποτέ από που πηγάζει όλη αυτή η τρέλα με τον the dude. Δεν ηταν καθολου κακη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις