Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Shutter Island

Μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός θέματος που, η αλήθεια είναι, έχει φορεθεί αρκετά τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες. Αν δεν βλέπετε πάνω από 20-30 ταινίες το χρόνο, φαντάζομαι θα σας ενθουσιάσει. Αν βλέπετε συνέχεια ταινίες, θα δείτε μια από τις καλές, με ωραία σκηνοθεσία, ωραίες ερμηνείες κτλ.

Ενός θέματος εννοώντας

ψυχολογικό θρίλερ με μυστήριο για το τι είναι τελικά πραγματικό και τι είναι συνωμοσία; Ή κάτι πιο συγκεκριμένο;

Το τέλος του πάντως μου είχε φανεί εξαιρετικό, ειδικά η τελευταία σκηνή και η τελευταία φράση του Ντι Κάπριο.

• Like 3
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόλις είδα το John Doe: Vigilante. Εξαιρετική ταινία για το budget της, που σε κρατάει σε εγρήγορση καθ' όλη τη διάρκεια και θέτει σοβαρά ερωτήματα γύρω από την δικαιοσύνη και το πως αυτή εφαρμόζεται.

Δημοσ.

φοβερη ερμηνεια απο ντι καπριο και ισως η καλυτερη ταινια στην οποια εχει παιξει

Άκου τι έπαθα: προτού ξεκινήσει η ταινία, σχολιάζω στη γυναίκα μου "Εντάξει, μου αρέσει ο Ντι Κάπριο, είναι φυσικά πολύ καλός ηθοποιός, αλλά νομίζω έχουν αρχίσει να το παρακάνουν με τους επαίνους."

Πρέπει να είναι η καλύτερη ερμηνεία του που έχω δει. Καταπληκτικός. Ιδιαίτερα η σκηνή όπου... (spoiler φυσικά)

βγάζει τα παιδιά του από το νερό. Με ανάγκασε να βάλω τα κλάματα ο άτιμος...

Παρεμπιπτόντως, η προφορά του στα γερμανικά ήταν άψογη! Συνήθως οι πιο πολλοί ηθοποιοί αδιαφορούν για τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτός το δούλεψε πολύ. Δυόμιση χρόνια μένω στην Αυστρία, ακόμη δε ακούγομαι τόσο καλά. :P

Ενός θέματος εννοώντας

ψυχολογικό θρίλερ με μυστήριο για το τι είναι τελικά πραγματικό και τι είναι συνωμοσία; Ή κάτι πιο συγκεκριμένο;

Το τέλος του πάντως μου είχε φανεί εξαιρετικό, ειδικά η τελευταία σκηνή και η τελευταία φράση του Ντι Κάπριο.

Υπάρχουν διάφορα μοτίβα που έχουμε ξαναδεί (και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έγινε τόσο καλά), αλλά ναι, κατά βάση εννοώ αυτό που γράφεις.

Το απομονωμένο νησί, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, τα απότομα βράχια, η μόνη επικοινωνία με τον έξω κόσμο είναι μια βάρκα, μου θύμισε πολύ το 10 μικροί νέγροι (ή 10 μικροί Ινδιάνοι ή and then there were none) της Αγκάθα Κρίστι. Ή το The Thing του 1980, αν το σκεφτείς, έχει το ίδιο κλίμα. Πρέπει βέβαια να παραδεχθώ ότι τρελαίνομαι για αυτό το σενάριο! Δώσε μου ταινία με τέτοιο set up και είμαι μέσα με τα χίλια!

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές ταινίες, όπου ουσιαστικά το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι από αυτά που βλέπουμε είναι πραγματικότητα και τι βρίσκεται στη φαντασία (στο όνειρο, είναι παραισθήσεις, είναι διαχμένη προσωπικότητα κτλ) του πρωταγωνιστή. Σε μια από αυτές μάλιστα πρωταγωνιστεί πάλι ο Ντι Κάπριο, όπου και πάλι έχει μια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν με τη γυναίκα του (το Inception φυσικά). Μάλιστα αν η ταινία είναι καλοφτιαγμένη, άνα πάσα στιγμή δεν μπορείς να ξέρεις προς τα που θα πάει η ανατροπή. Ακόμη και σε αυτήν την ταινία, θα μπορούσαν να σου πούνε ότι "όχι, πράγματι υπάρχει μια συνωμοσία όπου τον έπεισαν ότι είναι τρελός".

Αντίστοιχα θέματα έχουμε στο Abre los ojos, στο eXistenZ, σε ταινίες του Hitchcock, στο A beautiful Mind και σε άλλες.

Πάντως δεν τα λέω αυτά για να μειώσω την ταινία. Ίσως απλά εγώ προσωπικά να έχω δει πολλές ταινίες με αυτό το θέμα, που το μόνο που σημαίνει είναι ότι η ταινία δε με συγκλόνισε κιόλας. Αν ήταν μια από τις πρώτες του είδους που είχα δει, θα ήμουν ενθουσιασμένος.

Το τέλος, ενώ καταλαβαίνω την ποιητική του αξία, μου φάνηκε κάπως εγωιστική η απόφαση που παίρνει, τη στιγμή που με αυτό που κάνει αναιρεί τη δουλειά των γιατρών, που τελικά ήταν πετυχημένη (τον έκαναν καλά) και κανένας δε θα το μάθει ποτέ, οπότε αυτό θα αναιρέσει την έρευνα και θα πάει πίσω τη θεραπεία σε επόμενους ασθενείς. Αυτό φυσικά ταιριάζει με τον χαρακτήρα του ΝτιΚάπριο, που αναφέρει στην αρχή της ταινίας ότι δεν αξίζει και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τους κρατούμενους που είναι τέρατα και έχουν κάνει φριχτά πράγματα σε άλλους ανθρώπους, ενώ ο γιατρός του λέει ότι τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους. Ίσως με πείραξε γιατί συμφωνώ με την άποψη του γιατρού.

Εντάξει, όμως, γι' αυτό είναι οι ταινίες. Για να ανοίγουν τέτοια θέματα συζήτησης. Δεν παίρνει τίποτα αυτό από την ποιότητά της.

Δημοσ.

Léon (1994)

Gary Oldman Θεός! Τι να λέμε τώρα. Μακράν ο πιο underrated ηθοποιός. Ταινιάρα !

• Like 3
Δημοσ.

To Rush είναι ταινιάρα. Μη φοβάσαι τίποτα

Την ειδα χθες. Αρκετα καλη με καποιες πολυ ωραια σκηνοθετημενες στιγμες μεσα στο εργο και ωραια μουσικη επισης οπως αναφερθηκε.

Αν θα ελεγα κατι αρνητικο θα ηταν οτι οι περισσοτερες σκηνες εκτος πιστας ή που δεν ειχαν να κανουν με το racing γενικοτερα δεν ηταν και οτι καλυτερο...

Απ'αυτες μ'αρεσε παντως η ολη γνωριμια με την γυναικα του Λαουντα στην Ιταλια και το τελος στο υποστεγο. Καλα εννοειται οτι δεν συμπεριλαμβανω τις σκηνες στο νοσοκομειο που ηταν απιστευτες και δυνατες. Τι τραβηξε ο κακομοιρης.

• Like 1
Δημοσ.

Death Sentence (2007)

Τρομερή ταινία action-drama-crime με έναν εξαιρετικό όπως πάντα Kevin Bacon.

ρε φίλε θα διαφωνήσω.. μόλις την είδα γτ ακόμα και στο imdb εχει 6.8 αλλά θα έβαζα ενα 5.01. προσωπική αποψη παντα αλλα πολυ φτωχο σεναριο και σκηνοθεσια και ολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Link.png Site: StraightOutta Compton

Tαινια  γυρω απο την gangsta rap σκηνη  , το ξεκινημα ,οι ζωες και οι μουσικες καριερες  μεγαλων ονοματων του χωρου  και πως συνεπεσε αυτο  με την εξεγερση των γκετο εκεινη την περιοδο στις ΗΠΑ  .

Βλεπεται  πολυ ευχαριστα εχει σωστη ροη και κλιμακωση ,ειδικα  για οσους  την εζησαν εκεινη την περιοδο  εχει να πει παραπανω πραγματα .

Αν και δεν ημουν ποτε φαν  της rap  αλλα   της ηλεκτρονικης μουσικης (house),1000 φορες rap παρα ελληνικες μουσικες  αηδιες.

Φιλμ που σε εκπλησσει ευχαριστα με το ποσο καλο ειναι .

7.5/10 

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 5
Δημοσ.

MV5BNTY2MWFkOTMtMTlkMC00YzE0LTkzNjAtYzA5

Είδος ταινίας: Mystery, Thriller
Σκηνοθεσία: Afonso Poyart
Σενάριο: Sean Bailey, Ted Griffin
Ηθοποιοί: Jeffrey Dean Morgan, Anthony Hopkins, Colin Farrell

Ωραία ταινία για τους λάτρεις του είδους ...

Δημοσ.

Chinatown

Πολυ ωραιο και για το μηνυμα το ιδιο που προσφερει αλλα και σαν ερμηνειες και το noir ειδος του εργου. Τρομερο τελος.

• Like 1
Δημοσ.

Darbareye Elly

Iρανικη ταινία του 2009, του Asghar Farhadi, ο οποίος έκανε και το Jodaeiye Nader az Simin το οποιο φιγουράρει στο τοπ-250 του imdb. Κοντολογίς, ίδια φαση με το Jodaeiye Nader az Simin, σίγουρα πιο μέτριο. Τραγικές ιστορίες που μπορουν να συμβουν στον καθένα, τραβηγμένες με κάμερα στο χέρι για εξτρα ταραχή. Ο τύπος πρεπει να ειναι ο Κοκκινόπουλος του Ιράν. Δεν ειναι κακό σίγουρα, αλλά όχι και για 8,1 που παιρνει στο imdb. Θα έπρεπε να ειναι ενα κλικ μικρότερο γιατι απο κάποιο σημείο και μετά επαναλαμβανόντουσαν ίδιες καταστάσεις. 

6,8/10

• Like 3
Δημοσ.

Birdman

Περίεργη, όμως καλή ταινία. Φαίνεται λες και είναι γυρισμένη μόνο με μια λήψη...

Το ήξερες ότι υπάρχει πράγματι τέτοια ταινία; :-) 96 λεπτά, μια συνεχόμενη λήψη όλη η ταινία.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Ark

Δημοσ.

Το ήξερες ότι υπάρχει πράγματι τέτοια ταινία; :-) 96 λεπτά, μια συνεχόμενη λήψη όλη η ταινία.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Ark

Υπάρχει και πιο πρόσφατο εγχείρημα, με πολυ περισσότερες σκηνές και δράσεις.

MV5BMTc5NzQzNjk2NF5BMl5BanBnXkFtZTgwODU0

Victoria (Sebastian Schipper - 2015)

Απο το imdb: ''A young Spanish woman who has newly moved to Berlin finds her flirtation with a local guy turn potentially deadly as their night out with his friends reveals a dangerous secret.''

Η ταινία είναι γυρισμένη με μια κάμερα με τον καμεραμαν να μην κανει και ιδιαιτερες προσπάθειες να μην γινει αντιληπτός. (Βήματα, ανάσες κ.λ.π) Ωστόσο, δεν υποτίθεται ότι είναι κάποιου είδους mocumentary. Συνεπώς η ταινία έχει εναν δικό της τρόπο να σπάει το fourth wall.

Εκτός απο μια κάμερα, η ταινία γυρίστηκε και σε real time με μια μόνο λήψη, (όπως άλλωστε δηλώνει και στην αφισα της: ''One city, one night, one take'') πράγμα που φαίνεται αρκετά δύσκολο και αξιοσημείωτο μιας και κρατάει κοντά στις δυομιση ώρες.

Θα πρότεινα να την δείτε χωρίς καθόλου υπότιτλους. Κανένας απο τους πρωταγωνιστές δεν ειναι native speaker, και τα αγγλικά που χρησιμοποιούν είναι σπαστά, και τα χρησιμοποιούν απλά και μονο για να συννενοηθούν. Επίσης, υπάρχουν πολλά γερμανικά στην ταινία, και αν δεν ξερετε Γερμανικά (οπως εγω π.χ), θα μπορέσετε να μπείτε ακόμα πιο πολύ στο πνεύμα της ταινίας (καθώς και στον τίτλο της).

Long story short, σιγουρα δεν ειναι κατι αριστουργηματικό, αλλα σίγουρα είναι πολυ καλή. Θα συμφωνησω με το 7.8 του imdb, ισως και να εβαζα λιγο παραπάνω αν ήταν πιο μικρή σε διάρκεια.

• Like 3
Δημοσ.

ρε φίλε θα διαφωνήσω.. μόλις την είδα γτ ακόμα και στο imdb εχει 6.8 αλλά θα έβαζα ενα 5.01. προσωπική αποψη παντα αλλα πολυ φτωχο σεναριο και σκηνοθεσια και ολα.

Ε γούστα είναι αυτά.

Δημοσ.

Ε γούστα είναι αυτά.

καλά σίγουρα. κουβέντα να γίνεται! :)
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...