V for Vagelis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Το Die Welle το θυμάμαι να "αμερικανίζει" αρκετά, ίσως να έχει έντονες επιρροές από Hollywood. Την ένιωθα να ξεφεύγει από τα γερμανικά πρότυπα λογικής / ψυχολογίας.
gon1332 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Σίγουρα θα το δω! Συμφωνώ ότι το Das Experiment είναι πιο ευκολοξέχαστο. Το είχα δει πριν από χρόνια και δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα (εκτός από μια αηδιαστική σκηνή, μάλλον ξέρεις ποια λέω). Νομίζω ότι 1-2 σκηνές θα μου μείνουν από το Die Welle. Αυτό που με πείραξε πιο πολύ και τώρα το συνειδητοποιώ, είναι ότι η ταινία (die Welle) προσπαθεί να πείσει για μια κατάσταση "θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε", δείχνοντας μου χαρακτήρες με τους οποίους είναι αδύνατο να ταυτιστώ γιατί δεν καταλαβαίνω τις επιλογές τους. Ξέρω ότι έχουν συμβεί τέτοια πράγματα, αλλά το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτές τις καταστάσεις. Η ταινία δεν το διορθώνει αυτό. Αντίθετα, κάνω τώρα μια σύγκριση με το Crimes and Misdemeanors που είδα προχθές, όπου και πάλι ένας χαρακτήρας έχει να πάρει μια δύσκολη ηθική απόφαση και εκεί παρόλο που το βάρος είναι τεράστιο, νιώθω ότι εύκολα θα μπορούσα να είχα πάρει κι εγώ την ίδια απόφαση. Αν κατάλαβα τί εννοείς, αναφέρεσαι στο γεγονός ότι αυτό το περιστατικό το χρησιμοποιήσαν για να το γενικεύσουν σα μία κατάσταση που είναι αρκετά πιθανό να γίνει. Από τη δική μου οπτική γωνία, η ταινία είναι περισσότερο συμβολική και απλά χρησιμοποιεί τα πρόσωπα αυτά για να περάσει το νόημα που θέλει. Δηλαδή, δε θέλει να μας δείξει πως τα άτομα αυτής της ηλικίας μπορούν να φανατιστούν έτσι και να ξεφύγουν με αυτόν τον τρόπο. Ο δάσκαλος αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα (χωρίς κακές προθέσεις). Ο δάσκαλος όμως είναι σε θέση ισχύος σε σχέση με τα παιδιά και ασκεί επιρροή πάνω τους, οπότε τα τελευταία θεώρησαν πως αυτό που κάνει είναι σωστό και το πήραν στα σοβαρά. Συμβολικά αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε κάποιον που έχει κάποια εξουσία στον κόσμο και ο οποίος έχει επιρροή στη μάζα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα ο Χίτλερ. Η μάζα, απλά ακολουθεί τυφλά τον "ηγέτη", χωρίς να έχει άποψη, εφόσον έχει ταυτιστεί με συμβολισμούς και τις ιδέες αυτού. Παρεπιπτόντως, τώρα που πιάσαμε τα κοινωνικά, ταινιάρα είναι το American History X. Δε χρειάζεται περιγραφή. ΑΠΛΑ-ΔΕΙΤΕ-ΤΗΝ.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Πρέπει να το συζητήσουμε σε ξεχωριστό τόπικ αυτό, είναι μεγάλη κουβέντα.
firewalker Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Tropa De Elite (2007) Δυνατη/σκληρη αστυνομικη περιπετεια με πολυ καλο πρωταγωνιστη (Wagner Moura)κ πολυ καλη σκηνοθεσια Ειδικες δυναμεις της αστυνομιας vs διεφθαρμενων αστυνομικων vs εμπόρων, στις φαβελες της Βραζιλιας ΜΟυ αρεσε πολυ κ οσοι ειναι φαν του ειδους πρεπει να την δουν (οσοι δεν την εχουν δει μιας κ ειναι παλια ταινια) Και το 2 είναι καλό. http://www.imdb.com/title/tt1555149/ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Gwoemul - The host (2006) Καταπληκτικός σκηνοθέτης που σίγουρα ξέρει τι κάνει, καταπληκτική ταινία, μπορούμε να τη συζητάμε για ώρες. Όπως και το Memories of Murder. Ανυπομονώ να δω το Snowpiercer. Ας δει κάποιος τα 20 πρώτα λεπτά και μετά ας μπορεί ας την σταματήσει. Μετά από κάτι τέτοιες ταινίες, το μόνο που σκέφτομαι συνέχεια είναι γιατί καθόμαστε και βλέπουμε τόσο πολύ αμερικάνικο κινηματογράφο, όταν υπάρχουν τέτοιες ταινίες.
gon1332 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Το Snowpiercer είναι ταινιάρα. Εμένα μου άρεσε. Περιμένω σχόλια.
xavier Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 γιατι στη κορεα βγαζουν μια καλη ταινια καθε 2-3 χρονια...το hwayi και το yellow sea ηταν οι τελευταιες καλες που ειδα...
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 γιατι στη κορεα βγαζουν μια καλη ταινια καθε 2-3 χρονια...το hwayi και το yellow sea ηταν οι τελευταιες καλες που ειδα... Υπάρχουν κι άλλες πολλές χώρες. Και δεν είναι λες και οι ΗΠΑ βγάζουν τέτοια διαμάντια συχνά. Βγάζουν που και που, αλλά οι πιο πολλές είναι συνταγογραφημένες.
xavier Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Υπάρχουν κι άλλες πολλές χώρες. Και δεν είναι λες και οι ΗΠΑ βγάζουν τέτοια διαμάντια συχνά. Βγάζουν που και που, αλλά οι πιο πολλές είναι συνταγογραφημένες. μπα, δεν υπαρχουν πολλες αλλες χωρες...η γαλλια και η αγγλια ειναι χολιγουντ επισης. για ολους τους αλλους ισχυει το ιδιο, μια καλη ταινια καθε 2-3 χρονια... δεν ειναι οτι οι αμερικανοι ειναι καλυτεροι, απλα ειναι ποσοτικο το θεμα...οι ανθρωποι ειναι βιομηχανοι και οι υπολοιποι ειναι περιπτερα...
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 μπα, δεν υπαρχουν πολλες αλλες χωρες...η γαλλια και η αγγλια ειναι χολιγουντ επισης. για ολους τους αλλους ισχυει το ιδιο, μια καλη ταινια καθε 2-3 χρονια... δεν ειναι οτι οι αμερικανοι ειναι καλυτεροι, απλα ειναι ποσοτικο το θεμα...οι ανθρωποι ειναι βιομηχανοι και οι υπολοιποι ειναι περιπτερα... Δε συμφωνώ ούτε για τη Γαλλία, ούτε για την Αγγλία. Και τα θέματα και το στιλ και η όλη προσέγγιση δεν είναι σαν του Χόλιγουν, και επίσης υπάρχουν Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιράν, Κίνα και πολλές ακόμη χώρες. Προφανώς οι ΗΠΑ βγάζουν περισσότερες, αλλά όταν συνεχώς αναμασούν τα ίδια και τα ίδια και βγάζουν συνεχώς τα ίδια διδάγματα, ε, στο τέλος καταντάει προπαγάνδα και βαρεμάρα. Λες και δεν υπάρχει δεύτερη άποψη είναι. Ξαφνικά βλέπεις κάτι φτιαγμένο από ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και θυμάσαι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να βλέπεις τον κόσμο.
xavier Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 καλο σινεμα ειναι καλοδεχουμενο απο παντου...δεν εχει σημασια απο που προερχεται... 1
Luxx Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Crimson Peak. Την ταινια εσωσε ο Tom Hiddleston. Γοτθικο Horror. Ισως μοναδικο στο ειδος του. 7/10
Fotis13 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Site: EVEREST Αν και εχω ιδιαιτερες σχεσεις με το αντικειμενο της ταινιας και την περιμενα με μεγαλη ανυπομονησια οχι μονο λογω θεματος αλλα και λογω της πραγματικης ιστοριας αφου ειναι θρυλικη στους ορειβατικους κυκλους . Αρα ειχα πολυ μεγαλες απαιτησεις απο το φιλμ οπως ειμαι με καθε τι που αγαπω. Δυστυχως δεν τις δικαιωσε στο επιπεδο της κλιμακωσης της υποθεσης ,των ερμηνειων και της γενικοτερης αισθησης που αφησε . Μονο το επιπεδο της παραγωγης σταθηκε ανταξιο . 7/10 Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2016 από Fotis13 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Νοτιάς [3.5/5] Σε επιφανειακό κομμάτι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το έργο είναι μια κωμωδία με ευαίσθητο χιούμορ, πιστό στην αισθητική της «Κουζίνας». Ο Μπουλμέτης, όμως, δεν αγγίζει μόνο επιδερμικά το θέμα του, αλλά το πάει ένα βήμα παραπέρα, μετατρέποντας το σινεμά σε μια διέξοδο μέσω της φαντασίας από τα δεινά. http://moviemoviemovieworld.blogspot.gr/2016/01/355.html
gon1332 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Site: EVEREST Αν και εχω ιδιαιτερες σχεσεις με το αντικειμενο της ταινιας και την περιμενα με μεγαλη ανυπομονησια οχι μονο λογω θεματος αλλα και λογω της πραγματικης ιστοριας αφου ειναι θρυλικη στους ορειβατικους κυκλους . Αρα ειχα πολυ μεγαλες απαιτησεις απο το φιλμ οπως ειμαι με καθε τι που αγαπω. Δυστυχως δεν τις δικαιωσε στο επιπεδο της κλιμακωσης της υποθεσης ,των ερμηνειων και της γενικοτερης αισθησης που αφησε . Μονο το επιπεδο της παραγωγης σταθηκε ανταξιο . 7/10 Είναι στη λίστα μου αυτή η ταινία. Μία άλλη ταινία ίδιας θεματολογίας που δεν έχω δει ακόμη είναι το Nordwand. Έχω ακούσει καλά λόγια. Μία που έχω δει είναι το Touching the void. Η ταίνια είναι κάτι σα ντοκιματέρ, εφόσον διηγούνται οι ίδιοι η επιζώντες, αλλά κρατάει την αγωνία σε καλά επίπεδα και δείχνει τι μπορεί να συμβεί σε τέτοια μέρη και προπάντως το πως σκέφτεται κάποιος όταν ξέρει ότι θα πεθάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις