Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=mvxDE-PBu5o

Γροθιά στο στομάχι. Η ταινία σε αφήνει μετά το τέλος, καθηλωμένο στην πολυθρόνα , πλημμυρισμένο από συναισθήματα.

Γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα και γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Λάνθιμος ( που αναρωτιέμαι γιατί είναι σκηνοθέτης).

8.5/10

• Like 3
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το cosmos είναι ένα σοβαρό ντοκιμαντέρ το cloud atlas ένας αχταρμας από διάφορες ιστορίες που στο τέλος και καλά συνδέονται και βγάζεις ένα γενικό νόημα.

Δεν εξετάζω ποιότητα ταινίας, ούτε καν την επιτυχία της εκτέλεσης, αλλά την κεντρική ιδέα της και μόνο αυτή. Το κοινό στοιχείο και των τριών είναι ότι σε κάνουν, λιγότερο ή περισσότερο, να σκεφτείς.

Δημοσ.

Όλο γι αυτό το seven διαβάζω κι ακόμη δεν εχω κάτσει να το δω. Κατά ενα μυστήριο λόγο σκέφτομαι ότι δεν θα μου αρέσει και θα χάσω τον χρόνο μου τζάμπα. Ειναι πολύ λίγες οι ταινίες που το παθαινω αυτό και θα αποφασίσω να κάτσω να την δω καθαρά σαν αγγαρεία. Ήδη αγχώθηκα με την σκέψη ότι πρέπει να την βάλω στο προγραμμα.

Δημοσ.

Χαχα. Απλά δες την. Το κακό με εμένα είναι με το σουλατσάρισμα στο internet είχα ήδη φάει το spoiler για το τέλος χωρίς καν να ξέρω ότι υπάρχει αυτή η ταινία.

Δημοσ.

Resident Evil: Retribution 3D

Διασκεδαστική ταινία. Έχει κενά μπόλικα, ανεξήγητες καταστάσεις, σφαίρες πετάνε χιλιάδες, αλλά η ταινία είναι διασκεδαστική. Η Mila είναι απόλαυση να την βλέπεις. Το 3D καλό.

Γενικώς τώρα που τελείωσα την πενταλογία των Resident Evil μπορώ να πω πως αξίζει να τα δουν οι οπαδοί της δράσης. Σαν ξεκομμένες ταινίες μπορεί να έχουν τα προβλήματά τους αλλά σαν σειρά σε βάζουν σε έναν εναλλακτικό κόσμο. Τα εφέ βελτιώνονται σταδιακά από την πρώτη ταινία προς την πέμπτη. 

Δεν έχω παίξει καθόλου τα παιχνίδια για να ξέρω αν οι ταινίες έχουν στοιχεία απο αυτά (που δεν έχουν και πολλά απο όσο έχω διαβάσει). 

Eπίσης είδα το πρώτο επεισόδιο από την μίνι σειρά του BBC

War and Peace (2016)

Ωραίο, με υψηλά Production values. Οι ηθοποιοί δεν μου πολυταιριάζουν στους ρόλους αλλά πιστεύω σε αυτό φταίει πως είχα δει και την παλιά ρώσικη 8ωρη ταινία που τους είχε πετύχει πολύ καλά. Νομίζω πάντως πως πρέπει κάποιος να το δει για να έχει μια σχέση με αυτό το αριστούργημα της λογοτεχνίας. 

Δημοσ.

Χθες πήγα και ξαναείδα το Star Wars σε έναν απ'τους πιο παλιούς ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το Αελλώ. Λειτουργεί απ'το 1939 και ενώ πήγαινα στον 1ο όροφο είδα μια μηχανή προβολής απ'το 1945 που την είχαν τοποθετημένη δίπλα στην σκάλα, σαν να υποδέχεται το κοινό [προσπαθώ να ανεβάσω την φωτογραφία της μηχανής να την δείτε κι εσείς αλλά μου βγάζει κάποιο error γαμώτο, θα ξαναπροσπαθήσω πιο μετά].

Και αφού το Star Wars το βαθμολόγησα ήδη σε προηγούμενο post, εδώ θά'θελα απλά να πω ρε παιδιά να μην εγκαταλείπουμε τους παλιούς κινηματογράφους της πόλης μας...κρίμα να αφήσουμε την ιστορία να χαθεί, μην πάνε για κλείσιμο τα παλιά σινεμά.

aello.jpg?w=750&h=602

• Like 3
Δημοσ.

Όλο γι αυτό το seven διαβάζω κι ακόμη δεν εχω κάτσει να το δω. Κατά ενα μυστήριο λόγο σκέφτομαι ότι δεν θα μου αρέσει και θα χάσω τον χρόνο μου τζάμπα. Ειναι πολύ λίγες οι ταινίες που το παθαινω αυτό και θα αποφασίσω να κάτσω να την δω καθαρά σαν αγγαρεία. Ήδη αγχώθηκα με την σκέψη ότι πρέπει να την βάλω στο προγραμμα.

απλα υπεροχη
  • Like 2
Δημοσ.

Και αφού το Star Wars το βαθμολόγησα ήδη σε προηγούμενο post, εδώ θά'θελα απλά να πω ρε παιδιά να μην εγκαταλείπουμε τους παλιούς κινηματογράφους της πόλης μας...κρίμα να αφήσουμε την ιστορία να χαθεί, μην πάνε για κλείσιμο τα παλιά σινεμά.

Τα σινεμα ειναι ηδη απομειναρι αλλης εποχης. Ποτε δε θα καταλαβω γιατι νοσταλγουμε ταλαιπωρες καταστασεις και εποχες ξεπερασμενες - απο τις οποιες εν τελει δεν εχουμε χασει απολυτως τιποτα. Whatevs.

Ειδα χθες το "The Big Short". Self-proclaimed "drama" για τη καταρρευση της housing φουσκας στις ΗΠΑ around 2008. Σαν σινεμα, μετριο, αλλα σιγουρα διδακτικο. Δειτε το στο σπιτι σας, ιδανικα με παρεα that guy που δοξαζει το Μαρξ και ειρωνευεται τον καπιταλισμο σε καθε ευκαιρια που του δινεται. Εκτος και αν θελετε ενα ηρεμο βραδυ.

Δημοσ.

Τα σινεμα ειναι ηδη απομειναρι αλλης εποχης. Ποτε δε θα καταλαβω γιατι νοσταλγουμε ταλαιπωρες καταστασεις και εποχες ξεπερασμενες - απο τις οποιες εν τελει δεν εχουμε χασει απολυτως τιποτα. Whatevs.

Δεν μίλησα για νοσταλγία για κάποια εποχή που δεν έχω ζήσει. Απλά δηλώνω λάτρης του σινεμά και της πόλης μου και μ'αρέσει να προσπαθώ κι εγώ να διατηρήσω την ιστορία της. Τόσο περίεργο, τόσο κατακριτέο; Whatevs. Πάμε παρακάτω.

• Like 2
Δημοσ.

@nenya

Ιντεαλ, αστυ φανταζομαι εχεις παει. Το στυλ του ιντεαλ μ' αρεσει τοσο πολυ....

Παλιους προβολεις για display εχουν στα ιντεαλ, αστυ, ταινιοθηκη, δαναος, ελλη;;;

• Like 1
Δημοσ.

Απο αυτο και μονο καταλαβαινω οτι εισαι πολυ μικρη και  οτι εχεις ζησει μονο με village

Τα village  ειναι  εκλεισαν πολλα ωραια σινεμα

Βασικα αν καποιος δεν εχει παει σινεμα στο απολλων,ιντεαλ,αττικον,η δεν προλαβε τοτε δεν ξερει τι χανει

• Like 3
Δημοσ.

Η εμπειρία του σινεμά δεν έχει αντικατασταθεί από κάτι άλλο και ούτε γίνεται να αντικατασταθεί. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στις μεγάλες οθόνες και τα ηχοσυστήματα των home cinema, αλλά το σινεμά δεν είναι μόνο αυτό.

Και μόνο το γεγονός ότι κάθεσαι σε μια μεγάλη αίθουσα μαζί με πολλούς ακόμη ανθρώπους, αλλάζει εντελώς την εμπειρία. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος μαγείας (τίποτα μεταφυσικό, είμαι σίγουρος ότι εξηγείται). Για τον ίδιο λόγο υπάρχουν ακόμη αίθουσες συναυλιών, θέατρα, ποδοσφαιρικά γήπεδα κτλ. Δικαίωμα βεβαίως του καθενός να μην του αρέσει αυτό, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που πρόκειται να χαθεί.

Δημοσ.

The Fifth Element

http://www.imdb.com/title/tt0119116/

Ειχα να την δω παρα πολλα χρονια!

Πραγματικα καταπληκτικη ταινια με ωραιους διαλογους,σεναριο αλλα και τρομερος απλα Bruce Willis.Ο ρολος του ταιριαξε γαντια οπως και της Milla.Μου αρεσε παρα πολυ το ολο cyberpunk στοιχειο της ταινιας.

7/10

• Like 4
Δημοσ.

Πολύ καλή ταινία είναι η "The sixth sense" με Bruce Willis. Πολύ καλό thriller. Από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) του είδους της ταινία. Απίστευτη ατμόσφαιρα και δυνατό τέλος.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...