Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε εγώ ούτε εσύ ξέρεις την σχέση της με την πραγματικότητα.

Και δεν με ενδιαφέρει.

Οτι να ναι. Κάποιοι μπορεί και να ενδιαφερόμαστε για τη πραγματικότητα και να μη λέμε απλά λόγια του αέρα, οπότε μη βιάζεσαι... Από κει και πέρα προς τι το επιθετικό ύφος; Εσύ γύρισες τη ταινία και προσβλήθηκες;

Από τη προβολή της ταινίας μέχρι σήμερα έχουν βγει κάποια πράγματα προς τα έξω... Πχ. σχετικά με το ρόλο των βασανιστηρίων, τις πηγές πληροφόρησης για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν ή το ρόλο της CIA για τη παραγωγή και τη τελική έγκριση της ταινίας.

Για όσους ενδιαφέρονται:

The documentary accuses the CIA, which had been heavily criticized for its use of waterboarding and other forms of torture in its treatment of Al Qaeda suspects, of using Bigelow to push its own agenda — to show that torture yielded actionable intelligence, that waterboarding got a suspect to give up information that led the CIA to the most wanted terrorist on earth. "Zero Dark Thirty" includes a dramatic scene of a suspect being waterboarded and then later giving up information that many years thereafter leads to bin Laden's location.

That account was questioned in 2013 and 2014 by investigators working for the Senate Intelligence Committee, which also issued a lengthy report in December that challenged the CIA's assertions on the effectiveness of torture.

In fact, Sen. Dianne Feinstein, then the chair of the intelligence committee, was so incensed by "Zero Dark Thirty's" depiction of torture's effectiveness that she walked out of an advance screening of the movie after only 15 to 20 minutes.

"I couldn't handle it because it's so false," she told "Frontline."

"The movie left the American people with the impression that torture worked and that without it we never would have been able to trace the trail back to Abbottabad and to find bin Laden," former Bush administration counterterrorism official Richard Clarke told "Frontline."

And former Sen. Mark Udall (D-Colorado), who was a member of the intelligence committee, calls the movie "a form of propaganda, so that the general public believes this is what happened when in fact the facts don't prove that to be the case."

http://www.businessinsider.com/a-us-senator-walked-out-of-bin-laden-raid-movie-zero-dark-thirty-because-it-was-so-false-2015-5?IR=T

http://www.businessinsider.com/cia-helped-produce-zero-dark-thirty?IR=T

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/05/19/zero-dark-thirty-was-filled-with-cia-lies.html

http://www.nytimes.com/2012/12/09/opinion/sunday/bruni-bin-laden-torture-and-hollywood.html

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πραγματι , αλλο οι ταινιες φαντασιας και σεναριου , αλλες οι ταινιες που προσπαθουν να αναπαραστησουν μια εκδοχη μιας ιστοριας και αλλο να προσπαθουν να διαμορφωσουν την κοινη γνωμη κοινως ταινες προπαγανδιστικες , οι αποστασεις ειναι τεραστιες κατα την αποψη μου και θα ηταν αφελεια να μην ειναι κριτικος απεναντι στο τι βλεπει απο που προερχεται και τι εξυπηρετει. 

ακομη και σε τι ταινιες με ασχετη θεματολογια προς αυτην που μπορει να υποπεσει σε προπαγανδα παλι νομιζω οτι οφειλει καποιος να ειναι κριτικος απεναντι στο τι τασεις προκαλει και αν δινει θεμελια για να στεριωσει σε αλλη φαση η προπαγανδα .

τα στουντιο δεν ειναι αμετρητα και η δομη τους ειναι ιεραρχικη και σε πολλες περιπτωσεις δεν αποκλειεται να καταληγουν στις ιδιες τσεπες , να το πω απλοικα .

αν μη τι αλλο , οντας κριτικος και λιγο υποψιασμενος δινει μια επιπλεον στρωση πλοκης , ακομη σε ψιλοαδιαφορες παραγωγες . :P

Δημοσ.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Κανείς δεν λέει πόσο % ακολουθεί πιστά την πραγματικότητα η ταινία.

Επίσης λίγα άτομα στον πλανήτη, μπορούν να δώσουν την απάντηση.

Εικασίες και θεωρίες συνομωσίας δεν ανήκουν σε έναν νοήμοντα θεατή.

Ο τελευταίος βλέπει μια ταινία και την κρίνει ως ταινία. Ως ταινία είναι για 9/10 ( για εμένα).

Αν έχει προπαγανδιστικό σκοπό , ποσώς με ενδιαφέρει και φυσικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ.

Αλίμονο αν περίμενα μια ταινία για να αποκτήσω άποψη.

Φιλικά.

• Like 1
Δημοσ.

εγω πιστευω αν ηθελες να διαμορφωσεις αποψη δεν θα εχανες ευκαιρια να προβληματιστεις (και απεναντι στην αποψη που μπορει να εχεις σχηματισει)  ... 

Δημοσ.

επιτέλους και κάποιος που συμφωνώ μαζί του για αυτές τις ταινίες (τριολογια)....

ουφ δεν είμαι ο μόνος.....είχα αρχίσει να ανησυχώ για το γούστο μου...

νταξ οι κωμωδιες ειναι περιεργο ειδος...ο καθενας γελαει με διαφορετικα πραγματα. και εμενα δεν μου αρεσε καθολου το χιουμορ των ταινιων του wright με τον peg, αντιθετα μου αρεσε πολυ το scot pilgrim του wright και ειδα πολυ ευχαριστα το how to lose friends με τον peg...

τι να κανουμε, ο καθενα με τα γουστα του...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμπαθητικο το chiraq του spike lee, αδικη η βαθμολογια στο ιμδβ, αλλα ισως λογικη λογω των haters

big short, παρα πολυ καλο

Επεξ/σία από xavier
Δημοσ.

Να κάνω ποδαρικό!

Καλή χρονιά με πολλές ταινίες σε όλους.

Sicario (2015)

Τρομερή ταινία. Άγχος και πραγματική ένταση. Μουσική που δημιουργεί το "heart rate" ανάλογα την σκηνή όπως αρμόζει.

Action movie στα καλύτερα της. 

Μου έκανε θετική εντύπωση η "εσωτερική" ανατροπή στο ποιο είναι το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας (καθαρά υποκειμενική βέβαια άποψη).

Προτεινόμενη οποίος θέλει action movie.

8/10

Σειρά έχει πλέον να δω και τις άλλες 2 ταινίες του directora που μου λείπουν (The enemy + Incendies)

• Like 4
Δημοσ.

Να κάνω ποδαρικό!

Καλή χρονιά με πολλές ταινίες σε όλους.

Sicario (2015)

Τρομερή ταινία. Άγχος και πραγματική ένταση. Μουσική που δημιουργεί το "heart rate" ανάλογα την σκηνή όπως αρμόζει.

Action movie στα καλύτερα της. 

Μου έκανε θετική εντύπωση η "εσωτερική" ανατροπή στο ποιο είναι το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας (καθαρά υποκειμενική βέβαια άποψη).

Προτεινόμενη οποίος θέλει action movie.

8/10

Σειρά έχει πλέον να δω και τις άλλες 2 ταινίες του directora που μου λείπουν (The enemy + Incendies)

εμενα τα αλλα 2 μου αρεσαν πιο πολυ

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ τη γύρισα τη χρονιά με παρεούλα σπίτι και The martian. 

Δεν ήταν κακή αλλά περίμενα περισσότερα. Πολύ "αμερικανιά" γαμώτο και με χαλάει αυτό. Βέβαια κλάσης ανώτερο από την πατάτα Prometheus αλλά και πάλι πολύ meh. Πολλά happenings, πολύ εύκολα περνούσε ο χρόνος στην ταινία και γενικά πολύ "βολικά" όλα. Υπερβολικά στημένο δηλαδή. Παρά αυτά πέρασε ευχάριστα η ώρα και δεν βαρέθηκα οπότε θα της βάλω ένα 7/10. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ τη γύρισα τη χρονιά με παρεούλα σπίτι και The martian. 

Kαι εγω το ιδιο ακριβως επραξα και η κριτικη σου με βρισκει σε ολα συμφωνο!Την ιδια βαθμολογια θα του εβαζα και εγω!! (xtra points για το απροσδοκητα ευστοχο χιουμορ)

Σημερα το μεσημερακι την εβγαλα με το Anguish που καποιοι το προτειναν.

ΜΕΓΑΛΗ πατατα....κανει το It Follows να δειχνει μπροστα του, 'Αποκαλυψη τωρα'

3/10

Δημοσ.

Burnt με τον πολυ καλο cooper!!!

Ταινια που εχει να κανει με την μαγειρικη οποτε καλο ειναι να εχετε φαει πριν την δειτε γιατι θα παρελασουν απο μπροστα σας πολλες λιχουδιες..Ωραιες ερμηνειες,λιγο κομεντι λιγο δραμα λιγο ερωτας αν κ δεν ειχαν πολυ χημεια ο cooper με την sienna.. 

post-342417-0-09802700-1451698004_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποδαρικό στο σινεμά με Star Wars. <br>

Χωρίς να έχω ακούσει ούτε ένα σποιλερ, χωρίς να έχω διαβάσει ούτε μια κριτική, πήγα και είδα την ταινία και πέρασα καλά :) <br>

Υπηρχε συσχετισμός με Return of the Jedi κλπ οπότε γούσταρα.<br><br>

Μαζί με το nostalgia factor θα έβαζα ένα 7.5/10. Πολύ καλή η ηθοποιός που έπαιζε την Ray αλλά και ο Poe και ο Finn. Προσεγμένα τα σκάφη, ωραίες μάχες, αλλά το soundtrack όχι τόσο καλό όσο στις παλιές ταινίες.<br>

Ξαναβλεπεται ευχάριστα, κι ας μην έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο το σενάριο.

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 7
Δημοσ.

Spring 2014

Well, Δεν ηταν κακο αλλα ηταν περισσοτερο love story αποτι horror. Επίσης ειχε εξαιρετικά πλάνα απο Ιταλία.

Σε περίπτωση που δείτε κανά review να γραφει οτι ειναι horror movie of the year, απλώς προσπεράστε το.

• Like 1
Δημοσ.

Knight of Cups

Θυμαστε αυτες τις ταινίες που ξεκινανε με 2-3 λεπτά ακαταλαβίστικων σερι σκηνων η μια πισω απο την αλλη συνοδεια μουσικης φαση ''τελείωσε ο πόλεμος'', με την φωνη του πρωταγωνιστη να μιλάει ποιητικα πανω απο τις σκηνες, και που συνηθως τελειωνουν με μαυρη οθόνη για 5 δευτερόλεπτα, με την οποια σου λεει ο σκηνοθετης οτι τωρα ξεκιναει βασικα η ταινία και σκοπος ειναι να καταλαβεις αυτα τα ακαταλαβίστικα που ειδες στην αρχη? Ε καντε τα 2-3 λεπτά, 2 ωρες και έχετε το Knight of Cups. Συμμετεχει: η πλάτη του Κριστιαν Μπέιλ.

Αφόρητο. Όσοι προσπαθησετε να το δειτε, πειτε μου σε ποιο λεπτό το κλείσατε.

• Like 1
Δημοσ.

Knight of Cups

Θυμαστε αυτες τις ταινίες που ξεκινανε με 2-3 λεπτά ακαταλαβίστικων σερι σκηνων η μια πισω απο την αλλη συνοδεια μουσικης φαση ''τελείωσε ο πόλεμος'', με την φωνη του πρωταγωνιστη να μιλάει ποιητικα πανω απο τις σκηνες, και που συνηθως τελειωνουν με μαυρη οθόνη για 5 δευτερόλεπτα, με την οποια σου λεει ο σκηνοθετης οτι τωρα ξεκιναει βασικα η ταινία και σκοπος ειναι να καταλαβεις αυτα τα ακαταλαβίστικα που ειδες στην αρχη? Ε καντε τα 2-3 λεπτά, 2 ωρες και έχετε το Knight of Cups. Συμμετεχει: η πλάτη του Κριστιαν Μπέιλ.

Αφόρητο. Όσοι προσπαθησετε να το δειτε, πειτε μου σε ποιο λεπτό το κλείσατε.

ουτε με αυτο το καστ δεν βλεπετε ε? μισω τον μαλικ αφανταστα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...