alex_000 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Site: MrNobody. Πάρα πολύ σπάνια δεν καταφέρνω να τελειώσω ταινία. Πρέπει να μου έχει τύχει λιγότερες από 5 φορές στην ζωή μου, και δεν φανταζόμουν ότι θα γίνει με ταινία που έχει σχεδόν 8 στο imdb (!!). Το προσπάθησα σε 2 φάσεις είδα λίγο πιο πάνω από την μέση (αρκετό πράμα βεβαία γιατί είναι 2.5 ώρες ταινία) και το αποφάσισα ότι μάλλον θα μείνει μισοτελιωμένο. Ότι και να θέλει να μας πει αυτό το κολάζ άσχετων σκηνών θα πρέπει να το πει πολύ πιο γρήγορα από τις δυόμισι ώρες. Προσπαθεί να αφηγηθεί μια ιστορία σχετικά με τον Mr Nobody και τα διάφορα μονοπάτια που θα έπαιρνε η ζωή του ανάλογα με τις επιλογές του, αλλά το αποτέλεσμα είναι ξεκάρφωτες σκηνές άσχετες μεταξύ τους σε μια ταινία με ελάχιστη δομή και κανένα γενικό νόημα. (πως είναι το Lola Rennt? καμία σχέση) Καλογυρισμένη πάντως και οι ερμηνείες είναι μια χαρά. Όμως της λείπει το στυλ ενώ είναι τελείως flat χωρίς δυνατές σκηνές, και αρκετά απρόσωπη. Πώς βλέπουμε μια ταινία που είναι του Wes Andersen πχ και καταλαβαίνουμε αμέσως ότι είναι δική του? Ακριβώς το αντίθετο. Μου φαίνεται σαν "παγίδα" που λόγω του abstractness, της έλλειψης δομής και του confusion σε συνδυασμό με την καλή. φωτογραφία, soundtrack και ερμηνείες παγιδεύει τον θεατή να βαθμολογήσει από 7 και πάνω μην τυχών φανεί ότι έχασε το νόημα και τον κοροϊδέψουν οι κουλτουριάρηδες φίλοι τού. Φαίνεται όμως ότι το "νόημα" αυτό δεν υπάρχει αλλά δυστυχώς για την ταινία η ύπαρξη κάποιου βαθύτερου νοήματος είναι το κύριο συστατικό σε αυτό το είδος abstract ταινιών. Δεν βαθμολογώ γιατί δεν το είδα όλο. -------------------- Site: Amricansniper Clint Eastwood εγγύηση. Συμφωνώ στο περίπου με την βαθμολογία του imdb. Θα έβαζα παραπάνω αν τέλειωνε πιο ομαλά. Εξαιρετικός ο Bradley Cooper. Επίσης τρομερή ιστορία βασισμένη στο βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο "ήρωας' 7/10 Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2015 από alex_000 2
kgian Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Συμφωνώ για το mr Nobody. Εγώ ξεκίνησα να βλέπω το Οικογένεια Μπελιέ αλλά μετά απο 15 λεπτά θέασης μου φάνηκε πολύ χάλια και το παράτησα, κάτι που κάνω εξαιρετικά σπάνια. Συνεχίσαμε και ειδαμε το big eyes http://www.imdb.com/title/tt1126590/?ref_=nv_sr_1το οποίο ήταν πολύ καλογυρισμένο, με ωραία ατμόσφαιρα της εποχής και αρκετά κοντά στην πραγματική ιστορία. Ωραίες ερμηνείες και βλέπεται άνετα, χωρίς να σε συγκλονίζει αλλά και χωρίς να βαριέσαι. 1
star12 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 PIXELS Eνταξει το περιμενα χειροτερο, αλλα τουλαχιστον βλεποταν.Ειναι μια ταινια που παρα το ηλιθιο σεναριο, και τις αμετρητες τρυπες, και οτι δε παιρνει σοβαρα τον εαυτο της,εχει τη πλακα της και ετσι περνα καπως ευχαριστα η ωρα.Τα αστεια δεν ειναι τιποτα γουαω και ο ανταμ σαντλερ για αλλη μια φορα μας δειχνει το ανυπαρκο κομικο ταλεντο του,αλλα σαν ταινια με εφε αξιζει να το δεις στο σινεμα. διαφορετικα δεν ειναι ομως οτι χανεις και τιποτα.Ενα καλο παντως που χει το εργο ειναι η αναφορα στα 80 ς και για τους ψιλονοσταλγικουσ ισως αρεσει λιγο παραπανω.
Daemonos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Είδε κανείς το Southpaw?! Πρέπει να είναι εργάρα!! θα πάω την Παρασκευή το πιθανότερο. http://www.imdb.com/title/tt1798684/
adi32 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 http://www.imdb.com/title/tt2325977/?ref_=nm_flmg_act_8 Strangerland Μετα κι απο αυτο σκεπτομαι να μην ξαναδω αγνωστη ταινια παρα μονο σειρες Πρεπει να κοιμηθηκα και καμια ωρα συνολο μεσα στο εργο αλλα δεν εχασα και τιποτα
alex_000 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Site: Truestory Απλοϊκό αλλά βλέπεται ευχάριστα. Το καλύτερο σημείο του είναι οι fair ερμηνείες των προταγωνιστών. Η σκηνοθεσία ταιριάζει με το είδος αλλά γενικά είναι κάπως flat από ένα σημείο και μετά και το ενδιαφέρον του θεατή μειώνεται όσο προχωράει η ταινία, κάτι που θα έπρεπε να είναι ακριβώς το αντίθετο όπως συνηθίζεται σε αυτό το είδος ταινιών. Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία βέβαια και είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι. Όποιος ψάχνει το τρελό δικαστικό thriller ας μείνει στο Site: "Afew good men" 6/10 1
Aristomaxos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Είδα κι εγώ το Backcountry, αφού το πρότειναν μερικά παιδιά απ' το τοπίκιον. Μου άρεσε πολύ. Μπορεί η μισή ταινία να κυλάει αργά, αλλά δε με χάλασε. Ήταν αναγκαίο για να δείξει πόσο απροετοίμαστοι ήταν. 7 / 10 1
viper2005 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Είδα κι εγώ το Backcountry, αφού το πρότειναν μερικά παιδιά απ' το τοπίκιον. Μου άρεσε πολύ. Μπορεί η μισή ταινία να κυλάει αργά, αλλά δε με χάλασε. Ήταν αναγκαίο για να δείξει πόσο απροετοίμαστοι ήταν. 7 / 10 μα ειχαν spray =] in other movies dark moon rising 2014 κοιταω την βαθμολογια και λεω "ας κατεβασω"; παταω play Και μετα απο 5 λεπτα ξανακοιταω την βαθμολογια για να δω αν μπερδεψα κατι. Ξανακοιταω το πληθος το ψηφων και το μονο λογικο συμπερασμα ειναι οτι ολοι οι κατοικοι της πολης που γυριστηκε η ταινια ψηφησαν θετικα. Με λιγα λογια, μην κατεβασετε. 1
yanc Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Child 44 Eνα καλο βιβλιο κατακρεουργηθηκε. Με δυσκολια παρακολουθειται ενω ακομα και τεχνικα εχει απαραδεκτα σημεια. Δειτε το Citizen X καλυτερα αν θελετε να μαθετε την ιστορια του κιλερ. 5/10
alex_000 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Site: trueromance (1993) το είχα ξαναδεί πριν 20 χρόνια και δεν θυμόμουν πολλά. Το σενάριο (που φαίνεται ότι είναι του Ταραντίνο από τα πρώτα 2 λεπτά της ταινίας) είναι το μεγαλύτερο αλλά όχι μόνο ατού. Εκπληκτικό cast από αυτά που δεν συμβαίνουν σήμερα (Cristofer Walken, Dennis Hopper (rip). Gary Oldman, Brad Pitt, Cristian Slater και ο μακαρίτης ο Gandolfini, ). H Patricia Arquette στον ρόλο της ζωής της αξίζει η ταινία για αυτήν και μόνο. Dennis Hopper και Gandolfini παίζουν 3 λεπτά ο καθένας, σε σκηνές όμως που άφησαν εποχή.. 7.5 γιατί όσο το έβλεπα σκεφτόμουν "γιατί ρε πούστη να μην το έχει σκηνοθετήσει ο Ταραντίνο", θα είχαμε ενα "μικρό pulp fiction". Η σκηνοθεσία είναι μέτρια αλλά όχι κακή. Είναι πιο... generic και, αν εξαιρέσουμε το σενάριο, της λείπει το στυλ που μοιράζει απλόχερα στις ταινίες του ο Ταραντίνο. Ο Ταραντίνο επίσης ποτέ δεν θα επέτρεπε αυτό το κάκιστο soundtrack και μάλλον θα γέμιζε την ταινία elvis και παλιο rock n roll. ο καταπληκτικός τίτλος που είναι ταυτόχρονα ειρωνικός και ρεαλιστικός τα λέει όλα. Όποιος δεν την έχει δει να την δει οπωσδήποτε γιατί είναι ενα τρομερό blast from the past. 3
Haris San Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Ex machina 8/10 Γ@μησε! Σε οποιον αρεσει τυπου sci-fi με τεχνητη νοημοσυνη ας το δει..
deesnider Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δειτε το Citizen X καλυτερα αν θελετε να μαθετε την ιστορια του κιλερ. Πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις. Το Citizen X βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, το οποίο συνέβη και καμιά τριανταριά χρόνια αργότερα από την περίοδο στην οποία αναφέρεται το Child 44 (δεν έχω δει ακόμα την ταινία, ούτε ξέρω αν πρόκειται επίσης για αληθινή περίπτωση, αλλά στο imdb λέει ότι η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στο 1950, ενώ ο Chikatilo άρχισε τη δράση του το 1980κάτι...) Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο λέγοντας «ιστορία τού κίλερ», διότι προφανώς δεν πρόκειται για τον ίδιο.
fylatos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Είδε κανείς το Southpaw?! Πρέπει να είναι εργάρα!! θα πάω την Παρασκευή το πιθανότερο. http://www.imdb.com/title/tt1798684/ Το είδαμε προχθες. Στα τρία άτομα τα δύο ενθουσιάστηκαν. Ρεαλιστικότερη των Rocky και του Fighter με μικρότερες εντάσεις στα συναισθήματα, πολύ καλογραμμένη και καλά στημένη ταινία. Καλό καστ με εξαίρεση τον αγγούρι 50cent. Γενικά αξιοπρεπής και αξίζει για σινεμά αν σου αρέσουν τα sports drama. 1
kgian Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Age of Adaline Το πρώτο μισό ήταν πολύ flat και για ύπνο. Το δεύτερο μισό ήταν αρκετά καλύτερο. Καλό για να το δεις με γυναίκα.
yanc Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2015 Πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις. Το Citizen X βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, το οποίο συνέβη και καμιά τριανταριά χρόνια αργότερα από την περίοδο στην οποία αναφέρεται το Child 44 (δεν έχω δει ακόμα την ταινία, ούτε ξέρω αν πρόκειται επίσης για αληθινή περίπτωση, αλλά στο imdb λέει ότι η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στο 1950, ενώ ο Chikatilo άρχισε τη δράση του το 1980κάτι...) Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο λέγοντας «ιστορία τού κίλερ», διότι προφανώς δεν πρόκειται για τον ίδιο. O ιδιος ειναι, θα το καταλαβεις οταν δεις και το Child 44.
Προτεινόμενες αναρτήσεις