Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γούστα είναι αυτά παιδια, μη τρελαινόμαστε.

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ μια ζωή. Έλα όμως που μερικοί την έχουν δει κάτοχοι τής μίας και απόλυτης αλήθειας...

• Like 4
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όποιος βαθμολογεί με 7/10 το Shutter Island, ξέρει από ταινίες;

- Ναι

- Όχι

- ΔΞ/ΔΑ

Εγώ θα βάλω στον φάκελο ένα μεγάλο ΟΧΙ μαζί με τα αρχίδι@ μου
Δημοσ.

μιας και την ειδα προσφατα και εγω γιατι δεν την ειχα δει ανετα πανω απο 8...7 ειναι πολυ λιγο!Ειναι σαν να λεμε πως το μπατμαν του νολαν ειναι 7...ενω ειναι χαλαρα και 9

• Like 1
Δημοσ.

Για την συγεκριμένη ταινία ήξερα απο το μέσο της και μετά ποιο είναι το αποτελεσμα της,δέν θέλω να κάνω σπόιλ αλλά επιδή υπάρχουν παρόμοιες ταινίες οπου εξελίσετε κάπος έτσι κατάλαβα περι τίνος πρόκειτε.

ΠΧ μια ταινία που θα πλισίαζε το 9 για τα δικά μιου γούστα είναι το inception http://www.imdb.com/title/tt1375666/

Αλλά όπος προανέφεραν πάαρα πολοί γούστα είναι αυτά..

Εγώ προτιμώ σειρές περισότερο true detective,spartacus, homeland, game of thrones, walking dead, breaking bad και πολλές άλες

Εχω δώσει πόσα λευτά για TV Και home cinema και γουστάρω να αράζω τα βραδάκια και να βλέπω κάτι καλο.

Δημοσ.

Για την συγεκριμένη ταινία ήξερα απο το μέσο της και μετά ποιο είναι το αποτελεσμα της,δέν θέλω να κάνω σπόιλ αλλά επιδή υπάρχουν παρόμοιες ταινίες οπου εξελίσετε κάπος έτσι κατάλαβα περι τίνος πρόκειτε.

ΠΧ μια ταινία που θα πλισίαζε το 9 για τα δικά μιου γούστα είναι το inception http://www.imdb.com/title/tt1375666/

Αλλά όπος προανέφεραν πάαρα πολοί γούστα είναι αυτά..

Εγώ προτιμώ σειρές περισότερο true detective,spartacus, homeland, game of thrones, walking dead, breaking bad και πολλές άλες

Εχω δώσει πόσα λευτά για TV Και home cinema και γουστάρω να αράζω τα βραδάκια και να βλέπω κάτι καλο.

αν εχεις δει καποια απο τις αντιστοιχες (εχω δει και εγώ) τότε αλλάζει το πράγμα γιατί πράγματι ξέρεις που πάει.

Εμένα ήταν η πρώτη μου :P

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθω, δεν ηθελα να προσβαλω τον φιλο mastoras007 ολα ειναι θεμα γουστου . Απλα μου φανηκε πολυ περιεργο γιατι αντικειμενικα ειναι εξαιρετικη ταινια.

Δημοσ.

Nightbreed directors cut

Αν και η φωνή του κακού ηταν καπως χαμηλή, ηταν καλο. Επίσης, το τέλος ηταν καπως διαφορετικό απο το την προηγούμενη version.

• Like 1
Δημοσ.

τι σημαίνει ξέρει από ταινίες ρε μάγκες?

όπως ας πούμε, ξέρει να φτιάχνει καλό παστουρμά?

ή τζατζίκι? ή ντουλάπες?

Δημοσ.

τι σημαίνει ξέρει από ταινίες ρε μάγκες?

όπως ας πούμε, ξέρει να φτιάχνει καλό παστουρμά?

ή τζατζίκι? ή ντουλάπες?

Μια καλή ταινία είναι κάτι αντικειμενικο. Δεν προκειτε να πεις καλή ταινία το transformers όπως και δεν λες κακή ταινία το 12 angry Men. Το ένα budget στο Θεό αλλά αθλιο σενάριο και η δεύτερη αριστούργημα με πολλα νοήματα και μικρό budget. Για άλλους είναι υποκειμενικο αν σου αρέσει μια ταινία αλλά πιστεύω ότι είναι αντικειμενικο το θέμα όσον αφορά το τι βλέπουμε και αν είναι καλό η όχι.

• Like 2
Δημοσ.

αντικειμενικο δεν ειναι επουδενι

υπαρχουν καποια αντικειμενικα κριτηρια-λιγοστα ομως και ασημαντα κατα κυριο λογο- αλλα αντικειμενικοτητα και τεχνη δεν συναγουν, αλλιως ας βλεπουμε ειδησεις και ντοκυμαντερ μονο... είναι διαφορετική η γενικώς κοινή αποδεκτή μέση ερμηνεία οποιουδήποτε έργου τέχνης με την πιο λεπτομερή και ουσιαστική προσέγγισή του... τώρα ο άλλος λέει ''δε ξερεις σινεμα γιατί δε σαρέσει αυτό'', οκ, δλδ, αλήθεια?δημοτικό?

εδω ολοκληρο κινημα -nouvelle vague- αλλαξε τον κινηματογραφο επειδη εκανε στην ακρη ολα τα συμβατικα-''αντικειμενικα'' μεγενθη και επαιξε μπαλα οπως ηθελε...

Δημοσ.

The girl with the dragon tattoo του Fincher. 

Πάρα πολύ καλό. Καλογυρισμένο με εξαιρετική δουλειά στην κάμερα και τη φωτογραφία. Δυνατή ηθοποιία από όλες τις πλευρές και το μυστήριο αρκετά ενδιαφέρον. Η μικρή που έπαιζε το κορίτσι ήταν πολύ καλή πραγματικά, σου έδινε την αίσθηση ότι πράγματι υπάρχει θέμα με την πάρτι της. Η ατμόσφαιρα αρκετά επιβλητική όπως θα περίμενε κάποιος από βόρεια-βόρεια Ευρώπη.

Από εμένα ένα άνετο 8/10. 

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθω, δεν ηθελα να προσβαλω τον φιλο mastoras007 ολα ειναι θεμα γουστου . Απλα μου φανηκε πολυ περιεργο γιατι αντικειμενικα ειναι εξαιρετικη ταινια.

Αλήθεια υπάρχει κάτι τέτοιο;;;;

Έχω να σου δώσω κάμποσα παραδείγματα ταινιών που σε άλλους φαίνονται αριστουργήματα 'αντικειμενικά' όπως λένε ενώ σε μένα και σε άλλους μας φαίνονται crap. Π.χ. μου είναι αδύνατον να πω καλή ταινία το Fight Club, το Kill Bill, το Batman Begins κλπ.

Τις τέχνες τις κρίνουμε με υποκειμενικά κριτήρια κυρίως.

Δημοσ.

Τί κακό και αυτό πια με το "καλή" και "κακή" ταινία.

Ο κινηματογράφος είναι τέχνη και, ως εκ τούτου, γενικά υποκειμενική. Παρόλα αυτά, όπως και στις περισσότερες τέχνες, υπάρχει και μεγάλη δόση τεχνικής, Αν εγώ πάρω ένα κομμάτι μάρμαρο και πάω να φτιάξω ένα άγαλμα ανθρώπου, το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα μοιάζει στο ελάχιστο με άνθρωπο. Εγώ, βέβαια, θα ισχυριστώ ότι "έτσι αντιλαμβάνομαι την ανθρώπινη μορφή, ήθελα να εκφράσω την αρχετυπική μορφή της ψυχής", μπλα, μπλα μπλα, και θα προσπαθήσω να κρύψω την καλλιτεχνική μου ανεπάρκεια και την ανικανότητά μου, αλλά το γεγονός ότι είμαι ατάλαντος, ανίκανος και ανεπαρκής καλλιτέχνης θα παραμένει και το έργο μου θα είναι για τα σκουπίδια. Δεν ξέρω να δουλεύω το μάρμαρο, δεν έχω εκπαιδευτεί σε αυτό και δεν έχω ούτε ταλέντο, τέλος.

Αντίστοιχα, δεν είναι και όλες οι ταινίες "καλές" ταινίες. Υπάρχουν κανόνες ακόμη και στην καταπάτηση των κανόνων και αυτοί είναι που ξεχωρίζουν τον γνώστη, παιδευμένο καλλιτέχνη από τον κακό, απαίδευτο ερασιτέχνη. Το "transformers" είναι και αυτό μία μορφή τέχνης, θέλουμε δεν θέλουμε. Περιέχει υψηλότατο επίπεδο τεχνικής και-είμαι σίγουρος-μεγάλη ποσότητα αγάπης από τους δημιουργούς του, οπότε είναι τέχνη. Για εμένα, η μαγική φράση που κάνει την διαφορά στον κινηματογράφο είναι η "για το είδος της". Η κάθε ταινία στοχεύει σε διαφορετικό κοινό, ακόμη και σε διαφορετικές ψυχικές διαθέσεις του ίδιου θεατή. Το "Transformers" και το "Shutter island" είναι ταινίες υψηλής τεχνικής ποιότητας, κάποιος μπορεί να προτιμά την μία από τις δύο ή και τις δύο, ανάλογα τα γούστα του. Αντικειμενικά και οι δύο ταινίες είναι καλά φτιαγμένες και είναι τέχνη, αφού κρύβουν και τεχνική και "αγάπη". Το τί αρέσει στον καθένα περισσότερο είναι απολύτως δική του υπόθεση, αλλά σίγουρα δεν μπορεί ο οπαδός της μίας να χαρακτηρίσει "σκουπίδι" την άλλη ταινία. Τώρα το ποια από τις δύο ταινίες απευθύνεται στα "κατώτερα" και ποια στα "ανώτερα" ένστικτα του ανθρώπου είναι άλλο θέμα, θα το συζητήσουμε στο επόμενο μάθημα.

Για εμένα πάντως το "Transfrormers" είναι κακή, ακόμη και "για το είδος της"! :devil:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...