Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

^^^...:: Ex Machina Review (SPOILERS) ::...^^^

Τίτλος: Ex Machina

Είδος: Δράμα, Sci-fi

Βαθμολογία στο είδος της: 8/10

Βαθμολογία γενική: 6.5/10

Σενάριο: Πολύ καλό από πλευράς φαντασίας, πλοκής και αποτελέσματος. Δεν ήταν όμως κάτι που δεν έχει φανταστεί ακόμα κι ένα παιδί. Ρομπότ σαν άνθρωποι, κινήσεις, αισθήματα. Με την προσθήκη όμως του Turing Test και της πλοκής, έγινε μια ωραία ταινία. Γι' αυτό και θεωρώ ότι είναι προβλέψιμο αρκετά έως πολύ. Ακόμα και την Kyoko καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά ότι είναι ρομπότ. Ευχάριστο όμως και σε κρατάει να την δεις μέχρι το τέλος, ακόμα και για να επαληθευτείς ότι όντως προέβλεψες το τέλος. 

*Είχα μια κρυφή επιθυμία για το Turing Test, ότι εφόσον ο εξεταζόμενος δε γνωρίζει κανονικά το ρομπότ, ότι στο τέλος θα έβγαινε ο Nathan ότι τελικά είναι κι αυτός και ότι ο κανονικός Nathan βρίσκεται από πίσω. Αλλά δεν έγινε ποτέ. :(

Ηθοποιοί: Μου ταίριαζαν όλοι στο μάτι για τους χαρακτήρες τους εκτός του Caleb. Λίγος για τον ρόλο αυτόν θεωρώ. Και όχι λόγω bad acting. Απλά δεν του ταίριαζε. 

*Λόγω γούστου από Ασία, ερωτεύτηκα Kyoko.

Θετικά:

• Καλός ρυθμός. Δε σε κουράζει και δε χάνεσαι.
  • Εξαιρετική χρήση της γλώσσας από την Ava, που αποδεικνύει ότι όταν γνωρίζεις τη γλώσσα που μιλάς, κάνεις θαύματα.
  • Σε βάζει σε σκέψη αν είσαι ανοιχτός, στο να καταλάβεις τι παριστάνει κάποιος, τι μπορεί να είναι αλήθεια, τι ν' αμφισβητείς και τι όχι.

Aρνητικά:

• Άλλη μία ταινία με ρομπότ που στο τέλος τα ρομπότ είναι εναντίον του ανθρώπου. Μια φορά να δείξεις καμία συμμαχία ίσως; Ή κάτι θετικό;
  • Η σκηνή μάχης ήταν άκρως χιουμοριστική. Από το πως την έπιασε, πως έτρεξε πάνω του, πως της έσπασε το χέρι και εννοείται, το πιο "ευγενικό" μαχαίρωμα που έχω δει ποτέ μου.
  • Ολόκληρη διάνοια ο Nathan και ενώ είχε ακούσει το σχέδιο του Caleb, δε μπήκε καν στον κόπο να δει αν του πείραξε τίποτα; 
  • Ολόκληρη διάνοια ο Nathan (x2) και δεν είχε έστω ένα σχέδιο ασφαλείας ή άμυνας σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά;
  • Η εγκατάσταση της κάμερας. Απαράδεκτο. Ολόκληρο υπερσύγχρονο σπίτι καταρρέει από την Ava στα blackout αλλά η κάμερα των 2 δευτερολέπτων όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σενάριο: Πολύ καλό από πλευράς φαντασίας, πλοκής και αποτελέσματος. Δεν ήταν όμως κάτι που δεν έχει φανταστεί ακόμα κι ένα παιδί. Ρομπότ σαν άνθρωποι, κινήσεις, αισθήματα. Με την προσθήκη όμως του Turing Test και της πλοκής, έγινε μια ωραία ταινία. Γι' αυτό και θεωρώ ότι είναι προβλέψιμο αρκετά έως πολύ. Ακόμα και την Kyoko καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά ότι είναι ρομπότ. Ευχάριστο όμως και σε κρατάει να την δεις μέχρι το τέλος, ακόμα και για να επαληθευτείς ότι όντως προέβλεψες το τέλος.

*Είχα μια κρυφή επιθυμία για το Turing Test, ότι εφόσον ο εξεταζόμενος δε γνωρίζει κανονικά το ρομπότ, ότι στο τέλος θα έβγαινε ο Nathan ότι τελικά είναι κι αυτός και ότι ο κανονικός Nathan βρίσκεται από πίσω. Αλλά δεν έγινε ποτέ. :(

Ηθοποιοί: Μου ταίριαζαν όλοι στο μάτι για τους χαρακτήρες τους εκτός του Caleb. Λίγος για τον ρόλο αυτόν θεωρώ. Και όχι λόγω bad acting. Απλά δεν του ταίριαζε.

*Λόγω γούστου από Ασία, ερωτεύτηκα Kyoko.

Θετικά:

• Καλός ρυθμός. Δε σε κουράζει και δε χάνεσαι.
  • Εξαιρετική χρήση της γλώσσας από την Ava, που αποδεικνύει ότι όταν γνωρίζεις τη γλώσσα που μιλάς, κάνεις θαύματα.
  • Σε βάζει σε σκέψη αν είσαι ανοιχτός, στο να καταλάβεις τι παριστάνει κάποιος, τι μπορεί να είναι αλήθεια, τι ν' αμφισβητείς και τι όχι.
Aρνητικά:

• Άλλη μία ταινία με ρομπότ που στο τέλος τα ρομπότ είναι εναντίον του ανθρώπου. Μια φορά να δείξεις καμία συμμαχία ίσως; Ή κάτι θετικό;
  • Η σκηνή μάχης ήταν άκρως χιουμοριστική. Από το πως την έπιασε, πως έτρεξε πάνω του, πως της έσπασε το χέρι και εννοείται, το πιο "ευγενικό" μαχαίρωμα που έχω δει ποτέ μου.
  • Ολόκληρη διάνοια ο Nathan και ενώ είχε ακούσει το σχέδιο του Caleb, δε μπήκε καν στον κόπο να δει αν του πείραξε τίποτα;
  • Ολόκληρη διάνοια ο Nathan (x2) και δεν είχε έστω ένα σχέδιο ασφαλείας ή άμυνας σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά;
  • Η εγκατάσταση της κάμερας. Απαράδεκτο. Ολόκληρο υπερσύγχρονο σπίτι καταρρέει από την Ava στα blackout αλλά η κάμερα των 2 δευτερολέπτων όχι.

Το spoiler tag δεν το ξέρεις;

Focus

Ευχάριστο ταινιάκι, με ωραία twists. Σε κρατάει μέχρι τέλους. Το τέλος, είναι ένα θέμα, αλλά δεν θέλω να προϊδεάσω κανέναν.

Μα τί μαλακία τέλος; Το σκέφτονταν πολλή ώρα οι σεναριογράφοι; Έλεος, χάλασε όλη την ταινία

6/10

fan_poster_fury_road_mad_max_by_cesaria_

Κορυφαία ταινία χωρίς τρελό σενάριο αλλά με ατελείωτη ποιοτική ροκ δράση. Το είδα σε 2d στα Village στο cosmos και δεν νομίζω ότι θα άξιζε το 3D. Τα αμάξια/μηχανές είναι αρκετά πρωτότυπα και όλοι οι ηθοποιοί παίζουν αξιοπρεπώς. Highlight τα τύμπανα και ο κιθαρίστας. Μου άρεσαν και οι συνδέσεις με το Mad Max 2. 9/10 και άνετα μέσα στο top 3 της χρονιάς για την ώρα.

sw5.jpg

Πολυ καλύτερο από το πρώτο από κάθε άποψη το ευχαριστηθηκα στο μέγιστο. 9.5/10

Ετσι που το πάτε θα με κάνετε να το δω το mad μου φαίνεται ..

Δες το φίλε Maus είναι μοναδική στο είδος της. Ο κόσμος που έφτιαξε ο Miller σε λίγες ταινίες ίσως τον έχουμε ξανά δει. Ο τρόπος που τον έφτιαξε όμως είναι μοναδικός.

• Like 1

[...]

Απλα μη δωσετε σημασια στα αρνητικα του φιλου. Δεν ισχυει τιποτα απο ολα αυτα που λεει. Μαλλον δε προσεχε και πολυ τη ταινια.

Mad Max 1-2-3

Το ένα και το δυο ήταν καλά. Το μεν πρώτο βασίστηκε στην ψυχολογική τρέλα (λόγω budget) ενώ το δεύτερο στην οπτική τρέλα γιατί θα βρήκε πόρους. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι τα ακροβατικά στο 1 ήταν πιο επικίνδυνα από ότι στο 2. Από την άλλη η μίξη του ήχου ήταν below par. Το 3 απλώς το έσβησα. επίσης, έσβησα και το da sweet blood of Jesus.

• Like 1

Kung Fury

10/10 και δεν έχω λόγια!

Μακάρι να γίνει κάποτε 2,5 τουλάχιστον ώρες ταινία ή και σειρά...

ποσο θα το βαθμολογουσες αν ηταν 2.5 ωρες ; 

50/10 ; 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...