Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τελικα το take shelter δεν καταφερα να το δω

ειδα μονο την πρωτη ωρα, δεν αντεχα να δω παραπανω....

:o να πω οτι ειναι και "βαρια" ταινια..εγω νερακι την ειδα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπώ τον ωραίο κινηματογράφο, οποιουδήποτε είδους και οποιασδήποτε χώρας/περιόδου. Τα χρόνια εκείνα, έβγαιναν λίγες και καλές. Η γνώμη μου είναι πως ο αριθμός των καλών ταινιών που έβγαιναν τότε, είναι ίδιος με τώρα, αλλά πλέον, οποιοσδήποτε έχει τα φράγκα ή τα μέσα, γυρίζει ταινίες, ρίχνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο.

Το θέμα με τις παλιές ταινίες, είναι ότι δεν θα βγουν άλλες! Οπότε και βλέπω όσες μπορώ... αλλά με μέτρο, μην τελειώσουν :) . Από αυτές που αναφέρεις, ορισμένες (όχι πολλές), τις έχω δει, και μερικές είναι στην λίστα για να τις δω.

Και μιας και έκανες λόγο για τον Kirk Douglas, είδα πρόσφατα μια από τις πρώτες του ταινίες (είχε μικρό αλλά καθοριστικό ρόλο):

Out of the Past, πολύ καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες. Στα μείον της, θα έβαζα τον Mitchum, που αν και ηθοποιάρας, έχει μια φάτσα, που μόνο για μπουνιές είναι :P . Και στα υπέρ της (ένα ακόμη), την παρουσία της femme fatale (με όλη την σημασία) Jane Greer :wub: . Τι γυναικάρα θεέ μου! Για το τέλος άφησα το ασύλληπτο και απίστευτο σενάριο, που κάνει σενάρια ταινιών όπως το Drive, να φαίνονται ρηχά. Βαθμός 9

Συμφωνω σ αυτο που λες για τα φραγκα,για μενα η βασικη διαφορα του τοτε Χολιγουντ με το τωρα

ειναι το σεναριο γενικοτερα κ οι διαλογοι πιο συγκεκριμενα.

Γι αυτο εχουμε remakes σε βιομηχανικες ποσοτητες κ γι αυτο οταν ακουμε καμια εξυπνη ατακα κανουμε

παρτι.Το out of the past ειναι ενα κλασικο τετοιο παραδειγμα,απ τα αγαπημενα μου κ αυτο,ξεχασα να

το αναφερω...τωρα μου 'ρθε στο μυαλο κ το Night of the hunter(λογω Mitchum) του τιτανοτεραστιου

Charles Laughton,η μοναδικη φορα που σκηνοθετησε μαλιστα.Πολυ στυλατη ταινια με πολλα σκηνοθετικα

κολπακια.

Αν σου αρεσε η Jane Greer θα παθεις πλακα μ αυτην που παιζει στο pickup on south street.

Δεν λεω τιποτα παραπανω γιατι ειμαι καινουριος εδω κ δεν ξερω αν επιτρεπεται :)

:o να πω οτι ειναι και "βαρια" ταινια..εγω νερακι την ειδα

πολυ ψυχοπλακωτικη, αιωνας μου φανηκε αυτη η ωρα

ειδα ομως το tinker taylor soldier spy

δεν καταλαβα και πολλα, την ειδα ευχαριστα. θα παω στο αλλο τοπικ μπας και καταλαβω τι εγινε

Μολις Ειδα Tower Heist. Σαχλαμαρα, ολα τα ιδια και τα ιδια, και αν κρινω και απο το επερχομενο Jack and Jill μαλλον τους χασαμε και τους Ben Stiller Και Adam Sandler. Aziz Ansari, Seth Rogen, Danny McBride και Zach Galyfianakis αραγε να ειναι η μονη μας σωτηρια? Ολους τους υπολοιπους τους μαθαμε πλεον? :-(

Ειδα τις 2 τελευταιες μερες τα :

1)Cowboys & Aliens.......Εξωγηινοι και γουεστερν!!!Για αλλους ενδιαφερουσα σεναριακη εμπνευση...για μενα μια σάχλα!!Το ιδιο χιλιοπαιγμενο μοτιβο του machο υπερηρωα που ψαχνει τροπους να εκδικηθει την αδικοχαμενη αγαπημενη του....μπλα μπλα μπλα....been there-done that.Δεν θα βαρεθει κανεις......τουλαχιστον οχι τοσο για να την κοψει ή να πατησει το fast forward αλλα και σιγουρα οχι παραπανω απο μια μετριοτητα!!

6/10

2)Τake Shelter.........Ειχα αγωνια και περιεργεια να δω τι θα συναντουσα μετα τα οσα ειχα ακουσει στο συγκεκριμενο νημα.Τελικα πιστευω οτι και οι 2 πλευρες εχουν καπου τα δικια τους.Κυριως ως προς την οπτικη σκοπια που το εξεταζουν..

Δεν ειναι γρηγορη (αλλα ουτε και 'βαριά') και δεν θα σου κοψει την ανασα η αγωνια ....πιστευω οτι κινειται σε ενδοσκοπικους ρυθμους....η εσωτερικη παλη του πρωταγωνιστη που παλευει να καταλαβει (και εμεις μαζι του) το τι τρεχει,οι φοβοι και οι εμμονες του, τον/μας στοιχειωνουν.Το ιδιαιτερο fysique του Shannon τον βοηθαει τρελλα σε αυτο....πιστευω οτι η ερμηνεια του απογειωσε την ταινια.Γενικα πολυεπιπεδο εργο....πολλα σαφεστατα υποννοουμενα (ενδοοικογενειακες σχεσεις,απομονωση των ατομων με ειδικες αναγκες,οικολογικες ανυσηχιες..κα).Το τελος θεωρω και εγω οτι συμβαλλει στο να σε 'ακολουθησει' η ταινια αρκετα μετα και απο τις σκηνες του τελους ενισχυοντας τον προβληματισμο και τον διαλογο με φιλικα μου προσωπα για το θελει να πει (σημαδι παντα οτι δεν περασε χωρις να ακουμπησει).Εγω την απολαυσα και η ωρα κυλησε ευχαριστα.....θα προτεινα να την δειτε και εσεις!!

7/10

Και εδω ξεκιναει μια κατηγορια ταινιων που ειναι πολυ ιδιαιτερη....και θα τις βαλω και τις 2 κατω απο την ιδια κριτικη (ενταξει,παντα ηθελα να το παιξω Δανικας....μην χεσω) γιατι στα δικα μου ματια,αν και δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους....μοιραζονται τα ιδια προτερηματα/κουσουρια.

3)Αnonymoys

4)Tinker,Tailor Soldier Spy

Εικαστικα αριστουργηματα......απιστευτες παραγωγες κατορθωσαν να αναπαραστησουν τις εποχες στις οποιες αναφερονται απολυτα ρεαλιστικα......φωτογραφια (ιδιαιτερα αυτη!!!),κοστουμια,τοπια,εχουν πισω τους ολη εκεινη την τεχνογνωσια για να ειναι οσκαρικες υποψηφιοτητες....αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη πασχουν και οι 2 σοβαρα στο σεναριο.Αδυναμοι διαλογοι,δαιδαλωδεις αναφορες που κουραζουν και μπερδευουν,καμια προσπαθεια να 'χτιστουν' οι πρωταγωνιστικοι χαρακτηρες...καπου εκει αναμεσα χανεται το παιχνιδι!!!Παντα εχεις την αισθηση οτι κατι λειπει.....

Και αν ΜΟΝΟ η ερμηνεια του Oldman ξεχωριζει σε ολο αυτο σαν την μυγα μες το γαλα(καλα το ξεραμε οτι ο τρελλαρας ειναι ηθοποιαρα)...πιστευω οτι και οι 2 παραπανω ταινιες δικαιολογουν απολυτα το χρονο (και την προσοχη καθως δεν ειναι και οτι πιο ευπεπτο) που απαιτειται για να τις παρακολουθησει κανεις.....θα τις ευχαριστηθειτε και θα περασετε ομορφα......κατι που ακομα και το σφιξιμο στο στομαχι απο το 'Ρε γμτ,αν το ειχαν κανει λιιιιγο διαφορετικα θα εσκιζε' δεν αρκει για να χαλασει.

7.5/10

Uncertainty

Ενδιαφέρουσα ταινία, με συμπαθητικές ερμηνείες, αλλά έτσι όπως ξεκινούσε η ταινία, το τέλος θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο.

Πάντως σε γενικές γραμμές την είδα ευχάριστα.

Warrior και In Time.

Το Warrior μ' άρεσε αρκετά αν και περίμενα λιγότερο ξύλο και περισσότερο συναίσθημα. Τώρα θα μου πεις πως γίνεται να το περίμενες αυτό αλλά υπέθεσα οτι αν είναι άλλη μια ταινία με ξύλο και μαχητές που προέκυψαν απο το πουθενά θα ήταν πολύ κλισέ έτσι δεν είναι;... Κατα τ' άλλα σε κρατούσε σε αγωνία λόγω των μαχών αν και το τρέιλερ είχε πει ήδη όλο το στόρυ της ταινίας! Ένα 6 το αξίζει θαρρώ.

Το In Time σαν ιδέα με είχε ενθουσιάσει απ' όταν είχε βγει το τρέιλερ αλλά με είχε συνάμα ξενερώσει η επιλογή των ηθοποιών. Και είχα δίκιο. Ποιός Τίμπερλεικ και ποιά σίγκφριντ. Ποιοί είναι αυτοί οι "ηθοποιοί": Μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη (και σκηνοθετικά). Ένα φούνφ με αγάπη και πολύ είναι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...