therock Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Το αν είσαι σινεφίλ ή οχι δε θα το κρίνω εγώ. Διευκρινίζω μόνο ότι λέγοντας σινεφίλ δεν έχω στο μυαλό μου κάποια ανώτερη φυλή αλλά όλους εκείνους που δε βλέπουν απλά μια ταινία μόνο για να διασκεδάσουν ή να περάσουν καλά όπως λες (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό), αλλά εκτιμούν και άλλα πράγματα όπως η σκηνοθετική ματιά, το σενάριο, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική, τις ερμηνείες κτλ... ο κινηματογράφος γι αυτούς είναι κάτι παραπάνω από το περνάω καλά για 2 ώρες. Ωραια το θεσες μαν, +1.
greenorange Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Αν και είδα μερικές, θα γράψω αποκλειστικά για το φαινόμενο Drive. Φιλε, οκ δεν σαρεσε...περι αναλυσεων κλπ πιστεψε με δεν με απασχολει τι λεει το καθε site για οτιδηποτε... το θεμα δεν ειναι αμα έχει βγει ταινια με καλυτερη ατμοσφαιρα, και ουτε να κρινεις αμα μια ταινια ειναι καλη με σημεια αναφορας ταινιες του παρελθοντος...εναν πινακα δεν θα τον κρινεις με το αμα έχει κανει κανεις καλυτερο, γιατι τοτε θα είχαν παψει με αυτη τη λογικη ολοι οι καλλιτεχνες να παραγουν εργο χρονια τωρα...στη μουσικη?? το ιδιο...το ίδιο και στον κινηματογραφο..συνεπως...δεν κρινω το drive βαση αλλων ταινιων...η συγκεκιμενη ταινια εβγαλε κατι σε μενα προσωπικα που έχει να μου βγαλει ταινια καιρο..that's it...όσο για τον Ryan Gosling, όσο και να μου τη σπαει η φατσα του και η φαση χολιγουντ, δεν θα μπω στη διαδικασια επισης στο όταν κρινω την ταινια, να βαλω μεσα κουστουμπολια, και ολη αυτη τη φαση που απεχθανομαι..δεν με νοιαζει τι κανει...και να συγκρινεις παλι με άλλους ηθοποιους, και την προσωπικη τους ζωη, τι έχει να κανει με την ταινια???δεν σου αρεσε η ερμηνεια? τελεια! εμενα μου αρεσε ...και για τις υπολοιπες ερμηνειες, του Albert Brooks την θεωρω απτις καλυτερες φετος... Σεναριο... Μια ταινια δεν χρειαζεται το καλυτερο σεναριο για να σε μαγεψει..υπαρχει και η εικονα... Και δεν αφορα μονο το να περασεις καλα...Μια ταινια μπορει να εμπνευσει, να προσφερει κατι πιο πανω με άλλους τροπους... Σκηνοθεσια... λαθη...μαλιστα...κατι θα ξερεις καλυτερα! και δεν το λεω ειρωνικα...δεν ειμαι σινεφιλ (μου τη σπαει ο ορος αυτος παρεπιπτοντως), δυστυχως, μακαρι ναχα το χρονο...και αγαπω την τεχνη πολυ για να επικεντρωθω σε ενα είδος μονο, και να γινω τοσο ειδικος ετσι ωστε να βρισκω τα λαθη στην καμερα, στην ληψη αυτη, στο ταδε καδραρισμα...αυτά! αλλα ειλικρινα καθε γνωμη σεβαστη! βαθμολογια σε ταινια δεν μπορω να βάλω..δεν ειμαι ειδικος, ή δεν μου βγαινει να στολιζω κατι δημιουργικο με παρασιμα η να του πεταω ντοματες!Και αυτο αφορα κυριως ολους τους κριτικους στα υπεροχα site που όλοι οι πιστοι πανε και προσκυνανε ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΔΟΥΝΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!!
ffalgernon Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Τους τελευταιους μηνες μ' εχει πιασει μια μανια με τα φιλμ νουαρ(δεκαετιες 40,50) κ μιας που τα εχω "φρεσκα" στο μυαλο,εχω την εντυπωση οτι το προβλημα του Drive ειναι η επιλογη του Gosling.Δεν ειναι σε καμια περιπτωση ο "ψημενος απ τη ζωη κ τις κακουχιες" χαρακτηρας που απαιτει η ταινια.Αλλα αυτο ειναι προβλημα του casting οχι του ιδιου. O oρος σινεφιλ μια χαρα ειναι,πιο απλη εκφραση για καποιον που αγαπα τον κινηματογραφο δεν υπαρχει,το οτι πολλοι νομιζουν οτι σινεφιλ σημαινει να βλεπεις ψυχολογικα δραματα απ το Τατζικισταν δεν παει να πει οτι εχουν κ δικιο...
demessakis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Φιλε, οκ δεν σαρεσε...περι αναλυσεων κλπ πιστεψε με δεν με απασχολει τι λεει το καθε site για οτιδηποτε... το θεμα δεν ειναι αμα έχει βγει ταινια με καλυτερη ατμοσφαιρα, και ουτε να κρινεις αμα μια ταινια ειναι καλη με σημεια αναφορας ταινιες του παρελθοντος...εναν πινακα δεν θα τον κρινεις με το αμα έχει κανει κανεις καλυτερο, γιατι τοτε θα είχαν παψει με αυτη τη λογικη ολοι οι καλλιτεχνες να παραγουν εργο χρονια τωρα...στη μουσικη?? το ιδιο...το ίδιο και στον κινηματογραφο..συνεπως...δεν κρινω το drive βαση αλλων ταινιων...η συγκεκιμενη ταινια εβγαλε κατι σε μενα προσωπικα που έχει να μου βγαλει ταινια καιρο..that's it...όσο για τον Ryan Gosling, όσο και να μου τη σπαει η φατσα του και η φαση χολιγουντ, δεν θα μπω στη διαδικασια επισης στο όταν κρινω την ταινια, να βαλω μεσα κουστουμπολια, και ολη αυτη τη φαση που απεχθανομαι..δεν με νοιαζει τι κανει...και να συγκρινεις παλι με άλλους ηθοποιους, και την προσωπικη τους ζωη, τι έχει να κανει με την ταινια???δεν σου αρεσε η ερμηνεια? τελεια! εμενα μου αρεσε ...και για τις υπολοιπες ερμηνειες, του Albert Brooks την θεωρω απτις καλυτερες φετος... Σεναριο... Μια ταινια δεν χρειαζεται το καλυτερο σεναριο για να σε μαγεψει..υπαρχει και η εικονα... Και δεν αφορα μονο το να περασεις καλα...Μια ταινια μπορει να εμπνευσει, να προσφερει κατι πιο πανω με άλλους τροπους... Σκηνοθεσια... λαθη...μαλιστα...κατι θα ξερεις καλυτερα! και δεν το λεω ειρωνικα...δεν ειμαι σινεφιλ (μου τη σπαει ο ορος αυτος παρεπιπτοντως), δυστυχως, μακαρι ναχα το χρονο...και αγαπω την τεχνη πολυ για να επικεντρωθω σε ενα είδος μονο, και να γινω τοσο ειδικος ετσι ωστε να βρισκω τα λαθη στην καμερα, στην ληψη αυτη, στο ταδε καδραρισμα...αυτά! αλλα ειλικρινα καθε γνωμη σεβαστη! βαθμολογια σε ταινια δεν μπορω να βάλω..δεν ειμαι ειδικος, ή δεν μου βγαινει να στολιζω κατι δημιουργικο με παρασιμα η να του πεταω ντοματες!Και αυτο αφορα κυριως ολους τους κριτικους στα υπεροχα site που όλοι οι πιστοι πανε και προσκυνανε ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΔΟΥΝΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ!! Καταρχήν, δεν αναφερόμουν σε σένα, όταν είπα πως αρκετοί επηρρεάζονται. Οπότε μην το παίρνεις προσωπικά. Όσο για τα υπόλοιπα, αν εντρυφήσεις στην 7η τέχνη, τότε θα μπορείς να διακρίνεις αρκετά πράματα, που ο απλός θεατής, δεν μπορεί να τα δει. Επίσης αν εντρυφήσεις, τότε αναγκαστικά θα αρχίσουν και οι συγκρίσεις. Ίσως όχι σε όλες, αλλά έστω σε αυτές που δεν αξίζουν τον "ντόρο". Και όταν λες, πως σε ενέπνευσε το Drive και σου προσέφερε το κάτι παραπάνω, εντάξει σεβαστά όλα αυτά, αλλά αν τύχει και δεις κάποιο αριστούργημα, πως θα νιώσεις; Για τα υπόλοιπα των υπολοίπων, έχω απαντήσει ήδη στο προηγούμενο μήνυμα. Το point μου για τον Ράιαν, ήταν πως ανήκει στους ηθοποιούς που δεν γίνονται αλλά τους κάνουν. Σύνηθες πλέον, φαινόμενο. Τέλος, οι βαθμολογίες, κανέναν δεν έβλαψαν. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε . Τους τελευταιους μηνες μ' εχει πιασει μια μανια με τα φιλμ νουαρ(δεκαετιες 40,50) κ μιας που τα εχω "φρεσκα" Ρίξε ρε αδερφέ ταινίες, να πούμε. Και αν γίνεται με τις αντίστοιχες βαθμολογίες.
taroutatsou Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Eίδα το 50/50 και το Animatrix. To πρώτο μπορώ να πω οτι το χάρηκα πολύ! Πιάνει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και προσθέτει ακριβώς όση κωμωδία χωράει για να μην ξεφύγει η ταινία και να παραμείνει στην κατηγορία κοινωνική. Το Animatrix το είδα τυχαία, εννοοώντας πως δεν ήξερα τι θα δω. Για όσους δεν γνωρίζουν αποτελείται από 9 animations μηκρού μήκους με θέμα το μάτριξ από τα οποία νομίζω πολλά σκηνοθετήτηκαν από τους ίδιους τους Wachofki. Μερικά ήταν ωραία, άλλα όχι τόσο. Εν κατακλείδι μέτριο.
eSATA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Boy Wonder 8/10 από μένα. Πολύ καλή ταινία. Γαμάτο τέλος...και την θεωρούσα προβλέψιμη ενώ την έβλεπα. Setup 2/10 Άθλια ταινία. Σκατά ηθοποιός ο 50cent και ο Bruce Willis παίζει σε 2 σκηνές για 10 λεπτά max.
ffalgernon Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Ρίξε ρε αδερφέ ταινίες, να πούμε. Και αν γίνεται με τις αντίστοιχες βαθμολογίες. Αν εισαι φαν του ειδους θα ξερεις φανταζομαι τις πασιγνωστες The asphalt jungle(1950),Double indemnity(44) η' The big sleep(46),The maltese falcon(41),To have and have not(44), Key Largo(48)με τον Bogart. Λιγοτερο γνωστες αλλα επισης πολυ καλες ειναι οι Pickup on South Street(53),Laura(44), Criss cross(49),This gun for hire(42),Detour(45),Ministry of fear(44),House by the river(50), D.O.A.(50),Dark passage(47),Night and the city(50). Προχθες ειδα το Ace in the hole(51),δεν το βαζω μαζι με τις αλλες γιατι δεν ειναι το κλασικο "αστυνομικο" noir,αλλα μονο κ μονο ο κυνισμος των 2 πρωταγωνιστων φτανει κ περισσευει! Απλα καταπληκτικη ταινια,o Michael σιγουρα δεν εχει δει τον πατερα του να παιζει,δεν μπορω να εξηγησω αλλιως πως δεν διαλεξε να κανει κατι αλλο στη ζωη του...
demessakis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Αν εισαι φαν του ειδους θα ξερεις φανταζομαι τις πασιγνωστες The asphalt jungle(1950),Double indemnity(44) η' The big sleep(46),The maltese falcon(41),To have and have not(44), Key Largo(48)με τον Bogart. Λιγοτερο γνωστες αλλα επισης πολυ καλες ειναι οι Pickup on South Street(53),Laura(44), Criss cross(49),This gun for hire(42),Detour(45),Ministry of fear(44),House by the river(50), D.O.A.(50),Dark passage(47),Night and the city(50). Προχθες ειδα το Ace in the hole(51),δεν το βαζω μαζι με τις αλλες γιατι δεν ειναι το κλασικο "αστυνομικο" noir,αλλα μονο κ μονο ο κυνισμος των 2 πρωταγωνιστων φτανει κ περισσευει! Απλα καταπληκτικη ταινια,o Michael σιγουρα δεν εχει δει τον πατερα του να παιζει,δεν μπορω να εξηγησω αλλιως πως δεν διαλεξε να κανει κατι αλλο στη ζωη του... Αγαπώ τον ωραίο κινηματογράφο, οποιουδήποτε είδους και οποιασδήποτε χώρας/περιόδου. Τα χρόνια εκείνα, έβγαιναν λίγες και καλές. Η γνώμη μου είναι πως ο αριθμός των καλών ταινιών που έβγαιναν τότε, είναι ίδιος με τώρα, αλλά πλέον, οποιοσδήποτε έχει τα φράγκα ή τα μέσα, γυρίζει ταινίες, ρίχνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο. Το θέμα με τις παλιές ταινίες, είναι ότι δεν θα βγουν άλλες! Οπότε και βλέπω όσες μπορώ... αλλά με μέτρο, μην τελειώσουν . Από αυτές που αναφέρεις, ορισμένες (όχι πολλές), τις έχω δει, και μερικές είναι στην λίστα για να τις δω. Και μιας και έκανες λόγο για τον Kirk Douglas, είδα πρόσφατα μια από τις πρώτες του ταινίες (είχε μικρό αλλά καθοριστικό ρόλο): Out of the Past, πολύ καλή σκηνοθεσία και ερμηνείες. Στα μείον της, θα έβαζα τον Mitchum, που αν και ηθοποιάρας, έχει μια φάτσα, που μόνο για μπουνιές είναι . Και στα υπέρ της (ένα ακόμη), την παρουσία της femme fatale (με όλη την σημασία) Jane Greer . Τι γυναικάρα θεέ μου! Για το τέλος άφησα το ασύλληπτο και απίστευτο σενάριο, που κάνει σενάρια ταινιών όπως το Drive, να φαίνονται ρηχά. Βαθμός 9
privateer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Eίδα το 50/50 και το Animatrix. To πρώτο μπορώ να πω οτι το χάρηκα πολύ! Πιάνει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και προσθέτει ακριβώς όση κωμωδία χωράει για να μην ξεφύγει η ταινία και να παραμείνει στην κατηγορία κοινωνική. Το Animatrix το είδα τυχαία, εννοοώντας πως δεν ήξερα τι θα δω. Για όσους δεν γνωρίζουν αποτελείται από 9 animations μηκρού μήκους με θέμα το μάτριξ από τα οποία νομίζω πολλά σκηνοθετήτηκαν από τους ίδιους τους Wachofki. Μερικά ήταν ωραία, άλλα όχι τόσο. Εν κατακλείδι μέτριο. κανενα δεν σκηνοθετησαν οι Wachowski
linuslost Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Μemento: Πριν αρχισω να πω οτι ειμαι φαν ταινιων με μυστηριο και με μπερδεμα στην πλοκη τους που πρεπει να εισαι 100% συγκεντρωμενος στην ταινια.. Για αυτην την ταινια ακουσα τα καλυτερα αλλα θεωρω υπερβολικο τον βαθμο στο Imdb. Εκτος των τελευταιων 10-15 λεπτων η υπολοιπη ταινια ηταν απλως συμπαθητικη. ---->7/10
xreokopia Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Ειδα χτες το γουεστερν Αppaloosa. Με τον Εντ Χαρρις, σε σεναριο σκηνοθεσια παραγωγη Εντ Χαρρις... Ο τυπος δεν το εχει. 5/10 επιεικως.
RottenLungs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Το J.Edgar λέει τίποτα;;; Λέω να το δώ το βραδάκι
gavros10 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Το J.Edgar λέει τίποτα;;; Λέω να το δώ το βραδάκι παιζει να ειναι φοβερη ταινια ποτε προλαβε και στην εφερε ο θειος;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 από χθες έχει βγει στα γνωστά μέρη σε καλή ποιότητα
gavros10 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2012 από χθες έχει βγει στα γνωστά μέρη σε καλή ποιότητα απο εχθες; εγω γιατι το ειδα σημερα; δεν πειραζει θα την δω αυριο. σημερα το προγραμμα εχει το take shelter
Προτεινόμενες αναρτήσεις