metalmike Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Ψυχολογικο δραμα ειναι, τι περιμενες να γινει, να το γυρισει σε Disaster Movie? Nαι, ψυχολογικό δράμα...όπως το είπες, δράμα η ταινία, είναι τόσο χάλια που παίζει με την ψυχολογία σου... Ειδικά η κλιμάκωση της αγωνίας ήταν φοβερή. Ειδικά το τέλος καλύτερα που το άφησε στη φαντασία μας! Συγνώμη αλλά για ποιά κλιμάκωση και αγωνία μιλάμε, η ταινία ήταν επίπεδη, ανιαρή καθόλη τη διάρκεια. Λες και απλά έδειχνε μια ιστορία. Καταλαβαίνω πως άρεσε σε πολλούς αλλά προσωπικά εμένα δε μου έδωσε τίποτε, δεν πέρασα καλά (πάντα με τον τρόπο που θα μπορούσα σύμφωνα με το είδος της ταινίας), πως το λένε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Είδα το νέο Underworld. Κλισέ , κλισέ και πάλι κλισέ. Το ξερα πως δεν έπρεπε να πάω σινεμά αλλά ας όψεται η γυναίκα και το 1+1 εισιτήριο. Είστε από τους τύπους που είδατε το Transformers και το 2-3 σας έκαναν ελεεινή εντύπωση? Ούτε σε Dvd μη δείτε το 3ο Underworld. Είστε οι τύποι που τους αρέσει η πίτσα και τρώνε την ίδια πίτσα επί μία εβδομάδα παγωμένη και τους αρέσει? Πηγαίντε δείτε το. 2/10 γιατί η πρωταγωνίστρια έχει κωλάρα. Χωρίς τον κώλο 0/10 γιατί δυστυχώς είμαι 30 και έχω δει πάνω από 4 περιπέτειες στη ζωή μου. Σκατά και πάλι σκατά, θα απορείτε αν την είδε κανείς όταν τελείωσε με όλες τις πίπες. Λυκάνθρωποι που τρέχουν με 200 χλμ την ώρα, πιστόλια με ατέλειωτα πυρομαχικά που κομματιάζουν ατσάλι, κακούς που δίνουν 8-9 δεύτερες ευκαιρίες, να μην πεθαίνει κανείς (ΝΑΙ ΡΕ ΤΟ ΣΠΟΙΛΑΡΑ) , άσχετα πράγματα, άσχετη υπόθεση , άσχετα όλα. ΟΥΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΡΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 φτου σου! προδότη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Καταλαβαίνω πως άρεσε σε πολλούς αλλά προσωπικά εμένα δε μου έδωσε τίποτε, δεν πέρασα καλά (πάντα με τον τρόπο που θα μπορούσα σύμφωνα με το είδος της ταινίας), πως το λένε... Μερικές ταινίες είναι για σινεφίλ και μερικές όχι. Είναι τόσο απλά τα πράγματα... Και δε το λέω υποτιμητικά αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Εντάξη ρε Dakon, πας να δεις Kate+ξυλίκι τι περίμενες :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 πολυ κουλτουρα τωρα τελευταια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Εντάξη ρε Dakon, πας να δεις Kate+ξυλίκι τι περίμενες :Ρ Ρε συ το περίμενα ότι θα κυμαίνονταν κάπως έτσι. Αλλά η διαφορά είναι όπως το Transformers 1 kai 2. Ποιο είναι ανώτερο? Το 1. Γιατί? Γιατί έχει το κάτι παραπάνω. Η συνταγή είναι ίδια αλλά πως να το κάνουμε , δεν είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. Ε , επειδή έχω δει και τα προηγούμενα 2 Underworld η γνώμη μου για το 3ο είναι ότι για το Transformers 3. Μια από τα ίδια σε συνταγή αλλά χειρότερα υλοποιημένη (θυμάσε τον ρόλο του Μάλκοβιτς στο 3? Πες μου τι νόημα είχε). Με άλλα λόγια η ταινία στην οποία οι συντελεστές λένε ''άντε γαμηθείτε, αυτή την σαβούρα θα σας πασάρουμε και σεις σαν τα πρόβατα θα την φάτε''. Ε σε αυτές τις προθέσεις τι να απαντήσεις. Πχ. το Κόναν και το aliens vs cowboys είναι πάνω κάτω περιπέτειες της σειράς. Αλλά δεν πάτησαν σε καμία είδους σοβαροφάνεια και προσπάθησαν από το 0 να φτιάξουν κάτι. Τίμιες χαβαλεδιάρικες περιπέτειες στις οποίες δεν ένιωσα ότι με κοροιδέψαν. Ε στο Transformers 2-3 και στο Underworld 3 ένιωσα σαν ....κας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
metalmike Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Μερικές ταινίες είναι για σινεφίλ και μερικές όχι. Είναι τόσο απλά τα πράγματα... Και δε το λέω υποτιμητικά αυτό. Εννόείς πως είμαι ή δεν είμαι σινεφίλ; Εμένα ας πούμε μου άρεσε τρομερά το Drive (μέσα στις 3 καλύτερες που είδα το 2011), το οποίο σε άλλους δεν έκανε καν αίσθηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Το αν είσαι σινεφίλ ή οχι δε θα το κρίνω εγώ. Διευκρινίζω μόνο ότι λέγοντας σινεφίλ δεν έχω στο μυαλό μου κάποια ανώτερη φυλή αλλά όλους εκείνους που δε βλέπουν απλά μια ταινία μόνο για να διασκεδάσουν ή να περάσουν καλά όπως λες (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό), αλλά εκτιμούν και άλλα πράγματα όπως η σκηνοθετική ματιά, το σενάριο, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική, τις ερμηνείες κτλ... ο κινηματογράφος γι αυτούς είναι κάτι παραπάνω από το περνάω καλά για 2 ώρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demessakis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Εννόείς πως είμαι ή δεν είμαι σινεφίλ; Εμένα ας πούμε μου άρεσε τρομερά το Drive (μέσα στις 3 καλύτερες που είδα το 2011), το οποίο σε άλλους δεν έκανε καν αίσθηση. Στις 3 καλύτερες που είδες πέρυσι; Ανάμεσα σε πόσες ταινίες, αν επιτρέπεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greenorange Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Εννόείς πως είμαι ή δεν είμαι σινεφίλ; Εμένα ας πούμε μου άρεσε τρομερά το Drive (μέσα στις 3 καλύτερες που είδα το 2011), το οποίο σε άλλους δεν έκανε καν αίσθηση. Δεν ξερω σε ποιους δεν αρεσε η ταινια, και προς θεου δεν κρινουμε, αλλα το Drive ήταν απτις καλυτερες τις χρονιας, εγω τουλαχιστον δεν βρηκα καποιον που να μην τον έψησε... Για μένα είναι απτις καλυτερες ταινιες που έχω δει πολυ καιρο τωρα..Αρτια σκηνοθετικα, ερμηνειες, μουσικη, ατμοσφαιρα, όλα της...ένα αργο βιντεοκλιπ... Και δεν ξερω ποσες ταινιες τον χρονο βλέπεις, δεν εχει καμια σημασια, αλλα συμφωνω απολυτα!!! Εϊναι τρομερη ταινια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
metalmike Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Eίπα κάτι και πέσατε να με φάτε ενώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Μάλιστα απόρησα με τον εαυτό μου που δε μου άρεσε γιατί κάτι τέτοιες ιδιαίτερες ταινίες συνήθως μου αρέσουν και τις αναζητώ και μου έκανε εντύπωση που άρεσε σε όλους και έχει και τόσο ψηλή βαθμολογία. Πάμε όμως... Το αν είσαι σινεφίλ ή οχι δε θα το κρίνω εγώ. Διευκρινίζω μόνο ότι λέγοντας σινεφίλ δεν έχω στο μυαλό μου κάποια ανώτερη φυλή αλλά όλους εκείνους που δε βλέπουν απλά μια ταινία μόνο για να διασκεδάσουν ή να περάσουν καλά όπως λες (το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό), αλλά εκτιμούν και άλλα πράγματα όπως η σκηνοθετική ματιά, το σενάριο, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική, τις ερμηνείες κτλ... ο κινηματογράφος γι αυτούς είναι κάτι παραπάνω από το περνάω καλά για 2 ώρες. Δεν παρατήρησες καλά τι έγραψα..."δεν πέρασα καλά (πάντα με τον τρόπο που θα μπορούσα σύμφωνα με το είδος της ταινίας)". Το τόνισα...λέγοντας "δεν πέρασα καλά", ήθελα να πω πως δεν πήρα κάτι από την ταινία, όχι με την έννοια του ότι δεν είχε εφέ, δε με διασκέδασε, δε γέλασα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εμμέσως με έκρινες ως μη σινεφίλ, επειδή δεν εκτίμησα την σκηνοθετική ματιά, το σενάριο, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική, τις ερμηνείες της ταινίας. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αλλά σου έδωσα ένα παράδειγμα μιας ταινίας που είχε σε πολύ μεγάλο βαθμό, κατ' εμέ, όλα αυτά που αναφέρεις και σου είπα πως είναι μια απο τις 3 καλύτερες που έχω δει το 2011. Γι'αυτό γιατί δεν είπες τίποτε; Δεν σου λέει κάτι; Oπότε είτε με έκρινες έμμεσα, είτε άμεσα είτε καθόλου δεν έχει νόημα, γιατί πολύ απλά ήταν μια ταινία που δε μου άρεσε και αυτό δε μπορεί να αποτελεί επιχείρημα και να χρησιμοποιείται έτσι για άλλα πράγματα είτε για να καταλάβεις εσύ αν εγώ είμαι σινεφίλ είτε οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή θέλεις να πεις πως οι σινεφίλ σε τέτοιου τύπου ταινίες συμφωνούν πάντα για το αν είναι καλή μια ταινία ή όχι; Αυτό είναι αδύνατον όπως καταλαβαίνεις... Στις 3 καλύτερες που είδες πέρυσι; Ανάμεσα σε πόσες ταινίες, αν επιτρέπεται; Κάτσε να τις μετρήσω...περιμένεις ε; Ανάμεσα σε πάρα πολλές (είμαι ένας κλασσικός τύπος που βλέπει πολλές σειρές και ταινίες αλλά ποτέ ότι να'ναι)...μου έδωσε πράγματα που δε μου έδωσαν οι περισσότερες γι'αυτό τη βρήκα ξεχωριστή και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το 3 κάνε το 6 άμα κολλάς εκεί, δεν ήθελα να σταθώ σε αυτό το σημείο...εσύ μπορεί να στάθηκες επειδή δε σου άρεσε ή ταινία ή απλά τη βρήκες μέτρια...σεβαστό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demessakis Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 ... εγω τουλαχιστον δεν βρηκα καποιον που να μην τον έψησε... Αν και είδα μερικές, θα γράψω αποκλειστικά για το φαινόμενο Drive. Καταρχήν, δεν γνωρίζω το γιατί, αλλά αρκετοί (δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά), επηρρεάζονται από τις βαθμολογίες γνωστού site. Είναι γνωστό το φαινόμενο σε αρκετές ταινίες, να λαμβάνουν αρχικά υψηλές βαθμολογίες, και πάει ο άλλος ανυποψίαστος και βλέπει π.χ. το Avatar με βαθμολογία 9. Έ, να μην το βάλει κι αυτός 9; Κάτι τέτοιο, θαρρώ πως παίχτηκε και με την συγκεκριμένη ταινία. Σενάριο: Απλοϊκό. Σκηνοθεσία: Είχε τα λαθάκια της, άρα μόνο καλή δεν μπορεί να είναι. Ερμηνείες: Είχε κάποιες αξιόλογες σε δευτερότριτους ρόλους, αλλά θα ήθελα να σταθώ στην λανθασμένη επιλογή του πρωταγωνιστή. Ο τύπος, έδειξε, πως δεν το κατέχει το άθλημα. Επειδή γράφει ωραία στον φακό, δεν σημαίνει πως και ερμηνευτικά είναι ωραίος! Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, βλέπω να παίρνει αυτός την σκυτάλη, του γόη του Χόλιγουντ από τον Μπραντ Πιτ, οπότε και θα πρέπει να τον βάλουν να πρωταγωνιστήσει σε μερικές εύκολες ταινίες, και να τα φτιάξει με μερικές που θα πουλάνε (οι οποίες όλως τυχαίως, θα έχουν ίδιο επίπεδο ερμηνείας με τον Ράιαν). Λοιπές κατηγορίες: Ατμόσφαιρα, εντάξει υπάρχουν κάλτ ταινίες, με 1000 φορές καλύτερη ατμόσφαιρα. Μουσική, εντάξει, ο μόνος τομέας που την σώζει την ταινία. Γενική βαθμολογία: 5 (Δεν νομίζω να την ξανάβλεπα) Κάτσε να τις μετρήσω...περιμένεις ε; Ανάμεσα σε πάρα πολλές (είμαι ένας κλασσικός τύπος που βλέπει πολλές σειρές και ταινίες αλλά ποτέ ότι να'ναι)...μου έδωσε πράγματα που δε μου έδωσαν οι περισσότερες γι'αυτό τη βρήκα ξεχωριστή και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το 3 κάνε το 6 άμα κολλάς εκεί, δεν ήθελα να σταθώ σε αυτό το σημείο...εσύ μπορεί να στάθηκες επειδή δε σου άρεσε ή ταινία ή απλά τη βρήκες μέτρια...σεβαστό Μέσα έπεσες Αλλά περίμενα ως απάντηση έναν αριθμό, έστω στο περίπου. Ένιγουέι, συμφωνώ, πως δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια γνώμη με όλους, και πως πάντα θα υπάρχουν άτομα να μας πάνε κόντρα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DeadOrganPlayer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Δεν παρατήρησες καλά τι έγραψα..."δεν πέρασα καλά (πάντα με τον τρόπο που θα μπορούσα σύμφωνα με το είδος της ταινίας)". Το τόνισα...λέγοντας "δεν πέρασα καλά", ήθελα να πω πως δεν πήρα κάτι από την ταινία, όχι με την έννοια του ότι δεν είχε εφέ, δε με διασκέδασε, δε γέλασα ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εμμέσως με έκρινες ως μη σινεφίλ, επειδή δεν εκτίμησα την σκηνοθετική ματιά, το σενάριο, τη φωτογραφία, το μοντάζ, τη μουσική, τις ερμηνείες της ταινίας. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αλλά σου έδωσα ένα παράδειγμα μιας ταινίας που είχε σε πολύ μεγάλο βαθμό, κατ' εμέ, όλα αυτά που αναφέρεις και σου είπα πως είναι μια απο τις 3 καλύτερες που έχω δει το 2011. Γι'αυτό γιατί δεν είπες τίποτε; Δεν σου λέει κάτι; Oπότε είτε με έκρινες έμμεσα, είτε άμεσα είτε καθόλου δεν έχει νόημα, γιατί πολύ απλά ήταν μια ταινία που δε μου άρεσε και αυτό δε μπορεί να αποτελεί επιχείρημα και να χρησιμοποιείται έτσι για άλλα πράγματα είτε για να καταλάβεις εσύ αν εγώ είμαι σινεφίλ είτε οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή θέλεις να πεις πως οι σινεφίλ σε τέτοιου τύπου ταινίες συμφωνούν πάντα για το αν είναι καλή μια ταινία ή όχι; Αυτό είναι αδύνατον όπως καταλαβαίνεις... Μη μασάς δεν είναι αρρώστια το να μην είναι κανείς σινεφίλ Στα σοβαρά τωρά, καλώς δε σου άρεσε το Take Shelter αφού δε σου άρεσε.. απλά θεωρώ ότι κάποιος που εκτιμά όλα τα παραπάνω που ανέφερα σε μια ταινία (μη τα ξαναγράφω και ειναι και πολλά) θα το έβρισκε αρκετά ενδιαφέρον. Μπορεί να μη τον ξετρέλαινε αλλά δύσκολα θα το απέρριπτε έτσι. Όπως και να έχει η υποκειμενική ματιά του καθενός ορίζει το τι βρίσκει ενδιαφέρον και τι όχι. Επίσης και το ότι σου άρεσε το Drive δε σημαίνει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RottenLungs Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μολις είδα το Take Shelter μια και είδα οτι άρεσε. Περίεργη ταινία. Πιάνει ένα μεγάλο και διφορούμενο θέμα, το θέμα της διαίσθησης και ότι σημαίνει αυτό. Σε αφήνει καθόλη την διάρκεια την ταινίας να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα βασιζόμενος πάντα στις προσωπικές σου πεποιθήσεις απλα παραθέτοντας τα γεγονότα απο την οπτική γωνία του βασικού ήρωα. Στο τέλος σου δίνει καμουφλαρισμένη την άποψη του δημιουργού. Λέω καμουφλαρισμένη γιατι κάλλιστα θα μπορούσε και η τελική σκηνή να είναι απλά ένα όνειρο και τελικά ο ήρωας να είναι σχιζοφρενής. Εγω επειδή δεν πιστεύω στα όνειρα και στην όλη φιλοσοφία τους, θεωρώ οτι το τέλος είναι ένα απλό όνειρο. Ένα "θέλω" τους ήρωα που να αποδεικνύει στο εαυτό του οτι δεν χάνει το μυαλό του. - Επίσης το τέλος αν ήταν αλήθεια δεν δικαιολογεί τις παραισθήσεις του ήρωα. Βέβαια μπορείς να φτιάξει πολλά σενάρια αν έχει μεγάλη φαντασία, για παράδειγμα ένα που μου ήρθε τώρα. Ότι άτομα με κάποιες ιδιατερότητες στον εγκέφαλο (όπως οτι χρησιμοποιούν κάποιο μέρος που οι άλλοι δεν χρησιμοποιούν) να μπορούν να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον με διαφορετικό τρόπο απο εμάς αλλα το ίδιο αληθινό. Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν γεύση ή βλέπουν χρώματα όταν ακούνε ήχουν ή μουσική. Και έχει αποδειχθεί οτι κατα την διάρκεια που ακούνε κάτι, ερεθίζεται και το μέρος του εγκεφάλου της γεύσης ή της όρασης. Τι να πέις, φαντασία να έχει και μπορεί να βρείς πολλές απαντήσεις. Δεν θέλω να το πάω στο υπερφυσικό γιατι θα με χαλάσει και άμα η ταινία το πήγαινε εκέι, θα έπερνε ένα μηδέν απο εμένα. Αυτό είναι και το ωράι σε αυτήν την ταινία, το πέρνεις όπως σου αρέσει και βάση των πεποιθήσεων σου. Σαν εκτέλεση ταινίας θεωρώ οτι είχε αρκετά καλές ερμηνείες (δεν τρελάθηκα βέβαια) και πολυ καλή σκηνοθεσία. Πιστεύω πως ο χρόνος και τρόπος που αναπτύχθηκε το όλο θέμα ήταν αυτός που έπρεπε. Έδινε ελευθερία στο θεατή και γενικότερα μ'αρέσει όταν η ταινία δεν προσπαθεί να σε κατευθύνει. Δεν πιστεύω οτι είναι αριστούργημα γιατι προσωπικά δεν με γοήτευσε στον βαθμό που θα περίμενα. Ίσως ο πρωταγωνιστής να μην ήταν αρκετός (εγω έτσι νιώθω τουλάχιστον). Ένα 7/10 θα της βάλω, το τέλος ήταν όλα τα λεφτά αλλιώς η ταινία θα έπεφτε πολυ. Υ.Γ. Ρε παδιά τέτοιες ταινίες δεν τις βλέπουμε με παρέα. Να το ξέρετε αυτό, αντιλαμβάνεσαι τα μισά. Είναι σαν να διαβάζει Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, καλοκαίρι, στριμωγμένος και όρθιθος στο λεωφορείο.- Άντε πάω για ύπνο για έχω διάβασμα αύριο. bb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις