Προς το περιεχόμενο

Ποια Ταινία Μόλις Είδατε; (2)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα, οκ, δεν είναι κακή, καθόλου, αλλά τι ακριβώς την κάνει να ξεχωρίζει;

Μαλλον οτι οι υπόλοιπες οσκαρικες ταινίες αποδείχτηκαν φόλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για το rush (που μου άρεσε παρά πολύ) ο ντόρος είναι μάλλον γιατί είναι μια ταινια σωστά δομημένη και καλό γυρισμένη, με ενδιαφέρον και χωρίς ψεύτικες συγκινήσεις και λοιπές αηδίες. Είναι "ότι πρέπει", αρκετά ισορροπημένη.

Εγώ είδα το

The book thief

http://www.imdb.com/title/tt0816442/

Πολύ καλή ταινια. Ήταν λίγο αργή βέβαια αλλά πιστεύω της πήγαινε. Ήταν 2 ώρες αλλά μου φάνηκε σαν 3. Τώρα αυτό ακούγεται κακό αλλά στην πραγματικότητα σε μετέφερε στην εποχή της (1940).

7.2/10

Εγώ είδα το

The book thief

http://www.imdb.com/title/tt0816442/

Πολύ καλή ταινια. Ήταν λίγο αργή βέβαια αλλά πιστεύω της πήγαινε. Ήταν 2 ώρες αλλά μου φάνηκε σαν 3. Τώρα αυτό ακούγεται κακό αλλά στην πραγματικότητα σε μετέφερε στην εποχή της (1940).

7.2/10

+1

Καλή γενικά, πολύ πειστική ατμόσφαιρα, καλές ερμηνείες (ο Τζέφρι Ρας πάρα πολύ καλός αλλά η Εμιλυ Γουάτσον μου άρεσε περισσότερο, το κοριτσάκι ΟΚ), αλλά κομματάκι αργή.  Όταν το σταμάτησα για να παώ για ένα σνακ νόμιζα ότι τελειώνει, αλλά είδα ότι είχε ακόμη πάνω από 40' ακόμη, wtf.  Παρόλα αυτά, δεν με κούρασε.

Πάντως πολύ κατάθλιψη, παρόλο το σχετικό happy end.  Ειδικά στο τέλος που

αγκαλιάζει ένα-ένα όλα τα πτώματα χύμα,

με χάλασε κάπως ψυχολογικά.

ένα 6.5-7/10 από μένα, καλό αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sátántangó (1994)

Είχα διαβάσει σε ένα thread αυτού του section ότι έχει μάγους, δαιμονισμένους, κρυμμένους θησαυρούς, αλλά και τον εωσφόρο. Όπως έλεγε και ο τίτλος. Επίσης στο imdb έγραφε για κωμωδία. Με τον καιρό δεν θυμόμουν άμα είχα διαβάσει για ταινία κωμωδία ή φαντασίας αλλά είχα στο μυαλό μου ότι θα έβλεπα κάτι σχετικά διασκεδαστικό.

Περνάνε τα πρώτα 3, 4, 5 λεπτά και ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ, εννοώ ώρες κατάλαβα ότι είχα διαβάσει λάθος. Δεν βλέπω ούτε λούσιφερ, ούτε τίποτα τέτοιο. Ξαναβρίσκω το ποστ που τα είχα διαβάσει αυτά, και όντως τα λέει έτσι(theobabi ακούς?). Ξαναμπαίνω και στο imdb και βλέπω ότι κάποιος καθυστερημένος είχε όντως γράψει "κωμωδία". Εν τω μεταξύ κόντεβα να βαρέσω ένεση. Λες και έβλεπα το ρέκβιεμ του Χάνεκε ήταν. Περιττό να πω ότι είχα εκνευριστεί με αυτήν την παραπληροφόρηση, και παραλίγο να φύγει κανα τέτοιο.

Αλλά ας τα αφήσω αυτά, πέρασαν και ώρες, και ας πω για την ταινία καθαυτή(όπως τελικά ήταν, όχι όπως νόμιζα).

Λοιπόν. Φωτογραφία τρομερή, η κίνηση της κάμερας βασανιστική και γαμάτη, η αισθητική της εικόνας και της κινηματογράφισης από άλλον πλανήτη, η μουσική έσπερνε, η ατμόσφαιρα μάγευε. Αυτά κατάλαβα από την πρώτη ώρα κιόλας. Μετά το τέλος προσθέτω και την πάρα πολύ καλή σκηνοθεσία.

Αισθητικά και εικαστικά είναι σίγουρα από τις τοπ5 ταινίες που έχω δει.

Η ταινία συνολικά ξεχωριστή. Θα νόμιζε κανείς ότι 7 ώρες είναι αρκετές για να υπάρξει δέσιμο με τους χαρακτήρες αλλά των περισσότερων ξέχναγα τα ονόματά τους. Δέθηκα όμως με το χωριό και με την ατμόσφαιρα.

Με μπέρδεψε και αρκετά. Διάβασα για πολύ ώρα, και όσο άκουγα γνώμες (που με βοηθούσαν να θυμηθώ και την ταινία), τόσο έφευγε και το όποιο αρνητικό είχα αρχικά στο μυαλό μου. πχ μια σκηνή που κράτησε πάνω από 10 λεπτά συνεχόμενα και ήμουν έτοιμος να σιχτιρήσω γιατί περίμενα τον δράκο να κάψει το χωριό.

Αλλά είναι από αυτές που όσο τις παιδεύεις, τόσο σου εντυπώνονται. Μετά από λίγη σκέψη(αν και θέλει πολύ) μπορώ να πω ότι ο χαρακτηρισμός διαμάντι δεν είναι υπερβολικός.

Ίσως μερικά σημεία να είναι βαρετά(αν και δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα) αλλά όσο την βλέπεις την ευχαριστιέσαι λόγω εικόνας. Αφού τελειώσει όμως, αρχίζει το εγκεφαλικό κομμάτι, που χρειάζεται γιατί έχει μερικά στοιχεία mindfuck αλλά όσο ψάχνεις αυτά τα στοιχεία ανακαλύπτεις τα μηνύματα περί κοινωνίας, ανθρώπου, των ψευτοπροφητών, το χάσιμο της ελπίδας, το πόσο μικροαστός και ποταπός θα παραμείνει ο κουτός και αμόρφωτος. Και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να ανακαλέσω, και μερικά ακόμα που δεν έχω πιάσει ακόμα. Ίσως και αντικομμουνιστική, ανάλογα πως θα ερμηνεύσει κανείς μερικά πράγματα.

Βασανιστικό για μια ταινία που κρατάει 7 ώρες, αλλά είναι από αυτές που πρέπει να τις δεις και 2η φορά, παρότι δεν θα το κάνω, τουλάχιστον σύντομα.

Έχει κάτι από Ταρκόφσκι, από Εξολοθρευτή Άγγελο, Χάνεκε, και κάτι από κάποιον γιαπωνέζο. Και κανα δυο ακόμα αλλά τα ξέχασα τώρα.

Ακόμα δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι ταινία με τόσο νόημα, είχε τέτοια σκηνοθεσία, φωτογραφία και αισθητική...

Δεν θέλω να πω βαθμό, δεν βαθμολογούνται εύκολα μερικά πράγματα αλλά είναι σίγουρα ξεχωριστή ταινία, ένα διαμάντι από όπου σχεδόν και αν το πιάσεις

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 1

Τι θα γίνει, θα ακούσουμε κανά ευχαριστώ για το μικρό dishonest promotion, που εξαιτίας του είδες μια από τις κορυφαίες σου ταινίες; Αχάριστος που είναι ο κόσμος :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δημοσίευση σήμερα, 10:20

Ευτυχως που ηταν μαπα  το Gravity και δεν σας ενθουσιασε ουτε καν τεχνικα ,πηρε και λιγα οσκαρ μεταξυ των οποιων και σκηνοθεσιας.

Αλλα ετσι ειναι οταν βλεπεις την ταινια σε ποιοτητα για τυφλους ,εισαι και ασχετος γενικα με το θεμα σινεμα ,η αποψη σου λειπει μονο να την δημοσιευεις σε φορουμ.

Αααα ξεχασα δεν ειναι ενδειξη τα οσκαρ αν η ταινια ειναι καλη αλλα η αποψη και το κριτηριο  του Μητσου...

Και αφου γελασαμε με τους γραφικους του τοπικ :

Link.png Site: American Hustle

70's αισθητικη  και εξαιρετικη μεταφορα της συγκεκριμενης δεκαετιας  με οτι συνεπαγεται αυτο .Πολυ καλη ερμηνεια απο τον Cristian Bale.Overall ειδικα για οσους γουσταρουν seventies δειτε την .

7/10

Επεξ/σία από Fotis13

Δημοσίευση σήμερα, 10:20

Ευτυχως που ηταν μαπα  το Gravity και δεν σαν ενθουσιασε ουτε καν τεχνικα ,πηρε και λιγα οσκαρ μεταξυ των οποιων και σκηνοθεσιας.

Αλλα ετσι ειναι οταν βλεπεις την ταινια σε ποιοτητα για τυφλους ,εισαι και ασχετος γενικα με το θεμα σινεμα ,η αποψη σου λειπει μονο να την δημοσιευεις σε φορουμ.

Αααα ξεχασα δεν ειναι ενδειξη τα οσκαρ αν η ταινια ειναι καλη αλλα η αποψη και το κριτηριο  του Μητσου...

Και αφου γελασαμε με τους γραφικους του τοπικ :

Link.png Site: American Hustle

70's αισθητικη  και εξαιρετικη μεταφορα της συγκεκριμενης δεκαετιας  με οτι συνεπαγεται αυτο .Πολυ καλη ερμηνεια απο τον Cristian Bale.Overall ειδικα για οσους γουσταρουν seventies δειτε την .

7/10

Ρε Φώτη γιατί τόσο επιθετικός;Είπε κανείς ότι από τεχνικής άποψης η ταινία δεν ήτο αριστούργημα;Το θέμα δεν είναι τα εφέ αλλά εσένα το story σε έπεισε;Παρακολουθώντας την στην 3d τηλεόραση μου τα πλάνα ήταν μαγικά αλλά σαν ιστορία δεν μπορώ να πω ότι με άφησε με το στόμα ανοιχτό πως να το κάνουμε;

Ρε Φώτη γιατί τόσο επιθετικός;Είπε κανείς ότι από τεχνικής άποψης η ταινία δεν ήτο αριστούργημα;Το θέμα δεν είναι τα εφέ αλλά εσένα το story σε έπεισε;Παρακολουθώντας την στην 3d τηλεόραση μου τα πλάνα ήταν μαγικά αλλά σαν ιστορία δεν μπορώ να πω ότι με άφησε με το στόμα ανοιχτό πως να το κάνουμε;

Το θέμα είναι οτι πολλοί άρχισαν να κατηγορούν τη ταινία ότι είναι μάπα και βαρετή επειδή δεν είχε υπέρτατο σενάριο. Συμφωνώ ότι ότι το σενάριο δεν ηταν το δυνατό της σημείο, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις μια ταινία μόνο με βάση αυτό. Οπτικά είναι αριστούργημα. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να ξαναδούμε τέτοια απεικόνιση του διαστήματος σε ταινία.

• Like 4

Το θέμα είναι οτι πολλοί άρχισαν να κατηγορούν τη ταινία ότι είναι μάπα και βαρετή επειδή δεν είχε υπέρτατο σενάριο. Συμφωνώ ότι ότι το σενάριο δεν ηταν το δυνατό της σημείο, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις μια ταινία μόνο με βάση αυτό. Οπτικά είναι αριστούργημα. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να ξαναδούμε τέτοια απεικόνιση του διαστήματος σε ταινία.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου.Εγώ για άλλο λόγο ρώτησα τον Φώτη.Κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι οπτικά ήταν αριστούργημα όπως και οι περισσότεροι αλλά μία ταινία ακόμα και σήμερα βασίζεται κατά 90% στο σενάριο πως να το κάνουμε.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου.Εγώ για άλλο λόγο ρώτησα τον Φώτη.Κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι οπτικά ήταν αριστούργημα όπως και οι περισσότεροι αλλά μία ταινία ακόμα και σήμερα βασίζεται κατά 90% στο σενάριο πως να το κάνουμε.

Τότε μάλλον η διαφορά μας έγκειται στο πόσο μετράει για τον καθένα το σενάριο σε μια τέτοιου είδους ταινία. Για μένα η φωτογραφία και η σκηνοθεσία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το σενάριο. Ξαναλέω και το τονίζω: για τέτοιου είδους ταινία. Αν για σένα και για τον οποιοδήποτε που την έκραξε, το σενάριο μετράει παραπάνω σε όλες τις ταινίες, ανεξαρτήτου είδους, δεν έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε.

• Like 1

To πού δίνει ο καθένας βάρος είναι τελείως υποκειμενικό.

Κι εγώ προτιμώ να επενδύσω τον χρόνο μου σε κάτι που μπορεί να με προβληματίσει και όχι απλά να με εντυπωσιάσει, αλλά δεν γίνεται να αγνοήσω το δεύτερο.

Δηλαδή όσοι θεωρείτε αρχή και τέλος το σενάριο, το Baraka και το Samsara που αποτελούνται αποκλειστικά από (μαγικές) εικόνες πώς το βαθμολογείτε; 0;

• Like 4

Όπως είχα πει, το Gravity μου άρεσε αρκετά και είχε και αγωνία, ακόμα περισσότερο δε αν σκεφτείς ότι ήταν one (wo)man show. 

Απο την άλλη, το Dallas δεν μου άρεσε καθόλου. Τι να το κάνω αν οι ηθοποιοί έπαιζαν καλά και έχασαν βάρος; Σαν ταινία δεν μου είπε τίποτα. Οκ, η κακή FDA...

Έχω στο πρόγραμμα να δω το jeune et jolie...

Τότε μάλλον η διαφορά μας έγκειται στο πόσο μετράει για τον καθένα το σενάριο σε μια τέτοιου είδους ταινία. Για μένα η φωτογραφία και η σκηνοθεσία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από το σενάριο. Ξαναλέω και το τονίζω: για τέτοιου είδους ταινία. Αν για σένα και για τον οποιοδήποτε που την έκραξε, το σενάριο μετράει παραπάνω σε όλες τις ταινίες, ανεξαρτήτου είδους, δεν έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε.

Μα δεν έκραξα πουθενά την ταινία.Λέω τώρα...

Μα δεν έκραξα πουθενά την ταινία.Λέω τώρα...

Ναι κακώς δεν το διευκρίνισα πριν. Δεν αναφερόμουν σε εσένα προσωπικά όταν έγραψα στο πρώτο μου post "αλλά δεν μπορείς να κρίνεις μια ταινία μόνο με βάση αυτό". Επειδή απάντησες στο Φώτη, πήρα αφορμή και απάντησα σε όλους όσους την έκραξαν για αυτό το συγκεκριμένο λόγο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...