Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gravity (2013)

Την περίμενα καλή και όντως ήταν. Περίμενα μέχρι να βγει το blu ray διότι δεν άξιζε σε τπτ λιγότερο και αποδείχτηκε σωστή επιλογή. Ήταν η καλύτερη εικόνα που έχω δει εδώ και πολύ καιρό σε ταινία. Σε ορισμένες σκηνές έκανα pause για να χορτάσω τις λεπτομέρειες και την φωτογραφία.

Είχε όμως πολλά παραπτώματα:

Ο Κλούνης ήταν σαν να έκανε καμιά διαφήμηση και εμφανιζόταν συνεχώς ατσαλάκωτος. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν εμφανιζόταν στο τέλος με κοστούμι να περιμένει την Μπούλοκ στην ακτή με καμιά σαμπάνια. Η Μπούλοκ από την άλλη, έκανε καλή ερμηνεία αλλά μερικές επιλογές του πως θα παίξει σε μερικές καταστάσεις δεν μου άρεσαν καθόλου, αν και είναι θέμα σκηνοθέτη και τι οδηγίες είχε δώσει. Το πρόσωπό της δεν μου πολυάρεσε, ίσως δεν ταίριαζε στην ταινία, ή ίσως στα δικά μου γούστα. Στην σκηνή προς το τέλος που είναι μέσα στην κάψουλα και μπαίνει στην ατμόσφαιρα με είχε πιάσει νευρικό γέλιο με την συμπεριφορά της(πολύ κακό για μια σοβαρή ταινία), γιατί ήταν σαν να την γαργάλαγε κανα δάχτυλο στα χαμηλά, σαν να ερχόταν σε οργασμό. Κάτι τέτοιο μου έβγαζε και νομίζω ήταν χτυπητό πως κάτι δεν πάει καλά με την σκηνή. Δεν ξέρω αν είμαι ο μονος με αυτή την γνώμη.

Η σκηνή που χωρίζονται και χάνεται ο Κλούνεη, ήταν κατά την άποψη μου απαράδεκτη(και το μεγαλύτερο αρνητικό της ταινίας), για 2 λόγους: Ο ένας είναι ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να τον αφήσει. Είναι εμφανές ότι είχαν σχεδόν σταματήσει να κινούνται, οπότε το τράβηγμα με πολύ μικρή αλλά σταθερή δύναμη θα αρκούσε για να γυρίσουν πίσω. Ήταν τέρμα εξώφθαλμη αυτή η αναληθοφάνεια. Κατά δεύτερον, ακόμα και να έστεκε δεν μπορώ να συγχωρέσω ότι μια ταινία που την ήθελα σοβαρή είχε μέσα μια κλισεδούρα τέτοιου επιπέδου. Με την πρώτη δυσκολία θυσιάζομαι για να σώσω την γκόμενα. Δηλαδή ήμαρτον. Επίσης ο άλλος την στιγμή που χάνεται στο διάστημα λέει αστειάκια λες και είναι στην συμμορία των 15.

Πρέπει να βγει διαγαλαξιακή νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει την μουσική κάντρυ στο διάστημα. Δεν χρειαζότανε και σπάει τελείως την αίσθηση του διαστήματος.

Μετέπειτα υπήρχαν και άλλες ανακρίβειες όπως η φωτιά μέσα στον διαστημικό σταθμό που θα έπρεπε να σβήσει από μόνη της, και ο πυροσβεστήρας που με την πρώτη ψεκασιά την εκτίναξε βίαια προς τα πίσω στον τοίχο. Υπήρχαν και μερικές ακόμα όπως τα συντρίμμια που ήταν ορατά από μακρυά(κάτι που είναι ανέφικτο) και κάτι άλλα, αλλά δεν μου χτύπησαν τόσο πολύ όσο τα 2 πρώτα που είπα. Και μην μου πει κανείς ότι διυλίζω τον κώνωπα γιατί σε μια ταινία που έχει δώσει τόση βάση στην αληθοφάνεια και την επιστημονική ακρίβεια όλα αυτά είναι όντως παραπτώματα, και μάλιστα σοβαρά. Για το ότι δεν κατέβασαν τις κάσκες αλλά συνέχισαν να κοιτάνε ελεύθερα σε οπτικό πεδίο με ήλιο, ας μην μιλήσω.

Στα θετικά τώρα.

Δεν βγαίνουν πολλές ταινίες που να δείχνουν με όμορφο τρόπο την απεραντοσύνη του διαστήματος και την ησυχία του κενού. Πολύ όμορφες εικόνες, πολύ καλή φωτογραφία. Μου άρεσε πάρα πολύ η σκηνή που χρησιμοποιεί τον πυροσβεστήρα για να κατευθυνθεί στο κενό(στην αρχή της σκηνής). Επιστημονικά δεν πολυστέκει να γινόταν αυτό, αλλά εικαστικά ήταν πάνεμορφη αυτή η εικόνα του στροβιλισμού, με τα χρώματα και την γωνία που επέλεξε ο σκηνοθέτης.

Η πρώτη μεγάλη εντύπωση που με άφησε λίγο άφωνο ήταν την πρώτη φορά που χτύπησαν τα συντρίμια και... δεν ακούστηκε τίποτα! Το ήξερα ότι δεν έπρεπε να ακουστεί αλλά πρώτη φορά έβλεπα κάτι ανάλογο σε ταινία, και τόσο ωραία δωσμένο.

Επίσης, τα τεχνάσματα που την μία ακουγόταν ο ήχος, και την άλλη κοβόταν απότομα λόγω κενού ήταν πολύ όμορφα, όπως επίσης και η συνεχής κίνηση των αστροναυτών όταν προσπαθούσαν να πιαστούν από κάπου αλλά ήταν στο έλεος της αδράνειας και της έλλειψης τριβής. Όχι, δεν με κούρασε το ότι έγινε αρκετές φορές.

Το τέλος, αν και κάποιοι θα το θεωρείσουν ελαφρώς, κλισέ, δεν μπορω να πως οτι με χάλασε. Ήταν απλώς μια καλή εκδοχή.

Κατά την γνώμη μου, απέτυχε να γίνει κλασσική αλλά στα σημεία. Αν δεν είχε μερικές(μία πολύ χοντρή) βλακείες που είπα παραπάνω, αλλά και μερικές άλλες λεπτομέρειες όπως ότι έδινε ο σκηνοθέτης μερικές φορές σημασία σε μικρά ασήμαντα πράγματα, που απλώς δεν χρειάζεται(η Μπούλοκ μίλαγε πολύ, πολλά χρονόμετρα, πολλά oh no, και κραυγές) τότε θα μίλαγα για ταινιάρα που θα έμενε στην ιστορία. Τώρα δεν ξέρω. Είναι πολύ combo braiker μερικά σημεία.

Συνολικά όμως μου άρεσε, και την θεωρώ όντως κάτι ξεχωριστο από τις περισσότερες ταινίες που βλέπουμε, διαστημικές ή μη. Ένα άλλο αρνητικό ήταν ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, και ένα άλλο θετικό ότι είχε πολύ ωραίο φωτισμό πχ στις κάσκες.

8,3/10 (σ.σ. <--πολύ καλός βαθμός) διότι έκανε πράγματα που τα βλέπουμε σπανιότατα έως ποτέ (1-2 ταινίες κάθε 10-20χρόνια) και θύμηζαν και 2001, αλλά έχασε σε σημεία και σε κακές εμπνεύσεις να γίνει σίγουρα κλασσικό

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τhe Great Beauty

Φιλοσοφημένη και στυλάτη ταυτόχρονα. Μπορεί να μην γίνεται κάτι ουσιαστικό σε όλη την ταινία αλλά σου αφήνει ένα αίσθημα ικανοποίησης στο τέλος. Μου άρεσε πολύ ο πρωταγωνιστής και οι διάλογοι. Καταπληκτική φωτογραφία. Σπουδαία μουσική.

Δημοσ.

ευχαριστω τον admin που εκρυψε αυτο που εγραφα (αποκαλυπτα υποθεση εν ολιγοις) ηθελα να το κρυψω και εγω αλλα δεν ηξερα πως γινεται...

Δημοσ.

Synecdoche New York

Εξαρταται πως ζητε την ζωη σας. Εμενα μου αρεσε (μαλλον) και πρεπει να το ξαναδω, οχι με την οπτικη γωνια του θεατη αυτη την φορα αλλα του πρωταγωνιστη

Δημοσ.

300: Rise of an Empire

Ωραία συνέχεια, απολαυστική, φυσικά στο ίδιο μοτίβο με πολλά στοιχεία καλύτερα από το πρώτο (μουσική μακράν ανώτερη, action σκηνές, μπούστο Evaς Green  :-D  σε σχέση με την Λεωνίδαινα) και με κάποια άλλα χειρότερα (πολύ..αλλά ΠΟΛΥ αίμα, άνευ λόγου)...

Καλό 3D, νορμάλ σε διάρκεια (1,42)

Νομίζω στο τέλος υπάρχει και αρκετά σαφής σκηνή που μας προετοιμάζει για το επόμενο..

Δημοσ.

Ωραία συνέχεια, απολαυστική, φυσικά στο ίδιο μοτίβο με πολλά στοιχεία καλύτερα από το πρώτο (μουσική μακράν ανώτερη, action σκηνές, μπούστο Evaς Green  :-D  σε σχέση με την Λεωνίδαινα) και με κάποια άλλα χειρότερα (πολύ..αλλά ΠΟΛΥ αίμα, άνευ λόγου)...

Νομίζω στο τέλος υπάρχει και αρκετά σαφής σκηνή που μας προετοιμάζει για το επόμενο..

To εδειξε γυμνο ο μπουστο???

Δημοσ.

Ωραία! Άντε με το καλό να κυκλοφορήσει!

Εγώ είδα  

Upside Down 3D

http://www.imdb.com/title/tt1374992/

Ενδιαφέρον θέμα αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερα δοσμένο. Έχει εμπνευσμένες εικόνες αλλά ήταν λίγο σκοτεινό (από εικόνα). Η ιστορία θα μπορούσε να είναι πιο συγκινητική. 

4.8/10 από εμένα.

Είδα και το Wolverine 3D

http://www.imdb.com/title/tt1430132/?ref_=fn_al_tt_3

Ντάξ' για το είδος του ήταν συμπαθητικό αλλά όταν τους κάρφωνε θα'πρεπε να έχει λίγο αίμα, είναι ξενέρα στο στεγνό! Είχε και κάτι άκυρα σκηνικά αλλά δεν μου φάνηκε τραγικό. 

4.5/10

Πάντως δεν μπορώ να πω πως μετάνιωσα που τα είδα. Έχω δει πολύ χειρότερα και σε ρομαντικά/δραματικά και σε περιπετειες.

Δημοσ.

Αρσενικό και παλιά δαντέλα (1944)

Ο Κάπρα με εξέπληξε. Είχα δει τις υπόλοιπες τρεις από τις γνωστές ταινίες του και περίμενα κάτι πιο απλό και καθημερινό. Αντιθέτως είδα μια μαύρη screwball κωμωδία, και μια λίγο πιο ξεχωριστή ταινία.

Πολύ καλή μαύρη μακάβρια ατμόσφαιρα, με πολύ καλούς και χαρακτηριστικούς ήρωες και πολύ καλές ερμηνείες. Ο Cary Grant καλός(αν και όχι top, δεν μου άρεσε όπως έκανε τα μάτια συνέχεια), αλλά την παράσταση νομίζω κλέβουν οι 2 θείτσες. Καλοί βέβαια και οι υπόλοιποι 2 κύριοι χαρακτήρες.

Η συνεχής ορχηστρική μουσική πάρα πολύ καλή διότι δεν ήταν soundtrack αλλά ήχοι που έδεναν πολύ με την εξέλιξη της δράσης και την ανέβαζαν, κάνοντάς την πολύ πιο διασκεδαστική.

Το μόνο παράπονο που ίσως έχω είναι ότι παρά το ότι το πρώτο μισό ήταν πάρα πολύ καλό με μερικά τρομερά αστεία, δεν απογειώθηκε και το δεύτερο μισό ήταν ελαφρώς μιεχ. Συνολικά όμως προτείνεται ανεπιφύλακτα. (Κατώτερο βέβαια του His girl Friday σαν συνολικό χιούμορ, αλλά καλύτερο στην ατμόσφαιρα και σαν ταυτότητα)

7,9/10 Θα έδινα 0,6 παραπάνω αν το δεύτερο μισό ήταν όσο καλό και το πρώτο που πήγε να με ρίξει από την καρέκλα

Επίσης ξέχασα:

• Like 1
Δημοσ.

To εδειξε γυμνο ο μπουστο???

Ε ναι...Δε θα προχωρούσαμε σε συγκρίσεις αλλιώς  :-D  :-D  :-D

• Like 1
Δημοσ.

απαραδεκτο το i frankestein, θα μου πεις τι περιμενες...τεσπα , απαραδεκτο, ηλιθιο και σαν τον πρωταγωνιστη της ταινιας παντελως αψυχο...

Δημοσ.

thor 2 

Ψιλοπατατιδι

escape

Eιχε την πλακα της η συνερευση των δυο σκληρων αλλα μετριο , αμερικλανε μετριο

rush

Δεν εχω καταλαβει γιατι αυτο το hype με την ταινια.Οχι οτι ειναι κακη , ευχαριστα βλεπεται , αλλα υπερβολικος ο ντορος

Δημοσ.

rush

Δεν εχω καταλαβει γιατι αυτο το hype με την ταινια.Οχι οτι ειναι κακη , ευχαριστα βλεπεται , αλλα υπερβολικος ο ντορος

Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκα, οκ, δεν είναι κακή, καθόλου, αλλά τι ακριβώς την κάνει να ξεχωρίζει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...