Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το Her δεν το χω δει ακόμα αλλά από το trailer και από τις κριτικές παίζει να γ@μεί άγρια.

Δημοσ.

Chilling visions 5 senses of fear 2013

Νταξει, παίξανε κάποιες καλές ιδέες αλλα το έχασε στην υλοποίηση...

Το Her δεν το χω δει ακόμα αλλά από το trailer και από τις κριτικές παίζει να γ@μεί άγρια.

I have seen the end and ορκίζονται οτι το έγραψε γυναίκα...

Δημοσ.

Gravity.

Το 90% της αξίας της ταινίας είναι το οπτικοακουστικό υπερθέαμα που προσφέρει, και είναι κατανοητό για ποιο λόγο οι περισσότεροι που την είδαν στο σινεμά (και 3D) βγήκαν κατενθουσιασμένοι. Από όλες τις υπόλοιπες απόψεις κινείται στην μετριότητα, με την Sandra Bullock λιγότερο ατάλαντη από ότι συνήθως (παρόλα αυτά κατάφερνε να κάνει τον Clooney να μοιάζει ηθοποιάρα συγκριτικά). Ευτυχώς η φυσική αντιπάθεια που της έχω μετριαζόταν κάπως από τη συμπόνοια για όσα τράβαγε επί οθόνης.

Προσωπική άποψη ότι το Oscar σκηνοθεσίας πρέπει να πάει ή σε αυτό ή στο Rush.

• Like 1
Δημοσ.

You are too young boy, too young! Πολύ εύκολα χαρακτηρίζεις κάτι ως "τιποτα".

Ό,τι να ΄ναι. Επειδή δεν σου άρεσε αυτό που είπα με είπες μικρό για να νοιώσεις καλύτερα με την άποψή σου.

Και το πόσο εύκολα ή όχι χαρακτηρίζω κάτι δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις

Δημοσ.

Ό,τι να ΄ναι. Επειδή δεν σου άρεσε αυτό που είπα με είπες μικρό για να νοιώσεις καλύτερα με την άποψή σου.

Και το πόσο εύκολα ή όχι χαρακτηρίζω κάτι δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις

Σκοπός μου δεν ήταν αυτός,

το τι είσαι μικρός σημαίνει (όχι κατ' ανάγκην) ότι μπορεί να σου διαφεύγουν κάποια σημεία, τα οποία όταν μεγαλώσεις και ξαναδείς μια ταινία μπορεί να αλλάξεις άποψη. Αυτό είναι γενικό για όλα τα aspects της ζωής!

Το νέον της ηλικίας σου σε κάνει κάποιες φορές να απαντάς με τέτοιο τρόπο, δεν έχεις "ψηθεί" ακόμα, το οποίο καταλαβαίνω πολύ καλά καθώς ήμουν κι εγώ κάποτε 17.

Δημοσ.

καλοι μου καλαμαραδες 

το thread δεν ειναι για κριτικη και το "τι μ@#!$$ εισαι που λες αυτα ή δεν είδες αυτο".

αρκετα

Δημοσ.

Σκοπός μου δεν ήταν αυτός,

το τι είσαι μικρός σημαίνει (όχι κατ' ανάγκην) ότι μπορεί να σου διαφεύγουν κάποια σημεία, τα οποία όταν μεγαλώσεις και ξαναδείς μια ταινία μπορεί να αλλάξεις άποψη.

Τα σημεία της ταινίας (που δεν μου διαφεύγουν) δηλαδή κοστούμια, φωτογραφία και κομμάτι της σκηνοθεσίας είναι αυτά που την κάνουν μέτρια. Άμα δεν είχε και αυτά θα ήταν για πέταμα γιατί από σενάριο είναι ένα τίποτα. Μια ξενέρωτη και ανούσια βιογραφία, που όμως δεν είναι βιογραφία.

Υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους η ταινία αυτή δεν μπορεί να πάρει 9,8 αλλά μάλλον είσαι από αυτούς που σχεδόν σε όλες τις ταινίες βάζουν 9 και 10 οπότε τελειώνει η συζήτηση.

Δημοσ.

Τα σημεία της ταινίας (που δεν μου διαφεύγουν) δηλαδή κοστούμια, φωτογραφία και κομμάτι της σκηνοθεσίας είναι αυτά που την κάνουν μέτρια. Άμα δεν είχε και αυτά θα ήταν για πέταμα γιατί από σενάριο είναι ένα τίποτα. Μια ξενέρωτη και ανούσια βιογραφία, που όμως δεν είναι βιογραφία.

Υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους η ταινία αυτή δεν μπορεί να πάρει 9,8 αλλά μάλλον είσαι από αυτούς που σχεδόν σε όλες τις ταινίες βάζουν 9 και 10 οπότε τελειώνει η συζήτηση.

Yeah, you got me. Δίνω μόνο από 9.5 και πάνω!

Δημοσ.

Το να κανουμε κριτικη στην κριτικη του αλλου δεν προσφερει τιποτα στο θεμα, ειναι κατι ενοχλητικο και κουραστικο .

Αν διαφωνουμε με την αποψη του μπορουμε να γραψουμε την δικη μας γνωμη που θεωρουμε σωστη η να ανοιξουμε ενα σχετικο θεμα για συζητηση.

Ιdentity

Ταινια μυστηριου/θριλερ με πολυ καλη ατμοσφαιρα, σου κρατα το ενδιαφερον απο την αρχη μεχρι τελους.Πολυ καλος ο Cusack . 7/10

• Like 1
Δημοσ.

2 ταινίες του Woody Alen τον οποίο γουστάρω πολύ

Blue Jasmin

Πολύ καλή ταινία , εκπληκτική main ερμηνεία. Πήρε και golden globe νομίζω. Το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα και ταυτόχρονα μειονέκτημα μαζί αυτής της ταινίας, είναι ότι η ταινία βασίζεται και εξελίσσεται γύρω από ένα χαρακτήρα, κάτι που δεν συνηθίζει ο woody. Μου θύμισε το black swan αν και το δεύτερο μου άρεσε λίγο περισσότερο. 

Vicky Christina Barcelona

Αριστούργημα. Βοηθάει το ότι έχω πάει στην Barcelona. Εξίσου εκπληκτικό με το Midnight in Paris. Καταπληκτική δουλειά από τον woody να πάρει ένα παναπλο σενάριο, σχεδόν ανύπαρκτη κεντρική ιδέα και να φτιάξει μια ταινιάρα πατώντας σε αγνό cinematography, φοβερό casting και ερμηνείες και καταπληκτική απόδοση βασικών ανθρωπίνων συναισθημάτων. H ειδικότητά του δηλαδή. Oscar στην Penelope Cruz, πολύ καλή ερμηνεία αλλά για εμένα δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα απο το υπόλοιπο cast. Ο Bardem ήταν καλύτερος. 

Ο woody κριτικάρεται ότι οι νεότερες του ταινίες δεν έχουν την αίγλη των παλαιών. Εγώ νομίζω ότι οι περισσότερες ταινίες του μετά το 2005 βγάζουν τρομερή ωριμότητα και το χαρακτηριστικό του στυλ είναι πλέον carved in stone και μη αντιγράψιμο. Οι ταινίες που είναι γυρισμένες σε ευρωπαϊκές πόλεις αποδίδουν την ατμόσφαιρα των πόλεων με ένα ονειρικό τόνο / τρόπο. Έχω την τύχη πάντως να έχω πάει στις περισσότερες από αυτές τις πόλεις, κάτι που βοηθάει να δεις την ταινία με άλλο μάτι. 

-----

Προχτές είδα το Django Unchained του αγαπημένου μου σκηνοθέτη , και το original Django με τον Franco Nero

Django Unchained - Καταπληκτική ταινία παρόλο που το στυλ της είναι διαφορετικό από τις συνήθεις δουλειές του Ταραντίνο. Ωραίο story, ροή και στυλ φόρος τιμής στο είδος.  Φοβερή ερμηνεία απο τον Christofer Waltz. Jamie Fox και Leo Dicaprio δεν πάνε πίσω. Ο καημένος ο Dicaprio δεν θα πάρει ποτέ oscar ότι και να παίξει γιατί ξεκίνησε αλλά Justin Bieber. Δεν ξεχνιούνται αυτά. 

Django (original) - Κλασσικό spaggetti western πολύ πίσω από τα αριστουργήματα του Leone αλλά βλέπεται ευχάριστα ακόμα και σήμερα παρά την ηλικία του. 

• Like 1
Δημοσ.

Ειδα το Carrie του 2013. 

Καμια σχεση με το παλιο απο αποψη ατμοσφαιρας και τονου. Για αρχη εντελως λαθος ο ρολος της Carrie στην πιτσιρικα που τον εδωσαν. Εντελως λαθος και ο τροπος με τον οποιο εξελισεται ο χαρακτηρας της. Καταρχην μαθαινει πολυ ευκολα και με πολυ ευστοχο τροπο να κατευθυνει τις δυναμεις της πραγμα που δεν ισχυε στο παλιο εκτος απο το τελος τελος της ταινιας. Δευτερο ακυρο ειναι οτι σε καποια φαση "ξεπερναει" το γεγονος οτι ειναι "περιεργη" και μπαινει σχεδον στο πετσι μιας κανονικα μεγαλωμενης πιτσιρικας. Τριτο (και σημαντικοτερο) ακυρο ειναι οτι ο λογος για τον οποιο κανει τελικα αυτα που κανει ειναι οτι θελει εκδικηση και το κανει με μενος ενω στο παλιο το εκανε επειδη απλα της εστριψε και αυτο που εκανε ηταν απο καθαρη ψυχολογικη αντιδραση. Δεν βοηθανε φυσικα και οι αλλοι χαρακτηρες γυρο της που ειναι ειτε αγγελουδακια ειτε απλα εχουν ενα μενος εναντιον της χωρις λογο. 

Δυστυχως αυτη η εκδοση εχει "αμερικλανοποιηθει" και χανεται ο στοχος και το focus της ταινιας. Μοιαζει πολυ περισσοτερο με το Carrie 2 παρα με το αρχικο Carrie. Θα της βαλω ενα 5/10 μονο και μονο γιατι βλεπεται και ισως ειναι καλη περιπτωση με παρεα για να πεφτουν γελια και πορδοαστεια κατα τη διαρκεια της ταινιας. Για οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ομως το αρχικο Carrie ειναι η γαματη εκδοση. 

• Like 1
Δημοσ.

Metallica through the never

"Μία ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε ακόμη και αν δεν είστε οπαδοί των Metallica ή του metal"

Το κλισέ δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Οι Metallica παίζουν τα γνωστότερα τραγούδια τους σε μία πολύ εντυπωσιακή οπτικά συναυλία και στα ενδιάμεσα δείχνει και μία ατελή, χωρίς ιδιαίτερη αξία και ουσία, ιστοριούλα ενός από το crew του group που μεταφέρει κάτι προς το στάδιο που γίνεται η συναυλία και στο δρόμο αντιμετωπίζει διαδηλωτές (δεν ξέρουμε γιατί διαδηλώνουν), ΜΑΤ και έναν καβαλάρη που κρεμάει κόσμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...