Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι

Επίσης, καλύτερες ταινίες για φέτος με σειρά:

The Wolf of Wall Street

Dallas Buyers Club

Rush

12 years a slave

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το 12 χρονια Σκλαβος δεν σας φανηκε ρε γκαηζ λιγο νταξ...φλατ? Οκ η σκλαβια ειναι κακη,αυτο.-

ολα τα κλισε μαζεμενα ηταν με 2-3 σκηνες βιας

εγω ψιλοαπογοητευτηκα, οχι οτι ηταν κακη ταινια αλλα οκ, οσκαρικα συμβατικη 100%

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Enter The Void

Οπτικά και εικαστικά η ταινία παίρνει άριστα. Θεματολογικά πολύ ενδιαφέρουσα, ο τρόπος απόδοσης ιδιαίτερος.. γεγονός που θα διχάσει τον μέσο σινεφίλο του insomnia.

Ξέρει κανείς άραγε με ποιά μέθοδο γυρίζουν τις σκηνές που η κάμερα αιωρείται πάνω από μία πόλη ή από το πρωταγωνιστή, κατεβαίνει, μπαίνει μέσα σε κτήρια και ξανανεβαίνει στον ουρανό....πάντα το είχα απορία αυτό... το 80% της ταινίας έτσι ήταν.

Επίσης, πολύ δυνατό title opening sequence...

Επεξ/σία από DeadOrganPlayer
  • Like 2
Δημοσ.

Enter The Void

Οπτικά και εικαστικά η ταινία παίρνει άριστα. Θεματολογικά πολύ ενδιαφέρουσα, ο τρόπος απόδοσης ιδιαίτερος.. γεγονός που θα διχάσει τον μέσο σινεφίλο του insomnia.

Ξέρει κανείς άραγε με ποιά μέθοδο γυρίζουν τις σκηνές που η κάμερα αιωρείται πάνω από μία πόλη ή από το πρωταγωνιστή, κατεβαίνει, μπαίνει μέσα σε κτήρια και ξανανεβαίνει στον ουρανό....πάντα το είχα απορία αυτό... το 80% της ταινίας έτσι ήταν.

Μου εχει κανει ιδιαιτερη εντυπωση αυτο το πλανο. Στο into the wild μου εκανε τρομερη εντυπωση, στην τελευταια σκηνη κιολας. Ισως το βρεις στο youtube. Αυτο που μου φαινεται πιο λογικο ειναι οτι τα κοντινα πλανα και καθως φευγει η καμερα τα τραβανε με γερανο (οπου η καμερα γυρναει και ο γερανος χωραει να περασει απο το παραθυρο) και μετα μεσα απο το μονταζ "κολλανε" αριστοτεχνικα αυτα τα πλανα με το πλανο του ελικοπτερου (καθως απομακρυνεται απο τον στοχο) και δεν φαινεται τιποτα. Δεν θελω να χαλασω και την μαγεια οποτε δεν εχω ψαξει να βρω πως γινεται κανονικα.

Το 12 years a slave ουτε στις καλυτερες ταινιες του 2013 δεν θα το εβαζα. Ειδικα αν παρει οσκαρ σκηνοθεσιας (που την θεωρησα πολυ κατωτερη απο αυτο που περιμενα) θα τραβαω τα μαλλια μου.

• Like 1
Δημοσ.

The World's End

Η πρώτη ταινία του Simon Pegg στην οποία.. βαρέθηκα! :(

Την είδα χωρίς να έχω ιδέα τι παίζει. Ξεκίνησα με καλή διάθεση γιατί γουστάρω Pegg & Frost αλλά η ιστορία επαναλαμβανόταν συνεχώς και άρχισα να αναρωτιέμαι ποιο το νόημα. Αφού έγινε το πρώτο (και μοναδικό) μπαμ και αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον, η ταινία συνέχισε πέφτοντας μέχρι που απλά τελείωσε.

Κλασσική σκηνοθεσία Edgar Wright (εμένα μου αρέσει για το είδος ταινιών που γυρνάει), αλλά κουραστικό σενάριο. Τι να κάνουμε. You win some you lose some..

5.5/10

• Like 2
Δημοσ.

12 Years a Slave, 8/10

Δεν έχω διαβάσει προηγούμενα σχόλια, πιθανόν να έχουν αναφερθεί αυτά που θα γράψω. Την περίμενα καλύτερη, επειδή οι δύο προηγούμενες δουλειές του McQueen μου άρεσαν πολύ. Πέρα από το βασικό νόημα η ταινία δε νομίζω ότι πάει βαθύτερα, πέρα από λίγες μόνο σκηνές ως εξαιρέσεις. Το θέμα της δουλείας που κανείς δεν έχει κάνει ακόμα ταινία είναι η υποκρισία, μέχρι και σήμερα, του δυτικού κόσμου, το τι συνιστά δουλεία, και το πως αυτή έχει εξελιχθεί στις μέρες μας. Η έννοια "ελεύθερος μαύρος" και ο ελιτισμός που νιώθει ο κεντρικός ήρωας στην αρχή πιστεύω θα σκιαγραφείται καλύτερα στο βιβλίο και θα γίνεται όχημα να εξερευνηθεί αυτός ο παραλληλισμός - κάτι που φαίνεται και σε αυτά που λέει ο Bass προς το τέλος σχετικά με τους νόμους και το ποιος ορίζει ποιος είναι ελεύθερος και ποιος όχι. Περίμενα πως μέσα σε 12 χρόνια και με διάρκεια πάνω από δύο ώρες θα υπήρχε ο χρόνος να επισημανθούν κάποιες βαθύτερες πτυχές και δεν θα αναλωνόμασταν μόνο σε σοκαριστική βία. Και πίστευα ότι ο άνθρωπος αυτός (McQueen) αν το έκανε με το Hunger και το Shame - που δεν ήταν στανταράκια - θα το έκανε εδώ πιο εύκολα, όντας ο ίδιος μαύρος, και με μια τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία στα χέρια του.

Η ταινία είναι αρκετά καλή. Αλλά όχι πάρα πολύ καλή, όχι το αριστούργημα κατά της δουλείας που ήλπιζα να δω.

• Like 2
Δημοσ.

The Best offer

Ισως η καλύτερη ταινία που ειδα τωρα τελευταία, 9/10. Σε κάποιο σημείο μου φανηκε οτι φανερώσει τι θα γινει στο τέλος αλλά προκειται για μια εξαιρετική ταινία που διαπραγματεύεται ένα δύσκολο θέμα, δεν κάνει καμία κοιλιά και χτίζει την ένταση όσο προχωράει βασιζόμενη στους χαρακτήρες της.

Νομιζω οτι ο Geoffrey Rush αξίζει ένα ακόμη οσκαρ.

• Like 2
Δημοσ.

Link.png Site: Insidious Chapter 2

Το περίμενα χειρότερο από αυτά που είχα διαβάσει. Για εμένα άξιζε τα λεφτά την ώρα του.. το μοναδικό μείον ότι γάμησαν λίγο το σενάριο με φαντάσματα παράλληλους κόσμους και δε συμμαζεύεται . Κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο θριλεράκι για να περάσεις με κλειστά φώτα αγκαλιά με την κοπέλα σου μόνος τη νύχτα. Συγκριτικά με την πρώτη ταινία την βρίσκω αν όχι καλύτερη, σαφώς ισάξια.

Link.png Site: Captain Phillips

Με κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος . Η σκέψη και μόνο ότι πρόκειται για πραγματικό γεγονός σε καθηλώνει.  Πολύ δυνατή η ερμηνεία του Τοm Hanks ειδικά στα τελευταία λεπτά.  8/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μεγαλη στιγμη για τον ιταλικο κινηματογραφο

εξοχο

la grande bellezza

http://www.imdb.com/title/tt2358891/

the best offer

http://www.imdb.com/title/tt1924396/?ref_=nv_sr_1

οπως και για τον γαλλικο

blue is the warmest colour

http://www.imdb.com/title/tt2278871/

le passe

http://www.imdb.com/title/tt2404461/?ref_=nv_sr_1

οπως και για τον δανεζικο

the hunt

http://www.imdb.com/title/tt2106476/?ref_=nv_sr_1

και τον ελληνικο

μικρα αγγλια

http://www.imdb.com/title/tt3253650/?ref_=nv_sr_1

ανοδος του ευρωπαικου κινηματογραφου ??

Επεξ/σία από lefter
Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος πια μην βάζετε σκέτα λινκ από το imdb χωρίς τον τίτλο της ταινίας. Θα ανοίγουμε 20 λινκ ένα ένα για να βγάλουμε νόημα απ το ποστ σας, ενώ μπορεί τις ταινίες να τις ξέρουμε ήδη;

Προτείνω στους μοντ να σβήνουν τα ποστ που δεν αναφέρουν μέσα τους τιτλους, με λινκ ή χωρίς.

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

fotis ενα θα σε ρωτησω ειναι hangover για τη τριτη ηλικία?

Για την τριτη ηλικια ναι ,hangover ουτε καν δεν  υπαρχουν οι αντικειμενικοι παραγοντες για να πλησιασει.

Link.png Site: Captain Phillips

Πολυ καλη ταινια  που βασιζεται σε πραγματικο γεγονος.Αφορα το γνωστο προβλημα με την πειρατεια πλοιων  που διερχονται ανοιχτα απο το κερας της Αφρικης (κυριως Σομαλοι ) και την αγωνιωδη προσπαθεια του καπετανιου να διαπραγματευθει  με τους πειρατες.

Ο Tom Hanks  ερμηνευτικα εχει ολη την ταινια πανω του καθως ειναι one man show  με αποκορυφωμα τα τελευταια λεπτα.Το δυνατο στοιχειο κατα την γνωμη μου ειναι ο τροπος που ειναι γυρισμενη η ταινια που δινει βαρος περισσοτερο στο ρεαλιστικο κομματι της ιστοριας και λιγοτερο σε κινηματογραφικες αυθαιρεσιες που δεν λειπουν παντως και αυτες αλλα ειναι λιγες.

7,5/10

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος πια μην βάζετε σκέτα λινκ από το imdb χωρίς τον τίτλο της ταινίας. Θα ανοίγουμε 20 λινκ ένα ένα για να βγάλουμε νόημα απ το ποστ σας, ενώ μπορεί τις ταινίες να τις ξέρουμε ήδη;

Προτείνω στους μοντ να σβήνουν τα ποστ που δεν αναφέρουν μέσα τους τιτλους, με λινκ ή χωρίς.

Επίσης όταν δεν λένε για την ταινία, όπως ο από πάνω σου καλή ώρα

Δημοσ.

Διαφωνώ. Χάνεται όλο το σασπένς έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

Captain Philips

Και απο εμένα πολύ καλή !

Φουλ αγωνία νωρίς σχετικά στην αρχή και σε κρατάει μέχρι τέλος

Απο τις καλύτερες του 2013

8/10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...