Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λες και ειμαι μεσα στα πραγματα και θιγω θεματα πριν καν θιχτουν. http://freecinema.gr/opinion-that-asshole/

Που να δεις την γινεται στην υψηλη γαστρονομια.Ρε δεν μου αρεσει το αρνακι με ...φρουτας θαλασσας  τους λες.Οοοοοχι, εσυ δεν ξερεις σου λενε  :-D

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που να δεις την γινεται στην υψηλη γαστρονομια.Ρε δεν μου αρεσει το αρνακι με ...φρουτας θαλασσας  τους λες.Οοοοοχι, εσυ δεν ξερεις σου λενε  :-D

...«άρθρο» που αρχίζει με αυτό το ...αριστούργημα:

«Διότι ένας σκεπτόμενος θεατής που πηγαίνει σινεμά, πρέπει να εκφέρει και μια άποψη. Ασχέτως ιδιότητος. Κι άσε τον κριτικό να κουρεύεται. Ποιος τον υπολογίζει, πια…»

...και ασχολείσαι έστω και με το να απαντήσεις; Κάνε τίποτα πιο χρήσιμο, ρε τρελέ! Αφού ο κύριος Φραγκούλης ...ενοχλείται, όταν ο τυχαίος θεατής εκφέρει άποψη για μια ταινία...με ποιο δικαίωμα δηλαδή τολμά να εκφέρει άποψη, χωρίς να είναι - ΗΜΙΑΝΑΣ'...ΠΡΟΟΟΣΧΗ!!! - κριτικός κινηματογράφου;

Δεν κατανοείς ότι το να εκφράσεις την προσωπική σου αξιολόγηση για μια ταινία - σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, τα οποία έχεις το ...θράσος να θέτεις - χωρίς να είσαι κριτικός κινηματογράφου, είναι το ίδιο ανήκουστο με το να εκφράζεις άποψη για μια χειρουργική επέμβαση, χωρίς να είσαι γιατρός; Ποιος είναι ρε ο ...τυχαίος θεατής, που τολμά και μιλά, χωρίς να υπολογίζει τον ...κριτικό; Ε;

Α στο διάλο καράβλαχοι που είχατε και στη στάνη σας κινηματογράφο...

• Like 1
Δημοσ.

Glengarry Glen Ross

Τα παντα σε αυτη την ταινια βρισκονται στο σεναριο. Η υποθεση μπορει να κριθει αρκετα ευκολη και με χαμηλο "ταβανι" αλλα ενω δεν γινεται τιποτα και μενουμε στους διαλογους, παντα συμβαινει κατι. Οι χαρακτηρες μεγαλοποιουν τα παντα και τρωγονται μονοι τους. Οπως παντα αλλωστε. Ειναι αυτη η μαγεια που εχουν αυτου του ειδους οι ταινιες. Χωρις τις καταπληκτικες και ζωντανες ερμηνιες δεν θα ηταν τιποτα οι διαλογοι. 

Σχετικα με το θεμα για τους κριτικους

Οταν το διαβασα στην αρχη ενιωσα οτι υπαρχει και καποιος αλλος που λεει αυτα που ειπα κατι ποστ πισω αλλα ταυτοχρονα κανει λαθος σε καποια ουσιωδη πραγματα. Ο στοχος του κινηματογραφου (εκτος απο τα λεφτα, ας το δουμε σαν τεχνη) ειναι να παρασυρει τον θεατη και να τον κανει να δει πραγματα. Αν οι θεατες δεν επρεπε να εκφερουν γνωμη για αυτο που βλεπουν τοτε ας εφτιαχναν τις ταινιες για ενα κλειστο club και να ανταλλαζαν φιλοφρονησεις για το ποσο καλοι ειναι σε αυτο. Υποστηριζω οτι δεν πρεπει να υποτιμαμε και να περιφρονουμε τοσο πολυ τους κριτικους κινηματογραφου. Καποιο δικιο εχουν και αυτοι. Ουτως η αλλος αυτο κανουμε και εμεις εδω. Γραφουμε την γνωμη μας και προτεινουμε στους συμφορουμιτες τι να δουν και τι οχι. Πρεπει να φαγωθουμε μεταξυ μας;

Πιστευω σε μια μεγαλυτερη ιδεα σχετικα με το ελληνικο κινηματογραφικο κοινο. Πρεπει να μαθουμε και να βελτιωθουμε. Κατι ελληνικες ταινιες της πλακας που βγαινουν τα τελευταια χρονια, ειναι προσβολη ειδικα σε εμας που δημιουργησαμε το θεατρο και κατ' επεκταση τον κινηματογραφο. Ισως ειναι ουτοπικο οταν η κοινωνια εχει να αντιμετωπισει τοσα καθημερινα προβληματα αλλα η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να μας αποτρεπουν απο το να μαθουμε να εκτιμαμε κατι ωραιο. 

• Like 5
Δημοσ.

Και εγώ στις πρώτες γραμμές εξοργίστηκα με τον Φραγκούλη, αλλά στη συνέχεια του έδωσα δίκιο. Αυτό που φαίνεται να εννοεί είναι ότι δεν μπορείς να κρίνεις ένα έργο με τον τρόπο που το έκρινε αυτή η κυρία. Κρίνει την έλλειψη παιδείας, την έλλειψη-έστω και επιφανειακής-γνώσης και νηφαλιότητας. Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι κριτικός κινηματογράφου για να κρίνεις μία ταινία, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις ένα  έργο φορώντας παρωπίδες. Πρέπει να έχεις μία ιδέα για το background του σκηνοθέτη, την γενικότερη άποψή του, την πορεία των συντελεστών της ταινίας. Αλλά και τίποτα από αυτά να μην ξέρεις, πρέπει τουλάχιστον να είσαι λίγο ανοιχτόμυαλος.

Δημοσ.

Σχετικα με το θεμα για τους κριτικους

Οταν το διαβασα στην αρχη ενιωσα οτι υπαρχει και καποιος αλλος που λεει αυτα που ειπα κατι ποστ πισω αλλα ταυτοχρονα κανει λαθος σε καποια ουσιωδη πραγματα. Ο στοχος του κινηματογραφου (εκτος απο τα λεφτα, ας το δουμε σαν τεχνη) ειναι να παρασυρει τον θεατη και να τον κανει να δει πραγματα. Αν οι θεατες δεν επρεπε να εκφερουν γνωμη για αυτο που βλεπουν τοτε ας εφτιαχναν τις ταινιες για ενα κλειστο club και να ανταλλαζαν φιλοφρονησεις για το ποσο καλοι ειναι σε αυτο. Υποστηριζω οτι δεν πρεπει να υποτιμαμε και να περιφρονουμε τοσο πολυ τους κριτικους κινηματογραφου. Καποιο δικιο εχουν και αυτοι. Ουτως η αλλος αυτο κανουμε και εμεις εδω. Γραφουμε την γνωμη μας και προτεινουμε στους συμφορουμιτες τι να δουν και τι οχι. Πρεπει να φαγωθουμε μεταξυ μας;

Πιστευω σε μια μεγαλυτερη ιδεα σχετικα με το ελληνικο κινηματογραφικο κοινο. Πρεπει να μαθουμε και να βελτιωθουμε. Κατι ελληνικες ταινιες της πλακας που βγαινουν τα τελευταια χρονια, ειναι προσβολη ειδικα σε εμας που δημιουργησαμε το θεατρο και κατ' επεκταση τον κινηματογραφο. Ισως ειναι ουτοπικο οταν η κοινωνια εχει να αντιμετωπισει τοσα καθημερινα προβληματα αλλα η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να μας αποτρεπουν απο το να μαθουμε να εκτιμαμε κατι ωραιο. 

Aν και το θεμα ειναι τεραστιο ,με μια ατακα και αρκετα επιφανειακα θα μπορουσαμε να πουμε οτι ....θελει τροπο και οχι κοπο ,ποσο μαλλον αυταρχικοτητα και ελιτισμο, αν θελει καποιος πραγματικα να προσφερει (και δεν θελει να τοποθετησει την τεχνη σε ενα πανυψηλο βαθρο μην τυχον της ακουμπησουν ολοι και χασει το μεροκαματο και την αυτοικανοποιηση του ειδημονα)

Πρέπει να έχεις μία ιδέα για το background του σκηνοθέτη, την γενικότερη άποψή του, την πορεία των συντελεστών της ταινίας. Αλλά και τίποτα από αυτά να μην ξέρεις, πρέπει τουλάχιστον να είσαι λίγο ανοιχτόμυαλος.

Οποτε αν , σαν πειραμα αν θελεις , δεν εμφανιζοταν πουθενα το ονομα του σκηνοθετη  θα βρισκομασταν σε αδιεξοδο.Μου θυμιζει λιγο την πλαστογραφια στα εργα τεχνης (πχ πινακες ζωγραφικης ) Οπου καποιος μπορει να θαυμαζει το εργο την τεχνικη του καλλιτεχνη,να ανακαλυπτει τις επιρροες , τα βιωματα, την διαδρομη του μεσα απο αυτο, εως οτου ανακαλυψει οτι ειναι ...πλαστο.

• Like 2
Δημοσ.

Οποτε αν , σαν πειραμα αν θελεις , δεν εμφανιζοταν πουθενα το ονομα του σκηνοθετη  θα βρισκομασταν σε αδιεξοδο.Μου θυμιζει λιγο την πλαστογραφια στα εργα τεχνης (πχ πινακες ζωγραφικης ) Οπου καποιος μπορει να θαυμαζει το εργο την τεχνικη του καλλιτεχνη,να ανακαλυπτει τις επιρροες , τα βιωματα, την διαδρομη του μεσα απο αυτο, εως οτου ανακαλυψει οτι ειναι ...πλαστο.

Και το πλαστο εχει την τεχνη του. Αν μπορει να το αποδοσει καποιος τοσο πιστα του αξιζουν χιλια μπραβο. Αλλα δεν του αξιζουν οσα του αυθεντικου γιατι δεν ειχε και δεν πραγματοποιησε αυτος την ιδεα, απλα την αντεγραψε πιστα. Αυτη η σκεψη βρισκεται και στο trailer του american hustle

Βγηκε εχθες στους ελληνικους κινηματογραφους το Inside Llewyn Davis των αδερφων κοεν. Δεν θα παω να την δω επειδη δεν εχω δει τοσες ταινιες τους ωστε να πω αν ηταν καλο σκαλοπατι για αυτους, συν οτι δεν θα μπορω να παρω το 100% μιας και δεν εχω δει πως εφτασαν μεχρι εδω και δεν θα αναγνωρισω τα στοιχεια που τους ανεδειξαν. Τρελαινομαι για folk μουσικη εντωμεταξυ και με σκοτωνει που δεν προλαβα να δω ταινιες τους 

Δημοσ.

ειδα αυτην την ταινια

http://www.imdb.com/title/tt2278871/?ref_=nv_sr_2    (8/10)

δεν φανταζομουν οτι θα μου αρεσε τοσο πολυ.

απιθανη ιστορια αγαπης-  και εκπληκτικη η ερμηνεια της adele.

μην πεσετε στην παγιδα των τολμηρων σκηνων.

οπως τοτε με τον τιτανικο που ελεγαν ολοι - ελα μωρε ο λεοναρντο ντι καπριο - κι ομως το εργο ηταν υμνος στην αγαπη.

Δημοσ.

Seven psychopaths

Την εκλεισα στο 42. Κενο σεναριο. Ανικη στη λιστα των δηθεν ταινιων. Απο αυτες που θα ηθελαν να λεγονται καλες ταινιες.

Δημοσ.

The hunger games (το πρώτο). Έχει καλά στοιχεία αλλά μου φάνηκε λίγο βαρετή. Καλή προσπάθεια πάντως. 5.5/10 , μάλλον δεν ήταν χαμένος χρόνος.

Δημοσ.

Twin peaks fire walk with me

Αξίζει μόνο αν θελεις να δεις τον chris Isaac, David Bowie, το προγουλι του σαδερλαντ και μια γλώσσα πάνω στους μαστούς της Donna.

Αδιάφορο, ακόμα και αν έχεις δει την σειρά.

Δημοσ.

Μόνο που εσύ δεν έχεις δει την σειρά, όπως και όλοι όσοι την είδαν σε fastforward

εννοειται πως δεν ειναι σειρα για fastforward

για μενα ειναι απο τις καλυτερες

• Like 1
Δημοσ.

Ανησυχώ γιατί από ότι βλέπω είμαι ο μόνος που έχει δει το Escape Plan.

Stallone και Schwarzenegger σε άλλη μια χαζή,με άπειρα σκηνοθετικά/σεναριακά κλισέ ταινία.Αν σας άρεσαν στο expendables τότε υπάρχει ελπίδα να σας αρέσουν και δω.5/10

Πέρασε η ώρα τουλάστιχον.

Δημοσ.

Μόνο που εσύ δεν έχεις δει την σειρά, όπως και όλοι όσοι την είδαν σε fastforward

εννοειται πως δεν ειναι σειρα για fastforward

για μενα ειναι απο τις καλυτερες

Η σειρά ειναι η πρώτη σεζόν και το τελευταίο επισοδειο της δεύτερης.

Εκτός αν θέλετε 20+ Eps of σαπουνοπερα και τον μολντερ να κανει τον τραβελο.

Either way, move along

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...